Dækkeservietter – 27 flotte dækkeservietter (til både hverdag og fest)

Deklarering-af-artikel
Dækkeservietter

Dækkeservietter er en central del af enhver borddækning. Både til hverdag og fest er der dog uanede variationer at vælge imellem – hvilket kan gøre valget en anelse uoverskueligt. Netop derfor har vi skrevet denne guide, hvor du kan hente al den inspiration, du har brug for.

I guiden vil du finde simple og billige dækkeservietter – og så vil du finde flotte dækkeservietter fra populære brands som Georg Jensen. Med andre ord er der noget for enhver smag.

… Læs derfor trygt videre og find de rette dækkeservietter for dig.

Populære dækkeservietter


1. Flotte ler-farvede dækkeservietter

Model: HERRINGBONE 

Ønsker du at bringe naturens farver ind til morgen-, frokost- eller middagsbordet? Så er denne ler-farvede dækkeserviet fra Georg Jensen Damask et perfekt valg. Den kraftige dækkeserviet i naturlige nuancer vil med garanti pynte på opdækningen – Hvad end det er til hverdag eller fest.

Dækkeservietten er vævet i 100% bomuld og måler 50×36 cm. Det rustikke udtryk ser brandgodt ud på et klassisk spisebord i træ og passer ligeledes perfekt sammen med kollektionens øvrige sortiment udi bordløbere.

De flotte og klassiske dækkeservietter pakkes sætvis og tåler vask ved op til 60 grader. Efter brug kan du således nemt rengøre dækkeservietterne, så de er klar til næste opdækning.

Du kan læse mere om de flotte ler-farvede dækkeservietter hos Damask.dk her.


2. Bitz dækkeservietter i plast – Læderlook

De flotte og stilrene dækkeservietter fra Bitz er perfekte til det moderne hjem. De naturlige farvenuancer sætter kulør på hverdagens spisebord, og du behøver ikke tænke unødigt på vask og strygning – de praktiske dækkeservietter i læderlook tørres nemt over med en fugtig klud.

Dækkeservietterne er fremstillet i pvc, og overfladen i plast med læderlook er utrolig nem at rengøre. Du kan derfor se frem til et råt og indbydende udtryk ved middagsbordet, hvor servietterne både pynter og beskytter bordpladen (… Fri for det “billige udtryk” som plastik ellers godt kan have).

De flotte dækkeservietter er vendbare, og er forsynet med en unik farve på hver side. Du kan således nemt skifte udtryk fra dag til dag. Dækkeservietterne måler 46×33 cm og findes i farverne grå/brun og brun/sort.

Du kan læse mere om dækkeservietterne i læderlook hos KitchenOne.dk her.


3. Georg Jensen Damask – Dækkeservietter med sildebensvævning

Model: HERRINGBONE

Herringbone-dækkeservietterne fra Georg Jensen Damask er et oplagt valg, når du skal dække et flot middagsbord. De elegante dækkeservietter (50×36 cm) passer smukt ind i den moderne indretning og vil med garanti bidrage til den gode stemning rundt om bordet.

De sildebensvævede dækkeservietter er vævet i 100% bomuld og kan med fordel suppleres med en bordløber i et tilsvarende design. De neutrale nuancer passer perfekt til det meste service og hjælper desuden med til at fremhæve den øvrige bordpynt.

Herringbone-dækkeservietterne leveres i pakker med 2 stk. og tåler vask ved op til 60 grader. For det pæneste resultat anbefales efterfølgende hængetørring samt strygning, inden dækkeservietterne placeres på bordet.

Du kan læse mere om Georg Jensen-dækkeservietterne hos Damask.dk her.


4. LindDNA dækkeservietter – Sorte og med natur-gummi

Model: Curve

De sorte dækkeservietter fra LindDNA skiller sig smukt ud fra mængden. Med den unikke organiske og kurvede form får du et utraditionelt, moderne og stilrent udtryk i hjemmet. Samtidig hjælper de kunstfærdige dækkeservietter med til at fremhæve spisebordets øvrige genstande.

En af de faste bordregler er, at der ikke må leges med maden. Til gengæld må der gerne leges med former, materialer og farver. Hos LindDNA betaler det sig at tænke anderledes, og resultatet er en dækkeserviet, som er både flot og praktisk.

Dækkeservietten måler 44×37 cm og er fremstillet i genbrugslæder. Til læderet er der tilsat 20% natur-gummi, som bidrager til en resistent og smudsafvisende overflade, som er nem at rengøre.

Du kan læse mere om dækkeservietterne fra LindDNA hos TrendyLiving.dk her.


5. Grønne RAW dækkeservietter – Bund i silikone

Model: Aida RAW

Vil du gerne beskytte dit spisebord med stil, så kan du med fordel overveje de grønne RAW dækkeservietter fra Aida. Den smudsafvisende overflade rengøres nemt med en fugtig klud, og den skridsikre bund i silikone sørger for, at servietten bliver liggende, hvor den skal.

I hverdagen er de lette og praktiske løsninger også de bedste. Her behøver du dog ikke at gå på kompromis med den pæne indretning. De flotte dækkeservietter har nemlig en blød organisk form, som passer smukt sammen med de øvrige RAW-produkter, og de matte naturlige farver passer ind i langt de fleste hjem.

Dækkeservietterne måler 41×33,5 cm og findes – foruden grøn – også i sort, grå og beige.

Du kan læse mere om de grønne RAW-dækkeservietter hos KitchenOne.dk her.


6. Bambus dækkeservietter

Er du til enkelt og stilrent design, så kan du med fordel lade disse flotte bambus-dækkeservietter dekorere dit spisebord.

Bambus er et skønt materiale, som har utrolig mange anvendelsesmuligheder. Bambussens naturlige farve og udtryk passer perfekt i kombination med det klassiske spisebord i træ, som du jo samtidig nok gerne vil beskytte.

Disse dækkeservietter måler 32 x 45 cm, og det er muligt at købe dem enkeltvis.

Du kan læse mere om bambus-dækkeservietterne hos Fenomen.dk her.


7. Södahl dækkeservietter

Model: Rustic

Hjælp de hyggelige stunder på vej rundt om spisebordet med de flotte og rustikke dækkeservietter fra Södahl. Dækkeservietterne er vævet i et kraftigt og rustikt garn – her er ingen lige linjer, men til gengæld masser af varme og et afslappet udtryk.

Udover at bidrage til den gode stemning, så hjælper dækkeservietterne i det hyggelige og hjemlige design naturligvis også med til at beskytte bordpladen.

Er du til det enkle og afslappede udtryk, så er dækkeservietterne fra Södahl med garanti noget for dig. Dækkeservietterne findes i en flot mørkeblå nuance og måler 48×33 cm.

Du kan læse mere om disse Södahl dækkeservietter hos KitchenOne.dk her.


8. OYOY dækkeservietter

Med deres unikke design passer dækkeservietterne fra OYOY smukt ind i det moderne hjem. Servietterne er fremstillet i 100% silikone og printet med en kombination af lodrette og vandrette linjer.

De bløde silikone-dækkeservietter er utrolig lette at rengøre og med det praktiske hul i hjørnet, kan de nemt hænges til tørre efter endt rengøring.

OYOY-dækkeservietterne måler 45×34 cm og er pakket i sæt med 2 stk. Udover at pynte på spisebordet så hjælper de praktiske dækkeservietter også med til at beskytte bordpladen mod slid, fedtpletter og meget mere.

Du kan læse mere om OYOY-dækkeservietterne hos Trendyliving.dk her.


9. Dækkeservietter med motiv og korkbagside

Model: Solstickan

De flotte dækkeservietter fra svenske Solstickan er dekoreret med et mønster af hvide drenge-silhuetter på en ensfarvet baggrund. Det klassiske motiv af Solstickan-drengen vil med garanti pynte i de fleste hjem, ligesom dækkeservietterne også er meget praktiske.

Solstickan-drengen blev opfundet af Einer Nerman i 1936, og har lige siden været et yderst populært motiv. Formålet med tegningen var at hjælpe børn i nød, og Solstickan-drengen findes i dag på alt fra kaffedåser til indkøbsnet og tændstikæsker.

Dækkeservietterne måler 40×30 cm og kommer i en flot sort farve. Overfladen er fremstillet i lamineret MDF – et praktisk materiale, som nemt kan tørres af. Dækkeservietten har en korkbagside. Denne korkbund giver dækkeservietten et solidt præg, idet kork er et lettere rustikt materiale, som ikke skrider så nemt.

Du kan læse mere om dækkeservietterne med Solstickan-motiv og korkbagside hos KitchenOne.dk her.


10. Dækkeservietter til børn – Liewood

Model: Aura – Rosa Kat

Lad hygge og leg flytte ind på spisebordet! Liewood har produceret en række flotte dækkeservietter til børn, som samtidig er utrolig praktiske. Udover at pynte på bordet udgør dækkeservietterne også et smart underlag når der spises, drikkes, tegnes eller løses andre kreative opgaver.

Denne fine dækkeserviet har form som en sød rosa kat og måler 38×28 cm. Liewood-dækkeservietten er fremstillet i skridsikkert og fleksibelt silikone, og er let at rengøre. Den kan både skylles og tørres af – Og tåler sågar en tur i opvaskemaskinen.

Du kan roligt benytte dækkeservietten sammen med dit barn, da den både er fri for BPA og phtalater. Udover motivet med den rosa kat findes dækkeservietterne også med andre dyremotiver og i mange flotte farver.

Du kan læse mere om de sjove dækkeservietter til børn hos Kids-World.dk her.


11. Hay dækkeservietter

Er du på jagt efter en dækkeserviet, der kan give et designmæssigt løft til dit spisebord, så behøver du ikke lede længere. De enkle og stilrene dækkeservietter fra danske Hay passer som hånd i handske til den moderne nordiske indretning – Og beskytter samtidig bordpladen.

Den danske virksomhed Hay er siden starten i 2002 blevet en markant faktor indenfor design af møbler og tilbehør – altid med en finger på pulsen, så du kan få de nyeste tendenser med hjem.

Dækkeservietterne fra Hay (46×34 cm) er fremstillet i bomuld og findes i farverne beige og lysegrå med en kant i henholdsvis blå og mørkegrå.

Du kan læse mere om dækkeservietterne fra Hay hos TrendyLiving.dk her.


12. Original Stripe – Dækkeservietter med diskrete striber

Her får du nogle elegante dækkeservietter fra danske Georg Jensen Damask. Dækkeservietterne har diskrete striber med et klassisk præg.

De minimalistiske dækkeservietter er fremstillet i lækkert hør – Et oplagt materiale til bordopdækning. Det er muligt at vaske dem ved 40 grader på skånevask.

Dækkeservietterne måler 50×38 cm og sælges i pakker med to. Foruden den viste gule variant, finder du dem også i farverne grøn og grå.

Du kan købe disse dækkeservietter med diskrete striber hos Damask.dk her.


13. Store dækkeservietter i kvalitetslæder

Ønsker du at dække et stilfuldt middagsbord? Så er de store dækkeservietter fra By Fogstrup et perfekt valg. De kraftige dækkeservietter er fremstillet i kvalitetslæder, og vil med garanti kaste glans over borddækningen, hvor de vil pynte til både hverdag og fest.

Dækkeservietten måler 43×35 cm og har en flot overflade i sort læder. Læderoverfladen kan nemt tørres over med en fugtig klud og er dermed yderst praktisk. På bagsiden er dækkeservietten forsynet med et skridsikkert materiale, så den står godt fast på bordet.

Dækkeservietten findes i to udgaver: Den ene udgave består af to felter (opdelt på langs), mens den anden udgave består af fire felter. Er du mere til den brune cognac-farve, så findes dækkeservietten også i sådan en variant.

Du kan læse mere om de store dækkeservietter i kvalitetslæder By Fogstrup her.


14. Rektangulær Lene Bjerre dækkeserviet

Model: Mercy

Mercy-dækkeservietten fra Lene Bjerre er ikke alene funktionel – det flotte og enkle design gør også dækkeservietten oplagt, når du skal pynte et festligt middagsbord. Den enkeltfarvede, rektangulære serviet har et stilrent udtryk og beskytter samtidig bordpladen mod pletter.

Det bliver næppe lettere at dække et flot bord: Med sit minimalistiske design kan Mercy-dækkeservietten sættes sammen med alle typer stel, servietter, blomster og pynt.

Dækkeservietten er fremstillet i 100% bomuld og er forsynet med et diskret monogram med Lene Bjerres logo. Udover sort findes modellen også i rosa, hvis du ønsker en mere farvestrålende opdækning. Dækkeservietten måler 48×34 cm.

Du kan læse mere om den rektangulære Lene Bjerre-dækkeserviet hos TrendyLiving.dk her.


15. Små dækkeservietter – Sej Design

Ønsker du at fremhæve service og bordpynt på flotteste vis? Så læs med her. De små sorte dækkeservietter fra Sej Design giver et perfekt samspil med klassiske hvide tallerkener og blankt bestik. Samtidig sørger den ovale form for et afrundet og indbydende udtryk.

Sej Design har skabt en enkel og stilren dækkeserviet, som beskytter bordpladen og samtidig bidrager til den flotteste opdækning. Dækkeservietten egner sig både til hverdag og festlige lejligheder og er ideel til et rundt bord.

Dækkeservietten måler 47×34 cm og er fremstillet i et praktisk gummimateriale, som nemt kan rengøres med en fugtig klud.

Du kan læse mere om de små dækkeservietter hos TrendyLiving.dk her.


16. Nanna Ditzel dækkeservietter – Hvid/grå

Leder du efter en smart dækkeserviet til hverdagsbrug? Så er disse dækkeservietter måske noget for dig.

Nanna Ditzels enkle og minimalistiske mønster danner baggrund for denne praktiske dækkeserviet, som med garanti vil tage sig smukt ud på morgen-, frokost- og middagsbordet.

Dækkeservietten fra Juna er i hvid/grå nuancer og flot dekoreret med et ternet mønster. Hvert tern indeholder striber af varierende tykkelse, som på skift strækker sig vandret og lodret.

Den praktiske dækkeserviet måler 45×30 cm, og passer således til ethvert bord. Udover at fungere som klassisk underlag ved måltider, kan dækkeservietten med den faste overflade også anvendes som underlag, når børn og voksne arbejder med forskellige kreative opgaver.

Du kan læse mere om Nanna Ditzel-dækkeservietten hos Skiftselv.dk her.


17. Rasmus Klump dækkeservietter – Mette Ditmer

Model: Leg i byen

Det kan være svært at tage øjnene fra den skønne Rasmus Klump-dækkeserviet, hvor et utal af figurer fra den folkekære tegneserie folder sig ud. Den kraftige dækkeserviet er fremstillet i kork og dekoreret med et lystigt motiv, som forestiller Rasmus Klump og alle hans venner.

Rasmus Klump-dækkeservietten er holdt i sort-hvide nuancer samt en bordeaux cirkel nederst i billedet med den umiskendelige silhuet af hovedpersonen. Motivet, der er tegnet af Mette Ditmer, giver børnene en skøn scene at kigge på, mens de sidder ved bordet.

Dækkeservietten måler 40×30 cm og er forsynet med afrundede hjørner samt en glat overflade, der let kan tørres af med en klud.

Du kan læse mere om Rasmus Klump-dækkeservietten hos Kids-World.dk her.


18. By Fogstrup – Dækkeservietter i sort læder

Læder-dækkeservietterne fra By Fogstrup er et oplagt valg, når du skal dække et flot middagsbord. De elegante dækkeservietter (35×43 cm) passer smukt ind i den moderne indretning og vil med garanti bidrage til den gode stemning rundt om bordet.

Den stilrene dækkeserviet er fremstillet i sort læder, hvilket både er smukt og praktisk. Læderoverfladen sørger for, at dækkeservietten er nem at tørre af efter brug, ligesom den skridsikre bagside bidrager til, at den bliver liggende, hvor den skal.

Dækkeservietterne er opdelt i to felter. Felterne er adskilt af kraftige syninger. Den kommer dog også i en udgave, hvor den er opdelt i fire felter frem for to.

Du kan læse mere om dækkeservietterne i læder hos By Fogstrup her.


19. Ferm Living dækkeservietter

Model: Fruiticana

Fruiticana-dækkeservietten fra Ferm Living sætter ekstra kulør på måltiderne med hjemmets yngste. Den skønne dækkeserviet til børn er dekoreret med farverige frugter, mens bagsiden af kork får dækkeservietten til at stå godt fast på bordpladen.

Den rektangulære dækkeserviet er forsynet med print af en ananas, en pære, en vandmelon og en banan – det hele på en enkel hvid baggrund. Den blanke overflade er utrolig nem at rengøre med en fugtig klud, så dækkeservietten altid er klar til næste måltid.

Den flotte dækkeserviet med frugtmotiv måler 46×33 cm og er forsynet med pæne afrundede hjørner.

Du kan læse mere om dækkeservietterne fra Ferm Living hos Kids-World.dk her.


20. Pimpernel dækkeservietter

Model: Vin de France

Leder du efter en oplagt gaveidé til vinelskeren, så er de flotte og stemningsfulde dækkeservietter fra Pimpernel lige sagen. I serien ’Vin de France’ fungerer dækkeservietterne som en smuk tilføjelse til den stilfulde borddækning, hvor motiverne er hentet fra franske vingårde.

Det romantiske vintage-look passer flot ind på middagsbordet, ligesom den blanke og glatte overflade gør dækkeservietterne lette at rengøre – også når det gælder rødvinspletter. Overfladen tåler desuden varme ved helt op til 100°C.

Dækkeservietterne måler 40×30 cm og er forsynet med en praktisk bagside af kork. Hver pakke indeholder 4 stk. flotte dækkeservietter.

Du kan læse mere om Pimpernel-dækkeservietterne hos KitchenOne.dk her.


21. Ovale dækkeservietter i brunt læder – Ørskov

De ovale dækkeservietter fra Ørskov er et stilbevidst valg, når spisebordet skal pyntes op – både når det gælder festlige lejligheder og hverdagens måltider. De flotte dækkeservietter i brunt læder skaber et eksklusivt udtryk i hjemmet og beskytter samtidig bordpladen.

Dækkeservietterne er forsynet med lyse syninger rundt langs kanten. Læder er et meget praktisk materiale, som nemt kan tørres over med en fugtig klud.

Den ovale dækkeserviet måler 46 x 33 cm og passer perfekt til både runde, kvadratiske og rektangulære bordplader.

Du kan læse mere om de ovale dækkeservietter fra Ørskov hos Fenomen.dk her.


22. Ovale dækservietter – Høj kvalitet (5 års garanti)

Denne ovale dækkeserviet i læder er både flot og super praktisk. Den blanke læderoverflade ser utrolig godt ud på spisebordet, og så er den samtidig nem at rengøre. Det kræver blot en fugtig klud og voila: Dækkeservietten er pæn som ny. 

Ovale dækkeservietter passer perfekt til et rundt bord, men formen kan naturligvis også fungere til andre typer borde. På bagsiden har dækkeservietten en skridsikker overflade, der sørger for, at den ligger godt og sikkert på bordet.

Dækkeservietten i læder måler 46×34 cm og er fremstillet i høj kvalitet. Kvaliteten er faktisk så god, at forhandleren lover hele 5 års garanti.

Du kan læse mere om den ovale dækserviet hos By Fogstrup her.


23. Zone dækkeservietter

Den enkle og stilrene dækkeserviet fra Zone passer med sit klassiske udtryk perfekt ind i ethvert moderne hjem. Dækkeservietten er fremstillet i praktisk lyserød linoleum – et materiale som er utrolig nemt at vedligeholde og rengøre efter brug.

Dækkeserviettens lyserøde farve passer elegant sammen med bordplader i lyst træ eller som en stilbevidst kontrast til bordplader i en mørkere nuance. Ligeledes supplerer den blanke linoleum på fineste vis en lang række forskellige materialer.

Den flotte og minimalistiske dækkeserviet i linoleum er dansk design, når det er bedst, og den måler ca. 40×30 cm. Linoleum er et organisk materiale – fremstillet af bl.a. linolie fra raps – og passer således godt ind ved spisebordet.

Du kan læse mere om de flotte dækkeservietter fra Zone hos Rikkitikkishop.dk her.


Juledækkeservietter


24. Dækkeservietter til julebordet – Rød/guld

Model: Christmas – Archive Red

Leder du efter de helt rigtige dækkeservietter til julen, så har Georg Jensen lige, hvad du skal bruge. De klassiske juledækkeservietter i rød og guld blev lanceret tilbage i 1975 og har været en del af den smukke og traditionsrige julefejring lige siden.

Uanset om du skal dække op til julefrokost, det klassiske julebord juleaften eller til morgenbordet i juledagene, så er der garanti for den rette julestemning. Farverne rød og guld passer perfekt ind i den danske julefejring og vil se utroligt smukt ud i alle hjem.

Dækkeservietterne måler 50×38 cm og pakkes i sæt med 2 stk. I samme serie findes også damaskdug, bordløber og stofserviet for den gennemførte opdækning.

Du kan læse mere om de flotte dækkeservietter til jul hos Damask.dk her.


25. Juledækkeservietter i hør og bomuld – Grå

Med de flotte juledækkeservietter fra Georg Jensen kan du omfavne den hyggelige vintertid – Og dække op til årstidens mange festligheder. Disse dækkeservietter i stof (50% bomuld og 50% hør) er forsynet med et flot julemotiv i form af et flettet hjerte.

Julen er i sandhed traditionernes fest, og sådan forholder det sig også hos Georg Jensen, hvor de klassiske mønstre og designs forbliver uændret år efter år. Disse dækkeservietters fine grå julemotiv blev skabt af Bodil Bødtker-Næss i 1970’er og er fortsat lige aktuelt.

Juledækkeservietterne måler 50×38 cm og kan eventuelt suppleres med matchende dug eller stofservietter.

Du kan læse mere om juledækkeservietterne i hør og bomuld hos Damask.dk her.


26. Røde juledækkeservietter – Georg Jensen

Model: JULEDÆKKESERVIETTER – Deep Red

Bliv klar til årets hyggeligste højtid med de flotte røde juledækkeservietter fra Georg Jensen. De klassiske dækkeservietter er dekoreret med flettede julehjerter, grankviste og masser af nostalgi. Materialet er 100% egyptisk bomuld.

Med et mål på 50×38 cm er der god plads til tallerkener og bestik, når der pyntes op til julefesterne i december. Samtidig bringer den røde farve med garanti masser af julestemning med til bords.

De smukke juledækkeservietter er designet af Bodil Bødtker-Næss og har været fast inventar hos Georg Jensen siden 1970’erne. Traditionerne lever videre i bedste velgående, og dækkeservietterne kan desuden suppleres med eksempelvis en matchende bordløber.

Du kan læse mere om de røde dækkeservietter til jul fra Georg Jensen hos Damask.dk her.


27. Juna dækkeservietter – Christmas

Dækkeservietten Christmas fra Juna er en flot og enkel løsning, når bordet skal dækkes i julemåneden. Det flotte og enkle mønster med gyldne julestjerner på en hvid baggrund er inspireret af Nanna Ditzels tidløse design og passer smukt ind i det moderne hjem.

Juledækkeservietten måler 43×30 cm og er fremstillet i 50% bomuld og 50% polyester med en fast akrylbelægning. Denne kombination sikrer en praktisk dækkeserviet, som er utrolig nem at rengøre med en fugtig klud efter brug.

På bagsiden har Christmas-dækkeservietten et smart skumlag, som sørger for, at den bliver liggende, hvor den skal.

Du kan læse mere om Christmas-dækkeservietten fra Juna hos Skiftselv.dk her.