Knivsliber – 8 effektive knivslibere til dine køkkenknive

Deklarering-af-artikel

Der er ikke noget, der kan dræbe kærligheden for at lave mad som sløve knive!

Heldigvis er der gode råd at hente, hvis dine knive ikke længere skærer så godt, som de har gjort. Du skal bare have fat i en knivsliber!

Der er en del forskellige typer knivslibere på det danske marked… Lige fra den professionelle elektriske maskine til den billige manuelle løsning.

Hvad der er den rette løsning for andre, er det således ikke nødvendigvis for dig.

… Derfor finder du da også i denne guide 8 vidt forskellige bud på din nye knivsliber – Så du med garanti kan finde et produkt, der dækker netop dine behov!

1. Fiskars knivsliber

Model: Fiskars Edge Roll-sharp

Sløve knive er en kilde til stor irritation i et køkken. Så ligger du inde med et par knive, der trænger til en slibning, er det værd at kigge nærmere på denne Fiskars knivsliber.

Fiskars Edge Roll-sharp knivsliberen består af en keramisk slibesten, der sikrer, at dine knive igen bliver skarpe. Når du sliber dine knive af og til, holder de ydermere i længere tid, fordi knivene får mulighed for at udføre deres arbejde, som de skal.

Vælger du at bruge knivsliberen fra Fiskars, vil du opdage, at det er en leg at få skarpe knive igen – Uanset om det er en stor eller lille kniv. Selve processen med at slibe en kniv tager nemlig ikke ret lang tid, og så får du et perfekt resultat hver gang.

Det er ofte svært at finde velegnede køkkenredskaber, hvis du er venstrehåndet… Men designet på denne knivsliber gør, at den er brugervenlig for både højre- og venstrehåndede!

Farven på knivsliberen er holdt i Fiskars let genkendelige farver – sort og orange. Dens længde er på blot 16,5 centimeter, så den kan opbevares mange steder i dit køkken. Du kan finde flere informationer om Fiskars knivsliber hos Kitchenone.dk her.

Læs også: Slibesten – De 13 bedste slibesten til knive


2. AnySharp knivsliber

Er du træt af at slibe dine gode køkkenknive med bøvlede slibesten, strygestål eller diverse dyre slibemaskiner? Så skulle du tage at prøve denne AnySharp knivsliber. Den er nemlig blandt de bedste og nemmeste løsninger, når du ønsker en skarp kniv efter hver slibning.

AnySharp knivsliberen har en utrolig praktisk detalje, der gør den ekstra sikker at bruge. Den er nemlig udstyret med en sugekop i bunden således, at du bare sætter den på køkkenbordet, hvorefter den suger sig fast og står stabilt.

Du kan nu stryge din kniv gennem den smarte knivsliber tre-fire gange. Og så er det bare at tørre din kniv af – Nu er den så god som ny, og du er klar til at være mesterkok igen.

Knivsliberen er også i stand til at slibe dine brødknive – Så den er med andre ord yderst anvendelig.

Hvis du ønsker, at din AnySharp knivsliber skal stå fremme i dit køkken, så den er klar til brug hele tiden, kan det sagtens lade sig gøre. Modellen fås nemlig i en diskret sort og metallisk farvekombination, der passer ind i ethvert køkken.

Du kan se den aktuelle pris på AnySharp knivsliberen hos Kitchenone.dk her.


3. Global knivsliber

Model: H-220GB

Elsker du at arbejde med knivskarpe knive i dit køkken? Så er denne knivsliber fra Global lige noget for dig og dine knive. Som knivsliberens navn hentyder til, er den perfekt til Global knive. Det er dog også muligt at bruge den til andre knive, så længe de har et glat blad.

Uanset hvilken kniv du bruger, når du laver mad, så er fornøjelsen altid størst, når knivene er skarpe. Hermed kan du hurtigt og effektivt få skåret og snittet dine råvarer – Med mindre risiko for at kniven smutter.

Knivsliberen er ganske nem at bruge. Således kan alle få de knivskarpe knive, de fortjener med den. Den fås i en grå farve med sorte detaljer.

Du kan finde flere oplysninger om Global knivsliberen hos Coop.dk her.


4. Zwilling knivsliber

Model: Zwilling Sharp Pro

Med en Zwilling knivsliber i dit køkken kan du få styr på dine sløve knive. Du får et perfekt resultat med denne knivsliber, hvad end du er højre- eller venstrehåndet.

Knivsliberen er udført i robust sort plast, og du kan bruge den til alle typer knive – pånær knive med bølgeskær. Knivsliberen kan indstilles fra 20 til 35 grader for et perfekt resultat hver gang.

Ønsker du at vide mere om Zwilling knivsliberen, så besøg Kitchenone.dk her.


5. Elektrisk OBH Nordica knivsliber

Model: Double Diamond Sharp-X-treme

Er dine knive blevet sløve? Ved du ikke, hvordan du selv skal slibe dem? Så er en elektrisk OBH Nordica knivsliber den perfekte løsning for dig. Knivsliberen indstiller sig nemlig helt automatisk til hver enkelt kniv.

OBH Nordica SharpX-treme knivsliberen indeholder det patenterede slibesystem SharpX, som består af et diamantbelagt slibehjul, hvilket sikrer en effektiv og skånsom slibning. Sammen med de keramiske stave sørger dette for, at dine knives knivsæg bliver vedligeholdt og poleret.

Den lille knivsliber kan opbevares lige, hvor du ønsker det. Knivsliberen fås i en sølvfarvet udgave med en sort bund. Et neutralt udtryk som passer perfekt ind i ethvert køkken.

Du skal være opmærksom på, at knivsliberen ikke kan klare savtakkede knive (såsom brødknive) og sakse.

Du kan finde prisen på den elektriske OBH Nordica knivsliber hos Coop.dk her.


6. Scanpan knivsliber

Model: RollSharp – Brund EasyCut

Denne knivsliber fra Scanpan er en god hjælper i et køkken, hvor der er brug for skarpe knive, når der skal laves mad af mesterkokken i hjemmet. Den er lille og handy, og så sørger den for at holde dine knive i den rette form.

Scanpan knivsliberen er både sikker og effektiv. Den har nemlig både en keramisk slibesten og en vådsliberfunktion. Det betyder, at du blot skal forsyne slibehjulet med lidt vand for derefter at køre kniven frem og tilbage i sliberillen, mens du trykker let. Dette skal du gøre et sted mellem 10 og 20 gange.

Knivsliberen er udført i et stilrent design, så du altid kan have den stående fremme i køkkenet – Så dine knive er nemme og hurtige at slibe, når du har behov for det.

Find prisen på Scanpan knivsliberen hos Skiftselv.dk her.


7. Diamant knivsliber – KitchenAid

Diamant knivsliberen fra KitchenAid kan komme enhver sløv kniv til livs. Den er fremstillet i de bedste materialer, hvilket giver den en slidstærk kvalitet.

Der er brugt tysk rustfrit stål, som er både plet- og korrosionsbestandigt. Dette sikrer ikke bare, at knivsliberen er langtidsholdbar men også, at den udfører en optimal slibning af dine knive.

Når du bruger denne knivsliber, er det vigtigt, at du holder godt fast både i kniven og knivsliberen. Knivsliberen er derfor udstyret med et micarta-håndtag med konpositmønster, hvilket hjælper dig med at få et fast greb om den, så den er sikker i brug.

Få flere oplysninger om Diamant knivsliberen fra KitchenAid hos Kitchenone.dk her.


8. Professionel knivsliber – Chef’s Choice

Model: Chef’s Choice #2100

Er du en mester i køkkenet, og elsker du derfor at have mange forskellige slags knive, så er denne professionelle knivsliber fra Chef’s Choice et sikkert køb for dig. Du har nemlig muligheden for at slibe mange slags knive på den.

Ved køb af denne knivsliber medfølger der et modul til slibning af vestlige knive, som kræver en slibning på 30°. Har du eksempelvis også japanske knive, som kræver en slibning på 15°, kan du tilkøbe et modul, der klarer den del af opgaven for dig. Sidst men ikke mindst kan du tilkøbe endnu et modul, der passer til keramiske knive.

Uanset hvilket et af modulerne du anvender, er det en tre-trins slibning, du sætter i gang. Først foregår der en grovslibning, så en finslibning og til sidst en polering af kniven.

Knivsliberen er fremstillet i børstet stål, og slibehovederne kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen.

Se meget mere om den professionelle knivsliber fra Chef’s Choice hos Kitchenone.dk her.