Altanbord – 10 smarte borde til altanen

Deklarering-af-artikel

Det er skønt at have en altan, når du bor i en lejlighed. Det er dog samtidig vigtigt at have den helt rette indretning på altanen, så du får mest mulig glæde og gavn af den.

For at udnytte altanens kvadratmeter optimalt, er det således et must at have et altanbord med dertilhørende stole.

… Mangler du hjælp til at finde det? Så læs med i denne guide. Her har vi nemlig fundet 10 smarte altanborde til dig!

Nyt altanbord? Find hjælp i denne guide


1. Butterfly altanbord – Teak-træ

Et Butterfly altanbord er løsningen for dig, der gerne vil spare så meget plads på altanen som muligt.

Dette Butterfly foldebord er af mærket Marstal, og det er fremstillet i robust teak-træ. Det betyder, at det er meget modstandsdygtigt overfor det meste vejr. Derfor gør bordet sig perfekt på den danske altan.

Hvad, der gør Butterfly altanbordet endnu mere perfekt, er selvfølgelig dets fantastiske foldefunktion. Når begge bordets plader er slået ned, måler det ikke mere end sølle 25 centimeter. Her kan du så eksempelvis pryde overfladen med urtepotter og blomsterplanter.

Du kan imidlertid også vælge at slå en enkelt af de to plader ud, så du kan sidde og arbejde ved computeren eller nyde et måltid alene. Skal bordet være større – fx ved en hyggelig udendørs middag – kan du slå begge plader ud, og da måler det hele 130 centimeter i længden. Så er der god plads til gryder, pander og service.

Det er altså et supersmart altanbord, som nærmest passer ind på ethvert antal kvadratmeter. Derudover er det pænt og klassisk i teak-træets naturlige farve. Bordet klæder også indendørs rum, ligesom det gør sig godt på terrassen.

Dette Butterfly altanbord er til salg hos Havemoebelland.dk her.


2. Pladsbesparende altanbord i sort metal og nonwood

Din altan bliver et attraktivt sted at sidde i godt selskab, når det er varmt inde i din lejlighed… Og med et altanbord får du et sted at stille dine ting samtidig med, at du kan nyde den friske luft.

Dette smarte altanbord er en yderst pladsbesparende model. Modellen er nemlig lavet med en sammenklappelig bordplade, så du altid selv kan bestemme, om bordpladen skal være slået op eller ned.

Det justerbare greb på bordet gør, at du kan bruge det på såvel brede som smalle kanter og altanrækværk. Desuden er tværstangen på altanbordet medvirkende til, at bordet er stabilt, når du sidder og eksempelvis spiser ved det.

Altanbordet er fremstillet i sort nonwood og metal. Højden på bordet er 67 centimeter, længden er 61 centimeter, og dybden er 62 centimeter.

Du kan købe det pladsbesparende altanbord hos Havemoebelland.dk her.


3. Højt altanbord med fire stole

Dette høje altanbord med fire medfølgende stole kan få din altan, din terrasse eller din vinterhave til at føles som en hip og hyggelig bar. Her er det indbydende at sætte sig og indtage et let aftensmåltid om sommeren, drikke en kop eftermiddagskaffe eller et (par) glas rosé.

Sættet er fremstillet i pulverlakeret jern og MDF med en overflade af træfinér. Det giver det et afslappet og organisk look, der får altanen til at virke endnu mere hjemlig.

De høje møbler giver sættet et elegant og slankt udtryk, der får det til at virke mindre. Det er helt genialt, hvis du har relativt få kvadratmeter til rådighed på altanen, men du stadig gerne vil have en spiseplads.

Helt konkret måler bordet 100 centimeter i længden, 45 i bredden og 87 i højden. Stolene måler 39 x 39 x 67 centimeter. Det betyder altså, at du kan slippe afsted med en udendørs spisekrog, der ikke fylder meget mere end en kvadratmeters penge. På den måde kan du bruge den resterende altanplads til velduftende krydderurter til drinks og madlavning – eller hvad du nu ellers synes, at din altan skal udstyres med.

Du kan købe dette høje altanbord med fire stole hos Lammeuld.dk her.


4. Altanbord med låsesystem og justerbar bordplade

Model: Sunny

Dette Sunny altanbord er helt bestemt mange skønne solskinsstunder værdigt. Det fine bord kan nemt spændes fast på altanens rækværk ved hjælp af et smart låsesystem. Og så er det bare at forsyne bordpladen med forfriskende drikke og lette måltider.

Bordpladen kan justeres, så den kommer op i lige dén højde, der passer til dig, og så kan den klare en maksimal belastning på hele 50 kilo.

Sunny altanbordet måler 60 centimeter i længden, 43 centimeter i bredden og 70 centimeter i højden. Det er altså en petit lille sag, der passer rigtig godt til en enkelt kaffedrikker eller solslikker – men med lidt god vilje kan man da også sidde et par stykker ved bordet.

Der er ikke nogen tvivl om, at du sparer på pladsen på altanen med Sunny. Det gør det muligt at bruge kvadratmeterne til andre ting – Lige fra krukker og potter til grill eller fuglebad.

Du kan købe dette lille altanbord med låsesystem og justerbar bordplade hos My Home Møbler her.


5. Lille & billigt altanbord

Model: Larisa

Hvis du står og er på udkig efter et lille & billigt altanbord, er det måske dette Larisa sidebord, du er ude efter. Dette superfine og supersmarte lille bord måler 50 x 50 x 50 centimeter, og det er fremstillet af massivt teaktræ.

Bordet gør sig rigtig godt på den lille altan, hvor der stadig vil være plads til stole, krukker, potter med mere. Derudover er bordet praktisk og pladsbesparende, fordi det nemt kan klappes sammen. På den måde kan man klappe det ud, når man skal bruge det til en kop kaffe, et glas vin eller en bog. Og man kan sætte det over i hjørnet eller indenfor, når man gerne vil have plads til noget andet.

Det lille altanbord er billigt i pris, så det er en god investering til altanen. Materialet gør det holdbart og modstandsdygtigt overfor vind og vejr – og det kan jo være meget praktisk, når den danske sommer bliver en smule regnfuld eller blæsende.

Dette lille og billige altanbord er til salg hos Myhomemøbler.dk her.


6. Altanbord i nonwood

Dette smarte havebord i nonwood måler beskedne 70 cm x 70 cm x 70 cm. Det gør det oplagt at bruge det som altanbord.

Altanbordet er fremstillet i sort aluminium og sort nonwood. Den flotte overflade på bordet er lavet i et materiale, der både ligner og føles som træ – deraf navnet nonwood.  Nonwood er blevet mere og mere populært de senere år, da det har en række fordele.

De helt store fordele ved nonwood er, at det er utrolig modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Det får heller ikke fugtskader, så du skal ikke bekymre dig om råd og svamp i dit altanbord. Sidst men ikke mindst kræver det et minimum af vedligeholdelse, da du blot skal vaske det med sæbevand, når det trænger til en kærlig hånd.

Læs mere om altanbordet i nonwood hos Myhomemøbler.dk her.


7. Altanbord til ophæng

Model: Chianti

Et fikst lille altanbord til ophæng er alt, hvad du kunne drømme om til din altan. Dette Chianti altanbord er i smukt akacietræ og lakeret stål. Det måler 57 x 45 x 60 centimeter, så det passer ud på de fleste altaner.

Du kan let og elegant hænge bordet over rækværket på din altan – nemmere bliver det ikke! En smart funktion ved bordet er, at det kan justeres i tre forskellige højder. Du kan altså fint bruge det til alt fra opsats til planter til spise- eller arbejdsbord.

Bordet tåler 25 kilo, så du skal ikke være nervøs for at placere både potter, pander, gryder og vinflasker på det. En anden supersmart funktion er, at det kan slås ned, så hvis du vil have lidt mere plads på altanen, kan du nemt få det.

Du finder dette altanbord til ophæng hos My Home Møbler her.

Læs også: Haveborde – 26 flotte borde til hygge i haven


8. Sort Living Outdoor altanbord

Model: Mads

Med det sorte Mads altanbord fra Living Outdoor får du et helt enkelt lille altanbord til en god pris.

Altanbordet er fremstillet i en kombination af alu og såkaldt polywood. Dette er en yderst funktionel kombination. Materialevalget betyder nemlig, at altanbordet er vedligeholdesfrit, ligesom du kan lade det stå ude på altanen året rundt.

Målene på altanbordet er 70 x 70 x 72 cm – en praktisk lille størrelse til 1-2 personer.

Du kan se prisen på Living Outdoor altanbordet hos Coolshop.dk her.


9. Sammenklappeligt altanbord & tørrestativ

Model: Liva altanbord

Hvis du vil udnytte pladsen på din altan på den mest optimale måde, har du brug for et multimøbel som dette sammenklappelige altanbord og tørrestativ. Altanbordet er en gennemtænkt og funktionel løsning, der gør det nemmere for dig at skabe ekstra plads.

Det sammenklappelige altanbord kan bruges til flere forskellige formål. Du kan sidde og drikke samt spise ved det, når du trænger til at få lidt luft i sommervarmen. Når du ikke bruger det til dette, kan du klappe det ned, så det ikke fylder noget. Sidst men ikke mindst kan du klappe bordpladen ned til siderne, hvorefter der kommer et tørrestativ til syne.

Bordet er fremstillet i FSC-certificeret akacietræ, hvilket betyder, at træet er fra bæredygtigt drevne skove. Akacietræet er bejdset, så det fremstår flot, elegant og holdbart. Bordet måler 50 x 77 x 58-73 centimeter.

Få flere informationer om det sammenklappelige altanbord og tørrestativ hos Shopping.coop.dk her.


10. Klapbord til altan – Teak & rustfrit stål

Model: Cinas

Et klapbord til altan kan bruges til et hav af forskellige formål. Dette klapbord fra Cinas er i teak & rustfrit stål, så det kan modstå det danske sommervejr – også når det drypper en smule.

Bordet kan justeres i højden, så du kan spise ved det, arbejde ved det, plante planter på det, eller hvad du nu måtte have i tankerne.

Når du monterer dette bord på din altan, kan du selv justere det i højden, så det passer til dig og dit behov. Hvis du ikke skal bruge bordet, kan du klappe det ned – og voilà, nu har du plads til alt fra vasketøj til potteplanter. Det er supersmart på den mindre altan, hvor du gerne vil udnytte pladsen bedst muligt.

Du kan købe dette klapbord til din altan hos Frishop.dk.