Brødkurv – 13 flotte og praktiske brødkurve

Deklarering-af-artikel
Brødkurv

Krummer det også hjemme hos dig? Så kunne det være, du skulle skaffe dig en ordentlig brødkurv. Der findes masser af gode muligheder på markedet, når det kommer til, hvor du skal opbevare dit morgenbrød.

En god brødkurv kommer dog ikke af sig selv. Her på siden finder du derfor en masse forskellige kurve, der passer godt til de danske hjem.

Georg Jensen er som så ofte før højt at finde på listen. Ligeledes finder du brødkurve fra populære mærker som Stelton, OYOY, Blomus, Hay, Zone og mange, mange flere. Læs derfor trygt videre og lad dig inspirere!

1. Lille flettet brødkurv

Denne flotte brødkurv fra Skinbjerg Design har et enkelt og klassisk udtryk, der gør den ideel til morgenbordet i de danske hjem.

Den flettede brødkurv har en diameter på 26 cm og en højde på 12 cm. Der er således god plads til rundstykker fra bageren eller hjemmebagte boller. Det rustikke, flettede design er skabt med naturlige pedigrør, og den lyse farve gør kurven smuk og indbydende.

Selvom kurven er perfekt til brød, kan den naturligvis også bruges til mange andre formål. Det er således en perfekt opbevaringskurv til alt lige fra tørre madvarer, frugt og grønt – Eller måske make-up og andre småting?

Skinbjerg Design har fremstillet kvalitetskurve siden 1947, hvor den første butik åbnede i Lyngby. Du kan derfor se frem til en brødkurv af bedste kvalitet.

Den flettede brødkurv kan købes hos Kurvemageren her.


2. Stor Stelton brødkurv – Tekstil

Er der noget, der klinger på lækkert køkkendesign, så er det Stelton. Du kan således her få en stor brødkurv i tekstil i et stilrent og praktisk design fra Stelton, der uden tvivl vil lyse op i dit i forvejen fremragende køkken.

Denne brødkurv – eller pose, som den også kunne betegnes som – holder ikke bare stilen ren, den holder også dine morgenboller lune helt til frokost.  

Stelton posen til brød har været populær, lige siden den i 2007 vandt en fornem designpris. Det er ikke hver dag, en brødkurv vinder priser for design, så derfor er det ingen hemmelighed, at denne model er noget ganske særligt.

Brødkurven er lavet af bomuld, hvilket betyder, at den kan vaskes jævnligt. Du har mulighed for at vælge mellem farverne sort/sand og sort/hvid.

Du finder den store Stelton brødkurv hos Kitchenone.dk her.


3. Håndflettet brødkurv i søgræs

Mangler du en dejlig brødkurv til morgenmordet? Så læs med her. Denne praktiske og dekorative kurv er perfekt til hjemmebagte boller eller rundstykker fra bageren – alternativt kan den også bruges til at servere frugt mm. Kun fantasien sætter grænser. 

Den håndflettede kurv er fremstillet i søgræs, hvilket sikrer en kraftig kvalitet og et rustikt udtryk. Kurven er både pæn at have stående på bordet og samtidig ganske praktisk.

Brødkurven i søgræs har en diameter på 21 cm, hvilket passer perfekt til, når der skal serveres brød. Højden er 10 cm. Du kan enten servere brødet direkte i kurven eller lægge en flot og praktisk serviet / et viskestykke i bunden.

Find den håndflettede brødkurv hos Fletkurven.dk.


4. OYOY brødkurv – Rund

Hvis en brødkurv af stof ikke er noget for dig, så kunne du kaste dig over denne kurv fra OYOY. Den er rund, og så er den fremstillet af bambus. Den kommer også med en lille læderstrop på toppen, så du kan let og med stor elegance kan servere morgenbrød for familie og venner.

OYOY brødkurven måler 30 centimeter i diameter og kun 5,5 i højden. Det betyder, at det er let at tage med på picnic i skoven, på stranden – Eller hvor du nu ønsker at spise morgenmad eller frokost.

Derudover sørger læderstroppen for, at du kan bære brødet fra køkkenet til morgenbordet. Eller måske endda terrassen under denne skønne sommersol?

OYOY brødkurven er til salg hos Trendyliving.dk.


5. Georg Jensen Alfredo brødkurv – Ø 21,5 cm

Med en diameter (Ø) på 21,5 cm er brødkurven fra Georg Jensens Alfredo-serie stor nok til at fylde de fleste borde med morgenbrød. Denne brødkurv er lavet ud af blankt, rustfrit stål, som kan holde i mange år. Den består af tykke ståltråde, der er vævet ind i hinanden med en fast bund tilknyttet.

Dette er brødkurven til det moderne køkken, hvor elegance og funktionalitet er i højsæddet. Den passer til ethvert selskab, hverdag og fest, og har du intet brød at tilbyde dine gæster, så er det også en fremragende frugtskål.

Du finder Alfredo brødkurven (Ø 21,5 cm) hos Kitchenone.dk.


6. Blomus brødkurv – Perfekt til flutes, rundstykker m.v.

Model: Delara

Den fine brødkurv fra Blomus består af en brødpose omgivet af et solidt og flot metalstel. Og så er den formet som et rigtigt brød. Denne aflange størrelse gør den perfekt til flutes, baguettes, franskbrød, rundstykker og meget mere.

Stofposen er lavet af bomuld, hvilket betyder, at du kan vaske den ved 40 grader. Med en beskeden bredde på næsten 10 centimeter og en længde på næsten 31 centimeter, er dette den perfekte brødkurv, hvis du gerne vil servere hjemmebagt brød for dine gæster eller din familie.

Du finder Blomus brødkurven hos Trendyliving.dk.


7. Rød brødkurv – Stelton Warm Maroon

Denne brødkurv fra Stelton skiller sig ud med sin varme og dybe røde farve – deraf navnet Warm Maroon.

Designet af Klaus Rath er denne brødkurv (eller brødpose) perfekt til designerkøkkenet med sans for det varme og det hyggelige udtryk. Den er produceret i bomuld og kan derfor vaskes ved 40 graders varme.  

Selvom navnet siger brødkurv, så er der intet til hinder for, at man ikke kan finde andre formål til den. Det kan være opbevaring af andre tørre madvarer som nødder eller slik, og den kan også bruges som alternativ frugtskål, hvis det skal være. Funktionaliteten er nemlig i top, når det kommer til designs fra Stelton.

Du kan købe den røde brødkurv hos Kitchenone.dk her.


8. Lille brødkurv – Hay

Model: Panier Oval

Denne lille brødkurv er lige så kær, som dagen er lang. Dens søde udtryk passer godt til det lille, intime hjem, hvor hjemmebag altid står på menuen i weekenden. Nu kan du også servere dine hjemmebagt boller i denne søde brødkurv fra Hay.

Den er lavet i solidt stål og måler 25 centimeter i længden. Den er petit i sit udtryk, og det betyder også, at den kan bruges til mange andre ting – det kunne være ting og sager på badeværelset som make-up eller andre slags toiletartikler.

Den lille HAY brødkurv kan købes hos Trendyliving.dk.


9. Zone brødkurv – Sort

Model: Singles

Denne brødkurv i en dyb og flot sort farve er et af produkterne fra det mærke, der hedder Zone Singles.

Med en diameter på godt og vel 25 centimeter, er den hverken for stor eller for lille – Men lige tilpas. Det betyder at du kan servere alt fra morgenboller til wienerbrød i den. Trods navnet behøver du ikke være single for at servere brød i en Zone brødkurv!

Brødkurven består af en stofpose af bomuld med et metalstel udenom. Metalstellet holder på formen, mens stofposen holder på krummerne imens – Så sørger du ganske nemt for rent bord, når du serverer brød og kage til dine gæster.

Zone er udført i et klassisk og stilrent design, der holder i mange år fremover. Du kan se nærmere på brødkurven hos Fenomen.dk her.


10. Billige og rustikke brødkurve i flet

Model: Nicolas Vahé kurvesæt

Hvis du er til det rustikke ved flet – Og samtidig er på udkig efter noget til en relativt billig pris – Så er en brødkurv fra Nicolas Vahé lige noget for dig. Deres brødkurve er flettet af det fineste søgræs, og så klæder de ethvert morgenbord; særligt om sommeren med solen hængende i horisonten.

Du får her et sæt med en stor kurv, som har en diameter på 22 centimer og en lille kurv med en diameter på 18 centimeter.

Disse søgræskurve er særdeles praktiske og lette at have i køkkenet, på bordet eller måske et helt tredje sted. De har nemlig masser af praktiske funktioner, og deres brug begrænser sig ikke blot til brød. Du kan således også stille frugt og grønt frem i dem, uden at nogen vil undre sig over den beslutning.

Se de billige, rustikke brødkurve i flet hos Boxdelux.dk.


11. Stelton Embrace brødbakke – Rustfrit stål

Hvis du gerne vil tage skridtet videre fra de sædvanlige brødkurve til noget ganske enestående, så kan en Stelton Embrace brødbakke hjælpe dig godt på vej. Du får nemlig her en brødbakke i et yderst stilfuldt design med en brødpose inderst og et metalstel i rustfrit stål udenpå.

Metalstellet hjælper til at holde på formerne, så brødet holdes på plads. Brødposen i bomuld hjælper til gengæld med at holde på krummerne, så du ikke får brødkrummer ud over hele køkkenbordet, når du serverer morgenbrød for dine venner eller familien.

Stelton Embrace kommer med en brødpose i farverne grå, sort og kalk. Selve brødbakken har en diameter på 23 cm.

Du finder dennne Embrace brødbakke fra Stelton hos Magasin.dk her.


12. Bodum brødkasse – Lukket brødkurv i plastik

Fra Bodum kan du få en brødkasse, hvor du kan opbevare dit brød. Denne model består af en lukket brødkurv lavet i sort plastik, der sikrer holdbarheden af dit brød.

En brødkasse er bedre til at opbevare brød end en almindelig, åben brødkurv vil være, og hvis du har masser af brød, som du gerne vil gemme på, så er en brødkasse fra Bodum en god løsning.

Selve kassen er støbt i sort plast, mens låget er lavet af træ. De to materialer passer rigtig godt sammen, og så er kombinationen fødevarevenlig, så du trygt og sikkert kan opbevare dit brød i brødkassen. Desuden passer den rigtig godt i skuffer og skabe i køkkenet, hvis du ikke vil have den stående fremme.

Bodum brødkassen er til salg hos Skiftselv.dk her.

Læs også: Brødkasser – De 11 bedste


13. Brødkurv i flettet bambus

Denne håndflettede brødkurv i bambus passer perfekt til morgenbordet, ligesom den er oplagt til, når der skal serveres brød til dagens øvrige måltider.

Med dens åbne facon kan brødkurven på det nærmeste beskrives som et brødfad. Og netop denne facon gør kurven anvendelig til mange forskellige formål.

Uanset om den står på wienerbrød eller speltboller, så er den rustikke og prisvenlige kurv både praktisk og dekorativ at sætte på bordet. Kurven har en diameter på 20 cm.

Denne brødkurv i flettet bambus er til salg hos Fletkkurven.dk.