Rensdyrskind – 4 skind der sætter et unikt præg på dit hjem

Deklarering-af-artikel

Råt og raffineret – rensdyrskind har en særlig evne til at pryde hjemmet, såvel som kontoret, sommerhuset eller kolonihaven. Her får du vores bud på 4 fantastiske skind, som alle vil sætte et helt unikt præg på din indretning!

Det bliver ikke mere nordisk end et skind fra en ren. Derfor er det også ultra populært at benytte sig af rensdyrskind i indretningen. Få natur, varme og blødhed ind i et hvilket som helst rum med et elegant og hyggeligt skind.

1. Rensdyrskind fra Finland – Til både indendørs & udendørs brug

Model: Natures Collection – Premium

Vil du gerne give ude- eller inderum en ny varme og stemningsfuldhed? Så kan du med fordel få fingrene i dette fine rensdyrskind fra Finland. Det kan nemlig benyttes til dekoration både inde og ude, og det vil med garanti gøre en verden til forskel.

Skindet måler 70 x 110 centimeter, og det kommer nærmere præcist fra Lappland. Her, en smule nord for Finland, lever cirka 100.000 rensdyr et fredeligt liv på græsmarkerne. De nordiske vejrforhold sætter deres præg på dyrenes skind, som er utroligt hårdføre og stærke.

Et eksklusivt biprodukt

Rensdyrene bliver opdrættet for at producere renkød, og skindene er et biprodukt. De er eksklusive, fordi antallet af rensdyr er begrænset, og derfor kan du godt føle dig heldig, hvis du får skindet hjem i din stue eller på terrassen.

Som nævnt er rensdyrskind ganske hårdføre. De er jo “designet” til at holde dyrene varme og beskytte dem mod regn, sne, slud og solskin. For dig betyder det, at du får et skind, som kan holde utrolig lang tid.

Det betyder imidlertid ikke, at alle rensdyrskind er perfekte til både indendørs og udendørs brug. Vil du gerne pryde det udendørs område med et organisk skind, kan det være en idé at vælge ét, som er fremstillet til formålet. Det er dette skind fra Finland! Til gengæld er det ikke fremstillet til at sidde eller ligge på.

Du kan købe dette finske rensdyrskind hos Lammeskindet.dk her.


2. 4Living Collection – Rensdyrskind hynde (30×30 cm)

Lidt har også ret, og det gælder i dén grad også for denne lille rensdyrskind hynde. Hvis du synes, at et helt renskind er lige lovlig meget – eller lidt dyrt – er en hynde en god alternativ løsning. Denne model er fra 4Living Collection og måler 30 x 30 centimeter.

Rensdyrskind hynden er både behagelig at sidde på, og den varmer også godt om måsen. Det kan være skønt på en kølig efterårs- eller vinteraften, hvor stuetemperaturen er lav. Ryk taburetten med rensdyrskind hen foran pejsen og mærk varmen sprede sig i kroppen.

Udover de praktiske funktioner tilfører hynden fra 4Living Collection også noget til æstetikken. Rensdyrskindet er et stykke rå, nordisk natur, som samtidig er både smukt og elegant at se på. Du kan altså tjekke mange bokse af med den lækre hynde.

Skab en hyggelig spisekrog

Det er op til dig, hvordan du vil pryde hjemmet med rensdyrskindet. Du kan eksempelvis give stolene om spisebordet et pift og skabe en rigtig hyggelig spisekrog. Eller måske er det den kolde vindueskarm, der trænger til en lun siddeplads? I sommerhuset er rensdyrskindet også rigtig hyggeligt.

Skulle uheldet være ude ved middagsbordet, er det muligt at rense rensdyrskind hynderne. Ved hjælp af vand og skånsomt rensemiddel kan du rengøre dem pletvis. Hvis du gerne vil have hele skindet vasket, kan du med fordel sende det en tur på renseri.

Du kan købe denne rensdyrskind hynde hos Frishop.dk her.


3. Rensdyrskind underlag

Hvis du gerne vil gøre friluftslivet endnu mere autentisk, kan et rensdyrskind underlag fra Friluftslageret være løsningen. Igennem tusinder af år er dyreskindene nemlig blevet brugt til at sove på, sidde på og varme sig med. Således var rensdyrskindene en afgørende del af samernes liv på de nordiske sletter.

Rensdyrskind har en formidabel evne til at holde på varmen. I det kolde Nord, hvor temperaturen kan komme helt ned på -50, er det jo nødvendigt, at skindet kan hjælpe dyrene med at holde sig lune. På samme måde kan det holde dig varm natten igennem.

Dette skind har den fordel, at det er imprægneret. Det gør det perfekt til underlag, hvis du skal sidde om bålet eller overnatte under åben himmel. Du kan nemlig sagtens lægge skindet direkte på jorden, sandet eller græsset – ja, du kan sågar lægge det på sneen.

Hjemlig hygge i teltet?

Rensdyrskind underlaget kan selvfølgelig også bruges i teltet eller shelteret, hvor du vil ligge blødt og godt. Desuden vil miljøet få tilført et skud hjemlig hygge med det flotte skind. Du kan eventuelt lægge skindet ovenpå et liggeunderlag, hvis du vil ligge endnu blødere. Dette skind kommer fra Norge og er fremstillet af vinterpelsen fra en renbuk. Det måler 150 centimeter i længden og 120 centimeter i bredden. Vægten er to kilo, hvilket kan være godt at være opmærksom på, hvis du skal have det med på en længere vandretur.

Du kan se prisen på dette rensdyrskind underlag hos Friluftslageret.dk her.


4. Luksus siddeunderlag i rensdyrskind

Er du til vildmarksliv, vandreture og andre aktiviteter i det fri? Og ønsker du et naturligt siddeunderlag til dine aktiviteter? Så er dette lækre og luksuriøse rensdyrskind et oplagt valg. Rensdyrskindet bidrager til den gode og autentiske siddekomfort, ligesom skindet fremstår smukt og æstetisk. 

Rensdyrskindet fra Friluftslageret er importeret fra Norge. Med de lange hår og gode isolerende egenskaber fungerer skindet som det perfekte siddeunderlag, når du opholder dig under åben himmel. 

Rensdyrskinnet er virkelig blødt, meget lunt, og giver en fremragende komfort. Uanset årstid får du et behageligt og varmt underlag, som tilmed kan benyttes i sne og fugtigt græs.

Imprægneret luksusskind

Denne luksusudgave af et rensdyrskind er imprægneret og kan således benyttes i al slags vejr. Er skindet blevet fugtigt, skal det dog tørre igennem, inden det pakkes væk.

Rensdyrskindet har fine og ganske skarpe aftegninger. Du får altså ikke blot et vejrbestandigt produkt men også et smukt og indbydende skind.

Når du ikke har rensdyrskinnet med på udflugt, kan underlaget benyttes derhjemme, hvor det f.eks. kan pynte på en bænk eller fungere som en dekorativ siddepude i en stol.

Siddeunderlaget i rensdyrskind måler 50×50 cm. Den præcise størrelse kan variere en smule, da der er tale om et naturprodukt. Farverne kan ligeledes variere, og køber du to eller flere underlag, har de altså ikke nødvendigvis samme farvemønster.

Du kan læse mere om det flotte siddeunderlag i rensdyrskind hos Friluftslageret.dk her.