Brødkasser – De 11 bedste

Deklarering-af-artikel
Brødkasse

Brødkasser er et gammelt, men genialt påfund. Hvis du gerne vil holde brød, kiks og kage friskt så længe som muligt – samt bevare hver en krumme og knasen – så skal du have en brødkasse. Kassen beskytter nemlig tørvarerne mod sollys og luft, så smag og bid bevares.

Samtidig kan det være skønt at få brødposer og kiksepakker væk fra køkkenbordet og ned i kassen. Det skaber orden og rene linjer, og med de flotteste brødkasser, bliver dit køkken endnu mere dekorativt.

Savner du inspiration til, hvilken brødkasse du skal vælge? Så læs med i denne artikel. Her får du nemlig vores bud på de 11 bedste brødkasser, som markedet har at byde på lige nu.

1. Wesco Grandy brødkasse – Flere farver (rød, sort, hvid m.v.)

Wesco Grandy brødkasse - Flere farver (rød, sort, hvid m.v.)

Denne Wesco Grandy brødkasse gemmer sig ikke i hjørnerne, og den er ikke genert. Tværtimod træder den stærkt og flot frem på køkkenbordet, eller hvor du nu vælger at placere den. Du kan altså med fordel opbevare dit brød i denne praktiske og effektfulde brødkasse, som måler 42 (L) x 21,5 (B) x 17 (H) centimeter.

For dig, der finder styrke i blodets og kærlighedens farve, er den blanke, røde Wesco Grandy brødkasse lige sagen. Er du mere futuristisk anlagt, kan du gå med den mere afdæmpede “spacegrey”. Du finder også brødkassen i en klassisk sort eller hvid samt en række andre farver – Så der er valgmuligheder nok.

Er du på udkig efter en lille brødkasse til kiks og knas, eller er det en ekstra stor brødkasse, du har brug for? Så kan Wesco Grandy indfri begge disse ønsker. Serien rummer nemlig både den såkaldte “Mini Grandy” og “Super Grandy”, som er alternativer til standardmodellen. Uanset størrelsen på din brødkasse kan du være sikker på, at dit brød holder sig friskt og lækkert derinde.

Du kan købe denne Wesco Grandy brødkasse hos KitchenOne her.


2. RIG-TIG brødkasse – Med låg der kan bruges som skærebræt

RIG-TIG brødkasse - Med låg der kan bruges som skærebræt

RIG-TIG har fremstillet en brødkasse, som har et utrolig stilrent design. Den passer perfekt ind i den nordiske indretning med den sart lysegrå farve og det organiske bambuslåg. Brødkassen har desuden den ovenud smarte funktion, at låget ikke bare kan bruges som låg – det kan også bruges som skærebræt!

Du får altså to-i-en med denne RIG-TIG brødkasse, som kan indeholde rugbrød, franskbrød og baggodter til hele familien. Den måler 13 høje centimeter, 34 brede og 23 dybe centimeter og har altså en god rummelighed.

Kassen er skabt af melamin, og den er ganske fri for BFA og ftalater. Låget i bambus har godt af at få en behandling med vegetabilsk olie ind imellem. På den måde holder den stilrene brødkasse og skærebrættet nemlig i mange gode år.

RIG-TIG brødkassen ser ikke bare flot ud på køkkenbordet, den er også nem at have med at gøre. Du kan rengøre den med varmt sæbevand, så den altid står skarpt og strålende. Derudover har den også den praktiske funktion, at den holder dit brød friskt i længere tid. I det lange løb kan brødkassen altså vise sig at være en RIG-TIG god investering.

Denne brødkasse med låg kan købes Kitchenone.dk her.


3. Brabantia brødkasse

Brabantia brødkasse

Har du en mindre krog tilovers i køkkenet, hvor der er plads til en smart brødkasse? Så kan det være, at det er denne Brabantia-model, der skal inviteres ind i dit hjem. Den måler 17,3 x 45 x 27 cm, og den er således relativt kompakt, men rummelig.

Kassen er skabt i stål, som altid ser smukt ud i køkkenet. Den er designet således, at der kan komme luft ind under brødet, hvilket sikrer en optimal opbevaring af det.

Brødkassen kommer med hele 10 års garanti, hvilket vidner om en robust byggekvalitet.

En sidste fordel ved denne brødkasse er, at den er flad på toppen. Låget åbnes og kører op på indersiden, og derfor kan du sagtens sætte noget på toppen af kassen. Det et altså endnu en grund til, at denne Brabantia brødkasse er helt perfekt til det mindre køkken, hvor der skal spares på pladsen.

Du finder denne Brabantia brødkasse på Coop.dk her.


4. Stelton Emma brødkasse – Grå eller sand

Stelton Emma brødkasse - Grå eller sand

Kernerne i rugbrødet skal holde sig saftige, og riskiks skal forblive sprøde og luftige. Du kan opnå begge dele med denne Stelton Emma brødkasse i en afdæmpet grå farve. Den har et på én gang moderne og klassisk design, og håndtaget i bøgetræ tilføjer lige dét ekstra twist, der gør den til noget helt særligt.

Brødkassen fungerer super til at holde al slags bagværk, samt kiks og småkager, friske i længere tid. Hvis du gerne vil bevare den rette krumme eller knasen, er det altså en stor hjælp at tilføje Stelton Emma brødkassen til køkkenet. Den sørger nemlig for, at konsistensen bliver ved med at være, som bageren har skabt den.

Kassen er fremstillet i rustfrit stål, og låget har som nævnt et håndtræ i bøgetræ. Den måler 33 centimeter i bredden, 19 centimeter i højden og 25 centimeter i dybden og passer altså smukt ind i familiekøkkenet. Både morgen– og frokostbord vækkes til live, når Emma sættes frem.

Stelton Emma brødkassen kan købes hos Kitchenone.dk her.


5. Plint – Retro brødkasse (vælg mellem flere farver: Sort, grøn, lyserød m.v.)

Kan du heller ikke få nok af retro-looket i køkkenet? Så vil du helt sikkert falde pladask for denne brødkasse fra Plint. Den fås i en række fine pastelfarver, der får nostalgien til at klinge. Men udover et godt look er brødkassen også optimeret, så den skaber de bedst mulige betingelser for dit brød.

Plint har altså skabt en brødkasse, som forener retro-æstetik og moderne funktionalitet på bedste vis.

Med brødkassen er det slut med brødposer, der flyder på køkkenbordet. Køkkenskabene kan også blive befriet for brød og småkager, så du får plads til andre ting. Og der er absolut ingen grund til at lægge brødet i køleskabet, hvor det mister smag og pondus. Med brødkassen er der ingen tvivl om, hvor bagværket hører til.

Plints retro-brødkasse måler 15 centimeter på den høje led og 34 på den brede. Den er 24 centimeter dyb, så der er nok plads til brød, som skal skærmes for luft og solskin. Kassen kommer i flere bedårende farver: Lige fra lysegrøn til lyserød, cremefarvet, isblå, sort og rød.

Denne retro brødkasse er til salg hos Pindhus.dk her.


6. Alessi brødkasse – Sort eller hvid

Køberne mener: Den bedste brødkasse? Muligvis. Brugernes anmeldelser hos KitchenOne giver ihvertfald denne Alessi brødkasse et gennemsnit på flotte 4,8 ud af 5 stjerner.

Alessi brødkasse

Denne brødkasse fra Alessi tager dig dig et smut med til fremtiden! Den italiensk designede brødbeholder har således et futuristisk udtryk og fås i glansfuld sort eller hvid plast. Bag designet står Elisa Gargan og Stefano Giovannoni.

Brødkassen måler 30 (B) x 46 (L) x 16,5 (H) centimeter, og på forsiden finder du en praktisk luge. Det gør kassen meget nem at have med at gøre, hver gang brødet skal ind og ud. Samtidig lukker lugen tæt, så indholdet af kassen ikke får unødig ilt, lys eller varme.

Siden 1927 har det italienske brand, Alessi, designet og produceret udstyr til blandt andet køkkenet. I samlingen finder du både smukt, poleret stål og farverige plast-produkter. Den futuristiske brødkasse er en del af produktserien, Gnam, og den passer perfekt ind i det moderne køkken.

Alessi brødkassen kan købes hos Kitchenone.dk her.


7. Joseph Joseph – Stor brødkasse med låg i bambus

Joseph Joseph - Stor brødkasse med låg i bambus

Joseph Joseph har udviklet denne store brødkasse med flere funktioner. Den har nemlig et multifunktionelt låg i bambus, som du kan løfte ved hjælp af det indbyggede håndtag. Vend låget om, og voilà – du har nu et smart og smukt skærebræt til dit brød.

Det bliver ikke meget nemmere at smøre en franskbrødsmad, når du har brødkasse og skærebræt lige ved hånden.

Den store brødkasse er lavet af plast, og den måler 35,5 cm i højden, 21,5 cm i bredden og 18 cm i dybden. Kassen fås i sort og hvid og rummer plads til hele familiens, eller bofællesskabets, brød og kageværk.

Joseph Joseph tænker altid i funktionalitet og innovation. Derfor vil du ofte opleve, at deres produkter kan mere end det mest åbenlyse. I dette tilfælde får du altså ikke bare en stor brødkasse men også et vendbart låg i bambus, som du kan skære brød på.

Brødkassen har desuden en skridsikker bund, så den står fast på køkkenbordet, og du undgår at lave ridser, når du rykker rundt på den. Du kan nemt vaske både kasse og låg, så længe du sørger for, at låget er helt tørt, når du lægger det på brødkassen igen.

Du kan købe denne store Joseph Joseph brødkasse hos Kitchenone.dk her.


8. Dorre Bella – Billig brødkasse i metal

Dorre Bella - Billig brødkasse i metal

Hvis du gerne vil have en pæn og virksom brødkasse til en billig pris, kan du kigge nærmere på Dorre Bella. Denne brødkasse består af kulstofstål, som er et både stærkt og langtidsholdbart materiale. Selvom brødkassen i metal er billig, kan du altså have glæde af den i rigtig lang tid.

Den bærer et simpelt design uden for mange dikkedarer, og den matcher køkkener i mange forskellige stilarter. Det skaber orden og rene linjer, når plastikposer med rundstykker og rugbrød kommer ned i den hvide kasse, og det frigør også plads på køkkenbord og i skabe.

Kassen fås i to størrelser, alt afhængigt af hvor brødflov du er. Den lille Dorre Bella-brødkasse måler således 20 x 20 x 13,5 centimeter, mens den store måler 42 x 22 x 16,5 centimeter. På den måde er den ikke bare et godt match til de fleste køkkener rent stilmæssigt, men også i forhold til størrelsen.

Denne billige brødkasse i metal kan købes hos Kitchenone.dk her.


9. Vipp brødkasse – Med låg i stål

Vipp brødkasse - Med låg i stål

i samarbejde med PriceRunner

Vipp brødkassen er en eksklusivt udseende og praktisk brødkasse. Med låget af stål kan du let skærme brød, boller og kage for støv, bananfluer, og hvad der ellers måtte trænge sig på. Brødkassen indeholder i øvrigt en vaskbar inderpose, så bagværket er ekstra godt beskyttet.

Målene på denne luksuriøse brødkasse er 18 centimeter i højden, 22,5 i bredden og 41 centimeter i længden. Den klæder langt de fleste moderne køkkener, og især hvis du har hang til minimalisme og rene linjer, vil Vipp270 passe godt ind.

Vipp brødkassen har en række fordele, som løfter den op i topklassen indenfor køkkenudstyr. Udover den vaskbare inderpose har den således en beskyttende gummiring i bunden, der gør, at den ikke beskadiger overflader. Du kan altså trygt rykke rundt på den i forbindelse med rengøring, eller hvis brødet skal hen på spisebordet til frokost.

Brandet er kendt for praktisk design og solid funktionalitet, og det får du også med denne brødkasse. Den er nem at rengøre (særligt grundet låget i stål), og inderposen kan komme i vaskemaskinen for optimal hygiejne. Derfor er der altså mange gode grunde til, at det her kan være brødkassen, som skal brødføde dig.

Du kan sammenligne priser og finde en forhandler af Vipp brødkassen via PriceRunner ovenfor.


10. Gammeldags brødkasse med fransk tekst

Gammeldags brødkasse med fransk tekst

Er du typen, der har retro-plakater og metalskilte med sjove budskaber hængende rundt omkring i hjemmet? Så vil denne gammeldags brødkasse passe perfekt ind hos dig. Den er dekoreret med fransk tekst og franskbrød, så du ikke er i tvivl om, hvad kassen skal bruges til. Motivet er i den klassiske retro-stil, du sikkert allerede kender fra de populære skilte og plakater.

Brødkassen er lavet af metal og fremstillet på klassisk vis. Den har en luge, som kan køres op, hvorefter brødet puttes ind eller tages ud. Lugen køres op på kassens inderside, hvilket betyder, at du kan have noget stående på kassens top. Det kan spare en smule plads, at salt, peber og sukker kan tage plads på brødkassen fremfor på bordet.

På bagsiden er kassen udstyret med en samling lufthuller, som gør, at tørvarerne kan holde sig gode i længere tid. Kassen måler 20 x 30 centimeter i bunden og egner sig godt til det daglige brød og de sprøde snacks. Der er nemlig ikke noget som skorpen på et hvidt brød, der bare knaser, præcis som den skal!

Denne gammeldags brødkasse er til salg hos Eriksminde-gaardbutik.dk her.


11. Bloomingville – To smukke brødkasser i metal/træ design

Bloomingville - To smukke brødkasser i metal træ design

Det kan være en fordel at kunne opbevare søde kiks og kager i én brødkasse samt mørkt og lyst brød i en anden. Derfor har Bloomingville designet disse to smukke brødkasser, så du kan få alle krummerne af vejen. Som regel ophober der sig en del brød og bagværk, hvis man bor flere sammen, og to brødkasser er derfor sjældent for mange.

Kasserne fra Bloomingville er i metal og har låg af træ, og de er ikke bare praktiske – de ser også rigtig godt ud i køkkenet. Brødkasserne kommer i to forskellige størrelser, og hvad du vil bruge pladsen på, er op til dig. En oplagt mulighed er at benytte den store kasse til morgen- og frokostbrød, mens den mindre kasse kan benyttes til snacks.

Både søde og salte snacks, der skal bevare konsistensen, kan have godt af at komme i en brødkasse. På den måde undgår du, at giflerne bliver tørre, og at knækbrødet bliver blødt. Samtidig gør det det nemt at servere bagværket, fordi brødkasserne nemt kan flyttes fra køkkenbord til spisebord. De ser i øvrigt smukke ud begge steder.

Du finder disse Bloomingville brødkasser i et smukt design hos KitchenOne her.