Stofservietter – 11 skønne servietter i stof

Deklarering-af-artikel
Stofservietter

Hvorfor købe servietter i papir, når du kan købe dem i stof? Der er masser af gode fordele ved stofservietter Ikke bare for miljøet men også for din pengepung. Hvis du vasker dem efter anvisningerne, kan du nemlig bruge dem igen og igen.

Stofservietterne kan bruges året rundt: Både til højtider som påske, jul og nytår – Men sandelig også til alskens andre festligheder. Det kunne være fødselsdage, bryllupsfester og mange, mange flere lejligheder.

I denne guide får du en grundig oversigt – Med 11 skønne stofservietter. Læs videre og bliv inspireret.

1. Hørservietter – 2 stk. blå servietter i hør

Model: PLAIN – Deep Blue

Servietter i hør er blevet moderne, og du her kan få 2 stk. hørservietter i en flot blå farve fra Georg Jensen.

Plain er navnet på en serie af servietter 100% fremstillet af den fineste hør på markedet. De er derfor både lettere og blødere end servietter lavet af andet stof, og den fine twillvævning giver servietten et elegant look på bordene til enhver festlig lejlighed.

Med mål på 45×45 cm passer servietterne ind de fleste steder og med deres genanvendelighed taget i betragtning, får du dem faktisk til en relativt billig pris. Husk dog at skånevaske dem på 40 graders varme og følg instrukserne fra Georg Jensens hjemmeside. På den måde sørger du for, at hørservietterne kan holde i mange år fremover.

Du finder de blå hørservietter hos Damask.dk her.


2. Grå Broste Copenhagen hørserviet

Model: Broste Copenhagen – Dark Shadow

Denne grå hørserviet fra Broste Copenhagen har et distinkt nordisk look, der gør den perfekt til dine middagsselskaber, hvor lokalproduceret mad står på menuen. Grå er ikke længere bare grå, så dens koksgrå farve giver en dybere og mere fyldig grå nuance med masser af tyngde.

Servietterne måler 45×45 centimeter og egner sig til praktisk talt alle retter på menukortet. Derudover er de lavet af det naturlige materiale hør, hvilket betyder, at du træffer det miljørigtige valg med denne type stofserviet. Og så endda til en billig pris – Det her er nemlig en stilren stofserviet, som alle har råd til at få på bordet derhjemme.

Du kan købe Broste Copenhagen stofservietterne hos Kitchenone.dk.


3. Klassiske hvide stofservietter

Model: PUK – White

Der er fransk finesse over disse klassiske hvide stofservietter fra Georg Jensen. De har samtidig en god dybde i vævningen, som giver en taktil følelse ved middagsbordet.

Lavet af 50% bomuld og 50% hør er disse stofservietter lige så bløde og skånsomme, som de er modstandsdygtige. Du kan således vaske dem helt op til 60 graders varme, så de kan bruges på ny igen og igen. Den lange holdbarhed betyder, at disse stofservietter i det lange løsning faktisk kan gå hen og blive en ganske billig løsning.

Mønstret er designet under navnet PUK, og det er et design med traditioner tilbage til 20’erne vævekunst. Du får derfor ikke bare en serviet af stof, men faktisk også en næsten 100-årig vævekunstart til bords. Med disse stofservietter kan du være med til at gøre de fine vævningstraditioner moderne igen.

De klassiske hvide stofservietter sælges hos Georg Jensen Damask her.


4. Lovely Linen stofserviet med striber – Misty

Det svenske firma, Lovely Linen, lader til at være vilde med hør. Derfor er det heller ikke overraskende, at disse stofservietter fra Misty-serien er fremstillet i det lækre materiale. Denne model har fine hvide og lyseblå striber. Det kan skabe liv ved ethvert middagsbord, og så er det naturligvis praktisk at have en serviet ved hånden.

Stofservietterne måler 45 x 45 centimeter og kan vaskes ved max 60 grader. Foruden stofservietten kan du også købe duge i det samme design.

Du kan købe denne stofserviet med striber hos Trendyliving.dk her.


5. Stofservietter med broderede flag – Perfekt løsning til fødselsdage

Langkilde & Søns kollektion, Nordic Way of Celebration, hjælper dig med at fejre festligheder på den skønneste manér! Disse fine stofservietter med flag skal selvfølgelig være en del af fejringen. Det bliver næppe mere festligt end med servietterne i original flagdug med små, broderede dannebrogsflag. 

Servietterne måler 50 x 50 centimeter og kan erhverves i pakker med seks – Så er familie og gæster forsynet med stemningsfulde servietter. Det er helt perfekt, når fødselsdagen skal fejres, eller der er andre glædelige begivenheder i luften. 

Servietterne kan nemt maskinvaskes, så du kan bruge dem til alle årets fester. Det er sandsynligvis lidt af en bæredygtig besparelse i forhold til at købe en ny pakke papirservietter, hver gang noget skal fejres.

Disse stofservietter med flag kan købes hos Rikkitikkishop.dk her.


6. Flotte gammel rosa stofservietter

Selvom farven hedder svag gammel rosa, så er de flotte stofservietter fra House Doctor her lige så stærke som andre servietter på markedet. Servietterne er lavet i 100% hør, hvilket gør dem gode for både hænder og mund.

Stofservietter fås i størrelsen 45×45 cm, hvilket betyder, at de går an til ethvert middagsselskab. De lidt matte farver gør servietterne perfekte til det rustikke køkken – Eller måske til bålpladsen ude i haven. Hvis du køber disse stofservietter, får du en spiseoplevelse fyldt med autenticitet.

Find de gammel rosa stofservietter hos Mostersskur.dk her.


7. Mørkeblå stofservietter – Godt valg til eksempelvis bryllup

Model: Blue Abyss

Georg Jensen er ustoppelige, når det kommer til stofservietter. Den flotte, dybe farve fra Blue Abyss er et fantastisk valg til en særlig lejlighed – det kunne eksempelvis være et bryllup. Så mangler du noget mørkeblåt til din fest, så er det måske Damask-serien her, du skal have fat i. Så sikrer du dine gæster en æstetisk oplevelse, når de sætter sig til bords.

Denne mørkeblå stofserviet er lavet af 100% egyptisk bomuld af fineste kvalitet. Det giver en blød og fyldig fornemmelse i stoffet. Det betyder samtidig, at du kan vaske dem ved helt op til 60 graders varme og stadig bevare den flotte kulør. Varmen får bomulden til at åbne op, så servietten bliver renset helt igennem, og du kan bruge den på ny – Igen og igen.

Disse mørkeblå stofservietter er til salg hos Damask.dk.


8. Røde stofservietter – Oplagt valg til jul

Model: DAMASK – Deep Red

Julen er hjerternes fest, og er der noget, der rimer på hjerte, så er det røde servietter fra Georg Jensen Damask. Vævet af 100% bomuld fra Egypten er disse røde stofservietter et helt oplagt valg til jul og dagene både før og efter. Det kan jo være, julen varer helt til påske med disse fornemme stofservietter?

For at bevare den flotte røde farve, så er det vigtigt, at du vasker dem på 60 grader. Stofservietterne er nemlig designet til at holde til den type vask, og det er med til at rengøre dem på den helt rigtige måde. Samtidig får du en stofserviet, som du kan bruge hvert år til jul de næste mange år frem ud i fremtiden.

De røde jule-stofservietter er til salg hos Damask.dk.


9. Lækre lysegrå stofservietter

Den lette, lysegrå farve er slet ikke til at overse ved disse lækre stofservietter.

Georg Jensen har i mange år været garant for dansk design i verdensklasse, og servietterne her er ingen undtagelse. Designet er universelt, stilrent og enkelt, og det betyder, at du kan iklæde ethvert middagsbord disse stofservietter fra Georg Jensen Damask. Og det uanset om menuen står på sushi, salami eller suppe.

Servietterne er lavet af 100% egyptisk bomuld og tåler vask ved helt op til 60 graders varme. Farven er nemlig let at bevare. Samtidig holder stoffet længe, så du kan se frem til at få glæde af disse stofservietter i mange, mange år fremover.

Du finder disse lysegrå stofservietter hos Damask.dk her.


10. Stofservietter med monogram – Chic Antique

I den stilrene afdeling finder vi også stofservietter fra Chic Antique. Dette valg er enkelt, lysegråt og af 100% linen, som er et solidt hørstof. Det særlige ved disse stofservietter er, at de kommer med et flot monogram syet ind i stoffet ude i kanten.

For at bevare stoffets rustikke kvaliteter, så er det vigtigt, at du finvasker disse servietter ved blot 30 graders varme. På den måde sikrer du dig, at stoffet kan holde bedst muligt i mange år frem over, mens farverne bevarer dets rustikke nuancer og natur.


11. NovoForm Stars juleservietter i stof

Disse stofservietter er de rene stjerner ved spisebordet – Og samtidig er de stjernespækkede. De er nemlig skabt med et smukt stjernemønster, der gør borddækningen til noget helt særligt. Ikke mindst egner NovoForm Stars servietterne sig godt til julen, hvor stjerner, hjerter og gran skaber stemning og julemagi. 

Når du skal dække dit julebord, vil stofservietterne helt sikkert tilføje den sidste finesse. Den afdæmpede grønne farve passer selvfølgelig også perfekt ind i denne sæson, men du kan nu bruge servietterne hele vinteren, hvis det er dét, du vil – Og for den sags skyld også resten af året, hvis du er helt vild med de grafiske stjerner.

Servietterne fra NovoForm er fremstillet i 60% bomuld og 40% polyester. De fås i sæt af 4 stk. og måler hver 45 x 45 centimeter.

Du kan købe disse juleservietter i stof hos Trendyliving.dk her.