Tallerken – 17 skønne tallerkner & tallerkensæt

Deklarering-af-artikel
Tallerken tallerkensæt

Middagstallerkner, dybe tallerkner, desserttallerkner eller noget helt fjerde? Hvad end du er på udkig efter det ene eller det andet, kan du finde inspiration i denne guide. Her har vi nemlig samlet vores bud på 17 skønne tallerkner og tallerkensæt.

Blandt tallerknerne finder du bl.a. populære brands såsom Aida, Kähler og Royal Copenhagen. Deres designs er vidt forskellige. Dét tror vi nemlig på, giver dig de bedste forudsætninger for at finde en tallerken, som passer perfekt til lige netop dit hjem. God jagt!

Frokosttallerkner & middagstallerkner


1. Aida RAW tallerkner – Flot tallerkensæt (blå, grøn eller brun)

Aida RAW tallerkner - Flot tallerkensæt (blå, grøn eller brun)

Med dette smukke Aida RAW tallerkensæt er der tale om stentøj af høj kvalitet, som giver et rustikt look til frokostbordet.

Tallerknerne er dobbeltbrændt og tåler dermed både ovn, mikrobølgeovn, fryser og opvaskemaskine – dog med visse forholdsregler. Dobbeltbrændingen betyder også, at glasuren ikke kan ridses, og man behøver derfor ikke være specielt påpasselig med ikke at skære ned i tallerkenen, idet den har en ekstra stærk overflade.

Tallerknerne er 23 cm i diameter og sættet fås i tre farver med inspiration fra den nordiske natur: Grøn, blå eller brun. Alle tallerkner er håndlavede, og således er hver enkelt tallerken helt unik, hvilket bidrager til det rustikke, skandinaviske look.

Dette flotte Aida RAW tallerkensæt kan købes hos Kitchenone.dk her.


2. Kähler Hammershøi tallerkner med riller – Til både hverdag og fest

Dette tidløse Hammershøi stel fra Kähler kan bruges til både hverdag og (måske især) fest, da det smukke og enkle design har noget eksklusivt over sig. Det hvide stel gør sig også godt i et sommerhus, hvor elementerne og det simple liv er i fokus.

I modsætning til hvad mange tror, er tallerknerne ikke inspireret af maleren Wilhelm Hammershøi. Derimod er det kunstneren Svend Hammershøi, som skabte mange af sine værker på Kählers værksted i starten af 1900-tallet. De karakteristiske riller er Hammershøis varemærke, og det er dermed let at se, når der er tale om en Hammershøi.

Tallerknerne er fremstillet af porcelæn og måler 27 cm i diameter. Med stellet følger en brudgaranti på 24 måneder fra den købsdato, der fremgår af kvitteringen.

Du kan købe Kähler Hammershøi tallerknerne hos Bahne.dk her.


3. Eva Trio Legio – Skønne tallerkner i helglaseret porcelæn

Eva Trio Legio - Skønne tallerkner i helglaseret porcelæn

Denne alsidige Eva Trio Legio hverdagstallerken er designet i samarbejde med den navnkundige Ole Palsby og passer perfekt til aftensmaden i familien. Den er dog tilpas elegant til også at kunne bruges, når der kommer gæster, og der skal dækkes et ekstra smukt bord.

Med sit simple og stilrene udtryk tillader denne tallerken maden at være i fokus, og her stjæler servicet altså ikke opmærksomheden. Legio stellets popularitet afspejles af, at det har været i handlen siden 1990’erne, og det tidløse design vil med stor sandsynlighed være at finde på mange middagsborde mange år endnu.

Legio har 10 års brudgaranti, og i serien finder du både frokost-, middags-, kage- og dybe tallerkner samt skåle og fade, så du kan dække det perfekte bord.

Disse Eva Trio Legio tallerkner i porcelæn er til salg hos Kitchenone.dk her.


4. Aida RAW – Populære firkantede tallerkner (aflange)

Køberne mener: 5 ud af 5 stjerner. Det er, hvad denne aflange, firkantede tallerken får fra kunderne hos KitchenOne. Således er der tale om en ganske populær sag.

Aida RAW - Populære firkantede tallerkner (aflange)

Denne rektangulære Aida tallerken er designet af danseren, skuespilleren og Vild med Dans værtinden Christiane Schaumburg-Müller i et moderne og enkelt design med et skandinavisk islæt.

Den rustikke tallerken er håndlavet i solidt stentøj. Netop stentøjet giver et på én gang moderne og råt look, som understreges af de klare farver, tallerknerne fås i: Nemlig Nordisk Grøn og Midnight blue.

Hvis du har hang til eksperimenterende og anderledes design, der kan dele vandene, kan det være værd at overveje denne helt unikke tallerken. Den er for dig, der er på udkig efter nyt service med kant – både i overført og praktisk betydning – da tallerkenen netop har en kant, der holder maden indenfor. Tallerknerne kan gå i opvaskemaskinen og tåler også mikrobølgeovn.

Du kan købe disse firkantede tallerkner hos KitchenOne her.


5. Royal Copenhagen – Store tallerkner (27 cm) med blå blomster

Royal Copenhagen - Store tallerkner (27 cm) med blå blomster

Da Karen Kjældgård-Larsen i 2000 designede denne nyfortolkning af det oprindelige musselmalede porcelæn fra 1775, var der tale om en øjeblikkelig succes. Denne tallerken med blå blomster må således siges at være blevet en måske ligeså stor klassiker som sin forgænger. Med denne fortolkning har Royal Copenhagen fornyet sig på en overraskende og spændende måde og formået at træde ind i det nye årtusind.

Det forstørrede og simplificerede design appellerer til nutiden og er især et hit hos indretnings- og designorienterede mennesker, der holder af at spise maden på et smukt stykke service. Hvert stykke porcelæn er håndmalet og kælet for, og således er ikke to stykker helt ens.

Denne smukke tallerken måler hele 27 cm diameter. Der er således tale om en relativt stor tallerken. Royal Copenhagen tilbyder brudgaranti på hele to år mod fremvisning af original købskvittering.

Du finder disse store Royal Copenhagen tallerkner hos Magasin her.


6. Broste Copenhagen – Elegant glastallerken

Køberne mener: Den bedste tallerken? Muligvis. Denne elegante Broste Copenhagen glastallerken får ihvertfald i skrivende stund perfekte 5 ud af 5 stjerner fra anmeldelserne hos KitchenOne.

Broste Copenhagen - Elegant glastallerken

Denne røgfarvede glastallerken fra Broste Copenhagen er et klassisk eksempel på godt, dansk design. Den transparente farve vækker minder fra 1970’erne, hvor denne farve ikke var til at komme udenom. Her findes den dog i et opdateret og tidssvarende design, som appellerer til de nye generationer.

Tallerkenen er mundblæst og efterfølgende gjort færdig i hånden. Da farven derfor kan variere en lille smule, er ikke to tallerkener helt ens. Dette bidrager til glastallerkenens unikke look, som også understreges af det næsten grafiske mønster, der pryder den.

Tallerknerne fås i flere størrelser og findes således til både frokost- og middagsbordet eller som serveringstallerken. Her er der tale om nostalgi i en opdateret og nyfortolket version.

Broste Copenhagen tallerknerne i glas er til salg hos Kitcheone.dk her.


7. House Doctor – Grå tallerkner (håndlavet keramik)

House Doctor - Grå tallerkner (håndlavet keramik)

Anton tallerkenen fra House Doctor er udført i et rustikt og naturligt design i en flot grå farve, som leder tankerne hen på de nordiske landskaber.

Der er tale om håndlavet keramik af høj kvalitet, og netop fordi man har benyttet håndfremstilling, er hver tallerken helt unik – og ikke to er helt ens. Det enkle og rustikke design falder godt ind i tidens trend med naturlige og bæredygtige materialer. Det henvender sig især til den kvalitetsbevidste forbruger, der holder af enkelhed og kvalitet.

Tallerkenens enkle design er et god bud som både hverdags- og festtallerken, og serveret på denne tallerken præsenteres maden endnu flottere. Således er man allerede foran på point hos gæsterne ved at benytte dette flotte stel. Tallerkenen fås i flere størrelser og findes både som frokost- og middagstallerken.

Du kan købe House Doctor tallerknerne hos Kitchenone.dk her.


8. Eva Solo tallerkner – Sorte

Eva Solo tallerkner - Sorte

Dæk et smukt og rustikt bord med denne enkle tallerken fra Eva Solos Nordic Kitchen serie. Den varme sorte og jævne farve giver en stemning af bistro og hygge og vil passe perfekt til en middag for vennerne, hvor måske en simreret og et godt glas vin er på programmet.

Denne solide tallerken tåler både ovn, mikroovn og opvaskemaskine, og den kan sågar gå i fryseren uden at tage skade. Ved brug kan der opstå ridser og skæremærker – Dette er ikke en fejl men en bevidst overvejelse bag det rustikke design.

Eva Solo Tallerkenen fås i tre forskellige størrelser og danner dermed baggrund for både frokost, middag… Og muligheden for at bruge tallerknerne til servering.

Disse Eva Solo tallerkner er til salg hos KitchenOne her.


Dybe tallerkener


9. Rosendahl Grand Cru Soft – Smukke dybe tallerkner (hvid)

Rosendahl Grand Cru Soft - Smukke dybe tallerkner (hvid)

Med den dybe Rosendahl Grand Cru Soft tallerken kan du invitere gæster på restaurant hjemme hos dig selv. For i denne smukke tallerken præsenterer alt lige fra suppe og pasta til steg og gryderetter sig utroligt flot og indbydende.

Det enkle og stilrene design – og ikke mindst den diskrete hvide farve – sætter fokus på maden frem for servicet, og netop maden er det, det hele handler om.

Netop på grund af det enkle og afdæmpede design kan du, hvis I er mange, fint kombinere dette stel med et andet. Dette må også siges at være et af designets kvaliteter.

Tallerkenen måler 21 cm i diameter og kan gå i både opvaskemaskine og mikrobølgeovn. Således er det også et praktisk hverdagsstel. På denne serie tilbyder Rosendahl hele 10 års brudgaranti, hvis uheldet skulle være ude.

De dybe Rosendahl tallerkner kan købes hos Kitchenone.dk her.


10. Hay – Moderne grøn dyb tallerken i emaljeret stål

Hay - Moderne grøn dyb tallerken i emaljeret stål

Denne dybe tallerken fra Hay forstår man godt, hvor har sit navn fra. For her ledes tankerne hen på soft ice, som man da også kan spise af tallerkenen. Ligeledes kan man spise suppe og morgenmadsprodukter. Og så kan en lille forret naturligvis også serveres i denne smukke skål med det helt unikke, organiske mønster.

Dæk et flot morgenbord med denne moderne tallerken. Eller sæt den på bordet, når der kommer gæster, hvor den især vil stråle på en hvid dug og med matchende servietter.

Tallerkenen findes i tre forskellige størrelser og altså ud over dyb tallerken også som frokost- eller middagstallerken. Den er relativt hårdfør, da den er fremstillet i emaljeret stål. Tallerken føres i både blå og grøn.

Disse dybe Hay tallerkner kan købes hos Trendyliving.dk her.


11. Lyngby Porcelæn Rhombe tallerken – Klassisk dansk design

Lyngby Porcelæn Rhombe tallerken - Klassisk dansk design

Imponer dine gæster med en lækker fiskesuppe eller en Crème brûlée serveret i denne smukke, dybe tallerken. Eller forkæl dig selv ved at spise din morgenmad af dette mesterværk.

Lyngby Porcelæn ramte plet med deres Rhombe serie, som mange danskere har taget til sig som deres stel. Serien er især velegnet til pænt brug men fortjener at blive brugt også i hverdagen, hvilket mange da også gør.

Det enkle men stadig pyntede design blender perfekt ind i det udtryk, som mange nystartede familier ønsker at skabe i deres hjem. Det signalerer med den afstemte hvide farver og det klassiske rhombemønster klassisk elegance, overskud og god stil.

Denne tallerken måler 23 cm i diameter, og hele stellet tåler både opvaskemaskine og mikrobølgeovn.

Du finde disse Lyngby Porcelæn tallerkner hos Magasin.dk her.


Desserttallerkner


12. Broste Copenhagen – Rustik desserttallerken i stentøj

Køberne mener: Denne rustikke desserttallerken fra Broste Copenhagen får perfekte 5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos KitchenOne.

Broste Copenhagen - Rustik desserttallerken i stentøj

Nordic Sea tallerkenen fra Broste Copenhagen er perfekt til dig, der gerne vil have naturen – og i særdeleshed havet – indenfor. Her ledes tankerne nemlig hen på strand, sand, tang og sten. Dermed passer den også fint i sommerhuset, hvor netop elementerne er i fokus.

Tallerkenen er håndlavet af glaseret stentøj. Dens flotte blågrå farve er inspireret af havet, hvilket den flotte blanke finish på smukkeste vis understreger. Håndfremstillingen bevirker, at ikke to tallerkener er helt ens og der er små, charmerende forskelle fra tallerken til tallerken.

Den lille tallerken kan bruges både som frokost- og desserttallerken eller til at servere eksempelvis fyldte chokolader på. Tallerkenen kan gå i både mikroovn og opvaskemaskine, hvilket gør den til en vinder i en travl hverdag.

Broste Copenhagen stentøjs desserttallerkenen er til salg hos Kitchenone.dk her.


13. Pillivuyt – Små tallerkner til crème brûlée og andre desserter

Pillivuyt - Små tallerkner til crème brûlée og andre desserter

Server desserten på denne enkle og stilrene tallerken fra Pillivuyt og glæd dine gæster med god mad og flot design.

Det simple og klassiske udtryk passer til de fleste lejligheder. Således kan det bruges, hvad end der er tale om is med chokoladesauce, italiensk panna cotta eller gammeldags æblekage. Med de høje, praktiske kanter er man sikker på, at intet ryger udenfor.

Tallerkenen kan også bruges til at spise eksempelvis havregrød eller risengrød af, eller du bruge dem til at servere småkager eller dressing i. Den fungerer også rigtigt godt som sidetallerken til eksempelvis salat eller brød.

Der er altså tale om en alsidig tallerken i et klassisk og tidløst design, som således også vil kunne pryde bordet om mange år.

De små Pillivuyt tallerkner kan købes hos Kitchenone.dk her.


14. Rörstrand Swedish Grace Rose – Sød lyserød tallerken

Rörstrand Swedish Grace Rose - Sød lyserød tallerken

Rörstrands Swedish Grace Rose tallerken af porcelæn er designet af Louise Adelborg. Den er en del af en serie, som har opnået endog meget stor popularitet.

Tallerkenens mønstrede, brede kant vækker minder om svundne tider. Dette – i kombination med den sarte lyserøde farve – gør tallerkenen til en klar aspirant til kolonihavehuset eller sommerhuset, hvor der gerne må være lidt nostalgi.

Serien føres dog i flere andre farver. Der findes dermed også farver, der er mere velegnede til parcelhuset eller den nyopførte lejlighed i storbyen. Uanset hvilken farve, du vælger, er du sikker på at kunne dække et smukt bord med dette meget personlige stel.

Tallerkenen måler 17 cm i diameter og kan gå i både opvaskemaskine og mikrobølgeovn.

Denne søde lyserøde tallerken er til salg hos Kitchenone.dk her.


Andre tallerkner


15. Villeroy & Boch – Pastatallerkner for ægte italiensk madoplevelse

Køberne mener: Denne pastatallerken får perfekte 5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos KitchenOne.

Villeroy & Boch - Pastatallerkner for ægte italiensk madoplevelse

Med denne flotte og meget elegante pastatallerken fra Villeroy & Boch er der lagt op til en sublim restaurantoplevelse hjemme hos dig selv. Her præsenteres pastaen nemlig på næsten dramatisk vis i den dybsorte og stramt designede dybe tallerken med meget bred kant.

Selvom tallerkenen er fremstillet i porcelæn, er udtrykket snarere skifer eller granit. Det giver den et rustikt og råt look, som passer godt til især italiensk og asiatisk mad. Samtidig blender det perfekt ind i den nordiske stil, som kendetegnes ved naturens farver og materialer. Imponer dine gæster eller forkæl dig selv med dette utroligt flotte stykke service.

Tallerkenen måler 28 cm i diameter og kan gå i ikke blot opvaskemaskinen men også mikroovnen, når resterne af den italienske middag skal opvarmes næste dag.

Du kan købe Villeroy & Boch pastatallerknerne hos KitchenOne her.


16. Rice – Flot farvet børnetallerken i melamin

Børnetallerkenen fra Rice er et hit for ethvert barn, der skal lære at spise selv. Og de flotte, farverige motiver gør den til en fryd at kigge på for både store og små. Der er tale om en mellemting mellem en skål og tallerken, hvilket gør den perfekt til det lille barn.

Den er fremstillet i melamin, hvilket er et særdeles hårdført materiale, som kan tåle en tur på gulvet. Tallerkenen er derfor utrolig praktisk og kan bruges både indenfor og udenfor.

Den farvede Rice børnetallerken er til salg hos Ovellie.dk her.


17. LifeVenture Ellipse plastik tallerken – Velegnet til udendørs brug (fx camping)

LifeVenture Ellipse plastik tallerken - Velegnet til udendørs brug (fx camping)

Er du på udkig efter en tallerken til camping- eller vandreturen, der er både praktisk, holdbar og ikke vejer meget? Så behøver du ikke lede mere.

Denne tallerken fra Lifeventures Ellipse-serie er perfekt til udendørs brug. Her skal man ikke være bange for, at den går i stykker, hvis man taber den, for tallerkenen er fremstillet i BPA-fri plast. Dette gør den særdeles velegnet til både skovtur og campingferie. Ligeledes appellerer den høje kant og det praktiske materiale også til børnefamilien.

Serien indeholder både kopper, tallerkener, skåle og bestik. Den findes desuden i flere forskellige farver.

Plastik-tallerkenen måler 27 cm i længden og er udstyret med en praktisk strop, så man kan hænge den op, hvis der er behov for det. Med en vægt på kun 110 gram er den en god kandidat til rygsækturen, hvor hvert gram tæller.

Tallerken tåler opvaskemaskine og mikroovn. Sidst men ikke mindst er det også værd at bemærke, at denne plastik tallerken er relativt billig.

Denne kraftige plastik tallerken kan købes hos Cykelpartner.dk her.