Hørdug – 8 dekorative duge i hør

Deklarering-af-artikel
Hørdug

Hvis du elsker at holde rent bord derhjemme, så er duge i hør nok lige noget for dig.

En hørdug kan give dit middagsbord en stoflighed og rustik fornemmelse, som praktisk talt ingen andre duge kan gøre det. De kan bruges udendørs, hvor de passer perfekt til middagsselskaber og grillaftener – Ligesom de kan bruges indendørs ved sammenkomster og festligheder af enhver art.  

Her får du en oversigt over 8 af de mest dekorative hørduge på markedet.

Du finder mærker som Georg Jensens Damask-serie, LUX, Broste Copenhagen og Lene Bjerre. Derudover kan du vælge duge i alle slags farver og endda få en, der er 100% økologisk, hvis det er det, du ønsker. Kort sagt, er der noget for enhver smag i denne samling.

1. Georg Jensen Damask hørdug

Georg Jensen hørdug

Man ved, at man får kvalitet med Georg Jensen Damask. Det gælder også for denne dejlige hørdug, som er et klassisk satinvævet produkt med et rustikt udtryk. Dugen fås i en række forskellige eksklusive nuancer fra den traditionelle hvide til lysegrå, grøn og lys eg.

Størrelsen er også valgfri, og de mulige mål er 140×250, 140×310, 140×350, 165×260 og 165×350 centimeter. Dermed kan du altså finde en Georg Jensen Damask hørdug, der passer til stort set ethvert spisebord. 

Du går næppe galt i byen, køkkenet eller spisestuen med en hørdug i høj kvalitet. Materialet er så godt som uopslideligt, og det bliver både smukkere og blødere, som tiden går. Desuden har materialet en helt særlig evne til at absorbere vand, uden at det virker fugtigt.

Du kan købe denne Georg Jensen Damask hørdug hos Damask.dk her.


2. Broste Copenhagen hørdug

Broste Copenhagen hørdug

Denne hørdug fra Broste Copenhagen er produceret i økovenligt hør med flotte syninger hele vejen rundt i hjørnerne. Den grå farve giver dugen et rustikt og nordisk look, som passer til et hjem med træ og jern som de dominerende elementer. Dugen her vil komplementere og løfte hjemmets samlede udtryk til nye højder.

Denne dug måler 160×300 cm.

Dugen bliver forhandlet hos webshoppen KitchenOne. De tilbyder 365 dages fuld returret (med penge tilbage for ubrugte varer) samt gratis levering på køb, som er på over 500 kr.

Du finder Broste Copenhagen hørdugen hos KitcheOne.dk her.


3. Lene Bjerre hørdug

Model: Haydie

Lene Bjerre hørdug

Her finder du en smuk hørdug fra Lene Bjerre i farven blå. Dugen er fremstillet i 100% hør, hvilket giver en særlig rustik fornemmelse, når man sidder ved bordet.

Dugen er stenvasket på forhånd, hvilket betyder, at nuancerne kan variere fra dug til dug. Det betyder da også, at den dug du køber vil være ganske unik, idet ingen andre har en dug i lige præcis den nuance, du har. Vi har her valgt at linke til 220 cm varianten, men den findes også i en variant med en længde på 280 cm.

Du kan købe Lene Bjerre hørdugen hos Hoejgaardbrugskunst.dk.


4. Naturfarvet og stonewashed hørdug

På udkig efter en afslappet hørdug med et lækkert, rustikt look? Så er dette naturfarvede og stonewashed eksemplar en god kandidat! Den måler 140 x 180 centimeter og falder smukt og casual ned over dit spisebord. 

Farven er naturlig og på én gang diskret og opsigtsvækkende. Og så passer den til alt, hvorfor du nemt kan dække bordet op til både lyse sommermiddage og hyggestunder i juletiden. Der er mange muligheder for at være kreativ med denne dug, der kan give indretningen et ekstra pift.

Du kan med fordel tilføje stofservietter til dugen, da det vil bidrage til det rustikke og eksklusive look.

Dugen kan maskinvaskes ved 40 grader og dampstryges ved middel temperatur. Bemærk at forhandleren har angivet, at den må forventes at krympe 1-2%.

Du finder denne naturfarvede hørdug hos LforLiving her.


5. Södahl Essential dug – 60% hør og 40% bomuld

Södahl Essential hørdug

Denne Södahl Essential dug kan være en essentiel tilføjelse til din spisestue – i hvert fald hvis du godt kan lide det tilbagelænede udtryk, en kvalitetsdug som denne giver. Södahl dugen komplementerer dit porcelæn og stentøj til perfektion, så det hele kommer til at gå op i en højere enhed. Så bliver måltiderne endnu bedre! 

Dugen, som vi her har valgt at linke til, måler 140 x 220 centimeter, så der er god plads til gæster og selskabelighed. Har du brug for en endnu større variant, kan den dog også fås i størrelsen 140×320 cm hos forhandleren.

Dugen består af 60% hør og 40% bomuld. Den vil potentielt kunne leve i mange år, da hør er et ganske slidstærkt og holdbart materiale.

Södahl Essential dugen er til salg hos Kitchenone.dk her.


6. Scandi Living Clean hørdug

Scandi Living Clean hørdug

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Scandi Living fremstiller skønne produkter, der tilføjer et skandinavisk strejf til din indretning. Det gælder også for denne hørdug, der kan give spisebordet ny nordisk charme. Du kan både lægge den glatstrøget over bordet eller placere den ustrøget på skrå for et mere afslappet udtryk. Mulighederne er mange, så du kan gå kreativt til hver en middag og hvert et selskab.

Scandi Living Clean dugen måler 145 x 350 centimeter, og den er skabt i 100% hør. Den fås i en vifte af farver, der alle vil kunne bidrage smukt til køkkenet eller spisestuen. Nogle eksempler er blå, grøn, grå og rosa. Så er det bare at udvælge dén nuance, der vækker din appetit! 

Dugen kan vaskes på 40 grader i maskinen og stryges ved mellemhøj temperatur. Lad den tørre ved en lav temperatur og få en endnu blødere dug.

Du kan købe denne hørdug via PriceRunner-tabellen ovenfor.


7. Jim Lyngvild Blue Flower Garden hørdug

Jim Lyngvild Blue Flower Garden hørdug

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Lad de vilde blomster indtage dit spisebord med hørdugen her, der er skabt i et samarbejde mellem Koustrup & Co. og Jim Lyngvild. Dugen er en del af kollektionen Blue Flower Garden, og den gør da også dit spisebord til lidt af en blomsterhave.

Under tallerkener, glas og bestik finder du alt fra blå klokkeblomster til hvide roser og blafrende sommerfugle. Det er ret fortryllende for dig, der er vild med den danske sommer, et skud romantik og ikke mindst duge i lækker, blød hør.

Denne hørdug kommer i målene 145×220 og 145×350 centimeter. Den er fremstillet af naturligt dyrket hør og printet med smukke farver, der er miljøvenlige.

Hørdugen kan vaskes ved 60 grader, og så er den krympefri.

Du finder prisen på denne dug via PriceRunner-tabellen længere oppe.


8. Södahl Pure Linen Nature hørdug

Södahl Pure Linen Nature hørdug

En hørdug er en klassiker til indretningen, og Södahl Pure Linen Nature er en smuk én af slagsen. Den står godt til alt fra det kongelige porcelæn til det kringlede og lidt skæve keramik. Og så passer den ind i langt de fleste spisestuer, køkkener og spisekroge med sin afdæmpede naturfarve.

… Den gør – kort og godt – bare din opdækning lidt bedre og lidt mere gennemført! 

Södahl Pure Linen Nature hørdugen kommer i flere forskellige størrelser. For eksempel kan du vælge dugen i målene 140×270 centimeter eller 140×320 centimeter. 

Materialet er 100% hør, som er et klassisk materialevalg, når det kommer til bordduge. Det har nemlig en god holdbarhed og et smukt udtryk.

Du kan købe denne hørdug hos Magasin.dk her.