Sakselamper – 6 smarte designerlamper

Deklarering-af-artikel

Er er du udkig efter en sakselampe? Så er du kommet til det rette sted. I denne guide præsenterer vi dig nemlig for seks forskellige bud på denne danske designklassiker.

Sakselampen er en helt og aldeles tidsløs klassiker. Således har den været populær siden dens undfangelse i 1950’erne – Og er det stadig den dag i dag.

Lampen kommer dog i flere forskellige variationer, som kan gøre jagten en anelse besværlig. For hvilken model er nu liiige den rette for dig? Læs med i denne guide og dan dig et hurtigt overblik!

Le Klint sakselamper


1. Model 223 – Le klint sakselampe i eg

Er du på udkig efter en klassisk sakselampe til dit hjem, er denne sakselampe designet for Le Klint af Erik Hansen i 1952 et godt bud. Der findes mange bud på en sakselampe, men der er kun én, der er den originale model, og det er Le Klint sakselampen. Denne model er tidløs, stilren og passer til ethvert hjem.

Alle skærme til sakselampen er lavet i hånden. Der sidder således folk og udfører det håndværk, som det at folde de enkelte skærme. Det kræver fingerfærdighed men giver i sidste ende en meget smuk skærm, som en maskine ikke kan fremstille.

Le Klint sakselampen i eg fås i tre forskellige slags egetræ: Lys eg, røget eg og sort eg.

Model 223 måler H150 x D87 cm, og den kan bruge en pære på maksimalt 50 W.

Du kan finde prisen på Le Klint sakselampen i eg hos Jacobsenplus.dk her.


2. Model 224 – Le klint sakselampe

Sakselampen er velkendt på grund af dens helt særlige karakteristika. Den kan nemlig ved hjælp af sin saksearm trækkes ud og ind. Det gør den yderst fleksibel, da du kan rette lyset nøjagtig derhen, hvor du vil have det.

Lampeskærmen på Le Klint sakselampen er foldet i hånden af kyndige personer, der arbejder med stor præcision. Den plisserede skærm gør, at lampen udsender et blødt og behageligt lys, som er velegnet til, når du eksempelvis skal læse avisen i din lænestol.

Når du ikke bruger lampen til læsning, kan du nyde det flotte og diffuse lys, som den sender ud i rummet.

Den klassiske Le Klint sakselampe findes i mange forskellige modeller… Og model 224 her er en meget populær én af slagsen. Du kan få sakselampen i tre forskellige trævarianter: Lys eg, røget eg og sort eg.

Lampens højde er 31 centimeter, og den måler 60 centimeter i længden Det anbefales, at du bruger en lyskilde på max 40 watt.

Der medfølger en lampeskærm ved køb af denne model, som kan vælges i papir eller plastik.

Find den aktuelle pris på model 224 sakselampen hos Jacobsenplus.dk her.


3. Model 234 – Le Klint væglampe

Selvom det er mange år siden, at Erik Hansen designede den originale sakselampe for Le Klint, er den stadig en moderne lampe, der er velegnet til mange boligindretninger.

Sakselampen er fremstillet i træ, hvilket giver den et organisk udtryk. Når træet forenes med de klassiske skærme fra Le Klint fås et unikt resultat. Lampeskærmen er nemlig stadig den dag i dag foldet i hånden af dygtige folk, som kan deres håndværk.

Model 234 har en højde på 41 centimeter og en længde på 90 centimeter. Du kan bruge en lyskilde på maksimalt 60 W.

Væglampen fås i tre forskellige træsorter: Lys eg, sort eg og røget eg. Der medfølger en skærm og et stativ.

Se flere informationer om Le Klint væglampen hos Jacobsenplus.dk her.


Andre sakselamper


4. Kaiser Idell sakselampe – Metal

Kaiser Idell sakselampen er sølvsmeden Christian Dells idé om, hvordan en sakselampe skal se ud. Den er fremstillet i metal og har den meget karakteristiske lampeskærm, som Kaiser Idell serien er udstyret med.

Denne sakselampe er enestående med sit meget skulpturelle design. Den er fremstillet i høj kvalitet og med en lang holdbarhed. Den stilrene udformning gør, at lampen kan anvendes i boliger med mange forskellige stilarter.

Ikke nok med at sakselampen fungerer med forskellige indretningsstile, kan den også bruges mange steder i en bolig. Det kan eksempelvis være ved sofaen, skrivebordet, en lænestol eller hvor du ellers har brug for en god belysning.

Væglampen er desuden nem at betjene takket være dens brugervenlige og ret så unikke drejeled.

Vi her her valgt at vise en sort variant af lampen. Hos forhandleren finder du den dog også i hhv. en grå, en hvid og en matsort variant. Lampen kan forlænges fra 47 til 89 centimeter og har en diameter på 16,4 centimeter. Det anbefales, at der maksimalt bruges en lyskilde på 60W E27.

Få flere oplysninger om Kaiser Idell sakselampen hos Luxlight.dk her.


5. Lille & billig sakselampe – Træ

Model: Alpe Design Sax væglampe

Er du på udkig efter en sakselampe, men har du ikke budget til Le Klint-modellen? Så er denne lille og billige sakselampe i træ et oplagt alternativ. Lampen lægger sig designmæssigt godt op af de originale sakselamper og er derfor et rigtig godt bud på en sakselampe på et lille budget.

Alpe Design Sax væglampen er en flot lille lampe, som passer godt ind i de fleste indretningsstile. Den giver et fantastisk lys således, at du kan hænge den netop der, hvor du har behov for lidt ekstra lys til at læse eller bare for at gøre rummet en anelse mere hyggeligt.

Denne model fås i både lyst træ og mørkt træ. Højden på lampen er 24 centimeter, og armen kan have en længde på mellem 25 og 58 centimeter. Den har en hvid plastikledning på 150 centimeter med afbryder. Husk at tilkøbe en skærm samt 1x E27 Kronepære maksimum 40W. Se mere om den lille og billige sakselampe i træ hos Lampeguru.dk her.


6. Retro sakselampe – Valnød

Model: Halo Design Vintage sakselampe

Mange sakselamper er designet på den samme måde. Hvis du er vild med sakselampers udseende, men ønsker noget lidt andet til dit hjem, er retro sakselampen her måske den rette løsning.

Med denne sakselampe i valnød fra Halo Design får du et fint bud på en anderledes sakselampe. Det smarte ved lampen er, at den kommer med sit helt eget lille twist i form af kombinationen af valnødtræ og sort metal. Saksearmen er holdt i træ, som i Le Klint sakselamperne, mens lampeskærmen er fremstillet i sort metal. Det giver lampen et rigtig flot visuelt udtryk.

Det er en fantastisk flot lampe, som giver et godt lys til rummet uanset hvor på væggen, du monterer den. Da du kan justere lampens rækkevidde, kan du med fordel hænge den, så den dækker flere områder for en optimal belysning.

Halo Design Vintage sakselampen har en højde på 13 centimeter, mens lampeskærmens diameter er 18 centimeter. Armen kan i alt blive 70 centimeter lang. Ledningen kommer med en afbryder og er to meter lang. Vær opmærksom på, at du skal tilkøbe en lyskilde, som skal være en E27 standardpære på maksimum 40W. Se prisen på retro sakselampen i valnød hos Lampeguru.dk her.