Enigma lamper – 3 flotte designer-lamper

Deklarering-af-artikel

Det betyder meget for din trivsel i eget hjem, at der er en indretningsstil, som passer til lige præcis din smag. At sidde i din bolig og nyde den rette stemning og hygge i form af møbler, pynteting og ikke mindst belysning får dig nemlig til at slappe af.

Enigma lamper er af høj kvalitet, både hvad angår design og lys – Og de passer til ethvert rum i hjemmet.

Er du på udkig efter en flot designerlampe til din moderne bolig? Så læs med i denne guide. Her har vi nemlig samlet 3 Enigma lamper, som falder inden for netop denne kategori.

Find den rette Enigma lampe med denne guide


Enigma 425 pendel – Louis Poulsen

Enigma 425 er en smuk pendel, der er fremstillet af den velkendte virksomhed Louis Poulsen. Designet har japanske Shoichi Uchiyama stået for. Han har formået at smelte japansk yndefuldhed og skandinavisk enkelthed sammen i denne helt unikke lampe.

Tankerne bag Louis Poulsens lamper har altid været, at form og funktion skal gå hånd i hånd. Det er indbegrebet af Enigma 425 pendlen, som samtidig er en helt ny måde at bruge flerskærmssystemet på.

Shoichi Uchiyama har brugt meget tynde wires i sit design af Enigma lampen. Det gør, at den får et let og svævende udtryk og et helt specielt stilrent og unikt udseende.

Selve skærmens udformning er med til at give et perfekt lys. Lyset bliver nemlig fordelt med et blændfrit og behageligt lys på skærmens fladen. Den matte overside sørger desuden for, at lyset bliver diffust, mens skærmens blanke underside leverer en optimal refleksion af lyset og ud i rummet.

Med Enigma 425 pendlen får du et nedadrettet lys, hvilket gør den velegnet til at hænge over spisebordet. Du kan hænge en eller to lamper ved siden af hinanden alt efter, hvor langt dit spisebord er. Det anbefales, at hænge to Enigma 425 pendler op med en afstand på 1 – 1,5 meter ved længere borde.

Denne pendel sørger for, at du og familien får et rum, der er lyst godt op samtidig med, at I har en god belysning over bordet. Lampens smarte måde at fordele lyset på medvirker til, at I kan sidde og spise samt snakke sammen uden en belysning, der blænder.

Skærmen er lavet i mat akryl, mens keglens materiale er børstet stål. Enigma 425 fås i farverne aluminium og sort. Lampens diameter er 42,2 centimeter, og højden er 74 centimeter. Ledningen er tre meter. Har du fået lyst til at se nærmere på lampen Enigma 425, kan den fås hos Luxlight.dk her.

Se varianter – Enigma 425 pendel

Enigma 545 lampe

Lampen Enigma 545 er lavet som en større udgave af Enigma 425 lampen. Den blev designet tilbage i 2007 af den japanske designer Shoichi Uchiyama for Louis Poulsen. Enigma betyder mysterium eller gådefuld, men i folkemunde kaldes denne lampe for ufolampen.

Mysterium, gådefuldhed eller ufolampe er alle gode tilnavne, der beskriver lampens meget unikke udtryk. På grund af de utrolig tynde wires, kommer pendlen til at se let, transparent og svævende ud.

Louis Poulsen elsker flerskærmssystemet. Det har Shoichi Uchiyama taget til sig, og på den baggrund skabt en pendel, der har nytænkt systemet. Det kom der denne elegante og nærmest skulpturelle lampe ud af.

De transparente skærme og det meget enkle design gør Enigma 545 til noget helt specielt. Udover at selve lampens skærm er ganske unik, så giver dens form også pendlen et både blødt og blændfrit lys i høj kvalitet.

Pendlen er i stand til at lyse et rum op på den mest fantastiske måde takket være dens blanke underside, der reflekterer lyset ud i rummet. Samtidig er det en fabelagtig lyskilde, når den hænger over et bord, da den er designet med en mat overside, som giver et diffust lys, der er nedadrettet.

Lampens udseende og udtryk gør, at den passer perfekt ind i en moderne boligindretning, ligesom dens meget funktionelle og behagelige lys er som skabt til formålet. Du kan få denne model i farverne aluminium og sort.

Enigma 545 er fremstillet i aluminium og mat lakeret akryl. Du kan finde flere oplysninger om Enigma 545 lampen hos Luxlight.dk her.

Se varianter – Enigma 545 pendel

Enigma 825 lampe – Sort

Lampen Enigma 825 i sort er en endnu større udgave af både Enigma 425 og Enigma 545. Enigma lampen består derfor af en hel serie af pendler i forskellige størrelser. Det gør, at du kan finde den Enigma lampe, der passer perfekt i størrelsen til det rum, den skal hænge i.

Enigma pendelserien er opstået i et samarbejde mellem den japanske designer Shoichi Uchiyama og Louis Poulsen. Enigma lampen er derfor en fusion af japansk lyskultur og Louis Poulsens filosofi om komfortabelt og blændfrit lys. Deres store arbejde er udmundet i, at pendelserien er blevet prisbelønnet.

Én af tankerne bag Enigma pendlen var, at den skulle skabe en illusion. Derfor er der udvalgt materialer såsom super tynde wires, der understøtter skabelsen af dette. Designet på skærmen er lavet i en let og elegant udformning, som får lampen til at se ud som om, at den svæver frit i luften.

Én af Louis Poulsens kæpheste har altid været, at hans lampers design skal være i stand til at give et indirekte og blødt lys, der tilfører rummet atmosfære. Det lever denne lampe op til, da den tilfører indbydende lys til rummet.

På grund af Enigma 825 lampens størrelse er den velegnet til at oplyse store rum på smukkeste vis. Har du højt til loftet eller en stor hall, kan du skabe harmoni med den dekorative og skulpturelle lampe i den moderne bolig.

Keglen er fremstillet i børstet og lakeret aluminium og skærmen i en mat sort akryl. Lampens højde er 155 centimeter, og den har en diameter på 82,2 centimeter. Ledningen er sort og har en længde på fire meter. Den vejer 10,1 kilo.

Er du på udkig efter en fascinerende og anderledes pendel, der nærmest udfordrer tyngdekraften med sit lette og elegante look, så få flere informationer om Enigma 825 hos Luxlight.dk her.