Puder – 33 smukke og komfortable pyntepuder og sofapuder

Deklarering-af-artikel

Puder skal både pynte og behage. Det er med dette mantra i baghovedet, at vi i denne artikel har samlet 33 flotte og behagelige pyntepuder og sofapuder!

I vores artikel finder du et hav af forskellige typer af puder. Således vil du både finde den flotte designer-pude fra Georg Jensen og de billigere og mere simple varianter – og du vil finde både små og store modeller.

… Hermed kan du med garanti også finde den helt rette pude til din sofa, gulv, seng eller hvor du nu skal bruge den. Rigtig god fornøjelse!

1. Billig pyntepude i fløjl

En pyntepude behøver ikke at være dyr for at være flot.

Her får du således en yderst elegant og billig pyntepude med fine detaljer. Den måler 45 x 45 cm og har en solid dybde på 20 cm.

Den billige pude byder på et betræk i fløjl, som er lagt i et rillet design. Dette giver dig en pude, som er både yderst blød og behagelig at læne sig op af. Den egner sig derfor perfekt som en lille ekstrapude til sofaen.

Du finder i skrivende stund puden i hele fem forskellige farver: Nemlig blå, beige, mørkegrå, lyseblå og mørkeblå. Således skulle det nok være til at finde en model, som vil passe godt ind i netop din stue.

Denne billige pyntepude kan købes hos Moebelkompagniet.dk her.


2. Smuk pude i velour – Vælg mellem Orange, gul, bordeaux, mørkegrå og mørkeblå

Vild med velour? Så kan du pryde sofaen såvel som sengen og lænestolene med disse skønne velourpuder fra Møbelkompagniet. De måler 40 x 40 centimeter og er fremstillet af polyester, PU skum og – selvfølgelig – velour.

Du kan vælge den variant, der passer bedst ind i dit hjem og din farvepalette. Puderne fås nemlig i bordeaux såvel som gul, orange, mørkeblå og mørkegrå. Du kan naturligvis også kombinere og lade det farvestrålende velour tale sammen på smukkeste vis. 

Det kan hurtigt skabe et flot spil i stuen, eller hvor du nu vælger at gøre det blødt med puder. Velour har et særligt skind og en evne til at få møblerne til at fremstå mere eksklusive. Og så tilføjer puderne selvfølgelig ekstra hygge og komfort.

Du kan købe denne velourpude hos Møbelkompagniet her.


3. Fløjlspude – House Nordic

Model: Blanca

Der er næppe noget, der tilfører hjemmet blødhed som en god fløjlspude.

Denne model fra House Nordic måler 45 centimeter i bredden og 45 i dybden, og den fås i mange smukke farver. Du kan fx gå med den klassiske hvide variant, vi her har valgt at vise. Er det ikke lige dig, finder du den dog også fx i en flot grøn og en solgul variant.

Fløjlspuden er skøn at have bag hovedet efter en lang arbejdsdag, men den er også til gavn, når man ikke bruger den. Den er nemlig pyntelig og pæn i alle møbler og i alle rum.

Red din seng og dekorer den med fløjlsbløde puder, pryd stolene med dem eller sæt dem i sofaen. Du vil hurtigt opleve, at det vil blive enormt indbydende at sætte sig i møblerne.

Du kan købe denne fløjlspude fra House Nordic hos Creativ.dk her.


4. Cento – Moderne pyntepude i farven orange

Der er intet, der kan tilføje varme som en brændt orange tone. Det kan næsten give et gyldent strejf. Du kan strø alt det guld udover din stue, som du vil, med disse smukke og moderne Cento pyntepuder i farven orange.

Puden måler 45 centimeter i længden, 45 i bredden og 15 centimeter i højden, og så er den fremstillet af polyester. Den har en særligt smuk forside, hvis specielle tekstur får den til at virke skinnende og luksuriøs.

Du kan indrette på mange måder med Cento pyntepuden. Den udgør et særligt statement, hvis du bare tilføjer en enkelt til stuen, eventuelt kombineret med pyntepuder i andre stoffer og farver. Men du kan også tilføje et par stykker eller en lille håndfuld rundt omkring i rummet for at skabe en sammenhæng og en rød – eller rettere orange – tråd!

Denne moderne orange pyntepude er til salg hos Lammeuld.dk her.


5. Farverig Bloomingville pude med kvaster

Her er der tale om en spændende og unik pude fra Bloomingville.

Puden kommer i en lys naturfarve og har store, flotte og farverige prikker. Ydermere har den lyserøde kvaster i hjørnerne, som lige giver puden det sidste spræl.

Indvendigt finder du 100% polyster, mens pudens betræk og ydre er fremstillet af henholdsvis bomuld og olefin Disse materialer til sammen giver dig en yderst blød og behagelig pude.

Puden måler 40 x 40 centimeter.

Få flere informationer om puden fra Bloomingville hos Kids-world.dk her.


6. Normann Copenhagen pude

Model: Tivoli x Normann – Candy Stripe

Candy Stripe er en enkel og stilren pude fra Tivoli x-kollektionen, der er lavet i samarbejde med Normann Copenhagen.

Den fine gule og hvide pude er fremstillet af 100 % bomuld, som giver den en dejlig blød kvalitet.

Normann Copenhagen-puden kan anvendes i alt lige fra sofaen til havemøbler eller sengen. Den måler 40×40 cm.

Du kan købe Normann Copenhagen puden hos Trendyliving.dk her.


7. Pude med læderstrop – Louise Smærup

Denne pude fra Louise Smærup er en stilren pude i farven grå.

Det særligt smarte ved puden er, at den er vendbar forstået på den måde, at dens to sider har forskelligt design. Den er nemlig lysegrå på den ene side og en smule mørkere grå på den anden side.

… Du kan derfor vende puden og ændre en smule på udtrykket i sofaen, lænestolen m.m. alt efter ønske og behov.

På selve puden kan der findes en læderstrop i kernelæder. Læderstroppen bryder pudens klassiske look med et mere rustikt og råt udtryk. Puden er desuden syet af møbelstof i en yderst høj kvalitet.

Er grå ikke den rette farve til dit hjem, findes den også i et væld af andre farver og størrelser.

Puden måler 80 x 50 centimeter.

Se nærmere på puden med læderstrop fra Louise Smærup hos Trendyliving.dk her.


8. Stor sofapude – Sort og hvid

Model: York

Med York er du garanteret en stor sofapude, der bringer nyt liv ind i din stue, eller hvor du nu skal bruge den.

Den sorte og hvide sofapude er fremstillet i et spændende mønster i mørke toner. Mønstret består af grafiske og dynamiske former og bogstaver.

Pyntepuden til sofaen måler 62 x 62 centimeter. Den samme pude fås også i en mindre størrelse, som måler 45 x 45 centimeter.

Se den nyeste pris på den store sorte og hvide sofapude hos Myhomemøbler.dk her.


9. Grå designer-pude (Georg Jensen) – Perfekt som rygpude

Model: Kubus

Kubus er en flot grå designer-pude designet af Bent Georg Jensen. Den grå farve er blid for øjnene og blender godt ind sammen med de fleste andre farver.

Puden er vævet af en blanding af bomuld og viskose, hvilket garanterer en blød kvalitet.

Takket være den fine vævning vil pyntepudens mønster ligeledes fremstå mere elegant og levende.

Det geometriske mønster består af en kombination af zigzag-rækker og gåseøje-ruder. Dette giver puden god dynamik og dybde, hvorfor den typisk vil skabe mere liv i indretningen.

Denne design-pude kan anvendes i eksempelvis en sofa, en seng eller i en lænestol, da den er perfekt som rygpude. Puden kan vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader.

Det er muligt at købe et sengetæppe i samme design som puden.

Puden måler 50 x 50 centimeter, og den kan lukkes via lynlås.

Se den aktuelle pris på den grå designer-pude fra Georg Jensen hos Damask.dk her.


10. Hvid pude med mønster – 43×43 cm

Model: Arc

Arc er en fluffy og blød pude i en neutral hvid farve.

Med denne pude er du sikret en behagelig og lækker pude, som du kan hygge dig med i sofaen. Udover at være komfortabel vil denne pude også gøre sig rigtig godt som pyntepude i fx en grå, sort eller hvid sofa.

Puden er lavet af polyester, hvilket giver dig et både slidstærkt og behageligt produkt. Den måler 43 x 43 x 14 centimeter, og du får både betræk og selve puden med i købet.

Kig nærmere på den hvide pude i målene 43 x 43 centimeter hos Moebelkompagniet.dk her.


11. Gulvpude – Stor Nordal-pude til gulvet

Model: Hippie

Med Hippie får du en stor Nordal-pude til gulvet.

Gulvpuden er lavet i et skønt design og er betrukket med elegant og blødt ruskind. Derudover har Hippie fine frynser og en lækker lysebrun farve.

Selvom puden er beregnet til gulvet, er det naturligvis også muligt at bruge den andre steder i hjemmet. Takket være det bløde ruskind kan den således også anvendes som eksempelvis en rygpude.

Puden måler 80 x 80 centimeter. Den kan også fås i en større udgave i et tilsvarende design med målene 100 x 100 centimeter.

Få oplyst prisen på den store Nordal-pude til gulvet hos Hoejgaardbrugskunst.dk her.


12. HAY Dot sofapude – Orange

Model: Dot Cushion 1

Dot er en elegant og blød sofapude fra HAY i en flot orange farve med en fin lille knap i midten.

Den smarte pyntepude er lavet i et moderne og stilrent design i et lækkert materiale, så den samtidigt er blød at røre ved.

Puden har et cover, som består af en slidstærk uld- og nylon-blanding, som kan holde til lidt af hvert. Fyldet består af 70% silikone og 30% skum.

Er orange ikke lige din favoritfarve, fås puden også blandt andet i farverne grøn, lyserød og grå.

Puden måler 60 x 45 centimeter.

Få mere at vide om den orange Dot-sofapude fra HAY hos Trendyliving.dk her.


13. Gavlpude – Stor pude til sengen

Model: Bed Cushion

Bed Cushion er en stilren og praktisk stor pude til sengen, som er både dejlig blød og behagelig.

Gavlpuden har en afdæmpet lysegrå farve og indrammer sengen på en fin måde, mens den på samme tid sikrer en komfortabel støtte til ryggen.

Derudover er gavlpuden vendbar. Det vil sige, at den er lysegrå på den ene side og en mørkere grå farve på den anden side. Du kan herved selv vælge farve alt efter, hvad der passer bedst til din sengegavl og indretningen i dit soveværelse i øvrigt.

Den store pude er lavet af bomuld og dun.

Sengepuden måler 55 x 150 centimeter.

Tag et kig på den store gavlpude til sengen hos Skrivercollection.dk her.

Læs også: Sengegavl – 17 elegante gavle til din seng


14. Georg Jensen pude – Blå

Model: Kubus

Georg Jensen har her skabt en skøn blå pude, som med sit zigzag-mønster og gåseøjne-rude vil kunne bringe masser af liv ind i hjemmet.

Denne pude har et flot spil takket være kombinationen af de forskellige afdæmpede – men fine – farvenuancer.

Puden består af 60% bomuld og 40% viskose. Det giver den en behagelig og blød stoflighed, som du nok vil elske at læne dig op ad.

Puden måler 50 x 50 centimeter. Den kan vaskes ved 40 grader og lukkes ved hjælp af en lynlås.

Du finder denne blå Georg Jensen pude hos Damask.dk her.


15. Velourpude – Eksklusiv pude i velour

Model: Square

Er du på jagt efter en blød og eksklusiv pude til din sofa, lænestol eller seng? Så vil denne Square velourpude fra La Villa være lige noget for dig.

Puden har det fineste udtryk samt et stilrent og elegant design, og du finder den i tre forskellige farver. Fyldet består af 100 % dun for at sikre den bløde kvalitet.

Med denne pude i velour kan du bringe det eksklusive look, du ofte oplever på hoteller, direkte ind i din stue eller i dit soveværelse.

Puden måler 40 x 60 centimeter.

Du har mulighed for at købe den eksklusive pude i velour hos Skrivercollection.dk her.


16. Rund strikket pude – Ferm Living

Denne grå pude fra Ferm Living har en smart rund form med et pudebetræk forsynet med fine hvide prikker, der stikker en smule ud.

Puden er strikket og er dejlig blød, så den er utrolig behagelig at ligge op ad eller placere bag ryggen.

Mens sofapudens betræk er i strik (bomuld), består dens fyld af 100 % andefjer.

Strikpuden måler 40 centimeter i diameteren.

Find den runde og strikkede pude fra Ferm Living hos Kids-world.dk her.


17. Emoji pude – Smiley-pude med mange populære emojis

Emoji-puden er en sød og sjov pude, der er velegnet i et børneværelse, et teenageværelse – Og til andre barnlige sjæle!

Den bløde smiley-pude er udstyret med flere af de populære emojis – Således finder du bl.a. den søvnige emoji, den blinkende emoji, den grinende emoji og den kyssende emoji.

Puden er utrolig blød og er lavet af 100 % bomuld.

Her kan du være sikker på, at du ender med en sprudlende og hyggelig pude, der gør alle i godt humør.

Puden måler 40 x 40 centimeter.

Læs om smiley-puden med de mange populære emojis hos Skiftselv.dk her.


18. Stribet pude – Compliments

Model: Laura

Laura er en flot stribet pude fra Compliments med et enkelt, men samtidigt utrolig flot design.

Pudens striber er i rosa og brune nuancer. Nuancerne giver til sammen puden et friskt udtryk og kombineres på absolut fineste vis.

Den bløde pude er lavet af 37 % viskose, 36 % bomuld, 18 % linned og 9 % polyester. Desuden er den Oeko-tex-certificeret, hvilket er din garanti for, at puden ikke indeholder nogen sundhedsskadelige stoffer.

Puden måler 40 x 60 centimeter.

Se den seneste pris på den stribede pude fra Compliments hos Trendyliving.dk her.


19. Muuto pude

Model: Mingle

Mingle er en smuk pude designet af Muuto.

Den smarte pude er fyldt med fjer og fibermateriale, hvilket sikrer en dejlig blød kvalitet.

Udenpå er den lavet af Steelcut, som er et slidstærkt materiale. Herved forbliver puden flot i mange år frem i tiden.

Muuto-puden findes i tre forskellige farver: Creme, lyserød og en kombination af creme og lyserød.

Puden vi her linker til måler 50 x 50 centimeter, men modellen kan også fås i andre størrelser.

Tag et kig på puden fra Muuto hos Trendyliving.dk her.


20. Lene Bjerre pude

Model: Rilene

Rilene er en fin pude med et unikt hvidt og mintgrønt udtryk fra den danske design-virksomhed Lene Bjerre. Det kølige motiv leder tankerne hen mod de kolde – men smukke – vinterdage, hvor sneen falder.

Den skønne pude er fremstillet i bomuld, så den er komfortabel og velegnet til brug i eksempelvis en sofa. Den måler 40×40 cm.

Puden fra Lene Bjerre findes hos Trendyliving.dk her.


21. Nomess pude

Model: Linear Memory

Linear Memory er en smart og innovativ pude fra Nomess.

Den blå pude er lavet med fokus på følesansen. Puden er nemlig fremstillet med det sanselig udtryk i højsædet, da der er anvendt 3D-strikket stof. Dette stof gør det mere specielt at røre ved puden uden, at der er gået på kompromis med blødheden.

Det 3D-strikkede stof består af en kombination af bomuld og polyester.

Nomess-puden måler 55 x 40 centimeter.

Find flere informationer om puden fra Nomess hos Trendyliving.dk her.


22. Pude med dyreprint – Hoppekids

Model: PETS

Mangler du en hyggelig og elegant pude til børneværelset? Så bør du tage denne pude fra Hoppekids med i dine overvejelser.

Puden har et skønt design fyldt med kattehoveder og hundehoveder på en hvid baggrund. Disse dyremotiver betyder, at puden vil glæde ethvert barn, der er glad for dyr.

Denne pude er halvfast, hvilket betyder, at den giver en optimal støtte. Den er derfor rigtig god at sidde op af både for børn og for voksne.

Indvendigt består puden af skum, mens betrækket er af 100 % bomuld. Betrækket med dyreprint er aftageligt og kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader.

Foruden den viste model fås puden fås også i flere farver og med andre motiver.

Puden måler 50 x 15 x 50 centimeter.

Find puden med dyreprint fra Hoppekids til salg hos Mammashop.dk her.


23. Au Maison pude

Model: Plum

Plum er en simpel og elegant pude fra Au Maison, som er perfekt til at skabe mere hygge i din stue eller i dit soveværelse.

Puden har en smuk mørk farve med en blød kvalitet fra bomulden, som den består 100% af.

Au Maison står også bag en lang række andre puder, som kan fås hos forhandleren. Så passer puden her ikke lige 100% ind i dit hjem, kan du med fordel kigge videre hos dem.

Denne pude måler 50 x 50 centimeter, hvilket er et godt, klassisk mål for puder af denne art.

Læs mere om denne pude fra Au Maison hos Trendyliving.dk her.


24. Louise Roe pude

Denne grå velourpude fra Louise Roe er ikke kun lækker at røre ved, den er også utrolig elegant.

Diamond er forsynet med fine små detaljer såsom et enkelt og stilfuldt mønster i midten.

Mønstret er lavet med tråd og afbilleder et alternativt design af en diamant.

Puden måler 40 x 60 centimeter.

Klik på dette link for at se prisen på puden fra Louise Roe hos Trendyliving.dk.


25. Bent Hansen pude

Model: No. 9 – Floral

Her er der tale om en charmerende og hyggelig pude fra Bent Hansen.

Puden er lavet med et utroligt elegant, sprudlende og flot mønster, der tilføjer en masse personlighed til din indretning i hjemmet.

Denne pude er lavet med et miks af farver såsom grønne, brune og blå nuancer.

Da puden har et ret fremtrædende mønster, vil den gøre sig godt sammen med mere enkle og neutrale puder.

Foruden den viste model kan puden fås i flere varianter i andre mønstre og farvenuancer.

Puden måler 43 x 60 centimeter.

Du kan købe puden fra Bent Hansen hos Trendyliving.dk her.


26. Patchwork pude

Model: Fuhrhome Miami

Miami er en anderledes og speciel pude fra Fuhrhome med et unikt design.

Patchwork-puden er lavet af genbrugt denim samt gamle lædermærker fra jeans i en flot overvejende blå farve. Dette sikrer, at du får en pude, du ikke ser særlig mange steder.

Denne pude vil være perfekt på et herreværelse eller i en stue, hvor der er fokus på en afslappet, rå og rustik indretning.

Puden måler 60 x 60 centimeter.

Find flere oplysninger om patchwork-puden hos Trendyliving.dk her.


27. Elvang pude

Model: Horizon

Horizon er en elegant pude designet af Elvang, der nok nemt vil blende ind med din allerede eksisterende indretning.

… Designet er nemlig forholdsvis simpelt med et moderne udtryk, så den er yderst nem at indrette med.

Den brune pude er lavet af de tre lækre materialer: alpakauld, fåreuld og mikrofiber. Til sammen sikrer dette, at puden er blød, mens den også støtter dig optimalt.

Er brun ikke den helt rigtige farve, findes puden ydermere i farverne grøn og plum/cognac.

Puden måler 40 x 60 centimeter. Ønsker du puden i en anden størrelse, kan den også købes i målene 50 x 50 centimeter.

Den aktuelle pris på puden fra Elvang finder du hos Trendyliving.dk her.


28. Semibasic pude

Model: Still Cushion

Hvis din indretning er baseret på sorte og hvide farver, eller hvis du ønsker en stribet pude med spræl i, bør du kigge nærmere på denne model fra Semibasic.

Den stribede pude i sort og hvid er lavet af blød strik og kommer med en indvendig pude i dun og fjer her fra Danmark.

Semibasic-puden er designet med inspiration fra arkitekturen ved nationalparken Vadehavscentret og afspejler en kombination af skygger, linjer og træstammer.

Puden kan maskinvaskes ved 30 grader og er Oeko-tex-certificeret. Den måler 30 x 40 centimeter.

Der er flere informationer om puden fra Semibasic hos Trendyliving.dk her.


29. Kjellerup Væveri pude

Er du på udkig efter en pude i et elegant og stilfuldt design? Så bør du tage et nærmere kig på denne pude fra midtjyske Kjellerup Væveri.

Puden er designet i en flot grå farve og er prydet med en sort knap på den ene side og en lilla knap på den anden. Det giver dig en smuk pude, som vil tage sig godt ud i både sommerhus og i hverdagshjemmet.

Puden måler 45 x 45 centimeter.

Find flere oplysninger om puden fra Kjellerup Væveri hos De9muser.dk her.


30. Pølsepude – Mange forskellige designs

Model: Hoppekids pølsepude

En pølsepude er fantastisk at placere i sengen på et børneværelse.

… Den er nemlig perfekt som en rygstøtte, når der skal slappes af, læses en god bog eller ses fjernsyn i sengen, da den er lavet af et betræk af bomuld og fyld af skum.

Denne pølsepude fra Hoppekids er en forholdsvis stor pude, som vil invitere på hygge og afslapning med dit barn på børneværelset.

Puden kommer i fire forskellige designs, som du kan se nærmere på hos forhandleren. Således bliver det nok lidt nemmere at finde en variant, som dit barn vil synes om.

Puden er 70 centimeter i længden og har en diameter på 23 centimeter.

Du kan købe denne pølsepude hos Mammashop.dk her.


31. Lexington pude

Med denne pude fra Lexington får du en ekstra behagelig pude i blødt bomuld.

Udover at være dejlig blød er puden også utrolig fin – Især hvis du elsker USA. Den har nemlig USA’s flag broderet på en indbydende blå-stribet baggrund.

Ved køb af denne model bør du være opmærksom på, at det kun er pudebetrækket, du køber. Det betyder altså, at selve inderpuden ikke medfølger.

Puden måler 50 x 50 centimeter.

Du kan se puden fra Lexington hos Magasin.dk her.


32. Fritz Hansen AJ Vertigo – Indbydende pude designet af Arne Jacobsen

Arne Jacobsen må siges at være lidt af et dansk stilikon. Derfor skal det naturligvis også være muligt at få fingrene i en Arne Jacobsen pude.

AJ Vertigo fra Fritz Hansen-brandet er en minimalistisk pude med et indbydende geometrisk mønster i en abstrakt stil. Puden er lysegrå og passer således ind de fleste steder. Den måler 40 x 60 cm.

Du kan købe denne pude hos Andlight.dk her.


33. OYOY pude

Model: Kata

Kata er en enkel og stilfuld strikket pude fra OYOY.

Den strikkede pude har et diskret og tidløst mønster og er lavet i en blød kvalitet.

… Puden er nemlig fremstillet af 8 % mohair, 7 % uld, 30 % nylon og 55 % akryl. Til sammen skaber dette en behagelig pude, der er god at støtte sig op af.

Kata kan fås i to forskellige farver, således at du kan vælge en variant, som vil passe godt ind i din indretning. Desuden kan du jo også med fordel kombinere farverne.

OYOY-puden måler 40 x 60 centimeter.

Du finder puden fra OYOY her.

Læs også: Pudebetræk – 27 lækre pudebetræk (både til pyntepuder og hovedpuder)