Sengerammer og sengestel – 14 gode løsninger

Deklarering-af-artikel
sengeramme sengestel

Det der er fælles for sengerammer og sengestel er, at de udgør ”knoglerne” i en seng. Således får du med en sengeramme eller et sengestel ikke en komplet seng. For at få en komplet seng, skal du derimod supplere med madrasser.

Ved at lave et mix and match mellem sengerammer/sengestel og madrasser kan du få lige netop den seng, du gerne vil have.

Sengestel og sengerammer fås i mange forskellige afskygninger, prisklasser, materialer og størrelser. Her har vi samlet et bredt udvalg til dig. Således finder du i denne guide 14 gode løsninger på fundamentet til din seng.

1. Sengeramme med opbevaring – Massivt træ

Model: Messina Kernebøg sengeramme

Sengeramme med opbevaring - Massivt træ

Hvis du er til en både smuk og praktisk seng i massivt træ, så er Messina i kernebøg fra Sengefabrikken et rigtig lækkert valg.

Sengerammen fås i tre forskellige størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm og 180×210 cm. Disse størrelser svarer til hhv. en lille dobbeltseng, alm. dobbeltseng og dobbeltseng med ekstra længde.

Kort sagt er der sikkert en størrelse på sengerammen, der passer i dit soveværelse. Hvad enten du sover alene eller sammen med én, du holder af.

Noget af det der gør Messina til en rigtig lækker sengeramme er det flotte og robuste kernebøgetræ. Herudover har sengerammen indbygget opbevaring. Denne opbevaring kommer i form af to skuffer under hver side af sengen.

Hvis du gerne vil have en gennemført stil i dit soveværelse, kan du f.eks. sørge for, at alt træ er i samme træsort. Messina i kernebøg er også rigtig praktisk i denne henseende, da du kan tilkøbe en sengehylde i kernebøg enten til begge eller blot den ene side af sengen.

Messina fås også i olieret fyrretræ og hvidmalet fyrretræ.

Du kan købe denne sengeramme med opbevaring hos Sengefabrikken her.


2. Mollis sengeramme

Mollis sengeramme

Hvis du er til det bløde og polstrede look – og også gerne vil have det i dit soveværelse – så er Mollis-sengen fra Bedre Nætter et rigtigt lækkert bud på en sengeramme til dig.

Mollis er ikke en komplet seng. Det er dog tæt på, da du ”blot” vil mangle madrasser. Bedre Nætter forhandler også løse madrasser, så det kunne ikke være ret meget nemmere at sammensætte din egen seng.

Når du køber Mollis sengerammen, får du både sengeramme, lameller og gavl. Gavlen er rigtig smuk og matcher resten af sengen med sit bløde og indbydende udtryk.

Den markante sengegavl er en af de tungtvejende grunde til at vælge Mollis frem for andre sengerammer. Den kraftige gavl giver nemlig fremragende komfort, hvis du ønsker at læse i sengen, ligesom den beskytter væggen bag sengen mod snavs og slitage.

Vælg mellem bredderne 140, 160 og 180 cm. I alle tilfælde måler sengerammen 200 cm i længden. Mollis findes i farverne beige, brun og antracitgrå.

Du finder denne polstrede sengeramme hos Bedre Nætter her.


3. Sengeramme med skuffer og gavl

Model: Messina Fyr Olie sengeramme

Sengeramme med skuffer og gavl

Messina er en rigtig flot og lækker sengeramme, som både er med skuffer og gavl. Gavlen i hovedenden er i en fin højde og kan dermed forhindre din pude i at falde ud over sengekanten.

Højden på gavlen er nok det, der kaldes for middelhøj. Det er en perfekt alsidig højde til Messina, da sengen dermed nemmere kan stå under en skråvæg.

Messina fås i olieret fyrretræ samt i kernebøg og hvidmalet fyrretræ. Derudover fås Messina også i tre forskellige størrelser: Vælg mellem lille dobbeltseng (160×200 cm), almindelig dobbeltseng (180×200 cm) og dobbeltseng med ekstra længde (180×210 cm).

Du skal vælge Messina som din nye sengeramme, hvis du godt kan lide et rustikt look. Det olierede fyrretræ har nemlig en mørk glød og en del synlige knaster, som giver træet et autentisk naturlook.

Messina har indbygget opbevaring i form af i alt fire praktiske skuffer. Der er to skuffer i hver side af sengerammen, og du kan derfor nemt få plads til ekstra dyne og hovedpude samt sengebetræk under sengen.

Den smukke sengeramme i naturligt, massivt træ forhandles af Sengefabrikken. De tilbyder bl.a. gratis fragt og rentefri finansiering, og så scorer de solide 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

Denne sengeramme med skuffer og gavl er til salg hos Sengefabrikken her.


4. Billig sort sengeramme – Passer også til boxmadras

Model: Kaagaard 380

Billig sort sengeramme - Passer også til boxmadras

Er du til det simple og elegante, som samtidig er prisvenligt? Så er Kaagaard Model 380 -sengerammen et oplagt valg.

… Model 380 er nemlig en billig sengeramme i sort, som er perfekt til lamelbunde kombineret med almindelige madrasser. Den passer dog også perfekt til boxmadras, men i så fald skal du ikke tilkøbe lamelbunde.

Hvis du vil lægge almindelige madrasser i sengerammen, skal du vælge den type af lamelbund, som hedder ”Lamelbunde 510”. Denne type af lamelbunde er en standardtype, som passer perfekt til netop almindelige madrasser. Hvis du vil bruge sengerammen til elevation, skal du i stedet vælge ”Elevationsbunde 520”.

Selv hvis du bare gerne vil have boxmadrasser i din nye sengeramme, er der stadig nogle tilvalg, du skal træffe beslutning om. Det drejer sig om typen af ben, og om du vil tilkøbe en gavl.

Benene fås i enten metal eller sort, som matcher resten af sengerammen. Hvis du tilkøber sengegavlen, kan du være helt rolig, for den vil nemlig også matche til resten af sengen.

Kaagaard Model 380 forhandles af Sengefabrikken. Foruden sort fås sengerammen også i hvid, eg og bøg – Samt i mange forskellige størrelser.

Denne billige sorte sengeramme kan købes hos Sengefabrikken her.

Læs også: Boxmadras 180×200 – 10 lækre løsninger


5. Emma sengeramme – Elegant og minimalistisk design

Emma sengeramme - Elegant og minimalistisk design

Med denne stilfulde Emma sengeramme får du en elegant og minimalistisk sengeramme. Den har en høj sengegavl, som tilbyder et skønt ryglæn, når du skal læse eller se en film.

Sengerammens tidløse skandinaviske design vil tage sig godt ud i langt de fleste soveværelser, og den robuste sengegavl bidrager til det eksklusive udtryk.

Du bestemmer selv hvilken madras, du vil benytte sammen med Emma-sengerammen. Du kan f.eks. vælge en af de populære Emma-madrasser – en kombination, der sikrer et gennemgående ergonomisk design. Har du allerede selv en god madras, kan du dog også snildt benytte den.

Sengerammen er opbygget af et solidt træstel med 12 mm tykke lameller. Den har fire ben med en højde på 20 cm, hvilket løfter sengerammen pænt op fra gulvet.

Den moderne Emma-sengeramme kommer i forskellige størrelser (120×200, 140×200, 160×200 og 180×200 cm), så du nemt kan finde den, der passer til netop dit behov.

Du kan købe denne sengeramme hos Emma.dk her.


6. Hvid Messina sengeramme

Model: Messina Fyr Hvid

Hvid Messina sengeramme

Denne smukke hvide sengeramme forhandles af Sengefabrikken og fås i bl.a. hvidmalet fyrretræ. Derudover fås den også i tre forskellige størrelser.

Messina i hvid er en moderne og samtidig naturlig sengeramme, da den er lavet i massivt fyrretræ, som er hvidmalet. Malingen er med vilje ikke heldækkende, så du kan se det smukke træ gennem malingen.

Et soveværelse kan nemt blive lidt rodet, hvis du også opbevarer ekstra sengebetræk, ekstra puder og ekstra dyner i det. Hvis du ikke har god plads i dit hjem, så er pladsen under sengen et oplagt sted til opbevaring. Og med Messina i hvid får du hele fire skuffer – to i hver side af sengen.

Skufferne er diskret placeret under sengen. De kan trækkes ud ved, at du tager fat i det lille praktiske hul, som er øverst på fronten af hver skuffe.

At skufferne er næsten lukket helt af fra fronten er optimalt af flere grunde: Du undgår nemmere at få støv i skufferne, ligesom du undgår, at du og andre der kommer i dit soveværelse kan se ”rodet” under din seng. Sidst men ikke mindst forhindrer du også dine opbevarede ting i at blive bleget af solen.

Du kan købe denne hvide Messina sengeramme hos Sengefabrikken her.


7. Sengeramme til både elevationsseng og alm. seng – Kaagaard

Model: Kaagaard 421

Sengeramme til både elevationsseng og alm. seng - Kaagaard

Uanset om du er til hvid, sort, egetræs-look eller bøgetræs-look, så er Model 421 fra Kaagard et rigtig godt valg. Prisen er lav, men kvaliteten er i top. Med Model 421 får du således en billig men solid seng i spånplade, som er med massive kantlister og beklædt med en lækker finish i én af de fire forskellige farver.

Kaagaards Model 421 forhandles af Sengefabrikken, og sengerammen kan både bruges til elevationsseng og almindelig seng. Hvad du vælger, kommer helt an på, hvad du eksempelvis har i forvejen af madras og elevationsmotor osv.

Du kan også nemt vælge at sammensætte en helt ny seng, da Sengefabrikken også forhandler lamelbunde og løse madrasser.

Sengerammen fra Kaagaard leveres af Sengefabrikken uden madrasser og skuffe, og hvis du vil have dette, skal du købe det separat. Det kan du f.eks. også gøre hos forhandleren.

Denne Kaagaard sengeramme er til salg hos Sengefabrikken her.


8. Hoppekids BASIC – Sengeramme til børn

Sengeramme til børn

Leder du efter en sengeramme, der er egnet til børn i alle aldre? Så er denne moderne og enkle sengeramme fra Hoppekids et oplagt valg. Sengerammen fås i mange forskellige størrelser, hvoraf flere egner sig særligt til børn.

Bredderne er på 70-90 cm, og længderne er på 160-200 cm. Derfor er der masser af muligheder for at købe en seng, som ikke er alt for lang/stor til dit barn. Det kan f.eks. være en fordel at vælge en kort seng til børneværelset, hvis værelset ikke er så stort, og der eksempelvis også skal være plads til et skrivebord.

Den indbydende og solide sengeramme leveres med lamelbund og sengehest. Ønsker du at udbygge BASIC-sengerammen kan det f.eks. gøres med praktiske opbevaringsskuffer eller udtræksseng, som placeres under selve sengen.

Hoppekids BASIC er fremstillet i en hvid farve, men der er gode muligheder for at sætte kulør på sengen ved at vælge farverigt sengetøj og puder.

Du kan købe denne sengeramme til børn hos Mammashop.dk her.


9. Sokkelseng – Sengeramme i eg med opbevaringsrum

Køberne mener: 5 ud af 5 stjerner. Det er, hvad denne sengeramme i eg får af kunderne hos Sengefabrikken. Her beskrives den da også med ordet “perfekt” i en anmeldelse.

Sokkelseng - Sengeramme i eg med opbevaringsrum

Hvis du er på udkig efter en smart sokkelseng, som er med opbevaringsrum, så er denne sengeramme fra Kaagaard et lækkert valg. Opbevaringsrummet findes under madrassen og er gemt af vejen, da der er sokkel på alle sengerammens fire sider.

Når du gerne vil kunne tilgå opbevaringsrummet, er det fordelagtigt at tilkøbe de såkaldte liftbunde. Det kan du gøre direkte på Sengefabrikkens hjemmeside. Hvis du ikke er så interesseret i det smarte opbevaringsrum nede i sengen – Eller måske ikke vil tage ting ud og ind så tit – Så er der lidt penge at spare ved at vælge en almindelig lamelbund.

Sokkelsengen fås i bl.a. ege-look. Derudover fås sokkelsengen også i bøge-look, hvid og sort.

Om du vil have en ret smal seng, eller om du vil have masser af plads at boltre dig på, er helt op til dig. Kaagaard-sengerammen fås nemlig i bredder fra 120 til 180 cm. Længderne er typisk 200 cm, dog fås sengerammen i almindelig dobbeltsengsbredde (180 cm) også med lidt ekstra længde (10 cm ekstra).

OBS: Hvis du vil putte en boksmadras i sengerammen, kan du kun med besvær bruge opbevaringsrummet, men det er til gengæld slet ikke nødvendigt at tilkøbe/bruge en lamelbund i sengerammen.

Denne sengeramme i eg og med opbevaringsrum kan købes hos Sengefabrikken her.


10. Auping – Enkel sengeramme med eller uden gavl

Model: Auronde

Elsker du at personliggøre dine møbler og andre ting til hjemmet? Så er Auronde sengerammen fra Auping det perfekte valg. Auronde er nemlig en både enkel og tidløs seng, som du kan træffe en masse forskellige valg omkring.

Auronde sengerammen kan først og fremmest enten være med eller uden gavl. Gavlen koster et tillæg. Vær opmærksom på, om du får valgt en gavl i den rette bredde i forhold til sengen.

Der er fire forskellige ting at tage stilling til angående denne enkle sengeramme. Udover tilkøb/tilvalg af gavl, så skal du nemlig også vælge størrelse, farve på ramme samt farve på aluminiumsdetaljerne.

Auronde er den oplagte seng til alle medlemmer i familien. Du og din familie kan nemlig nemt få en ramme hver, da bredden spænder fra enkeltmandsseng (80 cm) til dobbeltseng (180 cm). Flere af bredderne fås i tre længder, hvorimod nogle få bredder kun fås i to længder. Der er dog stadig rigeligt med størrelser at vælge imellem, da der i alt er 23 størrelsesvarianter.

Når det gælder farvevalg, er der også rigeligt med varianter at vælge imellem. Her er der hele 16 forskellige varianter. Nogle af dem er lakfarver, mens andre er egetræsfarver. De farvede varianter i egetræ koster et lille tillæg.

Auping sengerammen er til salg hos Sengekompagniet her.


11. Bethany – Sengeramme i smukt velour

Bethany - Sengeramme i smukt velour

Bethany er en super dekorativ sengeramme, som er betrukket med smukt velour. Ved at vælge netop denne model kan du skabe en flot og indbydende sengeløsning, som helt sikkert vil se godt ud i dit soveværelse.

Sengerammens mest iøjnefaldende detalje er den markante sengegavl, som hæver sig op fra sengens hovedende. Sengegavlen – som for øvrigt også kan købes separat – består af vertikale velourpolstrede elementer i forskudt højde. Gavlen er højest på midten, hvilket skaber en flot og ophøjet, trone-agtig effekt.

Den solide ramme er bygget i træ og beklædt med det lækreste, bløde velour. Gavl og ramme findes i farven beige, og dens sorte ben skaber en smule kontrast hertil.

Når du vælger at købe en sengeramme, bestemmer du helt selv, hvilken type madras du vil benytte i din seng. Bethany er forsynet med kraftige lameller, som sikrer god støtte og luftcirkulation til madrassen.

Sengerammen findes til standard-madrasmålet 120×200 cm. Således passer den til en almindelig trekvartseng.

Du finder denne sengeramme i velour hos My Home Møbler her.


12. Delta sengeramme

Delta sengeramme

Leder du efter en billig sengeramme, så er Delta sengerammen fra BOBO et rigtig godt bud. Prisen er nemlig i bund for denne flotte, simple sengeramme.

Gavlen i hovedenden er rigtig flot med sit tofarvede design. Det øverste af gavlen er nemlig i en træfarve, som matcher de to ben i fodenden. Gavlen i hovedenden udgør benene i denne ende, da det er en plade, som går fra gulvet og op.

Resten af sengerammen er også flot og simpel, og den hvide farve passer rigtig godt sammen med egetræsfarven.

Sengerammen er perfekt som almindelig dobbeltseng, da den måler 180 cm i bredden og 200 cm i længden. Der medfølger ikke madrasser, og sengerammen leveres usamlet.

Delta sengerammen er rimelig robust, da den f.eks. er understøttet af to ben under midten af sengen.

Hvis du gerne vil have et gennemgående design i dit soveværelse, kan du med fordel supplere med f.eks. sengebord og kommode i samme serie.

Delta sengeramme kan købes hos BOBO her.


13. HAY sengeramme – Connect Bed

HAY sengeramme - Connect Bed

Connect Bed sengerammen fra HAY kunne næsten ikke være mere simpel. HAY har nemlig her prioriteret det stilrene og simple design.

Connect-sengerammen er produceret med fokus på computerstyring og præcision, hvilket har resulteret i to højkvalitets sideskinner og to endeskinner i pulverlakeret metal.

Rammen samles nemt med de medfølgende skruer, og der medfølger også en tværbjælke til at understøtte madrassen/madrasserne. Der medfølger ikke madras/madrasser, og lamelbunde skal også købes separat.

Connect Bed fra HAY er i sovemålene 140×200, 160×200 eller 180×200 cm, og sengerammen er 30 cm høj. Connect sengerammen forhandles af Trendyliving, og de tilbyder bl.a. finansiering og gratis fragt.

Med sit simple, stilrene design i hvid, passer Connect ind i mange forskellige stilarter. Derfor passer sengerammen sikkert også ind i dit hjem.

Denne HAY sengeramme er til salg hos Trendyliving.dk her.


14. ACT NORDIC Line – Sengestel i metal

ACT NORDIC Line - Sengestel i metal

BOBO forhandler Line sengestellet fra ACT NORDIC. Det er et sengestel i hvidlakeret metal, og det er udelukkende egnet til boksmadrasser. Det er det, fordi indersiden af stellet ikke har nogen kant, som du kan lægge lamelbunde på.

Line sengestellet er smukt udført i metal, der har fine detaljer på både hovedgavlen og fodendens gavl. Med sine fine detaljer, leder dette sengestel tankerne hen på de gamle dage med smukke detaljer i metal.

Mens Line stellet er både klassisk og romantisk i sit design, er det samtidig også moderne. Det er nemlig den perfekte kombination af nyt design med inspiration fra ”de gode gamle dage”.

Sengestellets ydre dimensioner er 105 cm i højden, 146 cm i bredden og 208 cm i længden. Sovemålene er 140×200 cm, hvilket svarer til en trekvartseng.

Foruden sengeramme fås Line også som f.eks. sofaseng (ramme) og natbord.

Du finder dette sengestel i metal hos Boboonline.dk her.

Læs også: Seng – Guide: De 33 bedste senge på det danske marked (2024)