Skammel – 26 skamler og taburetter for den lille, ekstra siddeplads

Deklarering-af-artikel

Er du på udkig efter en skammel eller taburet? Så er denne artikel nok lige noget for dig. Her har vi nemlig samlet hele 26 anbefalinger af skamler og taburetter.

De omtalte skamler/taburetter kommer i alverdens forskellige designs:

Således finder du i guiden billige taburetter – Og designer-skamler fra populære brands som Skagerak.

… Og skamlerne kommer i en lang række forskellige materialer såsom træ, metal og beton.

Læs derfor bare trygt videre og find masser af inspiration til dit næste køb!

1. Lav skammel i teak – Skagerak Dania

Dania er en lav skammel i teak fra det danske mærke Skagerak.

Dania-skamlen er af høj kvalitet og yderst pålidelig, hvorfor den holder i mange år frem i tiden, hvis du sørger for at passe godt på den.

Skamlen i teaktræ kan anvendes af alle generationer – I de rum i hjemmet hvor der nu engang er brug for en ekstra lille siddeplads.

Da taburetten er forsynet med et mindre hul i sædet, er det nemt at flytte rundt på den fra rum til rum.

Er du ikke så vild med en taburet i teak, fås den også i eg.

Skamlen måler 38 x 34,5 x 27,5 centimeter og er således en forholdsvis lav skammel.

Du kan finde flere oplysninger om den lave Dania-skammel i teak fra Skagerak her.


2. Abano – Taburet i poppel med flettet sæde

Abano er en vaskeægte naturtaburet. Den er fremstillet i poppel og har et sæde i naturflet (bestående af papirsnor). Den udgør et super trendy indslag i indretningen, hvor naturmaterialer efterhånden har hittet i nogle år.

Abano taburetten har et eksklusivt, og langt fra tilfældigt, udseende. Materialerne står smukt, og det flettede sæde fremhæver, at der er kælet for detaljen. Det er svært ikke at blive glad for denne taburet, der vil stå ud som et unikt møbel blandt de andre.

Taburetten måler 46,5 centimeter i højden, 42 i bredden og 42 i dybden. Den vejer 3 kilo og kan nemt flyttes rundt og placeres lige dér i indretningen, hvor du har brug for den.

Du kan købe denne taburet med flettet sæde hos Boligoghaven.dk her.


3. Erto – Stilsikker taburet med unikt udtryk

Erto taburetten vil stå stilsikkert og smukt i din stue, i dit køkken og på din altan. Den unikke taburet i teaktræ har et ganske grafisk udseende med en form, der minder om to symmetriske trekanter. Resultatet er en taburet, der står knivskarpt, hvor end du placerer den.

Taburetten er naturfarvet og måler 45 høje centimeter, 40 brede og 35 dybe. Den vejer 2,5 kilo, så du lynhurtigt kan flytte den fra altanen til spisebordet, hvis der er brug for en ekstra siddeplads. Erto taburetten er også flot med en grøn plante eller en stabel bøger eller magasiner på sig.

Det er altså helt op til dig, hvor i dit hjem Erto skal bo, og hvilken funktion taburetten skal have. Men én ting er sikker: Den kommer til at tilføje stilsikker skønhed, uanset hvor og hvordan du bruger den.

Du finder den unikke Erto taburet hos Boligoghaven.dk her.


4. Trebenet skammel

Model: MUUBS Benji

Er du på udkig efter en simpel og stilren skammel? Så bør du tage et nærmere kig på denne trebenede skammel fra MUUBS.

Benji er et enkelt og tidløst trebenet møbel med en triangulær samling i midten, som adskiller den fra andre klassiske skamler. Skamlen er fremstillet i teak og kommer i farven sort.

Samtidigt er skamlen lavet i et let og luftigt design, så den er nem at flytte rundt på, hvis der er brug for det. Benji er derfor et funktionelt og alsidigt møbel, som du kan bruge mange steder i hjemmet.

Skamlen måler 45 x 35 centimeter.

Du kan få oplyst prisen på den trebenede taburet hos Trendyliving.dk her.


5. Badia – Lille rustik taburet

Med denne lille taburet får du naturen ind i hjemmet. Den er et rustikt, organisk og autentisk indslag, hvilket kan være smukt i de fleste indretninger – både den meget moderne og stilrene og den mere afslappede. Uanset hvad vil skamlen fange øjet. 

Badia taburetten er skabt i teaktræ og har en fin naturfarve. Den er forsynet med 4 ben og måler 45 centimeter i højden, 30 i bredden samt 30 i dybden. Derudover vejer den 3,4 kilo, så du nemt kan flytte rundt på den og indrette dig efter behov.

Du har mange muligheder med Badia taburetten. Du kan benytte den som en ekstra siddeplads, eller du kan lade den være pure dekoration. Eksempelvis bliver den super dekorativ, hvis du placerer en orkidé i potte eller lignende på den.

Denne lille rustikke taburet kan købes hos Lammeuld.dk her.


6. Adam – Taburet med fransk retro-look

Er du en smule frankofil? Og kan du samtidig ikke få nok af nostalgisk retro? Så er denne taburet lige dét, som dit køkken, din stue eller dit soveværelse har manglet. Adam er nemlig en fransk-inspireret taburet med retro-look.

Taburetten er skabt i metal, og farven er en smuk, blank hvid. Den måler 45 centimeter i højden, 39 centimeter i bredden og 39 centimeter i dybden. Den vil tilføre stemning om køkkenbordet såvel som i soveværelset, hvor du kan lægge morgendagens outfit klar på den. 

Det kan også være, at Adam taburetten skal placeres på dit badeværelse, hvor du kan bruge den til rene håndklæder eller andre praktiske formål.

Du kan købe denne taburet med fransk retro-look hos Myhomemøbler.dk her.


7. FDB-skammel – Eg

Model: Stine Weigelt – Søs

Forbrugerne mener: Coop’s kunder giver FDB-skamlen her perfekte 5 ud af 5 stjerner. En kunde kalder den da også “smuk og gedin”, mens en anden lægger vægt på, at den har “flere anvendelsesmuligheder”.

FDB-skamlen ved navn Søs er designet af Stine Weigelt for FDB Møbler og er en skammel, som er i familie med Anker-stolen.

Det er en klassisk taburet med et let og minimalistisk udtryk, der således passer godt ind i de fleste danske hjem.

Den træfarvede skammel er fremstillet af massivt egetræ og står solidt placeret på tre ben. Det anvendte træ kommer fra europæiske skove og er FSC-certificeret.

Søs-skamlen er velegnet til brug i enten entréen, garderoben, køkkenet eller stuen – eller bare ethvert rum i hjemmet, hvor der er brug for en lille ekstra siddeplads.

Skamlen måler 45 x 35 x 35 centimeter og vejer 3,8 kilo.

Du kan købe denne FDB-skammel hos Coop.dk her.


8. OneLeg skammel – Ergonomisk taburet i plast

Model: OneLeg 32

Med OneLeg får du en ergonomisk taburet i plast. Plastskamlen er lavet med en speciel fod, hvorfor du både kan vippe og dreje 360 grader rundt, hvilket giver en stor arbejdsradius.

Denne skammel i plastik er velegnet til både voksne og børn og sørger for, at du altid sidder på en ergonomisk korrekt måde uanset siddestilling.

Hvad end du ønsker at anvende taburetten indendørs eller udendørs, er der mulighed for det. Den er nemlig både vejrbestandig og nem at rykke rundt på takket være taburettens lave vægt.

OneLeg er lavet af polyethylen og tåler vask ved en temperatur på op til 100 grader. Plastikskamlen kan fås i mange forskellige farver, så du altid kan vælge den farve, der passer bedst ind i netop dit hjem.

Skamlen måler 32 x 26 centimeter. Den vejer blot 950 gram og har en maksimumbelastning på 150 kilo.

Den aktuelle pris på den ergonomiske taburet i plast finder du hos Denintelligentekrop.dk her.


9. Høj taburet i eg – Velegnet som køkkentaburet

Model: Hübsch

Ønsker du et alsidigt og funktionelt møbel, er denne taburet i egetræ fra Hübsch Interiør det perfekte valg.

Dette er en høj taburet, som især er velegnet som en køkkentaburet. Udover at kunne anvendes som en siddeplads i køkkenet, kan den således for eksempel også bruges som et mindre sidebord.

Er der ikke plads til taburetten i køkkenet, er den nærmest lige så praktisk at have stående i andre rum i hjemmet.

Denne fine og enkle køkkenskammel er fremstillet af eg. Passer denne type skammel ikke ind i dit køkken, fås den dog også i andre farver såsom rød.

Skamlen måler 35 x 25 x 52 centimeter.

Du finder den høje taburet i eg, der er velegnet som en køkkentaburet, hos Byhornsleth.dk her.


10. Fanø – Dansk-produceret skammel i massiv, bejdset fyrretræ

Fanø er en en dansk-produceret skammel i den fineste kvalitet. Den består af massiv, bejdset fyrretræ, som er hentet fra svenske og finske skove. Desuden bærer skamlen FSC-certificeringen, hvilket betyder, at den lever op til en række krav om ansvarlig skovbrug.

Skamlen har et behageligt sæde, som er betrukket med gråt stof. I samspil med det kanelfarvede fyrretræ giver det skamlen et roligt udtryk, som ikke forstyrrer øjet. Derfor kan det lille møbel også tilføjes mange steder i boligen og udgøre en diskret og praktisk siddeplads.

Eksempelvis er Fanø skamlen perfekt i entréen, hvor sko skal tages af og på. Men den klæder også stuen, hvor den kan holde på bøger og magasiner, som du er optaget af lige nu.

Denne dansk-producerede skammel i massiv, bejdset fyrretræ er til salg hos Danskrestlager.dk her.


11. Skammel med opbevaring

Model: Bloomingville 

Her får du en smart og praktisk skammel fra Bloomingville, der er fremstillet af det fineste naturmateriale med en hvid pude placeret øverst.

Fordelen ved denne skammel er, at den er lavet med plads til opbevaring. Det er således ikke blot en skammel – Men også en alsidig opbevaringsplads.

Du kan opbevare alt lige fra tæpper til puder, småting og meget mere i skamlen på en nem og fin måde. Den er velegnet i stuen eller på et værelse, hvor der både er brug for mere opbevaringsplads og en skammel.

Da taburetten har et simpelt og elegant design, blender den fint sammen med den allerede eksisterende indretning i hjemmet.

Denne skammel med opbevaring måler 51 x 43 centimeter.

Find ud af mere om skamlen med opbevaring hos Likehome.dk her.


12. Skammel i grøn beton – Til kontor, entré, stue m.v.

Model: Bloomingville Ravi

Hvis du søger efter en skammel med et minimalistisk og råt design, vil Ravi-skamlen fra Bloomingville helt sikkert være et hit hos dig. Den vil nemlig se godt ud i ethvert rum i hjemmet.

… Som kontorskammel kan den således agere kombineret siddeplads og sidebord – Og som skammel til din entré får du et smart lille sted at sidde, når du tager sko på.

Takket være skamlens minimalistiske design er den perfekt til kontoret, entréen, stuen m.v. Skamlen er prydet med en kølig grøn farve i beton, hvilket giver den et noget råt udtryk.

Skamlen måler 33 x 46 x 33 centimeter. Du kan også finde en bænk i samme serie og design.

Skamlen i grøn beton til kontor, entré, stue m.v. kan købes hos Trendyliving.dk her.


13. Drejeskammel – Broste Copenhagen

Sire er en unik og stilren drejeskammel, som er ideel for dig, der elsker specielle og unikke møbler i hjemmet.

Drejeskamlen er fra Broste Copenhagen og har et robust stel lavet af sortlakeret jern. Skamlen har desuden synlige svejsninger, hvilket bidrager til det unikke look.

Sædet er fremstillet af mangotræ og er placeret på stellet med hjælp fra en skrue. Herved er der mulighed for at regulere på siddehøjden fra 46 centimeter og op til 73 centimeter:

… Det betyder, at Broste-taburetten kan anvendes til et hav af forskellige formål i hjemmet uanset, om du ønsker at bruge den på kontoret, på børneværelset, i stuen eller i køkkenet.

Skamlen måler 33 x 46-73 centimeter.

Du kan se den nyeste pris på drejeskamlen fra Broste Copenhagen hos Byhornsleth.dk her.


14. Trip Trap Cutter taburet – Sort eg

Cutter er en fin og elegant taburet fra Skagerak (tidligere kendt som Trip Trap), der er velegnet overalt i boligen. Den kan nemlig anvendes som skammel, sengebord, sidebord eller noget helt fjerde alt efter ønske og behov.

Skamlen er designet af det danske mærke Skagerak/Trip Trap og er fremstillet af sort eg. Den er derfor forsynet med et enkelt look, der nemt blender ind i hjemmet.

Passer den sorte taburet alligevel ikke ind i dit hjem, fås den også i farverne eg og teak.

Skamlen måler 40 x 40 x 43,5 centimeter.

Du kan tage et kig på Trip Trap Cutter taburetten i sort eg hos Trendyliving.dk her.

Læs også: Sengebord – 23 praktiske natborde til soveværelset


15. Badeværelsesskammel – Smart skammel til badeværelset

Model: Alex

Er du på jagt efter en praktisk og smart skammel til badeværelset? Så kan det være, at denne badeværelsesskammel fra Ib Laursen falder i lige din smag.

Alex er en minimalistisk og enkel skammel i sort metal, der kan bruges som en ekstra siddeplads på badeværelset.

Da taburetten ikke vejer særlig meget, kan du sagtens rykke rundt på den. Det vil sige, at du også snildt kan bruge modellen i andre rum i hjemmet såsom i soveværelset i form af et natbord.

Denne skammel til dit bad / toilet måler 45 x 32 x 32 centimeter, og den vejer 2,75 kilo.

Du kan finde ud af mere om den smarte skammel til badeværelset hos Boboonline.dk her.


16. Polstret velour-skammel i puf-design

Model: Hübch velour-skammel

Denne runde skammel fra Hübsch er en stilren model med et eksklusivt look.

Den polstrede velour-skammel er lavet i et puf-design i en flot rød farve med robuste, sorte ben i metal.

Skamlen vil især passe godt ind i en stue, et soveværelse eller i et påklædningsværelse, hvor der er behov for en behagelig siddeplads eller et stilrent møbel. Den måler 70 x 33 centimeter.

Kig nærmere på den polstrede velour-skammel i puf-design hos Hoejgaardbrugskunst.dk her.


17. Chesterfield skammel

Model: HAGA Aberdeen

HAGA Aberdeen er en behagelig og stilren skammel i et retro chesterfield-design. Skamlen er beklædt i ægte læder i en mørkerød nuance, og det er muligt at købe en lænestol i samme design.

Takket være det elegante og enkle vintage-udtryk kan skamlen placeres overalt i hjemmet, hvor den vil pryde ethvert rum – Og bibringe ekstra hygge.

Skamlen måler B51 x D51 x H43 centimeter.

Se den seneste pris på Chesterfield-skamlen hos Boboonline.dk her.


18. Bloomingville skammel

Her får du en hyggelig og lækker skammel fra Bloomingville lavet udelukkende af naturmaterialer.

Med denne skammel tager du naturen direkte med ind i dit hjem, da den er fremstillet af natur vandhyacint.

Denne skammel er designet med et tykt sæde og skråtstillede ben, der giver den et mere unikt og charmerende look.

Skamlen måler 45 x 45 x 45 centimeter.

Du kan finde mere information om skamlen fra Bloomingville hos Hoejgaardbrugskunst.dk her.


19. Klapsammen skammel – Muubs

Model: Bronx

Denne flotte og enkle skammel fra Muubs har et råt design. Sædet er nemlig lavet rustikt brunt ruskind.

Skamlens stel er fremstillet af jern og er foldbart. Det vil sige, at du får en klapsammen skammel, som du nemt kan flytte rundt på, når der er brug for det. Den kan derfor bruges mange steder i hjemmet og har et let design, så den ikke syner af meget.

Ønsker du at gemme taburetten væk, er dette nemt takket være det foldbare stel. Du kan herved sagtens placere den i et skab eller lignende, når du ikke anvender den.

Klap-skamlen måler 54 x 48 x 30 centimeter.

Du kan se prisen på denne klapsammen skammel fra Muubs hos Hoejgaardbrugskunst.dk her.


20. House Doctor skammel

Model: Weave

Weave er en kreativ og dekorativ skammel fra House Doctor lavet af træ og rattan.

Kombinationen af disse materialer giver en helt unik skammel, hvor du tager naturen med ind i din bolig.

Hvis du mangler en ekstra siddeplads i hjemmet, er denne skammel ikke blot et praktisk men også et charmerende og stilrent valg.

Skamlen er udstyret med ben og kan bruges alle steder i hjemmet. Elsker du designet, men har du mere brug for en puf fremfor en skammel, fås Weave også som en puf i et tilsvarende design.

House Doctor-skamlen måler 46 x 36 centimeter.

Du finder alt, der er værd at vide om denne skammel fra House Doctor hos Bahne.dk her.


21. Frama skammel

Model: Adam

Adam er en funktionel skammel fra Frama i et enkelt og stilrent design.

Den simple skammel har et sæde i læder og et stel lavet af hvidt metal.

Designet er industrielt inspireret, hvorfor møblet passer godt ind i et minimalistisk hjem med et råt udtryk, som mangler en robust skammel.

I midten af skamlen er der et håndtag, hvorfor det er nemt at håndtere og flytte rundt på møblet, hvis der er behov for det.

Skamlen måler 50 x 40 x 27,5 centimeter.

Du kan købe Frama skamlen hos Trendyliving.dk her.


22. Askman taburet

Model: M

M-taburetten er et enkelt og smart møbel fra Askman Design, der kan bruges som skammel eller en ekstra siddeplads ved spisebordet, i entréen, i soveværelset, på badeværelset m.m.

Skamlen er lavet i lakeret valnød og har et fint glat og skinnende look. Da taburetten er stabelbar, kan du placere den ovenpå flere af de samme skamler, hvis du ønsker dette.

Ønsker du ikke taburetten i lakeret valnød, fås den også i lakeret eg eller i ask, som er lakeret sort.

Skamlen måler 54 x 30 x 45 centimeter.

Du kan kigge nærmere på taburetten fra Askman hos Trendyliving.dk her.


23. Alu-skammel – Mater

Model: Low Stool

Low Stool er en lækker alu-skammel fra den bæredygtige designer Mater, som er lavet af genbrugt aluminium.

Den flotte skammel har et aftageligt sæde polstret med sort italiensk læder, hvilket i kombination med stellet af aluminium giver en yderst stilren skammel.

Denne skammel måler 47 centimeter i højden.

Udover den omtalte variant fås skamlen også i sort hårdttræ, mørkbejdset bøgetræ samt mørkbejdset egetræ.

Du kan se den seneste pris på alu-skamlen fra Mater hos Trendyliving.dk her.


24. Haveskammel – HAY skammel til udendørs brug

Model: Palissade

Mangler du en smart skammel i et retro-design til udendørs brug? Så bør du tage et nærmere kig på denne haveskammel fra HAY.

Denne skammel til haven er en del af Palissade-serien, som er en smuk og stilren serie af havemøbler. Du kan derfor mikse og matche denne haveskammel med både borde, bænke og stole fra samme serie.

HAY-skamlen er lavet af elektrogalvaniseret og pulverlakeret stål i en lækker antracitgrå farve. Er du ikke så vild med denne farve, fås skamlen til din have også i farverne lysegrå samt i olivengrøn.

Denne skammel / taburet til haven måler 37 x 42 x 45 centimeter.

Du finder flere oplysninger om havetaburetten fra HAY til hos Trendyliving.dk her.


25. Artek NE60 – Børneskammel i birk og med sort sæde

Ved første øjekast ligner Artek NE60 måske bare en simpel børneskammel. Men her er altså tale om førsteklasses ikonisk design. Det er nemlig den berømte Alvar Aalto, der står bag den velkendte skammel, som har hjemme i mange børneværelser.

Skamlen måler 38 centimeter på alle leder og kanter, hvilket bidrager til det meget stilrene og simple udtryk. Den er fremstillet i lys og lækker birk, og netop denne variant af skamlen er udstyret med et sort sæde. Det giver skamlen lidt kant og et særligt trendy look. Den ikoniske skammel fås dog også i andre varianter hos forhandleren.

Artek NE60 skamlen kan berige dit hjem med en række funktioner. Den kan fx bruges som et lille bord til opbevaring, siddeplads til børn og eller som fodskammel. Derudover er den skabt, så den nemt kan stables med andre skamler for at spare på pladsen.

Du kan købe denne børneskammel hos Andlight.dk her.


26. Skammel til lammeskind

Model: Natures Collection skammel

Med denne lækre skammel er du sikret en behagelig ekstra lille siddeplads i din stue, dit soveværelse eller et helt tredje rum.

… Her har vi nemlig at gøre med en flot skammel fra Natures Collection, som er skabt til brug med lammeskindsbetræk. Vælger du denne skammel, skal du være opmærksom på, at lammeskindet skal tilkøbes. Derfor har vi valgt at linke til en side, hvor du både kan se skammel og lammeskind.

Der er tre forskellige lammeskindsbetræk, du kan vælge imellem – Islandsk, New Zealandsk og Tibetansk – og de kommer alle i et væld af farver. Således burde der være noget for enhver smag.

Skamlen har en højde på 48 cm og en diameter på 34 cm.

Du kan købe denne skammel til lammeskind hos Lammeskindet.dk her.