Rullemadras – 13 lækre rullemadrasser (2024 guide)

Deklarering-af-artikel
Rullemadras

En rullemadras er en lækker ting at have til din seng, uanset om den er ny eller gammel. Ved at lægge en rullemadras oven på din seng, kan du beskytte madrassen eller topmadrassen på din seng, og du kan derved forlænge din sengs levetid.

Rullemadrasser fås i mange forskellige designs og prisklasser, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Derfor har vi lavet denne 2024 guide, som giver en grundig gennemgang af 13 lækre rullemadrasser.

Med vores hjælp kan du forhåbentlig finde lige netop den rullemadras, der passer til dig eller dit barn!

Rullemadrasser til voksne


1. By BN – Billig rullemadras i 100% bomuld

Køberne mener: 4,5 ud af 5 stjerner – Det er, hvad denne billige rullemadras får fra kunderne hos Bedre Nætter. En køber skriver da også, at den “fungerer lige som den skal”.

By BN - Billig rullemadras i 100% bomuld

Uanset om du er voksen eller barn, er det meget nyttigt at have en rullemadras på sengen. Denne billige rullemadras fra Bedre Nætter er lavet af 100% bomuld og er udviklet med henblik på at beskytte din seng.

By BN kan vaskes i vaskemaskine på maks. 80 grader. Af hensyn til miljøet, anbefales det dog, at du vasker den ved maks. 60 grader. Den vejer 1 kg, så du bør kunne vaske den, uanset hvilken vaskemaskine du har.

Rullemadrassen kommer i en række mål – Fra 80×200 til 210×210 cm – og passer dermed til senge i nærmest alle de mest gængse størrelser. Den er optimal ovenpå topmadrasser, der måler fra 4 til 10 cm i højden. Det er, fordi rullemadrassen har en strop i hvert hjørne, som nemt kan puttes ned omkring hjørnet på din topmadras.

Selvom By BN er en billig rullemadras, har den stadig en god tyngde, da bomuldsfyldet vejer 350 gram pr. kvadratmeter. By BN er dermed både let og luftig – Og giver alt i alt lige prikken over i’et på din seng.

Denne billige rullemadras i 100% bomuld er til salg hos Bedre Nætter her.


2. SF – Kraftig rullemadras med elastik

Køberne mener: Denne kraftige rullemadras får flotte 4 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Sengefabrikken.

SF - Kraftig rullemadras med elastik

SF rullemadrassen forhandles hos Sengefabrikken, og den fås i både enkelt-, trekvart-, dobbelt- og kingsize mål. Rullemadrassen er kraftig og er med en elastik i hvert hjørne, så du nemt kan lægge din nye rullemadras på din seng.

Hvis du putter elastikbåndene om hjørnerne på din madras, kan du bedre undgå, at rullemadrassen bevæger sig under dig, når du vender dig i sengen.

Fyldet i denne rullemadras er lavet af 100 % bomuld, og den har en fyldvægt på 350 gram pr. m2. Betrækket på rullemadrassen er såkaldt bomuldscambric, og den er quiltet. Sidstnævnte vil sige, at den netop består stykker, som er sat sammen.

Rullemadrassen er et sundt valg, da den let kan vaskes. Dermed kan du nemmere holde din seng sund, da du så kan vaske rullemadrassen med jævne mellemrum frem for at skulle rengøre / rense hele sengen. Det er især praktisk, hvis betrækket på din topmadras ikke tåler at blive vasket.

SF rullemadrassen kan vaskes ved 60 grader, og den tåler også tørretumbling ved lav varme.

Du kan købe denne kraftige rullemadras med elastik hos Sengefabrikken her.


3. CPH Living – OEKO-TEX certificeret rullemadras

CPH Living - OEKO-TEX certificeret rullemadras

Nordic Dream forhandler denne skønne quiltede rullemadras. Rullemadrassen er fra CPH Living og er OEKO-TEX certificeret.

Da fyldet i CPH Living rullemadrassen er af 100 % bomuld, anbefales det, at du trækker lidt i den, når den er våd. Derved kan du bedre undgå, at den krymper. En smule krympning kan nok ikke undgås, men i så fald krymper den maks. med nogle få procent.

Rullemadrassen er fremstillet i Portugal under ordentlige forhold og med fokus på et sundt slutprodukt. Da rullemadrassen er OEKO-TEX-certificeret efter Standard 100, kan du gå ud fra, at den er testet for skadelige stoffer, og at den overholder strikse sundheds- og miljøkrav.

Du skal vælge at lægge en rullemadras oven på din seng, hvis du gerne vil beskytte den mod sved, skidt, snavs og slid. En rullemadras er meget nemmere at vaske end f.eks. en topmadras eller springmadras er. Derudover er den også ganske billig og nem at udskifte.

CPH Living rullemadrassen kan købes hos Nordic Dream her.


4. By BN Split – Rullemadras til elevationsseng

By BN Split - Rullemadras til elevationsseng

Hvis du har en elevationsseng og mangler en skøn rullemadras til den, så er By BN Split-rullemadrassen et perfekt valg. Dens split-design betyder nemlig, at begge sider af dobbeltsengen kan følge med sengen uden problemer, når den hæves og sænkes.

Bedre Nætter står bag designet på denne herlige rullemadras. De lægger da også navn til rullemadrassen, da “By BN” netop henviser til, at det er Bedre Nætter, der har designet og udviklet den.

By BN Split er lavet af lækre materialer, og den er med fyld af 100 % bomuld. Bomuld er et naturmateriale, som godt kan krympe. På trods af at rullemadrassen kan krympe, kan du godt vaske den i vaskemaskine. Det kan du gøre ved maks. 60 grader, og for at skåne rullemadrassen bør du nok lade den hængetørre.

Udover at være en lækker og luftig rullemadras, er BN Split også Oeko-Tex-certificeret, og du kan derfor lægge dig til at sove trygt og godt på den.

Denne rullemadras til elevationsseng er til salg hos Bedre Nætter her.


5. Bambus rullemadras – Tyk & bæredygtig rullemadras

Køberne mener: Denne bambus rullemadras får imponerende 4,8 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Wonder Living. Bl.a. beskriver en køber den som en “fantastisk lækker rullemadras”.

Bambus rullemadras - Tyk & bæredygtig rullemadras

Bambussen i denne rullemadras er er produceret efter en bæredygtig metode. Således tager du med denne rullemadras et ansvarligt valg for vores alles fremtid.

Bambus rullemadrassen fra Wonder Living er tyk med dens 1 cm højde. Det giver den en behagelig komfort. Bambusfyldet er særligt velegnet til at transportere fugt væk fra din krop, og rullemadrassen er derfor god til dig, der har tendens til at svede meget om natten.

Både bambusfyldet og betrækket er med til at gøre rullemadrassen til en lækker tilføjelse til din seng.

Rullemadrassen er Oeko-Tex-certificeret. Det betyder, at den både er bæredygtig og sikker at bruge. Ydermere er det værd at nævne, at rullemadrassen egner sig godt til personer med sensitiv hud. Tekstilet er nemlig kendetegnet ved en lav modstandskraft.

Du kan købe denne tykke rullemadras i bambus hos Wonderliving.dk her.


6. Åndbar og svedtransporterende rullemadras i bambus

Åndbar og svedtransporterende rullemadras i bambus

Forlæng levetiden på din madras og få en indbydende og komfortabel seng. Denne rullemadras i bambus er både åndbar og svedtransporterende og giver dig derfor de bedste forudsætninger for en behagelig nattesøvn.

Rullemadrassens betræk og fyld er fremstillet i 100% økologisk bambus, som absorberer fugt 2-3 gange mere effektivt end andre materialer. Herudover er bambusfibrene åndbare og temperaturregulerende, hvilket bidrager til en behagelig “udskiftning” af luften, mens du sover.

En rullemadras hjælper med at beskytte sengens madras mod slid og fugt, hvilket bidrager til at forlænge dens levetid. Herudover hjælper det lækre materiale i vejen mod en frisk og komfortabel sengeløsning.

Rullemadrassen kommer i mange forskellige mål. Lige fra den smalle 90×200 variant som passer til enkeltsengen og til diverse trekvart- og dobbeltstørrelser.

I hvert hjørne er madrassen forsynet med en smart elastik, så den nemt kan placeres korrekt på den underliggende madras.

Læs alt om den svedtransporterende rullemadras i bambus hos Bambuni.dk her.


7. Temprakon – Kølende / temperaturregulerende rullemadras

Temprakon - Kølende temperaturregulerende rullemadras

Der findes masser af rullemadrasser med fyld af bambus eller bomuld. Hvis du derimod gerne vil have en rullemadras, der er med fyld af dun og småfjer, er denne temperaturregulerende rullemadras fra Temprakon et lækkert valg. Fyldet består af 60 % andedun og 40 % småfjer.

Den kølende rullemadras forhandles af Drømmeland, og inde på deres webshop kan du vælge mellem flere forskellige bredder. Nogle få af bredderne kan fås med ekstra længde.

Uanset hvilken størrelse du vælger, får du en herlig rullemadras, som måske vil kunne forbedre din søvn. Det kan den, da du nemmere kan undgå at vågne i løbet af natten, hvis du ligger med en behagelig temperatur.

Den kølende effekt i Temprakons rullemadras kommer som følge af dens små kapsler, der er indlejret i bomuldsbetrækket. Disse kapsler frigiver nemlig en speciel kølig effekt.

Betrækket består af 100 % bomuld og er med PCM-lag.

Temprakon-rullemadrassen tåler vask i vaskemaskine på maks. 60 grader, og du kan tørre den i tørretumbler.

Du finder denne kølende Temprakon rullemadras hos Drømmeland her.


8. Læsø Garnspinderi – Populær rullemadras med uld

Køberne mener: Denne rullemadras med uld er ganske populær. Den scorer således i skrivende stund flotte 4,9 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Coop.

Læsø Garnspinderi - Populær rullemadras med uld

Læsø Garnspinderi er måske mest kendt for deres uldplaider, men de producerer også andre ting. Et af de produkter, du kan finde i deres sortiment, er denne populære rullemadras. Rullemadrassen er med uld, hvilket er ret specielt, da fyldet i rullemadrasser ellers typisk er bomuld.

Deres populære rullemadras med uld forhandles af bl.a. Coop, og de tilbyder gratis levering, når du køber for mere end 599 kroner.

Læsø Garnspinderis Classic rullemadras fås i målene 90×200 og 180×200 cm. Rullemadrassen på 90×200 cm er både perfekt til enkeltmandssengen eller til dobbeltsengen, der har to separate madrasser.

Hvorfor vælge en rullemadras med fyld af uld? Det skal du gøre, hvis du gerne vil have en rullemadras, der både er blød og behagelig at ligge på – Og som er svedtransportende og dermed temperaturregulerende.

Uldrullemadrassen fra Læse Garnspinderi er populær blandt kunder hos Coop, da den får mange gode brugeranmeldelser.

Vask på uldprogram og med uldvaskemiddel anbefales.

Denne rullemadras med uld er til salg hos Coop her.


9. Night & Day – Lækker rullemadras i silke

Køberne mener: Bedst-i-test rullemadras? Måske. Denne rullemadras i silke scorer ihvertfald i skrivende stund flotte 4,7 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Coop.

Night & Day - Lækker rullemadras i silke

At vælge en rullemadras kan være svært. Man skal både vælge ud fra, hvilken slags fyld og betræk den skal have, og hvilken størrelse seng, den skal passe til.

… Hvis du gerne vil have en lækker rullemadras, som har betræk i silke og fyld/vår i 100 % bomuld, så burde du overveje denne rullemadras fra Night & Day.

Coop forhandler Night & Day rullemadrassen, og de forhandler flere forskellige størrelser af denne lækre rullemadras. Hos Coop kan du desuden købe Night & Day topmadrasser og almindelige madrasser. Dermed kan du nemt fuldende din seng med komfort i hele tre lag.

En af de størrelser, som Coop forhandler, er Night & Day i silke på 140×200 cm. Du kan dermed købe denne herlige rullemadras og fuldende din trekvartseng med et dejligt, blødt lag. Et lag som ikke blot giver lidt ekstra komfort, men som også skåner din seng mod sved og snavs.

Vask denne rullemadras på silkeprogram ved maks. 30 grader og med vaskemiddel beregnet til silke. Og undgå tørretumbling.

Du kan købe denne lækre rullemadras i silke hos Coop her.


10. Arctic – Prisvenlig dansk rullemadras

Arctic - Prisvenlig dansk rullemadras

Uanset om dit budget er lidt stramt eller ej, så kan det være en fordel at vælge en prisvenlig rullemadras til din seng. En rullemadras er nemlig dét, som sliddet på din seng går mest ud over. Med en billig rullemadras får du således bedre råd til at skifte den ud, når den er blevet godt slidt.

Det er ønskeligt at lade slid, sved og skidt gå ud over din rullemadras i stedet for de øvrige madrasser på din seng, da de øvrige madrasser oftest er meget dyrere. En rullemadras er praktisk talt et slidlag til din seng, som bedre kan tåle sved og snavs. Derfor kan rullemadrasser da også oftest vaskes i vaskemaskine.

Denne prisvenlige rullemadras fra det danske firma Arctic kan heldigvis også komme i vaskemaskinen. Således kan den vaskes på op til 60 grader, og den tåler endda også tørretumbling (ved lav varme). På grund af de materialer, som rullemadrassen er lavet af, må du forvente, at den krymper – Dog maks. 5 %.

Du finder denne prisvenlige Arctic rullemadras hos Coop.dk her.


Rullemadrasser til børn og babyer


11. Cocoon Company – Økologisk rullemadras med kapok til baby

Køberne mener: Denne øko-rullemadras får flotte 4,9 ud af 5 stjerner fra kunderne hos MamaMilla.

MamaMilla forhandler denne skønne, økologiske rullemadras fra Cocoon Company. Rullemadrassen er beregnet til babyer og er med kapok. Kapok er et naturprodukt, som vokser i regnskoven. Kort efter kapokken er høstet, bliver den behandlet og sendt til producenten.

Rullemadrasserne fra Cocoon Company fås i flere forskellige størrelser. På MamaMilla kan du nemt se hvilke størrelser, der passer til hvilke babysenge, barnevogne, lifte og vugger.

Der kan ikke leve støvmider, bakterier, skimmelsvamp og lignende i kapok. Kapokken er desuden naturligt indkapslet i voks, og voksen forhindrer materialet i at optage fugt. I stedet frigiver den varmen og fugten, så din baby kan ligge tørt og godt.

Du bør vaske rullemadrassen for sig på et kort vaskeprogram og ved 40-60 grader. Det er vigtigt, at rullemadrassen tørrer hurtigt, da kapokken ikke kan tåle at være våd i længere tid ad gangen.

Denne økologiske rullemadras til baby kan købes hos Mamamilla.dk her.


12. Nsleep – Allergivenlig rullemadras til barnevogn

Nsleep - Allergivenlig rullemadras til barnevogn

Nsleep er et firma, som har tilnavnet Natural Sleep. Du kan dermed regne med, at denne allergivenlige rullemadras fra Nsleep er et godt og naturligt valg til dit barn. Rullemadrassen er beregnet til barnevogn og måler 37×82 cm.

Nsleep rullemadrassen er et særligt godt valg, hvis du bekymrer dig om allergi, da den er med naturfibre af kapok. Kapok er nemlig kendt for at være allergivenligt, da det er hæmmende over for bakterier og andre uønskede mikroorganismer i din babys seng.

Hvad er kapok så? Det er fibre, som kommer fra frugter, der vokser på høje træer i Sydamerika, Asien og Østafrika.

Kapok er særligt velegnet til rullemadrasser og madrasser til babyer, da materialet her kan medvirke til at holde din baby varm og tør, uden at babyen får det for varmt. Kapok er samtidig et blødt materiale. Du kan derfor lægge dit barn til at sove på denne rullemadras med god samvittighed.

Nsleep rullemadrassen er ikke blot allergivenlig men også bæredygtig, da kapokfrugterne kan høstes hvert år, uden at man skal fælde træerne.

Denne allergivenlige Nsleep rullemadras er til salg hos Boernibalance.dk her.


13. BeKids – Vådligger rullemadras til barneseng

BeKids - Vådligger rullemadras til barneseng

Et barn er i gang med at lære en masse ting – Herunder også at undgå at tisse i sengen om natten. Men da det kan tage tid at lære, er det meget nyttigt at have en rullemadras, som også fungerer som vådliggerlagen.

Denne rullemadras fra BeKids forhandles af Babysam og er både rullemadras og vådliggerlagen.

Rullemadrassen kan dermed være en rigtig god løsning, når dit barn er kommet af med bleen men stadig har risiko for at komme til at have ”uheld” om natten. Hvis uheldet skulle være ude, kan du nemt vaske BeKids rullemadrassen i vaskemaskinen.

Den ene side af rullemadrassen er bomuld, hvorimod den anden side er beklædt med microfilm. Microfilmen er 100 % vandtæt, og den forhindrer dermed tis og andre væsker samt skidt i at trænge ned i sengen.

Vådligger-rullemadrassen måler 60×120 cm eller 70×160 cm og passer dermed perfekt til de fleste tremmesenge.

Den bløde overflade af rullemadrassen tilføjer ekstra komfort og luksus til dit barns tremmeseng, og undersiden skåner sengen og forlænger dermed dens levetid.

Du kan købe denne vådligger rullemadras til en barneseng hos Babysam.dk her.


Rullemadrasser listet efter størrelse


60×120 cm rullemadrasser


80×200 rullemadrasser


90×200 rullemadrasser


120×200 rullemadrasser


140×200 rullemadrasser


160×200 rullemadrasser


180×200 rullemadrasser


200×200 rullemadrasser


90×210 rullemadrasser


160×210 rullemadrasser


180×210 rullemadrasser


210×210 rullemadrasser


Rullemadrasser i andre størrelser

Læs også: Madras – Guide: De 31 bedste madrasser (2024)