Køkkenlamper – Stor guide til din køkkenbelysning

Deklarering-af-artikel

Køkkenet bliver i dag brugt til meget mere end blot at lave mad. Det er stedet, hvor familie og venner samles. Der bliver lavet lektier, hygget med snacks og dybe samtaler afholdes i dette rum.

Derfor er det utrolig vigtigt at finde køkkenlamper, der matcher køkkenets stil – og som samtidig er i stand til at levere de optimale lysforhold, uanset hvad køkkenet bliver brugt til. Vi har derfor i denne guide samlet en række bud på gode køkkenlamper, så du kan finde inspiration til at vælge den rette lampe for dig.

Ny lampe til dit køkken? Find den i guiden her


1. Billig køkkenlampe

Model: Nordlux Grant pendel

Denne billige køkkenlampe fra Nordlux er en sød og klassisk lampe til køkkenet. Skærmen er produceret af mundblæst glas og toppen er i messing. Det gør den til en fin lille loftspendel, der pynter over ethvert køkkenbord.

Køkkenlampen kan monteres med flere lamper ved siden af hinanden og er særdeles velegnet til det lille køkken. Den er ligeledes en god kontrast til et køkken i mørke materialer eller ved en mørk væg.

Vi har her valgt at linke til loftslampen med en diameter på 25 centimeter. Du finder dog også lampen i størrelserne Ø15 og Ø35 via boksen nedenfor.

Lampens ledning har en flot og funktionel længde på to meter.

Kig nærmere på den billige køkkenlampe hos Lamper.dk her.


2. Pendel til køkken – Flowerpot

Model: Flowerpot VP1 Pendel

Den klassiske Flowerpot er et godt valg som en pendel i køkkenet. Den er designet af den arkitektuddannede Verner Panton, som også står bag Tivoli stolen, Verner Panton stolen, Topan lamperne og mange andre flotte danske designs.

Pendlen er inspireret af Flower Power-tiden i 60’erne og 70’erne. Det er således en på én gang markant og elegant køkkenlampe, der først vandt indpas i restauranter og siden hen også i hjemmene.

Den tidløse Flowerpot er fremstillet af &tradition, som lægger vægt på de nordiske rødder. Dette kommer til udtryk i deres valg af former og materialer. &tradition har ligeledes fokus på både god kvalitet, holdbarhed og æstetik.

Lampen er fremstillet i aluminium. Højden er 16 centimeter, og diameteren er 23 centimeter. Du kan bruge en pære på op til 40W, så du kan få et godt lys over køkkenbordet. Flowerpot pendlen fås i mange forskellige farver såsom gul, hvid, sort og blå.

Find prisen på Flowerpot pendlen til køkkenet hos Andlight.dk her.


3. Secto Octo – Køkkenlampe med lameller

Kender du den klassiske køkkenlampe Secto Octo 4240? Så kan du her møde dens lige så stilbevidste lillebror, Secto Octo 4241. Lampen består af formspændte birkestave, der danner en smuk og rummelig kugle. Når lampen tændes, kommer lyset ud mellem lamellerne, og køkkenet liver op.

Du kan vælge Secto Octo i en række fine farver, nemlig sort, hvid, valnød og birk. Det giver dig mulighed for at tilpasse lampen stilen i dit køkken. Men det kan næsten ikke undgå at blive flot – hvis du hænger flere af køkkenlamperne tæt på hinanden, ligner det næsten en kunst-installation.

Secto Octo er produceret i Finland, og materialet er finsk birkefinér. Træet er PEFC-certificeret, så du kan være sikker på en høj og miljøvenlig kvalitet. Her får du altså et stykke smukt og bæredygtigt design, som kan lyse køkkenet op.

Du kan købe Secto Octo køkkenlampen hos Andlight.dk her.


4. GUBI Multi-Lite – Lampe med flere forskellige slags køkkenbelysning

Denne smukke GUBI Multi-Lite lampe giver dig mulighed for at lege med flere forskellige slags køkkenbelysning. Lad lyset falde på spisebordet eller dæmp belysningen ved bordet ved at vende lyset opad. Du kan også skabe en asymmetrisk belysning, som gør køkkenet helt unikt.

GUBI Multi-Lite lampen trækker tråde helt tilbage til 1972, hvor designet blev tegnet for første gang. Designeren hed Louis Weisdorf, og hans kreative tankegang førte til denne multifunktionelle lampe med mange slags belysning.

Lampen består af to cylinder-formede skærme, som er omkranset af en metalring. De to skærme er mobile og kan roteres, så lampen kan indtage mange forskellige udtryk. Det betyder, at din køkkenbelysning kan varieres på et utal af måder. Uanset hvordan du vender og drejer lampen, vil den altid stå skarpt i dit køkken.

Du kan købe denne lampe hos Andlight.dk her.


5. Normann Copenhagen Amp – Hyggelig & minimalistisk køkkenlampe

Stilfuld hygge er nøgleord, når det kommer til denne Normann Copenhagen Amp køkkenlampe. Simon Legald står bag det minimalistiske design på den stemningsfulde lampe i marmor og glas. Materialerne er smukke sammen, og det sorte marmor klæder det røgfarvede glas rigtig fint.

Lampen gør sig godt som en anderledes belysning over spisebordet, men udgør også en flot og dekorativ genstand, hvis du hænger den i et hjørne af rummet. Det er den slags detaljer, der skaber personlighed i et køkken, så rummet bliver helt dit eget.

Belysningen er dæmpet, hyggelig og behagelig. Det skaber en fin kontrast til det stilfulde og minimalistiske design, som ellers kendetegner lampen. Dermed får du det bedste fra to verdener med Norman Copenhagen Amp lampen: Hygge og stil!

Normann Copenhagen Amp køkkenlampen er til salg hos Andlight.dk her.


6. Væglampe til køkken – Bestlite

Model: Bestlite BL6 væglampe

Robert Dudley Best står bag denne enkle og elegante væglampe til køkkenet fra Bestlite. Det er en tidløs klassiker, der så dagens lys tilbage i 1930. På grund af lampens flotte design er den blevet udstillet på Design Museum i London.

Et stilrent køkken kræver en stilren lampe. Det er lige præcis det, som Robert Dudley Best har formået at lave med denne stilfulde lampe. Den tilfører køkkenet noget helt unikt med dens bløde og behagelige lys lige der, hvor du har behov for det.

Det er en fleksibel og justerbar lampe, der kan anvendes i køkkenet. Den to meter lange ledning er forsynet med en trykafbryder, så det er nemt at tænde og slukke for væglampen.

Væglampen er lavet af metal. Højden er på 49,5 centimeter, mens diameteren på skærmen er 16 centimeter. Du kan sætte en pære i med op til 40W. Lampen kan fås i et væld af farver, så der er noget for enhver smag. Køb væglampen hos Andlight.dk her.


7. Loftlampe til køkken

Model: PH 2/1 Pendel – Louis Poulsen

Denne elegante og tidløse loftslampe til et køkken er en del af den berømte PH-familie. Den er ligeledes medlem af 3-skærmsfamilien, som Poul Henningsen er så kendt for. Han viede sit liv til at skabe den perfekte lampe, som skulle være med blændfrit lys, skabe bløde skygger og sørge for, at lyset var rettet mod der, hvor der var brug for det.

Loftslampen til køkkenet er velegnet til alle former for køkkener uanset dets stilart og indretning. Lampen tilfører køkkenet et fantastisk lys, så du får perfekte arbejdsforhold, når du udfolder dine kulinariske evner. Den er kort sagt prikken over i’et i køkkenet med sit enkle og flotte udtryk.

Køkkenlampen er fremstillet i mundblæst opalt glas. Højden er 14 centimeter og diameteren 20 centimeter. Der følger en ledning på tre meter med, og du kan som maksimum anvende en 40W pære i lampen.

Du kan købe denne loftlampe til køkkenet hos Luxlight.dk her.


8. Lys under overskabe i køkken

Lys under overskabe i koekken
Kitchn.dk

Lys under overskabe og hylder i køkkenet er en praktisk foranstaltning, da det giver et godt lys til køkkenbordet. Med LED-spot kan du få en optimal belysning, når du står og kokkerer i dit køkken.

Denne LED-spot er fremstillet i børstet stål, hvilket passer ind i ethvert køkken. Den afgiver et dejligt og varmt hvidt lys, så dine øjne ikke bliver irriteret af for skarpt lys. Der er en to meter lang ledning til denne LED-spot, hvilket gør det muligt at have flere under skabet eller hylden, hvis der er behov for det.

Du får en billig kvalitetsspot med et indbygningsmål, der er på 5,5 centimeter i diameteren og 1,1 centimeter i indbygningsdybden. Du kan se den aktuelle pris på dette lys under overskabe i køkkenet hos Kitchn.dk her.


9. Spots til køkken

Model: Fabian Beluga væg/loftlampe – Tripple

Spots til køkkenet i form af en vægspot eller en spot i loftet er en rigtig god løsning til at få det lys, der er brug for i et køkken. Marc Sadler har designet denne spot for Fabbian. Du får derved her spots til køkkenet, der er på forkant med de nyeste trends og lampedesigns.

Beluga lampen har med sin klare farve et yderst elegant udtryk. Ydermere får den polerede krom denne spot til at fremstå meget sofistikeret i dit køkken på grund af sin ekstreme glans.

Lampens mål er: 11,6 centimeter (diameter), 36 centimeter (længde) og 11,3 centimer (højde). Du kan bruge 3 x 75W GU10 spots i den. Foruden den klare variant findes køkkenlampen også i en række andre farver hos forhandleren – herunder rød, gul og blå.

Du kan købe disse sports til dit køkken hos Andlight.dk her.


10. LED køkkenbelysning

Model: Focus Mini L700 LED køkkenbelysning

LED køkkenbelysningen fra Light-Point er en moderne lampe, der forener funktionalitet med et skønt design. Spotskinnen er fremstillet med minimalisme og æstetik for øje. Den er derfor et godt valg til et køkken med glatte flader og rene linjer.

FOCUS L700 er designet, så lyset peger lodret ned i gulvet. Det giver nogle spændende effekter i køkkenet, hvorved du får et visuelt flot lys.

Lampen er produceret i aluminium. Aluminium er varmeledende, hvilket medfører en kølende effekt på LED-lyskilden. Derved bliver lampens levetid forlænget. Det betyder ligeledes, at du ikke brænder fingrene, hvis du har brug for at justere på LED-belysningen, når den er tændt.

Enheden bruger 3 x 4W LED-pærer. Længden er 70 centimeter, og diameteren er på 5,5 centimeter. Du kan få denne LED køkkenbelysning i farverne sort og hvid.

Læs mere om LED køkkenbelysningen hos Luxlight.dk her.


11. Køkkenlampe over vask

Model: Slim S1200 Pendel

Har du brug for en køkkenlampe over din vask, er denne stilfulde og smukke Slim S1200 Pendel et oplagt valg. Den er designet af Ronni Gol, som er blevet inspireret af den minimalistiske indretning i et køkken.

Dens design gør den særdeles velegnet til at hænge over køkkenvasken, køkkenøen eller spisebordet. Det stærke LED-lys gør det muligt at få et godt lys, som ikke blænder, når du eksempelvis laver mad i køkkenet. Du kan selv indstille, hvor kraftigt lyset skal være med lysdæmperen.

Køkkenlampen er fremstillet i aluminium. Dens længde er 120 centimeter, bredden er 5 centimeter og højden er 1,6 centimeter. Ledningen er tre meter lang.

Du kan købe denne køkkenlampe hos Luxlight.dk her.

Se varianter – Slim S1200 Pendel

12. Osram køkkenbelysning – LED plafond

Model: Ledvance Orbis Click plafond

Osram køkkenbelysning i form af LED plafond giver dig et hav af muligheder. Du kan belyse dit køkken på den måde, der sætter dig i præcis den stemning, du er i humør til. Det kan gøre mangt et måltid eller aftenstunder med et glas vin endnu bedre.

Den smarte køkkenbelysning kan nemlig skifte farve på lyset, og du kan også vælge mellem kølige og varme nuancer. Du skal ikke ud at finde én eller anden helt særlig pære, og du kan bruge din normale afbryder til at indstille lyset. Det er smart, nemt og lidt af en lys idé!

Du finder denne Osram LED plafond hos Lampeguru.dk her.


13. Philips Hue køkkenlampe

Model: Philips Hue Pillar køkkenlampe

Philips Hue køkkenlampen er kendetegnet ved sit fine og simple design, der gør, at den stille og roligt falder ind i dit køkkens stil og indretning. Den udstråler kvalitet takket være det rene design og dens lækre overflade.

Du kan få nøjagtig det lys, du har behov for i dit køkken, da du kan få Hue Pillar Spot som enkeltspot og som dobbeltspot. Du kan derfor mikse din belysning i køkkenet, så du opnår et fuldendt lys, der skaber den rette stemning.

Modellen er fremstillet i metal og kan fås i en fin lettere matteret sort farve eller en lettere matteret hvid. Du kan vælge, om du vil have den med eller uden en lysdæmper. Få flere oplysninger om Philips Hue køkkenlampen hos Andlight.dk her.


14. Køkkenlampe i glas

Model: Toldbod Glas Pendel – Louis Poulsen

Louis Poulsen er et anerkendt brand, som har en lang og traditionsrig historie bag sig. Denne køkkenlampe i glas er en Toldbod glaspendel fra Louis Poulsen, der kom på markedet i 2003. Den har et præcist og flot design, der gør den til en praktisk lampe i køkkenet.

Lampens enkle design gør, at den ser visuelt godt ud, når der hænger flere af den samme lampe på rad og række. Den smukke form på skærmen, der er fremstillet af mundblæst opalt glas, og det børstede rustfrie stål, får et æstetisk udtryk frem i lampen.

Det bløde og ensartede lys, som pendlen afgiver, lyser perfekt nedad, så du opnår optimale lysforhold over køkkenbordet. Du kan vælge mellem lampen i størrelserne 15,5 eller 22 cm i diameteren, og den kommer med en tre meter lang ledning. Du kan købe køkkenlampen i glas hos Luxlight.dk her.

Se varianter – Toldbod Glas Pendel

15. Køkkenlampe med lysstofrør – Industriel

Model: V-Tac T8 LED grundarmatur

Foretrækker du en køkkenlampe med lysstofrør, er dette industrielle armatur en mulig løsning. Armaturet er i et åbent design, der gør, at du får ekstra meget lys fra lysstofrøret, da lyset ikke bliver begrænset af en skærm.

V-Tac står bag dette armatur. Ved fremstilling af deres produkter har de fokus på et flot design med den nyeste teknologi og en høj lysstyrke, hvilket gør, at du her får en køkkenlampe i høj kvalitet.

Det åbne LED armatur er klar til montering. Du skal bare huske at tilkøbe et LED T8 rør, da det ikke medfølger.

Du kan få flere forskellige længder på dette armatur. Se længderne og find prisen på køkkenlampen med lysstofrør hos Mrperfect.dk her.


16. Lampe Gras til køkken

Model: N302 – Lampe Gras

Gras-lampen er blevet lidt af et samlerobjekt verden over med dens visionære og tidløse design. Med denne loftslampe til køkkenet får du en unik lampe, der både er enkel og robust på samme tid.

Alle detaljer i designet er gennemtænkt. Den er fremstillet i et ergonomisk korrekt design. Det originale udtryk på lampens arm og krop gør den både smuk og klassisk på én gang.

Denne loftslampe er blevet intet mindre end et ikon her i det 20. århundrede, trods dens rødder går helt tilbage til 1921. Det er en utrolig funktionel køkkenlampe, da du kan justere armen og skærmen alt efter, hvor du vil have, at lyset skal rettes hen.

Loftslampen er fremstillet i sort metal. Diameteren på skærmen er 14 centimeter, mens armens længde er på minimum 55 centimeter og maksimum 92 centimeter. Foruden den sorte model fås lampen hos i en række andre farvekombinationer, som du finder i boksen nedenfor.

Du kan købe denne lampe til køkkenet hos Andlight.dk her.


17. Lampe til køkkenø

Model: Ambit Rail Pendel – Muuto

Har du brug for en lampe til køkkenøen, er denne Ambit Rail lampe fra Muuto svær at komme udenom. Muuto ønsker at skabe et helt nyt perspektiv inden for skandinavisk design. Derfor har de fokus på det minimalistiske udtryk, som især er velegnet til den nordiske stil og indretning.

Tanken bag Ambit Rail lampen har været at give liv til den klassiske billardbordslampe på en nytænkende måde. Det har blandt andet udmundet sig i en konstruktion, der består af tre skærme, som er monteret på et rør således, at alle samlinger og kabler er gemt godt af vejen. De utrolig tynde wires får det til at se ud som om, at lampen svæver let og elegant over køkkenøen.

Du kan finde modellen i flere farver. Lampen, der er lavet i aluminium, har en længde på 126 centimeter og en ledning på fire meter.

Du finder lampen til køkkenøen hos Andlight.dk her.


18. Moderne køkkenlampe – Le Klint

Model: Le Klint Arc Pendel

Her finder du en moderne køkkenlampe fra den danske virksomhed Le Klint. Le Klint er kendetegnet ved godt kunsthåndværk, æstetik og kvalitet, hvilket afspejler sig klart og tydeligt i denne Arc Pendel.

Du får muligheden for at sætte dit helt eget personlige præg på dit køkken med denne moderne køkkenlampe. Lampens udformning er inspireret af de smukke hvælvinger, der findes i Grundtvigs Kirken i København. P.V. Jensen-Klint var i tidernes morgen tegneren af kirken.

Skærmens æstetiske udtryk gør lampen til noget helt særligt sammen med detaljerne i eg. Lampen fås også i en sort version.

Lampens diameter er på 23 centimeter, og den er 27 cm høj. Lampen bruger 15W LED-pærer, og den har en ledning på 3 meter.

Se de mange muligheder for en moderne køkkenlampe hos Luxlight.dk her.


19. Køkkenlampe i kobber

Model: Frandsen Ball Pendel

En lampe i kobber er et godt og sikkert valg som køkkenlampe. Med denne Ball pendel i blank kobber får du en klassisk lampe, der hviler i sig selv i ethvert køkken. På grund af lampens enkle og flotte design har den været elsket af mange gennem en lang årrække.

Ball pendlen bringer hygge med sig ind i køkkenet. Den komplementerer de fleste indretningsstile til fulde, hvilket gør den nem at have med at gøre. Da kobber og messing igen er på vej ind i de danske boliger, gør det lamper i kobber til et moderigtigt valg, når der skal nye lamper i køkkenet.

Pendlen har en diameter på 18 centimeter og kommer med en ledning på to meter. Ball pendlen fås i kobber og et hav af andre farver. Find køkkenlampen i kobber hos Lamper.dk her.


20. Fransk køkkenlampe

Model: Chic Antique Factory lampe

Skal dit køkken have et New Yorker look, ligne den franske landstil eller have et romantisk udtryk? Så er denne Factory lampe det helt rette valg.

Chic Antique, som fremstiller denne franske køkkenlampe, er netop kendetegnet ved, at deres produkter oser af charme samt et råt og rustikt look. Derfor er denne køkkenlampe velegnet til forskellige indretningsstile.

Det skønne ved lampen er, at den er designet således, at selv om den er ny, så fremstår den med patina. Det får den til at se gammel og antik ud, hvilket giver den et autentisk finish.

Lampens højde er 55-72,5 centimeter (justerbar), og den har en diameter på 32 centimeter. Den franske køkkenlampe kan købes hos Hoejgaardbrugskunst.dk her.


21. Herstal køkkenlampe

Model: Herstal Maxi Dove pendel

Herstal er kendt for at have designet og produceret et hav af funktionelle og flotte lamper. Det gælder naturligvis også denne Herstal køkkenlampe. Den er således lavet i et stilrent design, hvor lampeskærmen består af opalt glas med krombeslag.

Lampeskærmen leverer et direkte lys samtidig med, at det er blødt og diffust. Det gør derfor denne Herstal lampe perfekt til at oplyse køkkenet, så der kommer en hyggelig og behagelig stemning i rummet.

Lampens hvide skærm måler 22 centimeter i højden og har en diameter på 30 centimeter. Du kan finde den aktuelle pris på Herstal køkkenlampen hos Byghjemme.dk her.