Lædersofa – 12 smukke og komfortable sofaer i læder

Deklarering-af-artikel

Lædersofaen har i årevis været et populært valg i de danske hjem. Og det er der mange gode grunde til.

Sofaerne i læder er nemlig ofte ganske komfortable at sidde i, lækre at se på og så har de en lang levetid!

Men hvilken lædersofa skal du så vælge? Det kan du finde hjælp til at finde ud af i denne guide. Her har vi nemlig samlet vores bud på 12 af de smukkeste og mest komfortable sofaer i læder på det danske marked.

1. Hjørnesofa i ægte læder (open-end)

Model: Copenhagen

Drømmer du om en elegant, holdbar og behagelig sofa i ægte læder? Så kunne det meget vel være Copenhagen hjørnesofaen her, du skal have fat i.

Her får du en lædersofa, som først og fremmest har PU-skum i hynderne. Dette giver sofaen en høj grad af stabilitet og holdbarhed.

Sofaens betræk er fremstillet i ægte læder af den såkaldte semianilin-type. Dette giver dig et produkt, som både er blødt og let at vedligeholde.

Vi har her valgt at vise Copenhagen i en hjørnesofa-variant med open-end. Sofaen kommer dog i en række andre varianter: 2-personers, 3-personers og u-formet. Hermed kan du vælge netop den eller de sofaer, som passer bedst ind i dit hjem.

Copenhagen lædersofaen kommer både i brunt og sort læder.

Du kan finde Copenhagen hjørnesofaen hos Sofa.dk her.


2. 3-personers lædersofa – Lækker siddekomfort

Model: San Fransisco

Med San Fransisco får du en lædersofa med en uovertruffen siddekomfort. Dette sikrer de robuste siddepuder, som indeholder en kombination af dun og silikonefibre. Denne blanding sikrer nemlig både en formstabil og blød sofa, som i sidste ende gør den behagelig at sidde i – År efter år.

Sofaen kommer i en elegant sort farve, som passer godt ind i de fleste danske hjem.

Sofaen har sorte metalben, som støtter op om det solide indtryk. Den måler 229 cm i bredden og har en dybde på 91 cm.

Du finder San Fransisco lædersofaen hos Sofa.dk her.


3. Alabama – Sofa i okselæder

Alabama er en 2 personers sofa, som er betrukket med okselæder på alle siddefladerne. Det gør på én gang sofaen komfortabel og lækker at se på. Sædepolstringen består af koldskum, hvilket betyder, at sofaen altid holder formen, så den står smukt i rummet.

Som nævnt er Alabama fremstillet til 2 personer, og den måler 159 x 93 x 92 centimeter. Den kan dog også erhverves i en 3-personers model, så der er plads til mere hygge og selskabelighed.

Du kan med al sandsynlighed have glæde af denne tidløse lædersofa i mange år. Læderet gør nemlig, at sofaen er ekstra holdbar, særligt hvis du giver den læderpleje. Med læderpleje fugter du tråden, så den bliver mindre slidt over tid. Derudover behøver sofaen ikke nogen særlig vedligeholdelse. Det anvendte læder er nemlig et naturmateriale, der bedst rengøres med en opvredet klud og uden brug af kemisk fremstillet sæbe.

Denne sofa i okselæder er til salg hos Moreland.dk her.


4. 2 og 3 personers sofa i læder – Vinklede ben

Model: Sheffield

Leder du efter et matchende sofasæt, er dette sæt med en 2 og 3 personers sofa i læder sandsynligvis lige noget for dig. Sheffield-sofaerne har et klassisk retro-design, som leder tankerne tilbage mod 1950’ernes indretning.

Sofaernes betræk er af eksklusivt brun læder, mens de har vinklede ben i en metalfarve. Modspillet mellem det brune læder og metalfarven giver sofaerne et flot og elegant udtryk.

Du får en god og frem for alt blød siddekomfort fra sofaerne qua læderet. Ydermere støtter læderet også godt op om, at du let finder den perfekte temperatur på sofaerne – hverken for koldt eller for varmt.

3-personers sofaen måler 202 x 91 x 81 centimeter og 2-personers sofaen måler 145 x 91 x 81 centimeter.

Få mere at vide om 2 og 3 personers sofaerne i læder hos Moreland.dk her.


5. Sofa med chaiselong – 70% cognac-farvet læder

Model: San Diego

Er du på udkig efter en lækker sofa med chaiselong, hvor du rigtig kan flyde ud, når du trænger til afslapning? Så læs med her. San Diego sofaen i 70% cognac-farvet læder opfylder nemlig alle dine ønsker, hvis du gerne vil have en både komfortabel og flot chaiselongsofa i dit hjem.

Sofaen har en dejlig stor størrelse, så der er masser af plads til hele familien. Takket være de store sædepuder og de brede rygpuder får du den optimale sidde- og liggekomfort.

Sædepuderne såvel som ryghynderne er solidt polstrede. Det gør, at de er dejligt bløde og behagelige at sidde op af. Med sin ultimative komfort og materialer i høj kvalitet får du herved en sofa, du kan glæde dig over i mange år.

Den cognac-farvede sofa med korte ben i krom vi her har valgt at vise er højrevendt. Den fås dog også i en venstrevendt udgave, således at du har rige muligheder for at få et produkt ind i din stue, der passer godt ind i rummet.

Lædersofaen måler 310 x 218 x 85 centimeter. Du kan finde prisen på denne sofa med chaiselong hos Myhomemøbler.dk her.


6. 2 personers lædersofa

Model: Pamplona

Denne sorte 2 personers lædersofa har et lækkert design, der passer til alle boliger. Den svæver let og elegant på sine fire høje ben, så det er nemt at gøre rent under sofaen.

Lædersofaen er beklædt med sort okselæder. Lædersæderne er så fyldt op med koldskum, hvilket støtter op om en god siddekomfort. Ydermere betyder skummet, at puderne vil kunne holde deres form og udseende i mange år frem i tiden.

Denne 2-personers sofa måler 93 x 162 x 91 centimeter. Forhandleren noterer, at den i udgangspunktet er vedligeholdelsesfri, men at det dog kan være en god idé at bruge læderpleje for at bevare trådenes elasticitet. I den daglige brug anbefales det at anvende en hårdt opvredet klud ifbm. rengøring.

Find ud af mere om 2 personers lædersofaen hos Moreland.dk her.


7. Sort lædersofa til 3 personer

Model: Oxford

Denne sorte lædersofa til 3 personer er så indbydende, at du og din familie får lyst til at opholde jer i den hele tiden. Sofaens enkle og stilrene design gør, at den passer særligt godt ind i en bolig med en moderne indretningsstil – Mens den naturligvis også fungerer sammen med andre indretningsstile.

Det sorte læder og stellet i ubehandlet bøg får sofaen til at udstråle både eksklusivitet og elegance på højt plan. Den vil hermed med stor sandsynlighed kunne glide naturligt ind i din stue.

De solide sæder sikrer, at du får den helt rette støttekomfort, når du sidder i sofaen. En komfort som kun støttes op af rygpuderne, som får sofaen til at føles både blød og behagelig.

Har du en stor familie, hvor der er brug for mere sofaplads, kan du få Oxford 3-personers sofaen i et sæt med en 2-personers sofa. Ligeledes kommer Oxford som en stor hjørnesofa.

Foruden den sorte udgave fås sofaen også fx i brun læder.

Oxford 3-personers sofaen måler 197 x 78 x 83 centimeter. Du kan se den aktuelle pris på den sorte lædersofa til 3 personer hos Myhomemøbler.dk her.


8. Preston – Klassisk lædersofa til 2 personer

Preston er en helt klassisk lædersofa med god plads til to personer. Den er udstyret med ægte læder på samtlige siddeflader, hvilket jo i sig selv siger noget om kvalitet. Looket er ganske klassisk i sort læder og sorte ben, hvilket får sofaen til at stå skarpt, enkelt og elegant i stuen.

Lædersofaen måler 162 centimeter i bredden, 89 centimeter i højden og 95 centimeter i dybden. Den fås også i en 3-personers variant, hvis dét har din interesse.

En fordel ved Preston er, at sofaen er nem at vedligeholde – faktisk er den i udgangspunktet vedligeholdelsesfri og kan blot rengøres med en hårdt opvredet klud. Du kan dog med fordel give sofaen læderpleje, så trådene forbliver elastiske, og møblet står smukt i mange år.

Du kan købe denne klassiske lædersofa hos Moreland.dk her.


9. Copenhagen – Håndlavet lædersofa i dansk design

Copenhagen 3-personers sofaen er enkelhed og elegance i sin reneste form. Modsat visse andre typer af lædersofaer forekommer dette møbel let snarere end tungt. Det skyldes med al sandsynlighed det nøje gennemtænkte design, som er dansk, og da også bærer præg af visse skandinaviske kendetegn.

Sofaen er håndlavet i Europa og af skøn kvalitet. Betrækket består af ægte læder (men fås også i møbelstof), og på slidfladerne er det ekstra slidstærkt. Her består betrækket nemlig af det særligt hårdføre semianilin-læder. Det er et godt udgangspunkt for en smuk sofa, du kan glædes ved i mange år. 

Copenhagen har puder i PU-skum, og sæde og rygpuder er godt sat fast med velcro-bånd. På den måde undgår du, at puderne skøjter rundt, og at sofaens elementer kommer i uorden. Benene er i sølvfarvet krom.

Den 3-personers lædersofa måler 85 x 86 x 227 centimeter, men sofaen fås i øvrigt også i andre størrelser og former.

Du finder denne håndlavede lædersofa hos Sofa.dk her.


10. Skalma lædersofasæt

Model: Skalma Asmara

Leder du efter et sofasæt i et tidløst og klassisk design? Så er der stor sandsynlighed for, at du finder det rette sofasæt, når du tager et kig på dette Skalma lædersofasæt. Sofasættets udtryk er flot og elegant og afspejler, at hjemmet indrettes med øje for stil.

Der er god plads til hele familien, eller når der er gæster på besøg. Derudover har sofaerne en god siddekomfort, så du vil elske at sidde og slappe af i dem. 

Du kan få lige de lædersofaer, der passer ind i din boligindretnings farver, da sættes findes i sort, i brun samt i en cognacfarve. Ben og gavle er i massiv bøg, og du kan selv vælge, om de skal være i lakeret bøg eller i sæbebehandlet bøg.

2-personers sofaen måler 148 centimeter, mens 3-personers sofaen måler 206 centimeter. Du kan finde dine farvemuligheder for Skalma lædersofasættet hos Erling-christensen.dk her.

Læs også: Sofa – 37 flotte, behagelige og robuste sofaer


11. London-sofa i læder – 2+3 pers

Er dit hjem indbegrebet af klassisk design? Så skal sofaerne naturligvis passe ind i denne stil. Det er lige præcis, hvad et London-sofasæt i læder til 2+3 personer som dette kan, da de er fremstillet i et både tidløst og klassisk design.

Sofaerne passer ind i de fleste boliger, hvor de tilfører rummet et lækkert udtryk og giver dig lyst til at sidde i dem. De er produceret i materialer, der gør, at de er rare og behagelige samt giver dig en optimal støtte. 

Sættet er lavet i sort slidstærkt læder. Investerer du i disse sofaer, har du et pragtfuldt sted at sidde i mange år. Husk dog at give læderet en omgang læderpleje af og til, da det gør sofaernes levetid endnu længere.

Sofaen til to personer måler 155 x 93 x 80 centimeter, mens 3-personers sofaen måler 210 x 93 x 80 centimeter. Har du kun brug for den ene af sofaerne, kan de også købes enkeltvis. Du kan kigge nærmere på London-sofaerne i læder – 2+3 personer hos Moreland.dk her.


12. Billig brun lædersofa – Bonded læder

Model: Sicilia

Har du brug for en billig brun lædersofa i bonded læder, er det værd at kigge nærmere på denne mørkebrune Sicilia 3-personers sofa med ben i sort metal. Sofaens flotte design emmer af en klassisk sofa, der passer til enhver indretningsstil.

Lædersofaen fremstår let og elegant og har en rigtig fin detalje på siderne. Læderet i siderne er nemlig inddelt i ruder, hvilket tilfører et eksklusivt udtryk til sofaen.

De to brede sædepuder har et polster af koldskum, så du er sikret en optimal siddekomfort, da dette materiale er både stabilt og støttende. Rygpuderne er bløde og behagelige på grund af fyldet, der er en blanding af granulat og fibre.

Som ekstra forkælelse kan du vælge at tilkøbe nakkestøtter og en puf, der matcher sofaen. Lædervarianten af sofaen fås i enten brun eller cognacfarvet bonded læder. Vælger du sofaen med stofbetræk, fås den i farverne grå eller grøn. Uanset hvilken farve du vælger, kommer sofaen med sorte metalben.

Lædersofaen måler 82 x 196 x 94 centimeter. Du kan få flere informationer om den billige brune lædersofa i bonded læder hos Ilva.dk her.