Ergonomisk kontorstol – De 17 bedste ergonomiske stole

Deklarering-af-artikel
ergonomiske kontorstole

En god kontorstol er alfa og omega – Uanset om du er ude på arbejde, arbejder på hjemmekontoret eller “bare” spiller computer.

I dag har mange danskere et stillesiddende arbejde og tilbringer derfor mange timer foran en computer. Derfor er det rigtig vigtigt at have en ergonomisk korrekt kontorstol.

I denne artikel har vi derfor lavet en oversigt over 17 gode ergonomiske kontorstole. Stolene varierer i pris, design og udseende. men fælles for dem alle er, at de er rigtig gode at sidde i, da de er kreeret med komforten og den ergonomisk korrekte siddestilling for øje.

Læs med herunder og find din nye ergonomiske stol!

1. YoGA Spine – Ergonomisk stol med bevægeligt ryglæn og sæde

Køberne mener: Denne ergo-stol får i skrivende stund flotte 4 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Istol. En køber beskriver den med ordene “supergod støtte”, mens en anden skriver, at det er en “lækker designerstol”.

YoGA Spine - Ergonomisk stol med bevægeligt ryglæn og sæde

Webshoppen Istol forhandler denne ergonomiske stol, som er med bevægeligt ryglæn og sæde. Det specielle ved YoGA Spine er kontorstolens ryglæn, som ikke blot er S-formet, men som også er med tværgående lameller, som yder rigtig god støtte og komfort.

Noget andet, der er unikt ved denne kontorstol, er, at du her får både lækkert design og god ergonomisk støtte. De to ting går ikke så ofte hånd i hånd, men det gør de for YoGA Spine-kontorstolen. Spine betyder ”rygrad” på dansk, og med YoGA Spine er der netop også fokus på ryggen.

Da det jo er vigtigt at skifte stilling på en kontorstol, så er det meget afgørende at have en god ergonomisk kontorstol, som rent faktisk tillader fri bevægelighed. Lamellerne på YoGA Spines ryglæn følger således uafhængigt din ryg, og du får derved god støtte, selvom du sidder lidt ”skævt” eller mærkeligt.

Selvom det er vigtigt at sidde ”korrekt”, så har kroppen heller ikke godt af at sidde i den samme stilling i lang tid ad gangen. Det undgår du ved at sidde i YoGA Spine-stolen.

Udover det smarte ryglæn, får du også justerbar siddehøjde og -dybde, justerbare armlæn og justerbart ryglæn (vippefunktion med modstand, så du ikke ryger bagover). Sædet kan justeres fra 45-55 cm.

Den ergonomiske YoGA Spine stol kan købes hos Istol.dk her.


2. HaraTech Nietzche – God kontorstol for dårlig ryg

Køberne mener: I skrivende stund får denne ergonomiske stol flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra køberne hos Istol. I en bruger-anmeldelse på webshoppen bliver den bl.a. beskrevet som en “fantastisk kontorstol til professionel brug”.

HaraTech Nietzche - God kontorstol for dårlig ryg

Døjer du med dårlig ryg? så er Nietzche kontorstolen fra HaraTech formentlig en rigtig god løsning. Den bliver nemlig i stor stil beskrevet som en god kontorstol til dårlig ryg.

Der er her tale om en speciel kontorstol, som har både todelt sæde og todelt ryg. Inde på forhandleren istol.dk’s hjemmeside er kunderne vilde med Nietzche-stolen, da den netop er rigtig god til at aflaste halebenet og rygsøjlen.

HaraTechs specielle kontorstolsdesign er patenteret, og det er da også en ny og revolutionerende teknologi inden for siddekomfort. Ved at både sædet og ryglænet er todelt, mindsker du trykket på halebenet. På mange andre kontorstole sidder du på halebenet, og dette presses fremad, hvilket hverken er godt for din siddekomfort eller din krop.

I stedet for at sidde på halebenet på Nietzche-stolen fra HaraTech, bliver dit haleben ”sluppet fri” og kan dermed få lov til at stikke ned uden at blive presset fremad, da der er en rille mellem de to sider af sædet.

En anden fordel ved det todelte sæde er, at din kropsvægt kan blive fordelt skævt, uden at det går udover din siddekomfort. De to sædehalvdele tilpasser sig nemlig efter din krop og dine bevægelser individuelt. Dette skaber en rigtig god siddekomfort, som nok er særligt optimalt for dig, hvis du har dårlig ryg.

Sædet kan justeres i højden fra 44 til 53 cm.

Denne kontorstol kan købes hos Istol.dk her.


3. Sandberg Commander – Ergonomisk gamer-stol

Sandberg Commander - Ergonomisk gamer-stol

Webshoppen Creativ.dk forhandler denne ergonomiske gamer-stol, som er både smuk og smart.

Stolen har navnet Commander og er fra brandet Sandberg. Det er en gennemført gamer-stol, da den bl.a. har aftagelige puder til nakke og lænd, og stolen kan lægges helt ned, så du kan tage en lille lur, når du holder pause fra dit computerspil.

Commander måler i alt maks. 132 cm i højden, og sædet kan justeres fra 45 til 55 cm. Derudover kan armlænene og ryglænet også justeres. Stolens højde (sædehøjden) indstilles nemt ved brug af en gaspatron, og stolen kan dreje 360 grader.

Uanset om du er en tung eller let gamer, så er denne stol for dig. Den kan nemlig klare en belastning på op til 150 kg.

Stolens sidde- og rygflader er udført i rødt og sort PU-kunstlæder, som er dejligt blødt.

Gamer-stolen har ikke fået navnet Commander uden grund. Med denne stol til at støtte dig, når du spiller computer, kan du føle dig som en sand kommandør.

De røde striber er udtryk for fart over feltet og står rigtig godt til resten af stolen, som er sort. Både armlæn og stel er i en flot sort farve, som matcher det sorte kunstlæder.

Der er fem års garanti på Sandbergs Commander gaming-stol. Det vidner i særdeleshed om høj byggekvalitet, da man jo ikke ville køre med en forlængeret garanti, hvis der var tale om et skramlet produkt.

Denne ergonomiske gaming-stol kan købes hos Creativ.dk her.


4. YoGA Active – Ergonomisk sadelstol

Køberne mener: Kundernes egne oplevelser siger langt hen af vejen mere end en professionel test. Og skal man tro køberne af denne ergonomiske sadelstol, har vi her at gøre med en stol fra absolut øverste hylde. Den scorer nemlig perfekte 5 ud af 5 stjerner hos dem.

YoGA Active - Ergonomisk sadelstol

YoGA Active er et godt bud på en ergonomisk stol, som har et sæde, der er udformet som en sadel.

Udover at sædet har en anderledes form, følger det også dine bevægelser. Dermed sørger sadlen for at holde din krop aktiv, selvom du sidder ned. Da menneskekroppen ikke er skabt til at sidde ned mange timer om dagen, handler det om at være aktiv, lige så snart du får chancen.

Med YoGA Active sadelstolen kan du dermed slå to fluer med ét smæk: Du kan sidde ned og hvile benene, men samtidig styrker du din lænd og dine mavemuskler. Derudover får du også forbedret dit blodomløb, hvilket sænker risikoen for blodpropper.

Bunden af denne smarte ergonomiske sadelstol er næsten udformet som en almindelig kontorstol. Den har nemlig stænger ud fra midterstangen. Ovenpå disse stænger er der dog en ring, som går næsten hele vejen rundt. Der er en lille åbning i ringen, som er perfekt til, hvis du gerne vil sætte fødderne ned på gulvet lige foran dig.

Hvis du nogensinde har prøvet at sidde på en mekanisk tyr, så er denne stol ikke nogen stor udfordring. For selvom sadlen kan bevæge sig, så er bevægelserne ikke overvældende, og det vil føles som om, den bevæger sig i en ovalformet cirkel.

Denne ergonomiske sadelstol er til salg hos Istol.dk her.


5. YoGA Twist PRO- Prisvenlig ergonomisk kontorstol (meget for pengene)

Køberne mener: Kunderne hos Istol.dk elsker denne ergonomiske kontorstol. Således scorer den i skrivende stund et gennemsnit på den gode side af 4 ud af 5 stjerner

YoGA Twist- Prisvenlig ergonomisk kontorstol (meget for pengene)

Hvis du er på udkig efter en prisvenlig kontorstol, hvor du får meget for pengene, så er YoGA Twist PRO et rigtig godt bud. Selvom det er en prisvenlig model, er den stadig både flot og ergonomisk korrekt.

Der er mange ting, der kan justeres på denne billige kontorstol. Du kan f.eks. justere armlænene, og du kan læne stolen tilbage samt låse det fast i en ønsket position.

Siddehøjden kan selvfølgelig også indstilles, og den kan gå fra 45 til 54 cm. Sædet er 50 cm i bredden og 46 cm i dybden.

Du kan desuden justere nakkestøtten, så den passer perfekt til dig og din sidestilling. Og sidst men ikke mindst kan du justere på den unikke lændestøtte, så du får lige præcis den support, som passer til dig.

YoGA Twist PRO kontorstolen forhandles hos istol.dk. Her er de vilde med kontorstole, og de går både op i komfort og design. YoGA Twist er således også en god kombination af både indbydende udseende og høj komfort.

Stolen kan bruges af selv kraftige personer, da den har en maksimal belastning på 120 kg.

YoGA Twist PRO kontorstolen kan vælges med enten sort eller grå ryg, og både nakkestøtten og ryglænet er i netstof. Ryglænets net sikrer dig en god ventilation af ryggen.

Du finder den ergonomiske YoGA Twist kontorstol hos Istol.dk her.


6. Futura – Populær multifunktionel ergonomisk stol

Køberne mener: Spørger vi kunderne hos Istol.dk, er Futura en rigtig god ergonomisk kontorstol. Den scorer nemlig et flot gennemsnit på 4 ud af 5 stjerner på tværs af deres anmeldelser.

Futura - Populær multifunktionel ergonomisk stol

Et af vores gode bud på en populær og multifunktionel ergonomisk stol er Futura, som forhandles af istol.dk.

Stolen er blevet optimeret og forbedret, og de nye modeller er smartere, da både lændestøtten og ryglænet kan justeres. Før kunne kun lændestøtten justeres, men nu kan du altså også justere ryglænets højde. Det sikrer en endnu bedre komfort, som passer perfekt til dig, uanset om du er høj eller lav.

Sædehøjden kan også justeres, og det er da netop også en af de vigtigste ting, som kan indstilles. Du bør derfor gøre dig umage med at indstille siddehøjden korrekt. Din kontorstol skal passe til dig i siddehøjden – og til skrivebordets højde, naturligvis.

Udover at justere på kontorstolens højde, kan du også justere dens armlæn, sædedybden og lændestøtten.

Armlænene kan justeres på hele tre måder. Du kan f.eks. hæve eller sænke dem, og du kan vinkle dem forskelligt. Sidst men ikke mindst kan du også justere deres bredde, hvilket vil sige, at du kan sætte dem længere fra eller tættere på din krop.

Sædedybden afhænger af, hvordan du indstiller ryglænet, og lændestøtten kan nemt hæves eller sænkes, så du får støtten lige der, hvor du har brug for den.

Du finder denne ergonomiske stol hos Istol.dk her.


7. IOO KMD – Ergonomisk kontorstol med rige muligheder for tilpasning

Køberne mener: Denne ergonomiske kontorstol scorer meget tæt på 5 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Istol.dk. Bl.a. beskriver en køber den med ordene “fantastisk støtte i ryggen”.

IOO KMD - Ergonomisk kontorstol med rige

Er du til en futuristisk-udseende kontorstol, som er både flot og ergonomisk? Så er IOO fra firmaet KMD et rigtig godt køb.

Det, der gør denne stol rigtig god, er bl.a., at den kommer med rige muligheder for tilpasning. Hermed kan du sammensætte en kontorstol, der passer til lige netop din smag.

Du kan f.eks. vælge mellem farverne grøn, grå, sort og rød – Og nogle af varianterne fås med sæde i enten stof eller net. Alle varianterne er med ryglæn i et elastisk net, og det sikrer en god ventilation af ryggen. Desuden er dens siddeflade af åndbart stof. Dette er en fordel, hvis du har en tendens til at få det varmt.

Nogle af varianterne er med sort stel, hvorimod andre varianter er med stel i hvid. Fælles for alle varianterne er, at de er med bund/fødder i blankt metal og armlænsoverflade (top) i sort plastik.

Uanset hvordan du vælger at sammensætte din kontorstol, kommer IOO med mange gode egenskaber.

En vigtig egenskab er bl.a., at kontorstolen er med justerbar sædehøjde, ryglæn, hovedstøtte og armlæn. IOO har desuden vippefunktion samt synkron tilt og synkron rygstøtte.

IOO fra KMD er dog ikke blot en alsidig og smart kontorstol, som er ergonomisk forsvarlig at sidde i. Den er også robust. Den kan nemlig bære vægt på op til 120 kg.

Du kan købe denne ergonomiske kontorstol hos Istol.dk her.


8. ErgoHuman – Verdenskendt ergonomisk skrivebordsstol i læder

Køberne mener: Denne ergonomiske skrivebordsstol får topkarakteren 5 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Istol. En køber beskriver den da også som “kvalitet med god ergonomisk korrekt design”.

ErgoHuman - Verdenskendt ergonomisk skrivebordsstol i læder

ErgoHuman er verdenskendt, da den både er rigtig behagelig at sidde i samt har rigtig god fleksibilitet. Dette gør, at den nok er blandt de bedste skrivebordsstole på markedet.

Den flotte ErgoHuman skrivebordsstol forhandles af Istol.dk. De er vilde med denne stol, da den er robust og kan indstilles på mange forskellige måder. Derudover er den også af en kraftig kvalitet og har sæde i læder. Sædet kan indstilles fra 45 til 54 cm.

Der er god grund til, at denne kontorstol er kendt for sin gode ergonomiske udformning. Den kan nemlig indstilles, så den passer til lige præcis dig. Du kan således indstille vinklen og højden på ryglænet, højden på lændestøtten, modstanden i ryglænet, sædedybden og sædehøjden, vinklen, højden, bredden og dybden på armlænene samt højden og vinklen på nakkestøtten.

Kort sagt er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan justere på denne verdenskendte stol. Det er let at forstå, hvorfor den er blandt markedets bedste løsninger inden for ergonomiske skrivebordsstole.

ErgoHuman er din trofaste makker, og den kan godt bære dig, selvom du vejer en del. Den kan nemlig klare en belastning på op til 150 kg. Stolen vejer selv 31 kilo, og med denne skrivebordsstol får du derfor en kraftig kontorstol, som har en god tyngde.

Du kan vælge mellem varianterne sort læder og cremefarvet læder.

Denne ergonomiske skrivebordsstol er til salg hos Istol.dk her.


9. YoGA 3D – Moderne ergonomisk stol med armlæn og nakkestøtte

YoGA 3D - Moderne ergonomisk stol med armlæn og nakkestøtte

Der findes mange forskellige kontorstole på markedet, og YoGA 3D er et af de bedste bud på en stol, der både er æstetisk og ergonomisk. Den moderne ergonomiske kontorstol er med armlæn og lænde- / nakkestøtte, som nemt kan indstilles efter behov.

YoGA 3D er en robust og dermed holdbar kontorstol, da den er godkendt til personer på op til 120 kg. Stolen vejer 25 kg og er dermed en af de tungere modeller. Du skal dog ikke bære denne vægten, da kontorstolen er forsynet med fem let drejelige hjul.

Armlænene er rigtig smarte, da de både kan justeres i højden, bredden og dybden. Dette gør, at du nemt kan sikre dig en optimal siddeposition, når du arbejder ved computeren.

Det er vigtigt, at armlænene hverken sidder for højt eller for lavt. Hvis de sidder for lavt, giver de ikke ret megen støtte, da du ikke kan hvile armene ordentligt på dem. Og hvis de sidder for højt, kommer du til at spænde i nakken og skuldrene, da du ville skulle løfte armene.

Stolens ryg- og lændestøtte kan ligeledes justeres, så du opnår den ultimative arbejdsstilling, hvilket er vigtigt, hvis du tilbringer mange timer ved skrivebordet.

YoGA 3D findes i fire forskellige varianter. Du kan således selv bestemme, om du ønsker at stolens sæde skal være i sort stof, sort eller gråt net eller sort læder. Stolens ryg er i kraftigt net (med undtagelse af læder-varianten), som sørger for behagelig støtte og god luftcirkulation.

Denne moderne ergonomiske stol kan købes hos Istol.dk her.


10. Canadian Ergo 1 – Minimalistisk ergonomisk computerstol

Når du skal arbejde ved computeren, er det helt essentielt, at du sidder godt. Det kan denne ergonomiske stol hjælpe til med.

Computerstole fås i mange forskellige størrelser, prisklasser og designs. En kontorstol behøver langt fra være stor og bombastisk for at give dig god, solid støtte. Canadian Ergo 1 er således en komfortabel og ergonomisk computerstol i et minimalistisk design.

Selvom designet er minimalistisk, er der ikke sparet på komforten. Mange af stolens elementer kan nemlig justeres, så de passer perfekt til brugeren. Det gælder f.eks. højdejustering (48-59 cm), sædedybderegulering, synkronvip og sædevip. Disse funktioner er supersmarte, da forskellige mennesker har forskellige behov ift. støtte og arbejdsstilling.

Canadian Ergo-computerstolen er polstret i det indbydende sorte tekstil kaldet Gabriel Fighter. Det er en særlig polyester-polstring, som både er behagelig og ekstremt slidstærk. Stolen kan derfor holde til at blive brugt i mange år.

Foretrækker du en computerstol med eller uden armlæn? Du bestemmer selv om Canadian Ergo 1 skal leveres med matchende sorte armlæn, eller om du helst vil have modellen uden armlæn.

Den ergonomiske computerstol kan købes hos Kontor-Inventar.dk her.


11. BackApp – Ergonomisk stol uden ryglæn

BackApp - Ergonomisk stol uden ryglæn

Hvis du har en tendens til at sidde og falde sammen i din ryglænskontorstol, så kan du overveje at skifte den ud med en ergonomisk stol uden ryglæn.

BackApp er netop et godt bud på en lækker stol, som tvinger dig til at holde balancen, idet den netop intet ryglæn har. Dermed styrker du potentielt muskulaturen i din ryg, din nakke, din mave og dine ben.

At du får rettet kroppen lidt ud, selvom du sidder ned, er godt for både blodomløbet og dine muskler, og du kan dermed modvirke ulemperne ved dit stillesiddende arbejde ved indirekte at være ”aktiv”.

Stolen har en balancebold i bunden, som du let kan justere på. Ved at justere på balancebolden, vælger du selv, hvor stor en udfordring, du gerne vil have. Udenom balancebolden i midten af bunden af stellet, er der en kraftig ring, som er perfekt til at sætte fødderne på, så hele din krop følger med kontorstolens bevægelser.

Du har mulighed for at vælge denne BackApp stol i fire forskellige farvekombinationer. Hermed er der rige muligheder for at finde en variant, som passer godt ind på dit kontor.

Du kan købe denne ergonomiske stol uden ryglæn hos Denintelligentekrop.dk her.


12. YoGA ErgoLite – Elegant ergonomisk kontorstol

YoGA ErgoLite - Elegant ergonomisk kontorstol

Den elegante ErgoLite-kontorstol fra YoGA er ikke blot en fryd for øjet – den er også behagelig og ergonomisk korrekt at sidde i, og så koster den ikke en formue. 

Med ErgoLite-modellen har producenten YoGA forsøgt at skabe en budgetvenlig kontorstol, som er modelleret efter topmodellen ErgoQuest. ErgoLite byder ikke på nær så mange indstillingsmuligheder, men det behøver faktisk ikke at være et minus. Nogle gange kan det være uoverskueligt, hvis der er for mange håndtag og knapper, der kan betjenes.

ErgoLite tilbyder de væsentligste basisindstillinger, der sikrer en god og ergonomisk støtte. Her er der særligt fokus på den korrekte lændestøtte, som du fornemmer lige så snart, du tager plads i stolen.

Det er også muligt at justere højden på ryggen, hvilket med fordel kan klares, mens du sidder i stolen. På denne måde er det nemt at finde den helt rette indstilling.

Den smukke kontorstol er udført i et enkelt og samtidig elegant design, da den bl.a. har to diskrete armlæn, som naturligvis kan indstilles efter behov. Du kan dermed sænke armlænene, så de ikke kommer i karambolage med skrivebordet.

Du kan også hæve armlænene, så du får støtte til albue og underarm – Eller helt droppe armlænene hvis de blot er i vejen.

Stolens sædehøjde kan indstilles mellem 45 og 53,5 cm, mens ryglænshøjden kan indstilles mellem 71 og 74 cm. Som en smart detalje er den klassiske vippefunktion forsynet med vægtregulering.

Når vippefunktionen indstilles efter din vægt, kan du frit læne dig tilbage i stolen og slappe af, uden at være bekymret for at falde bagover. 

Du kan købe den ergonomiske YoGO ErgoLite kontorstol hos Istol.dk her.


13. Prestige – God ergonomisk skrivebordsstol med høj ryg

Prestige - God ergonomisk skrivebordsstol med høj ryg

Denne sorte skrivebordsstol i læder er perfekt til hjemmekontoret, studieværelset eller arbejdspladsen. Prestige er nemlig en ergonomisk kontorstol i klassisk design med ægte læder fortil, kunstlæder bagtil og blankt stel i krom.

Godt design handler ikke nødvendigvis om at skille sig ud fra mængden. Godt design er nemlig også brugervenligt design, og det er præcis hvad du får ved at investere i den indbydende Prestige kontorstol med høj ryg.

Stolens klassiske udtryk suppleres af flere smarte og æstetiske detaljer samt en række behagelige, ergonomiske indstillingsmuligheder. Prestige-skrivebordsstolen byder f.eks. på vip i sædet, ligesom den kan justeres i flere forskellige positioner – både frem og tilbage samt i højden.

Prestige er udført i sort læder. På forsiden af sæde og ryg består stolen af ægte læder, mens bagsiden er forsynet med kunstlæder. Læder er et fremragende materiale til stole, da det både er slidstærkt, smudsafvisende og behageligt at sidde på.

Den høje ryg gør Prestige til en fremragende stol i forbindelse med arbejde ved skrivebordet, men stolen er også flot at have stående. Foretrækker du en mere kompakt stol, så findes modellen også med en lavere ryg.

Sort er en klassisk farve, som passer smukt ind de fleste steder. Den ergonomiske skrivebordsstol findes dog også i en lækker cognac-farvet udgave.

Den ergonomiske skrivebordsstol er til salg hos Creativ.dk her.


14. Siff – Populær ergonomisk korrekt kontorstol

Køberne mener: Bedst-i-test? Måske. Siff kontorstolen her får ihvertfald næsten perfekte 5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos KontorMøbler.dk. I én af anmeldelserne hos forhandleren bliver stolen da også beskrevet som en “god stol til en god pris”.

Siff – Populær ergonomisk korrekt kontorstol

i samarbejde med PriceRunner

Et af vores bedste bud på en god og populær ergonomisk korrekt kontorstol er Siff, som forhandles hos KontorMøbler.dk. Siff er nemlig en flot og behagelig kontorstol, som fås både med og uden armlæn. Dermed kan du vælge lige netop den version, som passer bedst til dig.

Siff er en ergonomisk kontorstol, som der er noget gods i. Den vejer nemlig 19 kg. Det betyder, at den står godt – Selvom den selvfølgelig har hjul og kan trille, så du altid kan finde den rette arbejdsstilling ved dit skrivebord.

Denne kontorstol er helt oplagt til hjemmekontoret, da du får en ergonomisk korrekt kontorstol, som kan indstilles flere steder, og som er i en høj kvalitet. Pengene er godt givet ud på denne stol, da det er vigtigt, at du sidder behageligt en hel arbejdsdag igennem.

Siff kontorstolen er perfekt til de fleste, da den passer til personer fra 165 til 190 cm. Sædets højde kan selvfølgelig justeres, og kontorstolen kan være helt ned til 49 cm i siddehøjde og helt op til 66,5 cm.

Både sædedybden og ryglænet kan også justeres. Dermed er der masser af muligheder for, at du kommer til at sidde helt perfekt.

Du kan købe denne populære ergonomiske kontorstol via PriceRunner-tabellen ovenfor.


15. Tempo – Ergonomisk stol med nakkestøtte og mange indstillingsmuligheder

Tempo - Ergonomisk stol med nakkestøtte og mange indstillingsmuligheder

i samarbejde med PriceRunner

Tempo er den oplagte kontorstol både til hjemmekontoret og til arbejdspladsen ude i byen. Den er nemlig godkendt til op til 8 timers brug om dagen, og den kan holde til personer på op til 130 kg.

Hvis du leder efter en ergo-stol, der ikke blot er flot og funktionel, men som også er med nakkestøtte, så er Tempo et perfekt valg.

Udover at være med nakkestøtte, som er rigtig behagelig at hvile hovedet imod, når du tager tænkepauser i dit arbejde, så er Tempo også med mange indstillingsmuligheder. Du kan bl.a. justere armlænene, og de kan justeres i både vinklen og i højden.

Ryglænet kan selvfølgelig også justeres. Det sikrer, at du får den bedste lændestøtte, uanset om du er høj eller lav, tyk eller tynd. Sædet kan justeres og kan spænde i højden fra 50 til 56 cm. Tempo-stolen er en af de tungere modeller, da den vejer hele 27,5 kg.

En anden rigtig god funktion ved denne kontorstol er, at den er med synkronfunktion, hvilket vil sige, at stolen automatisk følger med dine bevægelser, når du f.eks. læner dig frem eller tilbage. Derved sikrer du dig en god komfort, uanset hvordan du sidder. Synkronfunktionen er optimeret, sådan at du nemt kan indstille den i seks trin.

Du kan finde en forhandler af denne ergonomiske stol via PriceRunner længere oppe på siden.


16. CoreChair – Ergonomisk kontorstol med lav ryg og active sitting

CoreChair - Ergonomisk kontorstol med lav ryg og active sitting

CoreChair er ikke en helt almindelig kontorstol. Stolens unikke sædekonstruktion sørger nemlig for, at sædet følger med, når du bevæger dig på stolen. Uanset hvilken retning, du bevæger dig i, følger sædet automatisk med, så du altid har den optimale støtte.

Kontorarbejde kan været hårdt for kroppen – specielt hvis du sidder i den samme fastlåste stilling hver eneste dag. Sådan kommer det dog ikke til at gå, hvis du allierer dig med CoreChair, som har potentiale til at revolutionere markedet for kontorstole.

CoreChair hjælper dig til at sidde på en naturlig og behagelig måde, mens du arbejder ved computeren. Metoden kaldes Active Sitting og har til formål at hjælpe dig til en sundere ryg og en bedre blodcirkulation.

Det lave ryglæn (23 cm) har til formål at give korrekt støtte til lænden og hjælpe dig til den korrekte kropsholdning.  

Kontorstolen er betrukket med et slidstærkt betræk, og har en sædehøjde på 42 til 46 cm. Højden kan nemt justeres på siden af stolen. Det er også muligt at justere ryglænet i dybden.

Du kan købe denne ergonomiske kontorstol med lav ryg hos Istol.dk her.


17. JobOut Balance – Ergonomisk siddestilling med bold

Hvis du leder efter en ganske almindelig kontorstol, så er dette nok ikke den rigtige løsning for dig. JobOut Balance er nemlig en komfortabel bold, som giver dig en ergonomisk siddestilling.

Ved at vælge denne smarte ergonomiske bold kan du få en mere aktiv livsstil, selvom du har et stillesiddende arbejde eller sidder meget ved computeren derhjemme. JobOut Balance giver dig nemlig en både ergonomisk og aktiv siddestilling, og den forbedrer både din holdning og din balance.

Andre fordele ved at vælge denne balancebold i stedet for en stol er bl.a., at du styrker dine mave- og rygmuskler. Desuden hjælper den til at forbedre din blodcirkulation.

Ved at blive strakt lidt mere ud og generelt bevæge dig lidt mere, får du nemlig bedre passage i dine blodårer med denne bold. Et andet plus er, at du forbrænder flere kalorier ved brug af bolden frem for, hvis du sidder på en almindelig stol.

Balancebolden er rigtig flot. Den er nemlig lavet af sort kunstlæder, og der er tyngde i bunden af bolden, som gør, at den ikke triller væk, når du rejser dig.

Udover varianten i sort kunstlæder fås JobOut Balance designbolden også med filtstof i farverne lysegrå eller mørkegrå.

Bolden måler 65 cm i diameter.

Denne bold til ergonomisk siddestilling kan købes hos Med24.dk her.


Et velovervejet valg: Billig, luksus og bedst-i-test ergonomisk kontorstol

Gennem listen er du blevet præsenteret for en række gode ergonomiske kontorstole. Nu er det så ved at være tid til at træffe dit valg. Dette kan imidlertid være sin sag. Den bedste ergonomiske skrivebordsstol for andre er nemlig måske ikke den bedste for dig.

For at finde den bedste ergonomiske kontorstol for dig må du således have dine egne behov og præferencer med i baghovedet. Her er nogle forhold, det kan være værd at overveje:

  • Bedst-i-test ergonomisk kontorstol?: Har andre testet en stol og fundet den god, er det naturligvis positivt. Derfor kan det give god mening at lede efter en test af den ergonomiske kontorstol, du overvejer at købe. Kig eksempelvis efter betegnelser som “bedst-i-test”. Kig også gerne nærmere på begrundelserne, som eksempelvis kunne være, at en given kontorstol er god for ryggen.
  • Funktioner: Ergonomiske kontorstole kan komme med høj og lav ryg, med og uden vip, med og uden nakkestøtte, med og uden armlæn og meget mere. Således er der nok funktioner at tage højde for ifbm. dit valg.
  • Design: For de fleste er det nok heller ikke helt ligegyldigt, hvordan stolen ser ud.
  • Budget: Har du 1.000 kr. eller 10.000 kr. at købe for? Dette har naturligvis stor betydning for dine muligheder.

Ved at se nærmere på forhold som disse vil du sandsynligvis lettere kunne finde en ergonomisk kontorstol, som passer godt til lige netop dig.