Tilstandsrapport – Indhent tilbud og få den bedste pris

Deklarering-af-artikel
Tilstandsrapport

Har du brug for en tilstandsrapport? Så er du kommet til det rette sted. I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan vi nemlig her hjælpe dig med at indhente 3 tilbud på en tilstandsrapport. Hermed kan du hurtigt og nemt finde den bedste pris på tilstandsrapporten ifbm. din bolighandel.

3byggetilbud.dk kan give dig tilbud på tilstandsrapporter til ejendomme i alle dele af landet – Lige fra København i øst til Skjern i vest.

Har du brug for at vide mere om tilstandsrapporter, inden du bestiller, så læs bare videre. På denne side har vi nemlig samlet al den information om produktet, du måtte få brug for.

Obs: Indholdet på denne side er ikke juridisk bistand. Har du konkrete spørgsmål omkring loven ifbm. tilstandsrapporter, anbefaler vi, at du kontakter en uvildig boligadvokat.

Indhold

Modtag 3 tilbud på en ny tilstandsrapport – Ganske gratis!

Det kan synes lidt uoverskueligt at finde det rette tilbud på en ny tilstandsrapport. Med hjemmesiden 3byggetilbud.dk får du heldigvis en nem løsning. Her kan du således indsende din opgavebeskrivelse, og så vender 3 byggesagkyndige ellers tilbage med deres tilbud til dig.

Det er helt risikofrit at bruge 3byggetilbud.dk. Tilbuddene er således ganske uforpligtende, ligesom det ikke koster noget at anvende servicen. På Trustpilot scorer hjemmesiden i skrivende stund flotte 4,5 ud af 5 stjerner.

3byggetilbud.dk samarbejder med byggesagkyndige i hele landet.


Tilstandsrapport pris: Hvad koster en tilstandsrapport? (inkl. Energimærke + eleftersyn/elinstallationsrapport)

Typisk koster en tilstandsrapport inkl. Energimærke og eleftersyn/elinstallationsrapport mellem 4.000 og 10.000 kr.

Prisen på din tilstandsrapport afhænger i høj grad af din bolig. Er boligen stor, er der flere kvadratmeter, som skal undersøges, hvilket naturligvis giver sig til udslag i prisen. Herudover har forhold såsom hustype naturligvis også betydning.

Der har tidligere været fastsat maksimumpriser for tilstandsrapporter. Dette blev dog ophævet med virkning fra og med januar 2015. Derfor er det en rigtig god idé at finde og sammenligne priser fra flere byggesagkyndige, inden du bestiller din tilstandsrapport.

Du kan hurtigt, nemt og gratis indhente tilbud via hjemmesiden 3byggetilbud.dk her.


Få udarbejdet en billig tilstandsrapport – Sådan gør du

Der er ingen, der kan lide at betale for meget. Heller ikke for en tilstandsrapport. Skal du undgå dette, er det helt essentielt, at du indhenter flere tilbud og sammenligner dem. Hermed får du nemlig de bedste muligheder for at finde en billig tilstandsrapport.

Herudover er det naturligvis også værd at tjekke op på leverandørens omdømme. I denne forbindelse kan du eksempelvis bruge Trustpilot til at tjekke andres oplevelser med dem.

Vi vil anbefale, at du bruger hjemmesiden 3byggetilbud.dk til processen. De tilbyder ikke selv tilstandsrapporter – derimod formidler de kontakten til bl.a. byggesagkyndige. Det gør de så godt, at de i skrivende stund scorer flotte 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot.


Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en rapport, som udarbejdes ifbm. salg af en bolig. Tilstandsrapporten fortæller om boligens stand og indgår således som en vigtig del af købers beslutningsproces. I rapporten bliver alle boligens relevante enkeltdele – såsom tag og vinduer – gennemgået.

Tidligere blev tilstandsrapporten kaldt et huseftersyn. Formålet med en tilstandsrapport er i særdeleshed at sikre både køber og sælger mod ubehagelige overraskelser.

Der skal i dag også udarbejdes en elinstallationsrapport i forbindelse med tilstandsrapporten. I elrapporten bliver der – som navnet antyder – set nærmere på boligens elektriske installationer.

En tilstandsrapport kan være suppleret af tillæg og allonger. Et tillæg vil kunne indeholde yderligere relevant information om boligen og dens stand, som ikke er påkrævet af af huseftersynsordningen. Heroverfor kan en allonge nærmere beskrives som en korrektion til selve tilstandsrapporten.

Tilstandsrapporten og dens tilstødende dokumenter er en forudsætning for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen sikrer sælger mod hæftelse for eventuelle skjulte fejl og mangler, som der ikke er oplyst om i tilstandsrapporten.


Hvem betaler for tilstandsrapporten?

Som boligejer og sælger er det dig, som betaler for at få udarbejdet tilstandsrapporten.


Kan man sælge sit hus uden en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig ifbm. et boligsalg. Dog er den nødvendig, hvis du ønsker at tegne den ejerskifteforsikring, som beskytter dig mod at hæfte for fejl og mangler efter boligsalget.

Ydermere er det værd at bemærke, at en køber sandsynligvis også vil føle en større sikkerhed ved bolighandlen, såfremt der foreligger en tilstandsrapport. Hermed fungerer rapporten også som element i det samlede arbejde for at få solgt dit hus til den rette pris.


Tilstandsrapportens gyldighed: Hvor længe gælder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport har en gyldig varighed på 6 måneder. Ved salg af din bolig skal du således være opmærksom på, at din tilstandsrapport ikke bliver for gammel.

Gyldighedsperioden starter fra dagen, hvor den byggesagkyndige indberetter sin rapport. Dette skal den sagkyndige gøre inden for 14 dage efter, at din bolig blev gennemgået.


Fornyelse af tilstandsrapport

Som tidligere nævnt er en tilstandsrapport gyldig i seks måneder. Det er dog muligt at få fornyet en tilstandsrapport til reduceret pris inden for den 6 måneders periode, hvor rapporten er gyldig.


Udarbejdelse af tilstandsrapport til dit hus: Hvem laver rapporten?

En tilstandsrapport til dit hus skal udarbejdes af en såkaldt beskikket byggesagkyndig.

Den byggesagkyndige er en fagperson med viden og erfaring inden for byggeri. Der er krav til flere års erfaring, ligesom den byggesagkyndige skal have en relevant uddannelse (bygningskonstruktør / arkitekt / ingeniør).


Sælgeroplysningsskema til tilstandsrapporten

Når du har fået en beskikket bygningssagkyndig på din opgave skal du udfylde et såkaldt sælgeroplysningsskema. I dette skema udfylder du oplysninger omkring din bolig, hvilket giver den byggesagkyndige et fornuftigt fundament for hans/hendes gennemgang af boligen.

Du kan hente og se sælgeroplysningsskemaet hos Erhvervsstyrelsen her.


Tilstandsrapport til sommerhus/fritidshus: Er den lovpligtig?

Det er ikke lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport til et sommerhus/fritidshus. Det kan dog være en meget god idé, idet du hermed kan skærme dig mod det gængse ansvar for skjulte mangler og skader.

Prisen for en tilstandsrapport på et sommerhus følger lidt forenklet sagt prisstrukturen for tilstandsrapporter i al almindelighed. Med andre ord afhænger din pris af sommerhusets størrelse og opgavens omfang i mere bred forstand.


Tilstandsrapport på ejerlejligheder: Hvilke regler gælder der?

Tilstandsrapport på ejerlejligheder. Hvilke regler gælder der

Det er ikke et krav, at du får udarbejdet en tilstandsrapport, når du skal sælge din lejlighed – og det er heller ikke en så normal praksis. Den nok primære årsag til dette er, at tilstandsrapporten i givet fald skulle dække hele ejendommen – Hvilket ville blive meget dyrt.

Af samme årsag vælger mange købere af ejerlejligheder at få foretaget en uvildig gennemgang af lejlighed og bygning i forbindelse med deres køb. Selv om reglerne foreskriver, at sælger hænger på fejl og mangler i 10 år, kan det nemlig i praksis være svært at gøre krav gældende uden en ejerskifteforsikring.


Ingen tilstandsrapport til andelsbolig

Tilstandsrapporter er ikke brugt ved køb og salg af andelsboliger. Derimod arbejdes der med vedligeholdelsesplaner for den samlede ejendom. Vedligeholdelsesplanen giver – I stil med tilstandsrapporten – et indblik i ejendommens stand.


Tilstandsrapport til landejendom

Tilstandsrapport til landejendom

Det anbefales at få udarbejdet en tilstandsrapport, hvis du skal sælge en landejendom.

Der er ved netop denne boligtype særdeles mange ting at tage højde for, og derfor kan en tilstandsrapport give lidt mere ro i maven for både køber og sælger.


Tilstandsrapport til dødsbo

Et dødsbo er en bolig, som er til salg som følge af, at boligens ejer er gået bort.

En boligejer er typisk den person, som ved mest om boligen. Derfor er det måske særligt ved dødsboer en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport, som kan hjælpe med at gøre processen så nem og risikofri som mulig for alle handlens parter.


Ingen tilstandsrapport: Hvilke konsekvenser har det?

Det er ikke et lovkrav at udarbejde en tilstandsrapport. Tilstandsrapporten kan dog både være en fordel for køber og sælger, da den gør det muligt at tegne en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikringen beskytter mod ansvar for skjulte fejl, som ikke var nævnt i tilstandsrapporten – Og giver derfor en ekstra sikkerhed, som kan være til gavn for både køber og sælger.


Tilstandsrapport eksempel – Hent og se en tilstandsrapport

Ønsker du at se, hvordan en tilstandsrapport ser ud? Så kan du besøge Sikkerhedssstyrelsen. De har nemlig her lagt et eksempel på en tilstandsrapport online, som du kan hente og orientere dig i.


Nye regler i 2012: Elinstallationsrapport et krav for ejerskifteforsikring

Fra 1. maj 2012 blev det et krav, at der skal udarbejdes en elinstallationsrapport ifbm. tilstandsrapporten, hvis man ønsker en ejerskifteforsikring.

Grunden til dette er, at brande i høj grad opstår som følge af fejl i elinstallationer – Og således er det et vigtigt område at have på det rene ift. sikkerhed og forsikring.


Lov om tilstandsrapport: Lær mere i huseftersynsordningen

Lovgivningen om tilstandsrapporter administreres efter huseftersynsordningen. Ønsker du mere viden om området, vil vi således anbefale dig at tage et nærmere kig her.

Herudover vil boligadvokater naturligvis kunne være behjælpelige med rådgivning i forbindelse med de konkrete spørgsmål om loven, du måtte have.


Det gamle karaktersystem: Hvad betød K1, K2, K3 m.v.?

Du har sikkert hørt om K1, K2 og K3 – og det er i høj grad udtryk, der stadig bliver brugt den dag i dag, når vi snakker boligkøb.

I dag er dette system med nummer dog erstattet af et farvesystem, hvor skader inddeles i rød (kritisk skade), gul (alvorlig skade), grå (mindre alvorlig skade) og sort (mulig skade).

For god ordens skyld kommer herunder en forklaring af det gamle system.


IB: Ingen bemærkninger.

Den siger vist sig selv. Her er der ikke noget at sætte en finger på.

K0: Den kosmetiske skade

En skade der blot påvirker indtrykket af boligen betegnes som kosmetisk.

K1: Den mindre alvorlige skade

K1 er betegnelsen for de mindre alvorlige skader. Dette er således de skader, som ikke påvirker selve bygningens funktionsduelighed. Det kunne eksempelvis være tapet, som hænger løst.

K2: Den alvorlige skade

K2 er betegnelsen for en skade, som betyder, at den del af bygningen, som skader sidder i vil komme til at svigte, hvis skaden ikke udbedres. Skaden vil dog ikke sprede sig til andre dele af bygningen.

K3: Den kritiske skade

K3 er betegnelsen for en kritisk skade. Skaden bevirker, at den bygningsdel som skaden sidder i vil svigte, hvis den ikke udbedres, ligesom den give sig til udslag i skader på andre bygningsdele

Typiske kritiske skader kunne være hul i taget, idet vi her har at gøre med en skade, der ikke blot påvirker taget – nej, regner det ind i huset, kan hele bygningens konstruktion tage skade.

UN: Undersøges nærmere

Forhold som ikke kunne undersøges tilstrækkeligt ved den byggesagkyndiges gennemgang. Det kunne skyldes aflåste dele af ejendommen.


Bestil tilstandsrapporter overalt i Danmark

Bestil tilstandsrapporter overalt i Danmark

Tilstandsrapport til bolig på Sjælland: Sådan finder du den bedste pris

Hvad end du er fra København eller bor uden for hovedstaden, kan du få udarbejdet en tilstandsrapport til din bolig på Sjælland.

Du kan eksempelvis finde byggesagkyndige via Trustpilot eller eget netværk.

Skal det være rigtig let, kan vi dog også anbefale at bruge servicen 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt og nemt kan indsende en opgavebeskrivelse for derefter at modtage tilbud. Hermed får du gode muligheder for at finde den bedste pris sammenlignet med, hvis du blot lavede en aftale med den første, den bedste bygningssagkyndige.

Tilstandsrapport til bolig i Jylland

Er du boligejer, og skal du have udarbejdet en tilstandsrapport til din bolig i Jylland? Så kan du hurtigt og nemt indhente og sammenligne tilbud via 3byggetilbud.dk her.

Hvad end du kommer fra Aalborg i Nordjylland, Aarhus i Østjylland, Vejle i Sydjylland eller et helt fjerde sted, kan du hurtigt og nemt undersøge markedet via 3byggetilbud.dk.

Tilstandsrapport til bolig på Fyn

Er du fra Fyn? Så kan du naturligvis også finde tilbud på din tilstandsrapport via 3byggetilbud.dk.

Uanset om du ejer en bolig i Odense eller kommer fra én af de mindre byer, er der byggesagkyndige på øen, som kan assistere.

Tilstandsrapport til bolig på Bornholm

Også bornholmere har brug for tilstandsrapporter. Ejer du en bolig på Bornholm vil vi igen anbefale, at du indhenter tilbud via 3byggetilbud.dk for en mere let og gnidningsfri proces.


For købere – Klage over fejl i tilstandsrapport

Hvis du som boligkøber ønsker at klage over fejl i en tilstandsrapport, er det mest oplagt som det første at hive fat i den byggesagkyndige.

I det tilfælde at den byggesagkyndige afviser klagen, kan du tage sagen videre til disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige.

Bliver din klage over fejlen/fejlene godkendt, kan den byggesagkyndige bliver pålagt at betale erstatning.