Madras – Guide: De 30 bedste madrasser (2024)

Deklarering-af-artikel
Madras

Er du på udkig efter en ny madras? Så kan denne 2024-madrasguide hjælpe dig godt på vej.

I guiden præsenterer vi dig for et bredt udvalg af madrasser. Hermed er der gode chancer for, at du kan finde den rette løsning for netop dig.

De 30 udvalgte madrasser tæller bl.a. skummadrasser, springmadrasser, topmadrasser og boxmadrasser. De kommer desuden i en række forskellige prisklasser, således at der er noget for enhver pengepung.

Indhold

Skummadrasser


1. Emma Original – Populær madras med 100 nætters risikofri prøveperiode

Emma Original - Populær madras med 100 nætters risikofri prøveperiode

Emma Original er en ganske populær madras. Ja, det er faktisk forhandlerens bedst sælgende model. Det er da også en madras med flere markante fordele, som det er værd at fremhæve.

Først og fremmest er Emma Original en madras, som du kan anvende til en relativt prisvenlig sengeløsning. Den koster nemlig ikke det store, og du kan faktisk bruge den helt uden topmadras.

Trods den relativt billige pris har Emma Original en relativt avanceret opbygning. Den består således af tre forskellige lag med tre forskellige slags skum, som har hver deres egenskaber. Dette giver dig i sidste ende en madras, som både er åndbar, trykaflastende og som tilpasser sig din kropsform, så du får du en god støtte.

Ved køb af Emma Original får du en 100 nætters prøveperiode. Således kan du altså få madrassen hjem og prøve den af i ro og fred i helt op til 100 nætter fra modtagelsen. Dette giver dig en ganske stor sikkerhed for dit køb. Vælger du ikke at beholde den, får du naturligvis dine penge tilbage – Og madrassen bliver så afhentet af en velgørenhedsorganisation, så den ikke går til spilde.

Forhandleren Emma scorer i skrivende stund flotte 4,2 ud af 5 stjerner på Trustpilot. De tilbyder fri levering, ligesom eventuel returnering også er gratis.

Du kan købe Emma Original madrassen her.


2. Mayan Latex – Naturlig & allergivenlig madras

Mayan Latex - Naturlig & allergivenlig madras

Er du mere til latex end memory skum? Så kan du med fordel overveje at investere i Mayan Latex fra Bedre Nætter.

Mayan Latex er – som du nok har gættet – en madras med kerne i latex. Men hvad du nok ikke har gættet eller kunnet forudse er, at betrækket er lavet af træfibre. Dette gør hele madrassen til et både sundt og miljøvenligt valg.

Mayan Latex er naturlig såvel som allergivenlig. Den er naturlig, da både latexen og betrækket er lavet af bæredygtige naturmaterialer. Og den er allergivenlig, da latex er et godt materiale, som mindsker forekomsten af bakterier. Latex er nemlig naturligt åndbart og fugttransporterende. Dermed vil bakterier og andre mikroorganismer have svært ved at leve i madrassen.

Mayan Latex er en latexmadras, der er inddelt i zoner i stil med, hvordan eksempelvis springmadrasser er det. Den har nemlig hele 7 komfortzoner fordelt over madrassen. De ligger skiftevis blødere og fastere på tværs af den. Dette gør, at du får den bedste støtte, uanset om det drejer sig om dit hoved, din hofte eller dine ben.

Denne allergivenlige madras i latex er til salg hos Bedre Nætter her.


3. Cloud Gold – Trykaflastende 24 cm madras med skum

Cloud Gold - Trykaflastende 24 cm madras med skum

Cloud Gold er et passende navn til denne skummadras. Det føles nemlig som at ligge på en sky, når du ligger i en seng, der er forsynet med denne madras.

Cloud Golds trykaflastende evne kommer i kraft af dens bløde 24 cm tykkelse. Fyldet inde i madrassen består da også af skum i to lag.

Det øverste lag skum er memoryskum, og det er 6 cm tykt. Resten af skummet er 16 cm tykt, og betrækket uden om selve madraskernen udgør de sidste 2 cm.

Betrækket er lavet af bambus og tåler vask i vaskemaskine ved maks. 60 grader. Det skal hængetørre, da det ikke tåler at komme i tørretumbler.

Det lækre betræk på Cloud Gold er åndbart, da bambus er et naturmateriale, som er effektivt til at transportere fugt væk. Det kan dermed hjælpe dig med at opnå en god temperatur i sengen. Desuden kan du bedre undgå at ligge vådt sammenlignet med, hvis du havde en madras med betræk i bomuld.

Det nederste skumlag i madraskernen har en densitet på 30 kg m3, mens det øverste lag (memoryskum) har en densitet på 55 kg pr. m3. Variationen betyder, at lagene kommer til at arbejde godt sammen om at give dig en skøn liggekomfort.

Du kan købe Cloud Gold madrassen hos Sengefabrikken her.


4. Foam Lux – Billig madras i komfortskum med bambus-betræk

Køberne mener: Denne billige madras får perfekte 5 ud af 5 stjerner af Sengefabrikkens kunder. Bl.a. lyder det i én af anmeldelserne, at den er en “megalækker madras”.

Foam Lux - Behagelig madras i komfortskum med bambus-betræk

Foam Lux fra Sengefabrikken er et sikkert valg, hvis du gerne vil have en behagelig madras i komfortskum. Madrassen er ca. 14 cm høj, og dens skumkerne måler 12 cm.

Med Foam Lux får du en lækker og blød madraskerne beklædt med et vaskbart bambus-betræk. Dette er et åndbart materiale, som giver dig gode betingelser for en behagelig liggekomfort.

Denne behagelige madras fås til mange forskellige sengestørrelser, da den ikke blot kommer i standardstørrelsen til dobbeltseng. Den findes derimod også i størrelser til hhv. enkeltsenge, trekvartsenge og mindre dobbeltsenge.

Foam Lux har en densitet på 30 kg pr. kubikmeter. Det vil sige, at det er en af de blødere modeller. Hvis du foretrækker at ligge på en rimelig blød madras, er denne model dermed et oplagt valg.

Madrassen er produceret i Belgien og er Oeko-Tex Standard 100-certificeret.

Du kan købe denne billige madras med bambus-betræk hos Sengefabrikken.dk her.


5. Cloud Silver – Skummadras med ergonomisk korrekt støtte

Køberne mener: Sengefabrikkens kunder giver denne madras solide 4,5 ud af 5 stjerner.

Cloud Silver - Skummadras med ergonomisk korrekt støtte

Med Cloud Silver får du en madras, som sikrer dig en god og ergonomisk korrekt støtte.

Cloud Silver forhandles hos Sengefabrikken, og den fås i flere forskellige størrelser. Størrelserne spænder fra 70×200 cm til 180×210 cm. Dermed er der masser af muligheder for, at den også vil passe til din eller dit barns seng.

I Cloud Silver er der både madras og topmadras i én løsning. Det nederste lag i madrassen er nemlig et komfortlag af skum med en densitet på 30 kg pr. kubikmeter. Det øverste lag er af memoryskum og har en densitet på 55 kg pr. kubikmeter.

Du kan roligt købe denne madras fra Sengefabrikken, da der er fem års garanti på den. Derudover er betrækket med aloe vera og kan vaskes i vaskemaskine på op til 60 grader.

På trods af den relativt lave densitet, er Cloud Silver kategoriseret som ”Fast”, når det kommer til madraskernens fasthed. Mange tidligere købere er tilsyneladende glade for madrassen, da de vurderer den til høje karakterer.

Denne madras med ergonomisk korrekt støtte er til salg hos Sengefabrikken her.


Springmadrasser


6. Venus – Madras med 100 nætters risikofri prøve

Køberne mener: 4,5 ud af 5 stjerner. Det er, hvad Venus madrassen får fra kunderne hos Bedre Nætter. En køber skriver da også, at hun er “meget tilfreds”.

Venus - Madras med 100 nætters risikofri prøve

Venus fra Bedre Nætter giver dig solide forudsætninger for en god søvn. Her ligger du nemlig ikke kun blødt og godt på kort sigt – du får også en god komfort på lang sigt.

Én af de gode grunde til at vælge Venus fra Bedre Nætter er, at den har hele syv komfortzoner. Desuden er det en springmadras, som kommer med 100 nætters risikofri prøve.

Prøveperioden indebærer, at du kan prøve madrassen af derhjemme i ro og mag. Det kan tage lang tid at vænne sig til en ny madras. Men her får du altså god tid til at mærke efter, om Venus er den rette madras for dig.

Hvis du har valgt den forkerte madraskerne, er det heller ikke noget større problem, da den kan ombyttes hos forhandleren.

Venus fås i farverne sort, mørkegrå, lysegrå og beige. Fælles for alle farvevarianter er, at det farvede stof er meleret i design og går hele vejen rundt på kanten samt lidt ind på sovefladen.

Det vigtigste lag i din seng er springmadrassen. Derfor skal du være omhyggelig med at vælge en fasthed, som passer godt til dig. Med Venus kan du heldigvis vælge mellem medium, fast og ekstra fast. Du bør generelt vælge en fastere madras, jo tungere du er.

Venus madrassen kan købes hos Bedre Nætter her.


7. Emma Diamond – Avanceret madras (temperaturregulerende egenskaber)

Emma Diamond – Avanceret madras (temperaturregulerende egenskaber)

Oplever du udfordringer med varme nætter? Så er Emma Diamond muligvis den rette løsning for dig. Denne madras byder nemlig på en avanceret konstruktion, der gør det lettere at opnå en behagelig temperatur, når du skal sove.

I det øverste lag skum i madrassen finder du grafikpartikler, der er designet til at regulere temperaturen for derved at forhindre, at du får det for varmt. Dette betyder, at du kan se frem til lange og tilpas kølige nætter, hvor du nemt og effektivt kan opnå en dyb nattesøvn.

Direkte under det øverste skumlag finder du endnu et lag skum, der tilbyder stærke ergonomiske kvaliteter. Dette lag tilpasser sig således din krop og sikrer en jævn fordeling af trykket herfra; uanset om du bedst kan lide at sove på ryggen, maven eller siden.

Emma Diamond er en springmadras og inkluderer derfor naturligvis også fjedre. Det næste lag i madrassen består således af pocketfjedre, som er en almindelig fjedertype her i landet. Disse fjedre sikrer, at madrassen konstant tilpasser sig din krop og det tryk, du påfører den.

Endelig finder du endnu et skumlag i madrassens bund, som bidrager yderligere til støtten.

Emma Diamond er tilgængelig hos forhandleren Emma, der tilbyder en 100-nætters prøveperiode på madrassen. Dette betyder, at du kan prøve springmadrassen risikofrit i hele 100 nætter efter modtagelsen.

Du kan købe madrassen her.


8. Senses – Madras i tre fastheder (medium, hård eller ekstra hård)

Køberne mener: Senses madrassen får flotte 4,5 ud af 5 stjerner af Bedre Nætters kunder. En køber skriver f.eks. “vi elsker de madrasser, vi købte”, mens en anden beskriver madrassen som en “dejlig springmadras”.

Senses - Madras i tre fastheder (medium, hård eller ekstra hård)

Du skal overveje Senses som din nye madras, hvis du gerne vil have de bedste chancer for at få en god søvn.

Søvngarantien kommer nemmere i hus, når først du har valgt den rette madras. Og når først du har forelsket dig i Senses, er det blot en bonus, at du kan vælge mellem fire forskellige farver og tre forskellige fastheder.

Senses madrassen kan enten være medium, hård eller ekstra hård. Disse hårdheder hedder hhv. Medium, Fast og X-Fast på Bedre Nætters webshop.

De fire farver, du kan vælge imellem, har indflydelse på farven af kanten af madrassens betræk. Farven går hele vejen rundt på kanten og en smule ind på selve overfladen af madrassen. Valgmulighederne betyder, at du nemt kan matche din madras til din nye eller gamle seng. Vælg mellem farverne lysegrå, antracit, sort og beige.

Da Senses er en springmadras, er der fjedre indeni selve madrassen. Fjedrene er svøbt i hver sin stofpose, og de er inddelt i 7 af de de såkaldte bedre™ komfortzoner. Denne inddeling betyder, at du får rige muligheder for en skøn support med denne madras.

Du finder denne Senses madras hos Bedre Nætter her.


9. Nordkap – Komfortabel springmadras med 5 komfortzoner

Køberne mener: Denne madras scorer et gennemsnit på imponerende 4,5 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Sengefabrikken.

Nordkap - Komfortabel springmadras med 5 komfortzoner

Når du ligger godt om natten – og får den rigtige støtte – har du de bedste chancer for at få en god nattesøvn. Hvis du kan falde i søvn hurtigere, kan du vågne mere veludhvilet, og du kan dermed få mere ud af dine dage.

… Derfor kan du få meget ud af at investere i Nordkap.

Nordkap er nemlig en komfortabel springmadras, som er med 5 komfortzoner, der former sig efter din krop. De enkelte fjedre kan give optimalt efter for dine forskellige trykpunkter, da de er indkapslet i hver deres filtpose.

Når du køber Nordkap, får du en lækker springmadras, som nemt kan suppleres med en topmadras i latex eller memoryskum.

Nordkap er nok Sengefabrikkens ypperste serie inden for madrasser med fjedre. Denne madras indgår da også perfekt i en elevationsseng eller som springmadraslaget i en kontinentalseng. Du kan også lægge Nordkap på trælameller i en sengeramme.

De store størrelser af Nordkap leveres som to madrasser, der skal lægges i det samme betræk. Da du får to madraskerner i stedet for én stor kerne, undgår du sætningsskader på midten, og du kan vælge fasthed til hver side.

Nordkap madrassen kan købes hos Sengefabrikken her.


10. Springmadras med ekstra høje pocketfjedre

Springmadras med ekstra høje pocketfjedre

Hvorfor kan du med fordel vælge en springmadras med ekstra høje pocketfjedre? Jo, det kan du, fordi fjedre med en højere højde gør det muligt for din krop at kunne synke bedre og mere ergonomisk korrekt ned i madrassen.

Denne type fjedre kaldes Ergnomomic+ fjedre hos Nordic Dream. De er kendetegnet ved at være en videreudvikling af de almindelige pocketfjedre, som normalt er 2 cm lavere/kortere.

Springmadrassen fra Nordic Dream fås i flere forskellige størrelser, som passer godt til hhv. almindelige enkeltmandssenge og trekvartsenge. Den kommer i fire forskellige farver, som tæller to nuancer af grå, en mørkeblå og en sandfarvet/beige variant.

Mens du altså bliver forkælet med ekstra høje pocketfjedre i denne madras, så byder springmadrassen også på syv komfortzoner. Den midterste zone er bredere, og den er medium fast. Herudfra kommer der tre zoner på hver side. Først en fast lændezone, derefter en blødere skulderzone og til sidst en medium nakkezone.

Denne madras med ekstra høje pocketfjedre er til salg hos Nordic Dream her.

Tip: Springmadrassen kan også bruges til dobbeltsenge. I så fald skal du bare vælge to madrasser, som har den halve bredde ift. resten af sengen.


11. Auping Inizio – Højkvalitets madras

Auping Inizio - Højkvalitets madras

Har du en Auping seng? Så kan du have stor glæde af at runde den af med Auping Inizio, som er en springmadras med tre komfortzoner. Auping Inizio passer perfekt til alle Aupings sengebunde.

Auping Inizio er en højkvalitets madras, der fås i mange forskellige størrelser. Bredderne spænder fra 80 til 200 cm, og længderne spænder fra 200 til 220 cm.

Du kan vælge mellem tre forskellige fastheder, og hvis du vælger en madras på mindst 160 cm i bredden, kan du vælge forskellig fasthed i hver side af madrassen. Hermed kan du og din partner få netop den fasthed, der passer til jer. Fasthederne er blød, medium og fast.

Madrassen har et komfortlag af latex øverst, som bedst kan beskrives som en indbygget topmadras. Kombinationen af madrassens kerne og indbyggede topmadras giver dig en madras-løsning, som er ganske ventilerende. Hermed undgår du (alt) for varme nætter.

Noget særligt ved denne madras er, at den er udviklet særligt til I-kropstypen. Denne kropstype har du, hvis dine hofter, skuldre og din talje ca. har samme bredde.

Du kan købe Auping Inizio madrassen hos Drømmeland her.


Boxmadrasser


12. Freja – Luksus boxmadras med 25 års garanti

Freja - Luksus boxmadras med 25 års garanti

Denne boxmadras kommer med 25 års garanti, der dækker ramme- og fjederbrud.

Freja er en box i luksusklassen af flere grunde. En væsentlig årsag er, at rammen på Freja er 14 cm tyk og er lavet af svensk fyrretræ. Den kraftige træramme giver en god stabilitet til hele sengen, og du skal derfor ikke bekymre dig om, at den står ustabilt og rokker, når du vender dig i den.

En anden god grund til, at Freja er en boxmadras i luksusklassen er, at den har syv komfortzoner, som går symmetrisk ud fra midten.

Zonerne går tværs over sengen, og du får dermed den samme støtte ude ved kanten af madrassen som inde på midten. Den midterste zone er hoftezonen, og den er også den bredeste.

Sengens 2×3 andre zoner går ud fra denne midterzone.

Skulderzonen er med lidt tyndere fjedre. De tyndere fjedre bevirker, at dine skuldre får en perfekt nænsom støtte. Alle syv zoner er udformet på en måde, der tilsammen bidrager til, at din krop bliver aflastet på optimal vis.

Denne luksus madras med 25 års garanti er til salg hos Nordic Dream her.


13. Saga – Madras med god støtte til dårlig ryg

Saga - Madras med god støtte til dårlig ryg

Har du problemer med ryggen og lænden, kunne Saga meget vel være det rette valg for dig. Denne boxmadras er nemlig med fem velplacerede komfortzoner, og tilsammen er zonerne med til at yde dig den bedste støtte og komfort.

Da zonerne omkring hoften, lænden og maven er med kraftigere fjedre, undgår du nemmere at synke for meget ned i madrassen. Saga yder således en god støtte og kan fx være et godt valg, hvis du døjer med dårlig ryg. Her kommer din rygsøjle nemlig til at hvile lige, som den skal.

Da zonerne er symmetriske, kan du vende madrassen og dermed forlænge dens levetid. Menneskekroppe er forskellige, og de vil derfor slide fjedrene forskelligt. Sagas madras er lavet til at kunne vendes, hvilket betyder, at du slider fjedrene fra begge sider af.

Ved køb af Saga, bør du være opmærksom på få valgt den rette fasthed / de rette fastheder. Hvis du køber Saga i en vis bredde, skal du vælge fasthed i begge sider af sengen. Dette sikrer, at både du og din eventuelle partner kan få en fasthed, der passer til jer. Du kan vælge mellem fasthederne medium og fast.

Saga madrassen er til salg hos Nordic Dream her.


14. Jupiter Wood – Elegant sort madras med solid ramme

Køberne mener: Denne madras får flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Bedre Nætter. En kunde beskriver da også sit køb med ordene “jeg er meget godt tilfreds”.

Jupiter Wood - Elegant sort madras med solid ramme

Bedre Nætter har udviklet og designet Jupiter Wood, og de forhandler den på deres webshop: Her kan du se billeder af og bestille alle deres skønne madrasser.

… Og Jupiter Wood er bestemt også skøn. Det er den både af design og komfort, så hvis du vælger denne boxmadras, kan du nok godt regne med at få, ja, bedre nætter.

Bedre Nætter går op i god søvn og lækker komfort. Og madrassen her er tilmed udført i et elegant og holdbart design. Jupiter Wood er således fremstillet med sort møbelstof og er med ben i træ.

Rammen i boxmadrassen er robust, da den er lavet af massivt svensk fyrretræ. Den er desuden imponerende med sin højde på hele 20 cm.

Inde bag det flotte møbelstof er der pocketfjedre, som er opdelt i fem komfortzoner. Zonerne aflaster din krop og giver dig en god støtte. Der medfølger en lækker topmadras, som giver dig en god liggekomfort. Topmadrassen har kerne i latex, hvilket er et naturligt gummiprodukt. Den er polstret med et skummateriale, der kaldes polyether.

Samlet set er sengen 50 cm høj, og benene er 19 cm. Selve madrassen måler 26 cm i højden, og topmadrassen er på 5 cm.

Du finder denne elegante sorte madras hos Bedre Nætter her.


15. Trondheim – Boxmadras med valgfri fasthed, topmadras og ben

Køberne mener: En bedst-i-test madras? Meget kunne tyde på det – Kunderne hos Sengefabrikken giver ihvertfald Trondheim topkarakteren 5 ud af 5 stjerner.

Trondheim - Boxmadras med valgfri fasthed, topmadras og ben

Er du til det moderne og stilrene design? Så er Trondheim fra Sengefabrikken et perfekt valg.

Der er mange gode grunde til at købe denne moderne danskproducerede boxmadras. I bund og grund kan det dog opsummeres med, at du får god kvalitet til en fornuftig pris.

Selvom prisen er fornuftig, får du stadig rige valgmuligheder for at tilpasse boxmadrassen til dine behov. Her får du nemlig en lækker og moderne madras med både valgfri fasthed, topmadras og ben. Desuden har du mulighed for at tilkøbe én af de tre flotte sengegavle.

En sengegavl kan være rigtig lækker at have, da den giver dig noget blødt at læne dig op ad, når du sidder op i hovedenden af din seng. Gavlen skåner ikke blot din ryg og din væg – den forhindrer dig også i at skubbe din hovedpude ud over hovedendens kant.

Når det gælder benene til Trondheim, kan du vælge mellem metal eller træ på enten 19 eller 23 cm. Herudover kan du vælge en topmadras i latex eller memoryskum.

Trondheim madrassen kan købes hos Sengefabrikken her.

Læs også: Sengegavl – 17 elegante gavle til din seng


Topmadrasser


16. Emma Diamond – Luksuriøs topmadras

Emma Diamond - Luksuriøs topmadras

Med Emma Diamond får du en luksuriøs topmadras, som måler solide 9 cm. Den pæne højde gør det muligt at pakke en avanceret 3-lags-løsning ned i madrassen. Således får du her en madras, som består af et blødt betræk på ydersiden, temperaturregulerende skum samt HRX-skum med en god støtteevne.

Lad os starte med at se nærmere på betrækket. Her får du et betræk med åndbare egenskaber, hvilket betyder, at du nemmere kan opnå en behagelig temperatur, når du skal sove. Betrækket kan tages af og vaskes, således at hygiejnen bibeholdes.

Under betrækket finder du et lag skum, der ligeledes har temperaturregulerende egenskaber.

Sidst men ikke mindst finder du et lag af HRX-skum. Det er dette lag, som sikrer dig den gode trykaflastning fra madrassen – uanset hvilken sovestilling du foretrækker.

Du kan købe Emma Diamond madrassen hos Emma.dk her.


17. Fjäll madras – Lækker top til din seng

Fjäll madras - Lækker top til din seng

En topmadras med komfortzoner? Jo, det er rigtigt nok. Nordic Dream forhandler Fjäll topmadrassen, som er med indbyggede komfortzoner.

Når du lægger denne topmadras på din nye eller eksisterende seng, får du derfor en lækker top til din seng, som giver dig optimal støtte til kritiske steder såsom nakke, lænd og ryg.

Fjäll topmadrassen er dermed et særlig oplagt valg, hvis den madras, du har, ikke giver dig den ønskede støtte. Kort og godt kan du med denne topmadras forbedre den overordnede komfort på din seng – Så din krop rigtig kan blive forkælet.

Andre fordele ved at vælge Fjäll inkluderer, at den er Oeko-Tex 100-certificeret. Det vil sige, at den ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Derudover er Fjäll lavet af naturlige og bæredygtige materialer. Kernen i Fjäll er nemlig fremstillet af naturligt latex, som er udvundet af gummitræet Havea brasiliensis. Gummien laves af saft, der kommer fra disse træer, og processen foregår helt uden at fælde eller på anden vis skade træerne.

Betrækket er også bæredygtigt og naturligt, da det er lavet af bambusfibre. Det kan tages af og tåler maskinvask.

Denne Fjäll madras er til salg hos Nordic Dream her.


18. Prestige – Topmadras med solid latexkerne

Køberne mener: Denne madras får et gennemsnit på flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra Bedre Nætters kunder. Bl.a. skriver en køber, at hun er “meget tilfreds”.

Prestige - Topmadras med solid latexkerne

Prestige fra Bedre Nætter er en komfortgivende topmadras, som har en solid latexkerne. Latexen har nemlig en densitet på 77 kg pr. kubikmeter. Dette betyder, at du med denne topmadras får et toplag til din seng, som både er med en høj komfort og en stærk støtte.

Kernen i Prestige er 6 cm, og topmadrassens samlede højde er 7 cm.

På grund af Prestiges høje densitet, vejer den en del. Størrelsesvarianten i 180×200 cm vejer således 20,4 kg, og det kan dermed være en fordel, at du ikke håndterer topmadrassen til din dobbeltseng alene.

Betrækket er lavet af fibre fra en plante, der kaldes Poaceae, som er i familie med græs. Det specielle ved dette betræk er, at det har en bæredygtig profil, ligesom det har en god absorberingsevne. I samspil med den solide latexkerne, gør betrækket det nemmere for din krop at komme af med varme og fugt. Dermed undgår du at ligge og sejle i sved.

Latex er et naturligt gummiprodukt, som er kendt for at være ventilerende og åndbart. Og med latexens gode egenskaber, er Prestige da også både allergivenlig og antibakteriel.

Prestige madrassen kan købes hos Bedre Nætter her.


19. Mayan Pulse Split – Madras til elevationsseng

Køberne mener: 4,5 ud af 5 stjerner. Det er, hvad kunderne hos Bedre Nætter vurderer denne split-madras til. I én af deres anmeldelser beskrives den da også bl.a. som en “virkelig god madras”.

Mayan Pulse Split - Madras til elevationsseng

Har du en dobbeltseng med elevation? Og vil du gerne have en allergivenlig topmadras med split? Så er Mayan Pulse Split efter vores mening et af de bedste valg. Der er så mange fordele ved Mayan Pulse Split, så det er svært at nøjes med at nævne nogle få af dem.

Her vil vi dog forsøge at gennemgå Mayan Pulse Split, så vi får nævnt de væsentligste fordele og egenskaber:

Når du vælger Mayan Pulse Split, får du det bedste fra to verdener. Du får nemlig en god komfort i form af latexkernen, og du får et lækkert betræk, der er lavet af træfibre og er Svanemærket.

Latexen inde i Mayan Pulse Split er 100 % naturlig og er behandlet på SonoCore-metoden. Det vil sige, at latexen i denne elevationsmadras er mere åndbar, smidig og stærk sammenlignet med almindelig latex.

Produktionen af Mayan Pulse Split foregår på en bæredygtig måde, og selve topmadrassen er både allergivenlig og antibakteriel. Selvom topmadrassen har disse gode egenskaber, er det stadig en god idé mere aktivt at holde din seng ren og sund. Det kan du heldigvis nemt gøre ved at tage topmadrassens betræk af og vaske det.

Du kan købe denne madras til en elevationsseng hos Bedre Nætter her.


20. Inno Topper – Topmadras til sovesofa & daybed

Inno Topper - Topmadras til sovesofa & daybed

Det er ikke kun almindelige senge, der kan have glæde af at blive rundet af med en topmadras. Heldigvis findes der også topmadrasser, som er beregnet til sovesofaer og daybeds. Inno Topper er sådan en madras, og den forhandles af bl.a. Nordic Dream.

En topmadras til brug på sovesofaer og daybeds er rar at have, hvis man får overnattende gæster. Eller hvis du bare gerne selv vil opleve den gode komfort, du rent faktisk kan få ud af en sovesofa / daybed.

Inno Topper har en kerne i skum, der måler 5 cm. Kernen er lavet af polyether, og det er kendt for at være et materiale, der er meget fleksibelt. Således kan det både bukkes, trykkes og rulles sammen uden at gå i stykker.

Der medfølger et smart, flot og praktisk betræk til Inno Topper. Betrækket er udført i flot gråt stof, der har små hvide pletter, som danner et skrående mønster. Betrækket er praktisk, da det kan vaskes i vaskemaskine på op til 60 grader. Derudover er det også åndbart.

Inno Topper fås i tre størrelser, og alle varianter er overkommelige i pris.

Denne topmadras til sovesofa og daybed er til salg hos Nordic Dream her.

Læs også: Topmadras – De 21 bedste topmadrasser i Danmark (2024)


Rullemadrasser


21. By BN – Lækker rullemadras i 100% blød bomuld

Køberne mener: Bedre Nætters kunder er glade for denne rullemadras. De belønner den således med et gennemsnit på flotte 4,5 ud af 5 stjerner.

By BN - Lækker rullemadras i 100% blød bomuld

Med By BN får du en lækker rullemadras, der er lavet af 100% bomuld. Bomuld er kendt for at være et blødt og lækkert materiale, som er ganske skånsomt for kroppen.

Denne rullemadras er overkommelig i pris. Således kan den være en god investering for de fleste. Den kan nemlig være med til at øge levetiden på din topmadras, så den ikke skal skiftes ud så tit. Det gør rullemadrassen ved at tage imod nogle af de tæsk, som ellers ville ramme topmadrassen.

Rullemadrassen kan godt tåle at blive beskidt. Og det er bedre, at rullemadrassen bliver lidt snavset i stedet for din topmadras. Den kan nemlig vaskes, således at du kan holde et hygiejnisk miljø i sengen.

By BN er beregnet til at lægge ovenpå senge, der har en topmadras, som måler fra 4 til 10 cm.

Du kan købe denne lækre madras i blødt bomuld hos Bedre Nætter her.


22. CPH Living – OEKO-TEX certificeret madras

CPH Living - OEKO-TEX certificeret madras

Ønsker du at beskytte både dig selv og miljøet? Så bør du overveje denne lækre rullemadras fra CPH Living. Rullemadrassen er OEKO-TEX certificeret og forhandles af blandt andre Nordic Dream.

CPH Living-rullemadrassen er i en quiltet kvalitet. Det betyder, at du får en herlig rullemadras, som har fyld af 100 % naturligt bomuldsvat og er med yderstof af bomuldscambric. Vatfyldet har en tæthed på 200 gram pr. kvadratmeter, og betrækket/yderstoffet har en tæthed på 150 gram pr. kvadratmeter.

Da bomuld er et påvirkeligt naturmateriale, kan det krympe ved høj varme. På trods af risiko for, at rullemadrassen krymper, kan du godt vaske den i vaskemaskine på maks. 60 grader. Du bør dog undgå tørretumbling og i stedet lade rullemadrassen lufttørre.

En smule krympning kan dog nok ikke undgås, og du kan dermed forvente en krympningsgrad på nogle få procent. For at minimere krympning anbefales det, at du strækker rullemadrassen lidt, mens den er våd. Så bevarer du bedre dens fulde størrelse.

En smart feature ved rullemadrassen fra CPH Living er, at den har fangeelastikker, som du kan lægge om hjørnet på din topmadras. Hermed holdes rullemadrassen godt på plads.

CPH Living madrassen er til salg hos Nordic Dream her.


23. SF – Rullemadras som tåler tørretumbling samt vask ved 60 grader

Køberne mener: Denne madras får flotte 4 ud af 5 stjerner fra Sengefabrikkens kunder.

SF - Rullemadras som tåler tørretumbling samt vask ved 60 grader

En rullemadras er helt essentiel, hvis du gerne vil beskytte din seng eller topmadras mod skidt, snavs og sved. Hvis du har børn eller kæledyr, er det en ekstra stor fordel at have et praktisk lag oven på din seng. Hermed kan du nemlig have glæde af din madras i længere tid.

Man sveder en del om natten. Derudover kan der også komme anden skidt i sengen. Derfor er det godt at have et vaskbart lag, som er nemt at tage af og lægge på igen.

SF-rullemadrassen tåler både at komme i vaskemaskinen og tørretumbleren. Tørretumbling bør dog foregå ved lav varme for at mindske risikoen for, at rullemadrassen krymper. Og vask i vaskemaskine bør foregå ved maks. 60 grader.

I hvert hjørne er der en elastik, som du kan putte på hjørnerne af din seng. Dermed kan du bedre forhindre din nye rullemadras i at rykke på sig, når du sover.

Rullemadrassen er ret kraftig. Den er nemlig quiltet med 150-grams bomuldscambric og 350-grams fyld af bomuldsvat.

SF madrassen kan købes hos Sengefabrikken.dk her.


24. Temprakon Zone Downtopper – Kølende rullemadras

Temprakon Zone Downtopper - Kølende rullemadras

Har du det tit varmt om natten uden at have skruet specielt meget op for varmen? Så kan du have stor glæde af et fuldende din seng med denne kølende rullemadras fra Temprakon.

Den kølende effekt kommer fra rullemadrassen i form af dens specielle Temprakon-teknologi. Og udover at være kølende beskytter den også din seng mod sved og snavs.

Rullemadrassens kølende effekt virker dermed også fugtregulerende, da du sveder mindre, når du bliver kølet på en behagelig måde.

Forestil dig at dit kæledyr eller dit barn hopper op i sengen og kommer til at grise din seng til. Forestil dig derefter at du – foruden at skulle vaske dit lagen – også ville skulle vaske betrækket på din topmadras eller rengøre din madras.

… Her kan en rullemadras som denne være en stor hjælp. Den tager nemlig imod det snavs, som ellers ville ramme din madras. Temprakon rullemadrassen kan nemt tages af din seng og vaskes i vaskemaskine. Den tåler endda også at komme en tur i tørretumbleren.

Temprakon Zone Downtopper fås i flere forskellige størrelser, og alle varianter er med flot betræk i hvid bomuld.

Du kan købe denne kølende Temprakon madras hos Drømmeland her.

Læs også: Rullemadras – 12 lækre rullemadrasser (2024 guide)


Andre madrasser


25. By KlipKlap – Foldbar madras

Model: KK 3

By KlipKlap - Foldbar madras

En madrasløsning som både er praktisk, alsidig og pladsbesparende er guld værd – Uanset om den skal bruges i sommerhuset, på børneværelset eller på studieværelset.

By KlipKlap KK 3 er en multifunktionel foldemadras, som kan bruges som eksempelvis sofa og lounge-møbel. Den er et særligt oplagt valg til børn, og den forhandles da netop også hos bl.a. Kids-world.

At By KlipKlap er oplagt til børn kan tydeligt ses i de muligheder, denne sammenklappelige madras giver. Udover at kunne bruges som sofa og soveplads, kan den nemlig også fx bruges som trappe, legetunnel, rutsjebane eller tumlemadras.

På det ene af de tre stykker af madrassen er der tre knapper. De er pænt placerede, så de pynter og giver et interessant look til madrassen, når den er placeret med de to af siderne klappet sammen og denne sidste, knappebeklædte side vippet op.

Foldemadrassen fås i flere forskellige varianter. Fx er der modeller, hvor stykkerne er kvadratiske fremfor aflange.

Når foldemadrassen er foldet helt ud, måler den 180x150x12 cm. Når den ikke er bruges, kan den hurtigt og nemt foldes sammen, således at den ikke fylder så meget.

Denne foldbare By Klip Klap madras kan købes hos Kids-world.dk her.


26. Dunlopillo Pure – Vendbar madras med kerne i latex

Sengekompagniet forhandler denne skønne, vendbare madras fra Dunlopillo.

Dunlopillo Pure er med kerne i latex og er med et strikket betræk, som kan tages af og vaskes. Kernen er af naturlatex og er dermed skånsom for dig – Og den er i øvrigt også allergivenlig og åndbar.

At Dunlopillo Pure kan vendes betyder, at du får den samme gode støtte i hele madrassens længde, uanset om du vender den på den ene eller den anden led.

Dunlopillo Pure fås i mange forskellige størrelser, og du kan vælge mellem fasthederne medium, fast og ekstra fast.

På mange områder minder denne madras om en almindelig madras med fjedre, da Dunlopillo Pure har syv indbyggede komfortzoner. Zonerne bevirker, at du sover rigtig godt på den, da den netop tilpasser sig til din krop.

Dunlopillo Pure måler 16 eller 21 cm i højden.

Dunlopillo Pure madrassen er til salg hos Sengekompagniet her.


27. Hoppekids ECO Dream – Svanemærket junior-madras

Hoppekids ECO Dream - Svanemærket junior-madras

Hoppekids ECO Dream er navnet, du skal bide mærke i, hvis du har et barn, du gerne vil have en Svanemærket junior-madras til.

Madrassen fra Hoppekids er lavet i Danmark. Kernen/selve madrassen er lavet af Waterlily® skum, og betrækket er quiltet og lavet af bløde bambusfibre yderst og thermould på indersiden.

Hoppekids ECO Dream indbyder til mange gode timer i juniorsengen. Det er nemlig en madras i luksuskvalitet, som både er allergivenlig og ventilerende.

Det specielle ved skummet i madrassens kerne er, at der er luftkanaler på tværs af madrassen. Disse kanaler hjælper madrassen med at komme af med fugt og varme, og thermoulden inde i betrækket hjælper med til at lede fugten og varmen væk fra dit barns krop.

Hoppekids ECO Dream fås i to størrelser: 70×160 cm og 90×200 cm. Dermed har du også mulighed for selv at få denne lækre madras til din egen voksenseng.

Selvom du er ivrig efter at tage din eller dit barns nye madras i brug, anbefales det, at du lader madrassen ligge (udpakket) i to døgn, inden du bruger den. Hermed kan skummet nemlig udvikle sig frit og opnå sin fulde størrelse.

Du finder denne Svanemærkede juniormadras fra Hoppekids hos Mammashop.dk her.


28. Cocoon Company – Kapok madras til barnevogn, tremmeseng, lift, vugge m.v.

Køberne mener: Den bedste madras til børn og babyer? Det er meget muligt. Denne kapokmadras scorer ihvertfald topkarakteren 5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos MamaMilla.

Cocoon Companys praktiske madras med kapokfyld er meget anvendelig og komfortabel. Og så fås den i et væld af forskellige størrelser. Nogle varianter er firkantede, mens andre er ovale. Hvilken størrelse og facon netop du skal have, kommer naturligvis an på, om dit barns nye madras skal passe til en barnevogn, babyseng, tremmeseng, lift, vugge m.v.

Da kapokmadrassen fås til disse ting og en masse andet, kan du med fordel købe lidt af hvert. Hermed får du en dejlig junior-/baby-madras til alle formål.

Fælles for alle varianterne er, at de er med fyld i kapok. Dette er et naturligt, bæredygtigt samt helbredsoptimeret materiale. Kapok er nemlig bakteriehæmmende og effektivt til at transportere sved, ligesom det er allergivenligt.

Selve madrassen er ikke velegnet til at blive vasket, da kapokken kan klumpe. Kapok tager lang tid om at tørre, når den er blevet gennemblødt, så det anbefales, at du pletvasker. Hvis det er nødvendigt, kan den dog vaskes i vaskemaskine på 40 eller 60 grader. Det bedste er dog stadig, at du nøjes med at lufte og ellers pletvaske den.

Når den gennemblødte madras skal tørre, bør dette foregå vha. en tørretumbler.

Denne kapok madras kan købes hos Mamamilla.dk her.


29. Snugpak luftmadras – Oppustelig madras med indbygget pumpe

Snugpak luftmadras - Oppustelig madras med indbygget pumpe

Spejderlivet tiltaler de mennesker, der godt kan lide udendørslivet, hvor ting måske ikke altid går som planlagt. Her er det bedst at sørge for at have det rette udstyr, når du drager ud på campingture og overnatning i shelters.

Denne luftmadras er fra Snugpak, som er et engelsk firma, der forhandler en lang række af produkter beregnet til udendørslivet. Deres praktiske luftmadras er oppustelig og med indbygget pumpe. Du kan dermed nemt pumpe din luftmadras op per håndkraft eller med foden.

Luftmadrassen er kompakt, og den fylder ikke meget, når den er pakket sammen. Den måler nemlig beskedne 28×12 cm, når den er puttet i sin medfølgende pose. Ej heller er vægten et problem, for Snugpak-luftmadrassen vejer kun 630 gram.

Da den er lille, er den perfekt at tage med på ture i det fri og på ferier som en ekstra soveplads.

Når luftmadrassen er pakket ud, måler den 183x62x2,5 cm.

Når du skal have luften ud af Snugpak-luftmadrassen, skal du rulle den sammen. Dermed presser du luften ned gennem madrassen og ud af ventilen i den ende, hvor den indbyggede pumpe sidder.

Du kan købe Snugpak-luftmadrassen hos backpackerlife.dk her.


30. Madam Stoltz – Oplagt madras til udendørs brug

Denne madras fra Madam Stoltz er oplagt til brug udendørs, da den er meget velegnet som hynde til solsenge. Den har to håndtag i siden, og det gør den ekstra nem at håndtere, når du skal have den med ud i haven eller med på ferie.

Madrassen fra Madam Stoltz har navn efter Pernille Stoltz, som er passioneret omkring ferier og rejser.

Denne madras/hynde forhandles af bahne, og når du køber varer hos dem, får du billig levering og gode returrettigheder. Hvis du skulle ønske at gøre brug af returretten, kan du sende madrassen retur med den medfølgende returlabel. Desuden kan du tage ned i én af deres fysiske butikker for at bytte eller returnere din vare.

Madrassen fra Madam Stoltz er stribet og udarbejdet i flot stof i lysegrøn og mørkegrøn. Madrassen måler 70 cm i bredden og 180 cm i længden. Stoffet er af bomuld og er i en håndlavet kvalitet.

Designet på denne hynde/madras er inspireret af både den bornholmske natur og Indiens farverige natur og kultur.

Madam Stoltz madrassen er til salg hos Bahne.dk her.