Plankebord – 16 lækre og robuste plankeborde

Deklarering-af-artikel

Er du på udkig efter et plankebord? Så er du bestemt ikke den eneste. Bordene med planker er nemlig populære som aldrig før!

… Og netop derfor har vi i denne guide samlet vores bud på 16 lækre plankeborde, så du kan hente masser af inspiration til dit næste køb.

De fleste plankeborde i guiden er spiseborde. Dog har vi også inkluderet enkelte borde af andre typer – såsom et skrivebord og et TV-bord. Hermed er der nemlig borde til nærmest alle behov.

Plankespiseborde


1. Firenze – Plankebord med buet kant og v-formede ben

Selvom dette plankebord har navn efter den store, summende by, Firenze, tager det dig snarere ud i naturen. Bordpladen består nemlig af to planker i egetræ, som har naturligt buede kanter. Det giver et bord, der fremstår upoleret og ukunstlet på den helt rigtige, gennemtænkte måde.

Bordpladen er behandlet med en naturolie, der får træets flotte nuancer til at træde frem og springe i øjnene. Man kan nemt fortabe sig i de organiske tegninger og unikke former, når man sidder ved bordet.

Firenze er udstyret med V-formede ben i sort, lakeret metal. Det bevirker, at bordet står godt og solidt, og at looket også tilføres en vis råhed.

Plankebordet måler 160 x 95 centimeter, og det har en højde på 71 centimeter.

Firenze plankebordet kan købes hos Moreland.dk her.


2. Plankebord i olieret eg – Rustikt design

Model: Montpellier

Montpellier er et charmerende, rustikt og råt plankebord, der vil kunne tilføje et unikt indslag til dit hjem.

Det er et bord, som lægger op til masser af hyggestunder med venner og familie, da det er nemt at samles rundt om det rummelige bord.

Plankebordet kommer med en bordplade, der består af to plader i olieret egetræ. Selve stellet er lavet i sort metal. I kombination med de store planker giver dette bordet en hyggelig og minimalistisk charme.

Vælger du at købe Montpellier-spisebordet til dit hjem, vil du få et helt unikt bord, som ingen andre har. Da træ er et naturmateriale, vil både åretegninger og farve nemlig variere en smule fra bord til bord.

Plankebordet måler 95 x 200 x 75 centimeter. Er de 200 cm i længden ikke nok, er det dog også muligt at supplere med tillægsplader, som kan tilkøbes.

Du kan købe dette rustikke plankebord i eg hos Moebelkompagniet.dk her.


3. Plankebord med lys olieret bordplade og krydsben

Model: Toulon

Toulon er et simpelt og elegant plankebord med en lys olieret bordplade i massiv eg samt krydsben i sort metal.

Takket være bordets brede planke og skrå kanter synes det ganske let, luftigt og elegant. Dette er ideelt, hvis du ønsker et plankebord, der ikke fremstår alt for voldsomt og dominerende.

Bordets oliering sikrer en lang holdbarhed. Ydermere bidrager det til en dejlig glat overflade.

Toulon plankebordet måler hele 300 cm i længden, mens det er 100 cm bredt og 75 cm højt. Vi har således her at gøre med et bord, som egner sig bedst til en relativt stor stue eller køkken. Har du ikke det, fås det dog også i en mindre version. Herudover kommer det i en mørkere version, hvor bordpladen er i røget olieret eg.

Det er muligt at finde prisen på plankebordet med en lys olieret bordplade og krydsben hos Moebelkompagniet.dk her.


4. Råt og rustikt plankebord i massivt genbrugstræ – 180 cm

Model: Nordal Rough

Er du på jagt efter et råt og rustikt plankebord, der samtidigt er forholdsvis simpelt og minimalistisk? Så bør du tage et nærmere kig på dette massive spisebord med planker.

Rough er et spisebord fra Nordal i træ og metal, der bringer naturen direkte ind i dit hjem.

Det smukke plankebord er lavet i massivt genbrugstræ med et sortlakeret understel i jern. I kombination giver disse to materialer bordet et råt og eksklusivt udtryk, der vil passe ind i de fleste hjem.

Ønsker du andre møbler i et tilsvarende design, der matcher spisebordet, finder du flere bænke i præcis den samme stil.

Plankebordet måler 75 x 180 x 70 centimeter.

Da bordet er 180 cm langt er der god plads til at samles mange mennesker rundt om det til hyggelige familiemiddage eller til særlige begivenheder.

Du finder det rå og rustikke plankebord i massivt genbrugstræ hos Bahne.dk her.


5. Curve Wave – Plankebord fra House of Sander

Dette plankebord fra House of Sander er udstyret med brandets populære bordplade, Curve Wave. Bordpladen består af to lækre planker i massivt egetræ, som fås i både lys og mørk naturfarve. Under pladen finder du et sæt trapezformede bordben i sortmalet jern. Det giver bordet et på én gang elegant og rustikt udtryk, og samtidig tilfører benene et moderne look.

Curve Wave plankebordet gør sig allerede smukt i mange danskeres spisestuer, og det vil garanteret gøre det samme i din. Det bringer et friskt strejf af natur ind i rummet, og hver gang man sidder ved bordet, kan man nyde synet af træet.

Plankebordet måler 200 centimeter i længden, 95 centimeter i bredden og 74 centimeter i højden. Det kommer dog også i hhv. en kortere variant med en længde på 180 centimeter og en længere variant med en længde på 240 centimeter.

Curve Wave plankebordet er til salg hos Likehome.dk her.


6. Design-plankebord – Thor

Med denne model får du et vaskeægte design-plankebord ved navn Thor.

Plankebordet er fra mærket Living&more og er en god blanding af det klassiske nordiske look, et råt udtryk og tidens trends.

… Thor er nemlig fremstillet af hårdt, slidstærkt og holdbart akacietræ, som giver bordet en naturlig minimalisme. De to store planker, som løber på langs, giver en flot kontrast til de sorte og enkle metalben.

Den omtalte variant af Thor-plankebordet måler 100 x 220 x 100 centimeter. Bordet kan dog også fås i andre størrelser, så du kan vælge den model, der passer bedst ind i lige præcist dit hjem.

Du kan læse mere om design-plankebordet Thor hos Coop.dk her.


7. Rundt plankebord

Er du på udkig efter et robust rundt plankebord? Så kan det være, at dette spisebord falder lige i din smag.

Dette plankebord er et smukt møbel med 35 millimeter tykke træplanker, som har fået en indbydende oliebehandling med naturolie.

Da plankebordet er rundt, udnytter det pladsen rigtig godt i mange rum alt afhængig af den øvrige indretning – hvorfor det kan være optimalt i en bolig, hvor pladsen er trang, men hvor bordet stadig skal være forholdsvis stort.

Som udgangspunkt måler plankebordet Ø160 cm. Det er dog muligt at tilpasse det hos forhandleren, så det får netop det mål, du skal bruge. Her kan du ligeledes træffe en række æstetiske valg såsom kanttype, den specifikke oliebehandling samt benenes farve.

Du kan finde flere informationer om det runde plankebord hos Bymain.dk.


8. Goliat – Stort arkitekttegnet plankebord i olieret vildeg

Goliat er for dig, der vil have et af de helt store, tunge plankeborde. Det har nemlig en længde på intet mindre end 290 cm, mens bredden måler en meter, og højden er 74 centimeter. Er et knapt tre meter langt bord ikke helt nok for dig? Jamen, så kan du bare tilføje tillægsplader, der kan få bordet helt op på en længde på 410 centimeter!

Her er plads til alle familiens medlemmer og en god portion gæster. Samtidig vil bordet imponere og vække begejstring med dets smukke oliebehandlede egeplanker. Bordpladen består af to 5 centimeter tykke planker i massivt egetræ – nærmere bestemt olieret vildeg med et eksklusivt, holdbart og rustikt udtryk.

Bordets design vil nok også få en kommentar eller to, for det er nemlig langt fra tilfældigt sat sammen. Tværtimod er plankebordet tegnet af en dansk arkitekt og designer.

Du kan købe Goliat plankebordet hos Danskrestlager.dk her.


9. Wood – Plankebord i røgolieret træ

Hvis du er på udkig efter et luksuriøst plankebord, er det måske Wood, der er vinderen. Her er plankerne i røgolieret egetræ med en bølget kant, der mimer naturens organiske former. Det kan næsten ikke undgå at klæde køkkenet eller spisestuen. 

Derudover er det en kvalitet ved Wood plankebordet, at det er udstyret med et sortlakeret stålstel i X-form. X-formen gør nemlig, at det kan blive nemmere at skubbe spisestolene helt ind under bordet, uden at dets ben kommer i vejen.

De to planker i massiv egetræ, som udgør bordpladen, måler i alt to meter i længden og 95 centimeter i bredden. Bordets højde er 76 centimeter.

Dette plankebord i olieret træ er til salg hos Lauridsensmoebler.dk her.


10. Plankebord i massivt eg – Concept 4 You

Her ser du et Concept 4 You plankebord fra Bodahl Møbler i massivt eg. Plankebordet har en schweizerkant (kant der skråner nedad) og markante houstonben i metal.

Plankebordet har smukke rene linjer og fungerer optimalt som et spisebord, da der er rig mulighed for at samles en del personer ved det.

Fordelen ved denne model er, at det kun er din fantasi, der sætter grænserne. Hvis netop dette bord ikke er helt perfekt til din spisestue, kan du således selv sammensætte dit helt eget drømmebord:

… Der findes nemlig 17 forskellige stel, otte farver, 14 størrelser, to pladetykkelser, tre kantprofiler m.m., som du kan vælge mellem. Herved kan du selv designe dit bord, så det passer optimalt ind i dit hjem.

Samtidigt kommer alle plankebordene med udtræk, så de kan forlænges med tillægsplade. Tillægspladerne skal købes separat, hvis du ønsker at have muligheden for at få et større bord.

Den omtalte variant af plankebordet måler 76 x 180/300 x 100/110 centimeter.

Få mere at vide om Concept 4 You plankebordet i massivt eg hos Boboonline.dk her.


11. Narvik – Plankebord i massiv vildeg og sort metal

Narvik er et skønt og rummeligt plankebord fra brandet By Torkelson. Det har en længde på 160 centimeter (260 hvis du tilføjer et par ekstra tillægsplader), en bredde på en meter og en højde på 75 centimeter. Det er altså ikke noget problem at dække op til familien såvel som en stor håndfuld gode venner.

Narvik er skabt af en træfiberplade med en overflade af massiv vildeg. Bordet har massive kanter hele vejen rundt, hvilket bidrager til det flotte, naturlige udtryk. Derudover er det udstyret med stabile ben i pulverlakeret, sort metal.

Det er et bord, man kan have glæde af i mange år, og som mange selskaber kan udspille sig ved. Ikke mindst kan man nyde det unikke og karakterfyldte træ, som tager spisestuen til et helt nyt niveau.

Du kan købe dette Narvik plankebord hos Likehome.dk her.


12. Pacific – Massivt plankebord i røget egetræ

I plankebordet Pacific blandes det rå og rustikke egetræ med sorte, strømlinede metalben. Resultatet er et moderne møbel, som hele familien kan samles omkring.

Bordpladen i Pacific er fremstillet i massivt egetræ, som er behandlet med olie. Behandlingen har givet overfladen en smuk, mørk og yderst harmonisk røgfarve. Herudover er plankebordet forsynet med flotte sorte bordben (monteret i kryds).

Det mørke og lidt konservative farvevalg resulterer i et tidløst møbel, der kan matches med alverdens indretningstrends. Bordet kan ligeledes benyttes sammen med en lang række forskellige typer spisebordsstole.

Pacific-plankebordet måler 200×95 cm, men ønsker du mere bordplads, er det muligt at tilkøbe to tillægsplader, så bordet kan nå en samlet længde på 300 cm. Bordets højde er 75 cm.

Med en længde på 200 cm har Pacific en perfekt størrelse til hverdagens måltider. Herudover kan plankebordet agere samlingspunkt for hyggestunder af enhver art – lige fra fødselsdagsfejring til brætspilsaftener.

Du kan læse mere om det flotte plankebord i røget egetræ hos Møbelkompagniet her.


13. Forest – Flot plankebord (dansk design)

Kom helt ud i skoven og dens magiske univers med dette plankebord. Du finder næppe en smukkere bordplade end ved denne model fra Kristensen & Kristensen. Det er dansk design, når det er bedst.

Egetræet giver bordet et eksklusivt udtryk, der giver lyst til at indtage lækre middage af det bedste service. 

… Men bordet fås faktisk i et hav af udformninger, og du har således mange forskellige valgmuligheder hos forhandleren, så du kan gøre det til helt dit eget. Således kan du vælge mellem en række størrelser, behandlinger af egetræet og ikke mindst kantprofiler. For mens nogle foretrækker en lige kant, er andre mere til en skrå, og andre igen foretrækker den organiske. 

Benene er i stål eller træ. Du kan desuden tilkøbe tillægsplader, hvis bordet skal kunne gøres endnu større ved særlige lejligheder.

Du finder dette flotte plankebord i dansk design hos Lauridsens Møbler her.


Andre plankeborde


14. Lille dansk plankebord – Med stel til både sofa- og barbord

Model: Preform

Hvis du mangler et lille dansk plankebord, er denne model en oplagt mulighed for dig.

Her får du et komplet sæt fra Preform med en bordplade i mørkt træ samt stel til både et sofa- og et barbord. Designet er enkelt og elegant, hvorfor det er et bord, som nemt kan blende sammen med din eksisterende indretning.

Det smukke bord kan justeres fra 41 centimeter og op til 85 centimeter i højden, så du selv kan vælge, hvor stort det skal være alt efter dine ønsker og behov.

Det lille plankebord fås i et hav af forskellige varianter, så du har en del muligheder at vælge mellem. Bordet kan eksempelvis købes med en bordplade i lyst træ samt i naturtræ.

Det omtalte plankebord måler 103 x 112 centimeter x den justerbare højde. Bordet kan dog også fås i andre størrelser – alt afhængigt af dine præferencer.

Det lille danske plankebord med stel til sofa- og barbord er til salg hos Likehome.dk her.


15. Skrivebord med planker

Model: Gera

Et skrivebord med planker er enormt visuelt appellerende. Det kan være en god motivation til at sætte sig til arbejdet at have et flot skrivebord. Det er der ikke nogen tvivl om, at du får, med dette skrivebord med planker fra 3-Nordic.

Modellen hedder Gera, og det er et rektangulært skrivebord med en bordplade af planker i eg. Du kan vælge mellem forskellige varianter, der spænder over olieret, røget, særbehandlet og ubehandlet eg.

Uanset hvilken af varianterne du vælger, får du et skrivebord, der bringer autenticitet og natur ind på kontoret. Du får også et skrivebord, som er helt dit eget og helt unikt. Alle komponenter er nemlig håndlavede, så der er ikke to borde, som er ens.

Skrivebordet er produceret i Danmark, og det anvendte træ er FSC-certificeret. Målene er 60 x 120 centimeter.

Du kan købe dette skrivebord med planker hos 3-nordic.dk her.


16. Planke TV-bord

Model: Rail R1

Leder du efter et planke TV-bord, som du kan placere i stuen med din fladskærm ovenpå? Så bør du overveje denne model.

Rail er et massivt og flot TV-bord i sort fra Obuzi, der består af rustikke planker lavet af mangotræ.

Da bordet er fremstillet af mangotræ, bringer du ikke kun naturen ind i dit hjem – du får også et holdbart og slidstærkt TV-bord.

Plankebordet er forsynet med tre skuffer nederst, hvor du kan opbevare ting, der bør være i nærheden af dit fjernsyn.

Ovenover skufferne er der en hylde, hvor der er plads til enten din forstærker, din DVD-afspiller eller din BluRay-afspiller.

Planke TV-bordet måler 155 x 40 x 50 centimeter.

Du kan købe planke TV-bordet hos Likehome.dk her.