Plaid – 28 lækre hyggetæpper til de småkolde aftener

Deklarering-af-artikel
Plaid

Leder du efter en ny plaid? Så er du kommet til det rette sted. I guiden her finder du nemlig 28 lækre hyggetæpper, som du kan lune dig med gennem de kolde måneder.

Selv om sommeren er en plaid nyttig. Foruden at kunne holde dig varm, er plaiden nemlig også en indretningsgenstand, der kan bidrage med lidt mere spræl til dit hjem.

Plaiderne kommer derfor også i mange forskellige designs – og heldigvis kan du finde al den inspiration du har brug for til dit køb, hvis du læser videre!

1. Georg Jensen Damask plaid – Lækkert tæppe til sofaen

Model: Waffle

Waffle er en skøn vaffelvævet plaid i 100 % bomuld designet af Georg Jensen Damask.

Her får du et blødt og lækkert tæppe til sofaen, der indbyder til masser af hygge og afslapning.

Den smukke tredimensionelle vævning sikrer, at sofatæppet vil føles dejlig varmt og blødt at være under. Perfekt til en hyggelig aften foran fjernsynet!

Takket være det stilrene lyse mønster har Georg Jensen-plaiden et yderst tidløst og klassisk udtryk. Mønstret omkranses desuden af flotte frynser.

Plaiden måler 130 x 180 centimeter og kan vaskes ved 30 grader.

Se prisen på plaiden fra Georg Jensen Damask hos Damask.dk her.


2. EM Chantal Multi – Varm plaid med flot mønster

Er det en plaid i smukke, bløde farver, som skal pryde din stue eller din hyggekrog? Så skal du kaste et ekstra blik på EM Chantal Multi. Tæppet er fremstillet i 100% polyesterflannel og måler 130 x 160 cm. Der er altså tæppe nok at svøbe dig ind i, hvad end du skal TV-hygge eller læse en god bog. 

Kombinationen af polyester og flannel gør, at plaiden er både varm og blød, og at den er nem at vedligeholde. Dermed er det et super valg til dig, der er på udkig efter en fin og feminin plaid, der kan komplementere resten af din indretning.

Du kan købe denne plaid med flot mønster hos Lammeuld.dk her.


3. Plaid i lækkert uld

Model: Twilight

Twilight er en lækker uldplaid fra Georg Jensen Damask. Den er fremstillet af 100% merinould, så du er garanteret et lunt og blødt tæppe.

Den varme plaid i uld skaber en hyggelig og afslappet stemning i hjemmet uanset, om du placerer det i sofaen, lænestolen eller andre steder.

Denne plaid har en rustik struktur, som gør den i stand til at varme dig på selv de koldeste vinteraftener. Det er muligt at vaske den ved 30 grader – husk uldprogram og uldvaskemiddel – mens rens dog anbefales.

Plaiden måler 130 x 180 centimeter.

Læs mere om den blå/beige plaid i uld hos Damask.dk her.


4. Smuk plaid i 100% merinould

Model: Fringe

Her får du en luksuriøs plaid fra Georg Jensens Damasks populære Fringe-serie. Vi har valgt at fremhæve modellen i farven sand, men hos forhandleren vil du ligeledes kunne finde den i en mørkere nuance.

Denne plaid er vævet af 100% merinould. Det giver den en fin og blød kvalitet samtidig med, at det hjælper dig med at holde en god varme – hvad end det er foran fjernsynet en kold vinteraften eller ude i haven på en sommeraften.

Fringe plaiden tåler vask ved 30 grader (uldprogram) og kan også med fordel renses.

Køb denne plaid i merinould hos Damask.dk her.


5. Kate – Moderne vævet plaid

Kate er et moderigtig og ultra-hyggeligt valg af plaid. De kraftige masker og det chunky look gør plaiden trendy at se på og giver samtidig masser af hygge og varme. Der er ikke noget som at indhylle sig i dette tæppe på en kølig aften, på altanen såvel som i sofaen. Der er også god plads, for plaiden måler 170 x 130 centimeter.

Din Kate plaid vil udgøre en flot, dekorativ detalje i de fleste rum. Du kan slænge tæppet over ryggen på sofaen eller bruge det som sengetæppe – det er helt op til dig. Den lækre plaid fås i både beige og en vissen grøn, så du kan vælge netop dét tæppe, der passer bedst ind hjemme hos dig.

Du kan købe den moderne vævede Kate plaid hos Moebelkompagniet.dk her.


6. Cort – Billig plaid i bomuld

Svøb dig i blød bomuld med denne billige Cort plaid. Det er 170 x 130 centimeters ren komfort, og med tæppets gode tykkelse på en centimeter får du nemt varmen. Så er hyggen i hus!

Cort plaiden fra Møbelkompagniet har fine frynser og et karakteristisk sildebensmønster. Det fungerer som diskret blikfang, hvad end du har det liggende i sofaen, over sengen eller i lænestolen. 

Du kan fange blikket med en plaid i rosa, gul eller grøn – Eller du kan vælge et sort eller mørkegråt eksemplar. Der er lidt at vælge mellem, så du kan tage højde for din personlige smag. Den perfekte plaid er nemlig både en hyggeskaber og en dekorativ berigelse.

Du finder Cort plaiden hos Møbelkompagniet her.


7. Södahl – Indbydende sofatæppe

Hvis du ønsker en lækker og blød plaid, bør du kigge nærmere på dette tæppe fra Södahl.

Her får du et utroligt indbydende og attraktivt sofatæppe, der vil varme dig på de kølige dage.

Plaiden er lavet af 100% bomuldsvoile. Det har en elegant rødlig farve og er designet med flotte frynser i enderne.

Plaiden måler 130 x 170 centimeter. Dette relativt store mål gør, at den egner sig godt til hyggestunder i sofaen eller lænestolen.

Få mere at vide om sofatæppet fra Södahl hos Rikkitikkishop.dk her.


8. TV-plaid med ærmer i fleece – Snug Rug Deluxe

Er du på jagt efter et praktisk og hyggeligt tæppe? Så bør du tage et kig på Snug Rug Deluxe.

Her får du den ultimative TV-plaid med indbyggede ærmer, så du undgår, at tæppet glider ned, når du sidder og hygger dig i sofaen. Med dette tæppe kan du gøre lige præcis, hvad du vil – mens tæppet bliver, hvor det skal.

Det lækre og bløde fleecetæppe er lavet af 100 % polyester. Det er utrolig lunt, så du kan holde dig varm på selv de kølige dage.

Derudover kommer Snug Rug Deluxe med en praktisk lomme, hvor du eksempelvis kan placere dine briller, fjernbetjeningen eller din mobiltelefon.

TV-plaiden fås i en lang række af farver, så du kan vælge netop din yndlingsfarve. Disse farver inkluderer creme, rød, blå, grå, grøn, lyseblå og lyserød. Den måler cirka 40 x 152 x 213 centimeter.

Du kan købe fleece TV-plaiden med ærmer hos Coolstuff.dk her.


9. Ib Laursen plaid

Her er der tale om en skøn og lettere neutral plaid fra Ib Laursen.

Da plaiden er lavet i et enkelt og stilrent design, vil det blende nemt ind i din eksisterende indretning – Nærmest ligegyldigt hvilken type sofa, puder og så videre, du har.

Plaiden er fremstillet i 100 % bomuld, så det er lækkert og blødt at lune sig under.

Kombinationen af farverne creme og blå komplementerer hinanden på fineste vis… Og så sætter tæppets skønne frynser bestemt prikken over i’et.

Falder lige netop denne plaid ikke helt i din smag, kan du finde flotte hyggetæpper med andre lignende mønstre fra Ib Laursen hos forhandleren.

Plaiden måler 130 x 160 centimeter.

Få flere oplysninger om plaiden fra Ib Laursen hos Magasin.dk her.


10. Læsø uldplaid – Stort og blødt tæppe i uld

Forbrugerne mener: Denne uldplaid får hele 4,9 ud af 5 stjerner af kunderne hos Coop.dk. Her beskriver en køber den bl.a. med ordene “lækkert og varmt”.

Denne plaid fra Læsø Garnspinderi er et stort og blødt tæppe i uld, der er ideel til sofahygge og afslapning på en kold dag eller til en sommeraften på terrassen.

Plaiden er lavet af en blanding af gråt uld fra Gotlænderfår og hvid uld fra new zealandske lam.

Det praktiske ved dette uldtæppe er, at det ikke fnugger. Samtidigt er det både varme- og fugtregulerende, så det er behageligt at lune sig under i en længere periode.

Det viste uldplaid er vævet i et lige mønster i de to farver grå og hvid. Du kan dog også købe tæppet i andre farver og med andre mønstre.

Plaiden måler 140 x 240 centimeter.

Prisen på det store og bløde tæppe i uld finder du hos Coop.dk her.


11. Hay Crinkle – Dejlig grå plaid til sofa-hygge

Crinkle er en simpel og lækker grå plaid fra Hay lavet i 100 % bomuld.

… Det betyder, at plaiden vil varme dig, når du det er koldt. Udover dette vil plaiden også pynte i en kurv på gulvet eller placeret over et armlæn på sofaen, når du ikke lige bruger det.

Det er også muligt at finde et sengetæppe i samme design.

Plaiden måler 150 x 210 centimeter.

Se den grå Crinkle-plaid fra Hay hos Trendyliving.dk her.


12. Hay Plus 9 – Uldtæppe i enkelt dansk design (mørkegrøn med blåt mønster)

Med Hay Plus 9 får du en plaid i et enkelt design fra den populære danske virksomhed Hay.

Takket være det klassiske og simple look vil Plus 9-plaiden passe til stort set alle typer af sofaer uanset farve og materiale.

Plaiden har en mørkegrøn baggrund med et fint blåt mønster i varierende nuancer.

Den er fremstillet af 100 % uld. Det sikrer, at du får et blødt og lækkert tæppe, som du vil elske at putte dig under i sofaen eller i lænestolen.

Plaiden måler 155 x 200 centimeter.

Læs mere om denne Plus 9-plaid fra Hay hos Trendyliving.dk.


13. Hay Colour designer-plaid – Orange, hvid og lysegrå

Hay Colour er en skøn og farverig designer-plaid i de tre strålende farver orange, hvid og lysegrå.

Disse tre farver komplementerer hinanden på absolut bedste vis. Det er derfor det perfekte tæppe for dig, der ønsker mere farve ind i dit hjem.

Plaiden er produceret af 100 % uld, så det er dejlig blødt at bruge som hyggetæppe i eksempelvis sofaen.

Dette tæppe kan ligeledes købes i to andre farvekombinationer. Du kan herved mikse og matche dem på kryds og tværs eller vælge de farver, du bedst kan lide.

Plaiden måler 140 x 180 centimeter.

Colour designer-plaiden i orange, hvid og lysegrå fra Hay kan købes hos Trendyliving.dk her.


14. Elvang plaid i lilla – 50% alpaca-uld

Model: Elvang Classic

Denne plaid fra Elvang er et yderst klassisk og enkelt hyggetæppe i et skandinavisk design.

Den lækre plaid har en skøn lilla farve, der sikrer, at du får noget hjemlig hygge ind i din bolig.

Plaiden består af 50 % alpaca-uld, 40 % fåreuld og 10 % mikrofiber. Til sammen giver disse materialer et blødt tæppe, der er behageligt at have over kroppen.

Dette tæppe fås i flere farver, så du kan vælge lige præcis den farve, du foretrækker. De andre farver er beige, grå, blå og grøn.

Plaiden måler 130 x 200 centimeter.

Den seneste pris på plaiden fra Elvang i lilla finder du hos Trendyliving.dk her.


15. Kay Bojesen – Rød baby-plaid uden frynser

Med denne baby-plaid fra Kay Bojesen får din baby et blødt og rart tæppe at putte sig i.

Den smukke og røde babyplaid er jaquardvævet og lavet af 100 % lammeuld. Det er derfor en utrolig blød og varm plaid, som er perfekt til en hyggestund i sofaen eller til barnevognen.

Plaiden er udstyret med Kay Bojesens ikoniske design, som naturligvis er den søde abe. Den er desuden vendbar, således at plaiden er rød på den ene side og lys på den anden side. Aben kan findes på begge sider.

Find ud af mere om baby-plaiden uden frynser fra Kay Bojesen hos Rikkitikkishop.dk her.


16. Lille Ferm Living plaid til baby

Model: Little Half Moon

Little Half Moon fra Ferm Living er den perfekte plaid til din baby. Plaiden sørger nemlig for, at din baby har noget blødt og lækkert at putte sig i, når det er koldt.

Det strikkede tæppe er lavet af 100 % bomuld og er i en fin lysere og mørkere orange farve.

Tæppets to sider ser forskellige ud, da der er byttet om på de to farver. På begge sider er der et enkelt mønster af halvcirkler.

Plaiden måler 80 x 100 centimeter.

Den lille plaid til baby fra Ferm Living findes hos Trendyliving.dk her.


17. Bloomingville slumretæppe – Lækker mørkeblå plaid

Dette skønne og lækre slumretæppe fra Bloomingville er fremstillet i en flot og dyb mørkeblå farve.

Plaiden er lavet i genbrugsbomuld og består desuden også af polyester, akryl og OF.

Takket være de bløde materialer får du det ideelle slumretæppe til sofaen, sengen, lænestolen, terrassen eller hvor end, du har brug for det.

Passer den mørkeblå farve ikke ind i din bolig, finder du ydermere plaiden i et tilsvarende design i en rosa farve.

Plaiden måler 130 x 160 centimeter.

Se prisen på slumretæppet fra Bloomingville hos Mostersskur.dk her.


18. Høie plaid

Model: Rondeslottet

Forbrugerne mener. Denne Høie plaid får den solide karakter 3,8 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Coop.dk!

Rondeslottet er en plaid fra Høie, der er designet med inspiration fra den norske bjergtop af samme navn.

Denne lækre og lysegrå plaid er vævet i 100 % ren uld og har små flotte frynser. Du får derfor et tæppe, der varmer og isolerer optimalt, så det vil være dejligt at sidde med en kold aften.

Samtidigt er uld selvrensende og pletafvisende, hvorfor det ikke skal vaskes.

Plaiden har fået en mekanisk efterbehandling, så det holder sig pænt og lækkert i mange år frem. Derudover er det Oeko-tex certificeret, hvilket er din garanti for, at tæppet ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Plaiden findes i en mørkegrå farve, og den måler 130 x 180 centimeter (inklusiv frynserne).

Få flere oplysninger om plaiden fra Høie hos Coop.dk her.


19. Tyk plaid i imiteret pels

Her får du en hyggelig tyk plaid i imiteret pels.

Plaiden er lavet af imiteret fåreskind i farven hvid og er utrolig lækker at både se på og røre ved.

Denne plaid er perfekt til at skabe en hyggelig stemning og atmosfære i hjemmet. Du kan eventuelt placere den i sofaen eller lænestolen – eller hvor den nu lige passer ind i din stue.

Pels-plaiden kan ligeledes fås i både sort og brun. Den måler 60 x 100 centimeter.

Se den seneste pris på den tykke plaid i imiteret pels hos Kilands.dk her.

Læs også: Fåreskind – 7 smukke & behagelige skind til hjemmet


20. House Doctor plaid

Model: Marly

Marly er en plaid fra House Doctor, som giver dig mulighed for at skabe en masse varme og hygge i dit hjem.

… Plaiden har nemlig et orientalsk, dekorativt og blødt udtryk med fine frynser i enderne.

Den lyse hvide farve komplementeres af et stribet mønster i varme brunlige farver i forskellige nuancer.

Plaiden måler 150 x 180 centimeter.

Se alle informationerne om plaiden fra House Doctor hos Boligoghaven.dk her.


21. Karrygul Cozy Living plaid

Model: Mathea Melange

Mathea Melange er en smuk plaid med frynser fra Cozy Living.

Plaiden er fremstillet af både uld, akryl og nylon og har en elegant og varm karrygul farve, som vil skabe masser af hygge i dit hjem.

Samtidigt er du sikret en god komfort med dette tæppe.

Dette tæppe fås desuden i andre farver end karrygul, så du kan vælge den farve, du bedst kan lide.

Den gule plaid måler 130 x 170 centimeter.

Find ud af mere om den karrygule plaid fra Cozy Living hos Trendyliving.dk her.


22. Home Collection – Sort og sølv-farvet luksus-plaid

Model: Fiori

Fiori er en vaskeægte luksusplaid fra Home Collection.

Plaiden er vævet i sort og sølv og har et yderst eksklusivt design.

Mønstret består af et nærmest royalt design med en krone, et våbenskjold og to løver.

Tæppet findes ydermere i hvid og sølv i et tilsvarende design. Du kan ligeledes finde puder, der matcher plaiden.

Home Collection-plaiden måler 175 x 235 centimeter.

Se nærmere på luksus-plaiden fra Home Collection hos Esfurniture.dk her.


23. Compliments – Ternet hyggetæppe (140×200 cm)

Model: Gingham

Gingham er en lækker og hyggelig plaid i et neutralt gråternet design. De neutrale farver betyder, at denne plaid vil passe godt ind i de fleste sammenhænge – Og så kan du jo altid kombinere den med mere farverige puder, hvis du gerne vil have lidt mere spræl i stuen.

Det ternede hyggetæppe fra Compliments består af 80 % merino-uld og 20 % polyester, hvilket gør det dejligt blødt at putte i.

Plaiden måler 140 x 200 centimeter.

Dette flotte ternede hyggetæppe fra Compliments er til salg hos Trendyliving.dk her.


24. Cashmere plaid

Med denne plaid får du et håndvævet tæppe fra Kathmandu-dalen i Nepal.

Det bløde og lækre tæppe er lavet af 50 % cashmere og 50 % blød uld, hvorfor du er sikret en optimal komfort.

Plaiden er vævet i hvid/beige twill, hvilket giver den en yderst elegant melangeeffekt.

Ønsker du tæppet i en anden farve, kan det ligeledes købes i hvid/grå.

Plaiden har størrelsen 190 x 140 centimeter.

Find mere information om cashmere plaiden hos Pashminawear.dk her.


25. Gul plaid i mohair (70%) og merino-uld (30%)

Hvis du leder efter en luksuriøs plaid, er dette gule tæppe fra Hay et oplagt valg.

Her får du nemlig en eksklusiv plaid i høj kvalitet lavet af en kombination af mohair (70%) og merino-uld (30%).

Plaiden er forsynet med en tyk og lækker tekstur med lyse og mørke striber i farven gul samt små frynser i enderne.

Plaiden måler 120 x 180 centimeter.

Få oplyst prisen på den gule mohair/merino-uld plaid hos Trendyliving.dk her.


26. Normann Copenhagen plaid

Model: Mega Simple Check

Mega Simple Check er en simpel og elegant ternet plaid fra Normann Copenhagen.

Det varme og bløde tæppe er lavet af 100% new zealandsk uld. Det er et blødt og lækkert materiale, som holder godt på varmen.

Selve plaidens baggrund er mørk, og så har den nogle få neutrale striber derpå. Du vil desuden kunne finde små frynser i tæppets ender, hvilket giver det nogle ganske fine detaljer.

Plaidens størrelse er 130 x 200 centimeter.

Denne Normann Copenhagen plaid kan købes hos Bahne.dk her.


27. Tina Ratzer plaid

Model: Muuto – Sway

Sway er en blød og elegant plaid fra Muuto designet af den danske væver Tina Ratzer.

Plaiden er vævet i lækkert merino-uld og har et spændende samt dynamisk geometrisk mønster i karrygule og brune nuancer.

Det stilrene tæppe holder dig varm på kolde dage og er oplagt til brug i sofaen eller lænestolen.

Plaiden måler 180 x 130 centimeter.

Du kan se plaiden designet af Tina Ratzer hos Trendyliving.dk her.


28. Toby – Hyggelig plaid med sildebensmønster

Sildebensmønster går vist aldrig af mode, og derfor kan du da også regne med din Toby plaid, når det kommer til at skabe et tidløst og trendy udtryk. Plaiden har nemlig et diskret sildebensmønster, som giver den et ekstra stilfuldt præg. Derudover har den lækre, lange frynser, der gør den bemærkelsesværdig, når den hænger over armlænet på lænestolen. 

Toby plaiden har en god bredde, så du rigtigt kan smyge dig ind i tæppet. Det er 170 x 130 centimeters ren råhygge og god stil. Uanset om du lader din Toby plaid hænge afslappet over lænestolen eller ryggen på sofaen, vil den være et pynteligt indslag i dit hjem. Du vælger selv, om den skal pynte i beige, gul eller grå.

Denne plaid med sildebensmønster er til salg hos Møbelkompagniet her.


Tilbud på plaider – Find et godt udsalg

Der kan være gode penge at spare ved at købe plaider på tilbud. Derfor har vi her samlet en række webshops, som forhandler plaider, og hvor vi tidligere har set tilbud. Dem kan du med fordel besøge for at se, om de har et relevant plaid-udsalg netop nu:

  • Moebelkompagniet.dk – Møbelkompagniet byder på et stort udvalg af plaider, og der er ofte gode tilbud på dem.
  • Trendyliving.dk – Hos Trendyliving finder du i særdeleshed designer-plaider. Der kan være gode penge at spare ved at være opmærksom på aktuelle udsalg.
  • Rikkitikkishop.dk – Vi ser ofte stærke plaid-tilbud hos Rikki Tikki Shop.