Haveborde – 26 flotte borde til hygge i haven

Deklarering-af-artikel

Er du på udkig efter et nyt havebord? Så er det kommet til det rette sted. I denne guide har vi nemlig samlet vores bud på 26 af de lækreste haveborde.

I guiden vil du finde runde haveborde, og du vil finde firkantede haveborde. Og du vil finde haveborde i alverdens materialer, såsom træ, nonwood, plastik og fibercement.

Således vil du med garanti kunne finde et bord til haven, som vil passe godt til netop dine præferencer – Læs derfor trygt videre og find dit næste havebord!

Runde haveborde


1. Ovalt havebord i teak

Model: Alma

Ovalt havebord i teak

Det er fantastisk at have plads til mange gæster rundt om bordet, og det er lige præcis, hvad du har med dette ovale havebord. Bordet er forsynet med dobbelt udtræk og to tillægsplader, hvilket kan øge bordets længde fra 200 og helt op til 300 cm. Dermed er der plads til alle, når du inviterer til hygge på terrassen.

Kvaliteten på det store teaktræsbord er også i top. Der er anvendt kernetræ i luksusklassen, som sikrer et robust og langtidsholdbart produkt. Hvis du anvender den rette træbehandling, har du et flot og indbydende havebord de næste mange år. Læs mere om det ovale havebord i teak hos Havemøbelland.dk her.


2. Lavt rundt havebord i teak

Model: Hercules

Lavt rundt havebord i teak

Hercules Elipse er navnet på dette super flotte havebord i teak. Vil du gerne have plads til hele familien rundt om bordet på terrassen, så er det elipseformede Hercules-bord det oplagte valg. Materialerne fejler i hvert fald ikke noget. Bordplade og understel er fremstillet i kernetræ af bedste kvalitet, som sikrer lang levetid ved korrekt behandling.

Det flotte teaktræsbord er både enkelt og indbydende, og bordpladen måler hele 220×110 cm. Som en praktisk finesse falder bordbenene i en 45-graders vinkel ind mod midten, hvorefter de spredes igen. Dermed kommer bordets ben ikke i vejen for hverken dine egne og dine gæsters ben. Samtidig ser denne konstruktion også brandgodt ud. Du kan læse mere om det flotte Hercules Elipse-havebord hos Havemøbelland.dk her.


3. Teaktræsbord med justerbar længde (kernetræ)

Teaktræsbord med justerbar længde (kernetræ)

Med dette flotte havebord i teaktræ kan du få plads til hele familien. Bordet kan nemlig justeres i længden alt efter hvor meget bordplads, du har brug for. 

I udgangspunktet har bordet en længde på 180 cm, men når du benytter tillægspladen, kan længden øges til hele 240 cm. Når tillægspladen ikke er i brug, kan den i stedet opbevares i selve bordet.

Havebordet er fremstillet i flot og solidt kernetræ, som har en varm og hyggelig glød. Kernetræet, træ der kommer fra træstammens kerne, er ekstra hårdt og solidt, ligesom det er mere olieholdigt end klassisk teaktræ.

Det eksklusive havebord har en oval form og kraftige ben, der resulterer i et solidt og holdbart møbel til haven. 

Det justerbare teaktræsbord til haven er til salg hos Moreland.dk her.


4. Romantisk cafébord til terrassen

Romantisk cafébord til terrassen

Er du til det romantiske og nostalgiske udtryk, så er dette charmerende cafébord et oplagt valg. Bordet er forsynet med detaljerede dekorationer og finurlig ornamentering i bordplade, stel og ben. Resultatet er et møbel med et smukt og lettere antikt udtryk.

Det runde cafébord i historisk stil har en diameter på 70 cm og kan f.eks. placeres på terrassen eller på altanen. De yndefulde men alligevel kraftige ben sørger for et stabilt bord, der egner sig perfekt til morgen- eller eftermiddagskaffe i solen.

Bordet har et rustik, cremet look, mens de håndlavede detaljer bidrager med antik patina.

Du kan læse mere om det smukke og elegante cafébord hos Lammeuld.dk her.


5. Polyrattan havebord med matteret glas

Polyrattan havebord med matteret glas

Her får du et elegant havebord i sort polyrattan, matteret glas og med aluminiumsfødder.

Der er tænkt over de små detaljer, der gør designet endnu bedre. Således indeholder bordet en hylde til opbevaring under bordpladen, hvor du kan placere et par bøger, en havesaks, et par havehandsker eller lignende. 

Fødderne kan justeres i højden, så bordet passer til netop dig, og bordpladen er i sikkerhedsglas med et matteret look. Der er altså tænkt over det meste, og det ses, når man kigger på det lille, nydelige havebord. Det måler 60 centimeter i diameter og 74 centimeter i højden.

Du kan købe dette havebord med matteret glas hos Lammeuld.dk her.


6. 180-240 cm langt havebord (udtræk)

Model: Salamanca

180-240 cm langt havebord (udtræk)

Er du på jagt efter et fleksibelt havebord? Så kunne Salamanca-bordet her meget vel være det rette valg. Her får du nemlig et havebord, som kan trækkes ud fra 180 til 240 cm. Hermed får du et bord, som egner sig godt til både hverdagslivet med familien samt til fest.

Salamanca-havebordet emmer af sol, afslapning og kølige drikke. Det er fremstillet i indbydende og solidt teaktræ, som ganske givet vil pynte i haven.

Du kan læse mere om Salamanca-havebordet hos Lammeuld.dk her.


7. Oviedo – Kompakt havebord i teak som kan klappes sammen

Oviedo er et fint, lille bord, der gør din terrasse eller din altan lidt bedre. Det er fremstillet i teaktræ i en klædelig naturfarve, der står godt til de udendørs omgivelser. Og så kan det klappes sammen, hvilket gør det ekstra genialt, når det kommer til at spare plads. Af samme grund gør det sig bl.a. alletiders på den lille altan i byen.

Nærmere præcist måler bordet 70 centimeter i diameter og 75 centimeter i højden. Det passer fint til to personer, men med lidt god vilje kan man også sidde flere. Den runde form skaber harmoni i uderummet og virker opblødende på de skarpe linjer, som en firkantet altan – eller terrasse – ofte tegner op.

Dette kompakte havebord i teak er til salg hos Boligoghaven.dk her.


8. Vejrbestandigt havebord i massivt træ

Vejrbestandigt havebord i massivt træ

Med dette flotte havebord i massivt træ kan du roligt invitere familie og venner til grillmad og hyggestunder på terrassen. Det klassiske havebord har et elegant og tidløst design og er fremstillet i ovntørret og fintslebet teaktræ, hvilket giver en blød og glat overflade.

Udover at være en smuk og eksklusiv træsort, så er teaktræ ligeledes kendt for sin styrke og vejrbestandighed. Du kan således se frem til et pænt og solidt havebord de næste mange år.

Det ovalen havebord i teaktræ måler 150 x 90 x 75 cm og er forsynet med parasolhul i midten. Du kan således nemt placere en parasol, der kan skabe behagelig skygge over bordet.

Du kan læse mere om det flotte havebord i massivt teaktræ hos Lammeuld.dk her.


9. Havebord med glasplade

Model: Sika Design Jupiter

Havebord med glasplade

Denne moderne havebordsløsning forener forskellige materialetyper til et fornemt samlingspunkt på terrassen. Jupiter-havebordet fra Sika Design er både en stilren og praktisk løsning.

Med et mål på 120 cm i diameter er der godt med plads rundt om bordet. Det enkle og lette design sørger imidlertid for, at bordet ikke syner af for meget trods den store overflade.

Jupiter-havebordet er forsynet med enkle, smalle stålben og en ramme i flet. Det flettede mønster er udført i vedligeholdelsesfri syntetisk fiber, monteret på et stålstel. Ovenpå fiberrammen placeres en flot glasplade som afrunding på bordet. En utrolig flot løsning, der vil se godt ud på de fleste terrasser.

Du kan læse mere om havebordet med glasplade hos Højgaard Brugskunst her.


10. Lille sammenklappeligt havebord

Model: Køln

Lille sammenklappeligt havebord

Køln-havebordet er en utrolig praktisk løsning til den lille terrasse. Det lille havebord måler blot 90 cm i diameter og kan nemt klappes sammen, når det ikke anvendes. Har du flere terrasser i haven, er det også nemt at transportere bordet rundt til disse.

Det lille havebord er fremstillet i flot teaktræ fra en plantage i Indonesien, og passer perfekt på de fleste danske terrasser og altaner. Haveborde i træ bør pakkes væk om vinteren, men det er ikke alle, der er lige gode til at få det gjort. Med den praktiske foldefunktion er det dog ingen sag at finde plads til det lille Køln-havebord i skuret eller i garagen.

Du kan læse mere om det sammenklappelige havebord hos Havemøbelland.dk her.


11. Marguerit havebord med stole – Mandalay

Marguerit havebord med stole - Mandalay

Det runde Marguerit-havebord fra Mandalay er en sand klassiker. Her blandes overflader af teaktræ med stel i hvidmalet aluminium, og resultatet er ikke til at tage fejl af. Det smukke havesæt vil klæde enhver terrasse på en sommerdag i solskin.

Synes du, at Marguerit-havebordet vækker nostalgiske følelser, så er det nok ikke helt forkert. Den ikoniske serie blev lanceret af møbeldesigner Ankjær Andreasen, og den var utrolig populær i 50’erne og 60’erne. Her kunne du finde møbelsættet i mange danske haver og kolonihaver. Nu er Marguerit-serien tilbage, og består af bord og seks stole, som nemt kan stables. Praktisk og enkelt.

Du kan læse mere om møbelserien hos Coop.dk her.


12. Trip Trap havebord

Model: Skagerak – Vendia

Trip Trap havebord

Vendia-bordet fra Trip Trap er så smukt og stilfuldt, at du både kan benytte det ude og inde. Størrelsen gør bordet til den ideelle løsning, når pladsen er begrænset. De tre svungne bordben medvirker til at gøre bordet enkelt og let, og det er samtidig ganske praktisk at flytte rundt på.

Det smukke café-bord er fremstillet i teaktræ og har en diameter på 75 cm. Den varme farve står perfekt til det danske vejr, og sørger du for at behandle træet korrekt, er du garanteret et smukt havebord de næste mange sæsoner. Du kan læse mere om Trip Trap-havebordet hos Trendyliving.dk her.


13. Rattan havebord

Model: Palissade

Leder du efter et praktisk og prisvenligt havebord, så er denne sorte model fra Outfit et oplagt valg. Det elegante havebord er 140 cm langt og 82 cm bredt – den perfekte størrelse til de fleste terrasser. Du får et godt og solidt bord, som kan suppleres med mange forskellige typer havestole.

Det enkle havebord består af et metalstel og en bordplade i polywood. Både bordplade og bordben er dækket af sort rattan, som sikrer en flot finish. Rattan er et bæredygtigt naturprodukt fra tropiske skove, som ofte benyttes til kurvemøbler. Du kan læse mere om Rattan-havebordet hos Toolworld.dk her.


14. Havebord med bænk

Havebord med bænk

Det klassiske bord-bænkesæt går aldrig af mode. Den holdbare og enkle konstruktion sikrer masser af brugsværdi for pengene og med simpel træpleje har du et bord, som kan holde i mange år. Det runde bord-bænkesæt er utrolig praktisk og består af fire separate sæder – dermed er det nemt at komme på plads, for der kræves ingen høje benløft.

Der er plads til otte personer rundt om bordet, som måler 110 cm i diameter. Den samlede diameter inklusive bænke er 182 cm. Havebordet er fremstillet i svensk fyrretræ, som er lakeret i en flot og naturlig mørkebrun farve. Midt i bordpladen er der et hul til parasollen. Du kan læse mere om havebordet med bænk hos Havemøbelland.dk her.


Firkantede haveborde


15. Planke havebord

Model: Hercules

Planke havebord

Det flotte Hercules-plankebord i teaktræ er det ultimative havebord til sommersæsonen. Du får et massivt bord i bedste kvalitet, som hurtigt vil blive havens naturlige samlingspunkt. Og der er plads til alle rundt om bordet, som måler 246×100 cm.

Hercules-plankebordet er et luksushavebord i bedste kvalitet. Bordpladen består af fire smukke planker i teaktræ, og der er naturligvis anvendt kernetræ til både stel og bordplade. Man tænker næsten, at bordet er for flot til at stå udenfor, men med den rette træbehandling holder Hercules-havebordet sig pænt i mange år. Du kan læse mere om plankebordet hos Havemøbelland.dk her.


16. Nonwood havebord

Nonwood havebord

Er du til de nemme løsninger, så kan du roligt lade Nonwood-havebordet få plads på din terrasse. Bordet (205×100 cm) er nemt at rengøre og kræver ingen vedligeholdelse. Samtidig vejer det ganske lidt, så det er også nemt at flytte det rundt på terrassen eller ud på græsplænen.

Nonwood-havebordet gør det nemt at være haveejer, og lader dig nyde sommeren uden bekymringer. Det sorte havebord er fremstillet i aluminium og nonwood. Sidstnævnte ligner og føles som træ, men kræver ikke samme vedligeholdelse. Du kan endda lade bordet stå ude vinteren over, og stadig have et pænt og indbydende havebord sæsonen efter. Lettere bliver det ikke.

Du kan læse mere om Nonwood-havebordet hos Moreland.dk her.


17. Kvadratisk havebord i teaktræ

Model: Braga

Kvadratisk havebord i teaktræ

Braga-havebordet har navn efter Portugals tredjestørste by, og bringer masser af sydlandsk sommerstemning til din terrasse eller altan. Bordet er fremstillet i teaktræ, som er et klassisk materiale til havemøbler. Den varme teak ser altid brandgodt ud på en dansk terrasse og indbyder til afslapning med mad og drikke.

Det kvadratiske havebord er både flot og funktionelt. Med de praktiske mål på 50×50 cm kan bordet enten anvendes som sidebord på en stor terrasse eller som primært bord på en lille terrasse eller altan. Bordet er fremstillet i kernetræ, som sikrer den bedste kvalitet. Du kan læse mere om Braga-havebordet hos Havemøbelland.dk her.


18. Bilbao – Lille havebord med naturligt look

Bilbao - Lille havebord med naturligt look

Teaktræ falder som regel godt ind i uderummet. Det naturlige materiale har smukke naturfarver, der får et levende spil i solen. På terrassen spiller det godt sammen med havens andre elementer og skaber dermed en fin, rød tråd.

Bilbao har netop teaktræets flotte islæt. Det 50 x 50 x 50 centimeter lille bord er nemlig fremstillet i netop teak. Det giver dig et et lækkert og kompakt havebord, der får uderummet til at ose af overskud. 

Havebordet har rene linjer og nøje gennemtænkte detaljer. Ikke mindst kan det klappes sammen, så det ikke fylder, når du ikke bruger det. Derfor kan Bilbao være en god investering til den udendørs afslapning – Eventuelt i selskab med et par havestole i samme materiale.

Dette lille Bilbao-havebord er til salg hos Lammeuld.dk her.


19. Havebord til 6-8 personer

Model: DayLife Delhi

DayLife Delhi er et relativt stort havebord, som giver plads til 6-8 personer. Således måler det da også hele B90 x L200 x H74 cm.

Havebordet består af teak. Dette materiale er ganske modstandsdygtigt overfor alverdens vejr, og det kan således også klare at stå udenfor hele året rundt.

Forhandleren anbefaler, at du behandler havebordet med teaktræsolie indimellem, såfremt du ønsker, at det bevarer sin rødlige glød. Behandler du det ikke, opstår der patina, hvilket dog er muligt at fjerne efterfølgende.

Du kan købe dette havebord til 6-8 personer hos Frishop.dk her.


20. Cane-line café havebord

Model: Cane-line Go

Cane-line café havebord

Er du til minimalistisk design, så er det enkle og flotte cafébord fra Cane-line lige noget for dig. Det smarte havebord passer perfekt til den lille terrasse eller til altanen, og er udviklet af designduoen ByKato. De flotte blanke overflader og de runde former giver et smukt og stilfuldt udtryk.

Cafébordet er forsynet med en lavagrå keramisk bordplade, mens stellet er i pulverlakeret aluminium. Bordpladen er kvadratisk og måler 48×48 cm, mens bordet er 42 cm højt. Det enkle udtryk åbner op for at kombinere bordet med alverdens forskellige havestole. Du kan læse mere om café-havebordet fra Cane-line hos Havemøbelland.dk her.


21. Hay havebord

Model: Palissade

Hay havebord

Cone fra HAY er en elegant tilføjelse til Palissade-serien af havemøbler. Cafébordet er skabt af den franske design-duo Ronan og Erwan Bouroullec, og udtrykker en kunstnerisk enkelthed. Her bliver den solide kegleformet base i bordets fod suppleret af den ultra tynde bordplade i stål. En moderne nytænkning af det klassiske cafébord til terrassen eller altanen.

Med det flotte havebord kan du tilføre noget nyt og friskt til din terrasse. Cone er både en praktisk brugsgenstand med en bordflade på 65×65 cm og samtidig et elegant kunstværk. Du kan læse mere om Cone-havebordet fra HAY og de øvrige møbler i Palissade-serien hos Trendyliving.dk her.


22. Bern – Havebord med smuk, blank bordplade

Bern - Havebord med smuk, blank bordplade

Er du på udkig efter det perfekte bord til haven, hvor alle sommerens måltider kan indtages, og der er plads til hele familien? Et bord der fremstår elegant og eksklusivt, så haven får det samme præg? Så kan Bern være en mulighed, der er værd at overveje!

Bordet måler 190 x 90 x 75 centimeter og består af en pulverlakeret aluminiumsramme i farven antracit. Men det helt særlige ved bordet er dets smukke, blanke bordplade, som trækroner og skyer kan spejle sig i. Det tilfører en helt særlig elegance til haven.

Bern gør sig rigtig godt på terrassen, hvor hele familien kan brunche, spise aftensmad og nyde en sød dessert. Så bliver sommeren næppe meget bedre.

Dette havebord kan købes hos Lammeuld.dk her.


23. Havebord i beton

Havebord i beton

Er du til råt dansk design, så er havebordet i beton måske lige noget for dig. Betonbordet er skabt med henblik på loungemiljøer, sommerhuse, caféer og restauranter, men vil også tage sig utrolig godt ud hjemme på din terrasse eller på din altan. Bordstellet er udført i galvaniseret jern, mens bordpladen består af en massiv betonflise. Enkelt og vedligeholdelsesfrit.

På benene er der monteret hjul, så du nemt kan flytte rundt med det massive bord – to af hjulene er forsynet med bremse. Hele bordkonstruktionen er næsten kvadratisk og måler 74 cm i højden og 77 cm i bredde og længde. Du kan læse mere om havebordet i beton hos Højgaard Brugskunst her.


24. Børne havebord

Model: Plum

Børne havebord

i samarbejde med PriceRunner

Bord-bænkesættet fra Plum er det oplagte havebord i børnehøjde. Børnehavebordet er udformet som et klassisk bord-bænkesæt i mindre skala, og er det perfekte udgangspunkt for både spisning, spil og hygge i det fri. Bordet er utrolig praktisk og modsat mange af modellerne i plastik, vil træhavebordet pynte i haven.

Børnehavebordet er fremstillet i solidt FSC-certificeret træ, og dets samlede dimensioner er 105x89x49,2 cm inklusive bænke. Bordet er nemt at samle, og der medfølger naturligvis en enkel samlevejledning.

Du kan finde børne-havebordet via PriceRunner ovenfor.


25. Smalt havebord

Model: Coop rosenbord

Smalt havebord

Det flotte rosenbord i akacietræ har fået sit navn efter den fine udskårne rose, som pryder bordpladen. Det smalle havebord er oplagt på mindre terrasser, og det naturlige udtryk spiller godt sammen med de udendørs omgivelser. Den kompakte størrelse til trods, er der god plads til fire stole ved bordet.

Rosenbordet er i samme serie som den lige så smukke rosenbænk. Hele seriens møblement er forsynet med FSC-mærket, som er din garanti for, at det anvendte træ stammer fra bæredygtige skove. Dermed kan du sætte dig til rette ved bordet med god samvittighed. Rosenbordet måler 55x60x90 cm.

Du kan læse mere om rosenbordet hos Coop.dk her.


26. Chicago – Gråt havebord med caféstemning

Chicago - Havebord med caféstemning

Chicago er et 70 x 70 x 72 centimeter havebord, der bringer caféstemningen ud på din altan, i din forhave eller på terrassen. Det er det perfekte sted at sidde og drikke en kop kaffe i solen eller spise morgenmad i weekenden. Ja, du kan sågar invitere en ven på brunch i uderummet – Bordet har nemlig en god størrelse til to. Så kommer der endnu mere caféstemning.

Stemningen er luksuriøs, for Chicago har et eksklusivt udseende med en grå, nonwood bordplade samt sorte ben. Det står smukt på en terrasse af sten såvel som på altanen med det sorte metalgelænder.

Du kan købe dette grå havebord hos Lammeuld.dk her.

Teksten er leveret i samarbejde med Canem.dk – Her finder du alt udi hundelegetøj.