Dug – 21 smukke duge til hverdag og fest

Deklarering-af-artikel

Leder du efter en ny dug til dit bord? Så kan du finde inspiration i denne guide – Her har vi nemlig samlet 21 smukke bordduge.

I guiden finder du duge, der egner sig til alt fra hverdag til fest – du finder voksduge, damaskduge m.v. – og du finder duge i et hav af forskellige farver og designs.

… Således har vi højst sandsynligt også fundet en god dug til dig: Læs derfor trygt videre og lad dig inspirere!

Populære bordduge


1. Flot satinvævet hørdug

Model: Plain fra Georg Jensen Damask

En hørdug er en klassisk tilføjelse til spisestue, spisekrog eller køkken. Vælger du dette eksemplar fra Georg Jensen Damask, er du sikker på, at kvalitet og materialer er i topform. Man går nemlig ikke galt i byen med dette ultrapopulære danske brand.

Georg Jensen Damask dugen her er fremstillet i satinvævet hør, som blot bliver blødere og smukkere med årene. Hør er et fantastisk materiale til bordduge, fordi det er ualmindelig slidstærkt. Ligeledes har materialet en formidabel evne til at absorbere vand, uden at det kommer til at virke fugtigt. 

Dugen fra Georg Jensen fås i flere dejlige farver: Nemlig hvid, lysegrå, lys eg og grøn. Du har også valgmuligheder, når det kommer til størrelsen. Her kan du således eksempelvis vælge målene 140 x 250, 140 x 350 eller 165 x 350 centimeter.

Du finder denne flotte satinvævede hørdug hos Damask.dk her.


2. Junihaven – Elegant dug med blade og blomster

Georg Jensen Damask er en evergreen inden for dansk design. Derfor kan du roligt kan beklæde dit spise- eller havebord med en dug fra dette brand. Eksemplaret her hedder Junihaven og fås i strålende hvid, klar lyseblå eller gylden beige farve. Det er en dug, som bidrager med diskret elegance, som kan nydes i mange år.

Mønsteret er sommerligt og passer perfekt til en junidag i haven. Dugen vil dog naturligvis også kunne klæde bordet på andre tider af året. Det er væver og designer, John Becker, der står bag designet, der så dagens lys i 1963. Blad- og blomsterrækker danner et dynamisk, todimensionelt mønster på dugens glansfulde overflade.

Georg Jensen Damask dugen kan fås i mange forskellige mål fra 140 x 200 til 165 x 350 centimeter. Den består af 100% egyptisk bomuld.

Du kan købe denne elegant dug med blade og blomster hos Damsk.dk her.


3. Vibeke Rohland dug – Indbydende dansk design

Model: Olga

Dugen Olga bringer et moderne snit til dit spisebord – Damaskvævet og i 100% bomuld.

Det er en nyfortolkning af den traditionelle damaskdug, og kvinden bag designet hedder Vibeke Rohland. Hun er kendt for æstetisk, tidløst og unikt design og har samarbejdet med en perlerække af danske og udenlandske designvirksomheder. I Danmark har hendes værker været udstillet på Charlottenborg, Sophienholm og Danmarks Design Center. Og nu kan et design fra hendes hånd altså blive udstillet på dit spisebord i form af denne Olga dug.

Dugen kommer i størrelsen 140 x 290 cm, og den findes i en smuk rød farve. Den er nem at vedligeholde, idet den kan maskinvaskes ved op til 60 grader, tørretumbles ved lav varme samt stryges.

Du kan købe denne dansk-designede dug hos Coop.dk her.


4. Vildrosen – Klassisk dug med rosenblomster og grene

Roserne vokser vildt men stilrent på denne fine, sommerlige dug fra Georg Jensen Damask. Den har et yndigt, organisk mønster af små, simplistiske roser og grene, der vokser på kryds og tværs. Designeren bag er John Becker, som berigede Georg Jensen Damask med dette mønster tilbage i 1965.

Dugen fås i en række forskellige mål, så noget nær ethvert spisebord kan beklædes med dens rosenblomster. Du kan desuden vælge mellem tre forskellige farver: To forskellige blå varianter samt én beige.

Uanset hvilken farve eller størrelse du vælger, kan du være sikker på at få kvalitet og skønhed for pengene med Georg Jensen Damask.

Denne klassiske dug er til salg hos Damask.dk her.


5. Still Life – Enkel og dekorativ dug

Det er designeren Cecilie Manz, der står bag Still Life dugen fra Georg Jensen Damask. Det er en stramt komponeret, geometrisk mønstret dug, der hylder den smukke borddækning. Tallerkener, glas og bestik indtager deres retmæssige pladser på dugen og kommer til at stå frem på nydelig vis.

Still Life dugen fås i en bred vifte af størrelser, så du kan finde den helt rigtige løsning til dit spisebord. Er det for eksempel en 140 x 200 centimeter dug, der skal beklæde og klæde det? Eller måske snarere en 140 x 270 eller 165 x 165 centimeter variant?

Du har også to smukke valgmuligheder, når det kommer til farver. Du kan således vælge mellem en klassisk, glansfuld hvid og en gråblå model – Det er helt op til dig!

Du finder denne enkle og dekorative dug hos Damask.dk her.


6. Plastikdug – Lyserød dug i plast

Denne lyserøde dug i plast er rigtig fin til fødselsdage og andre særlige begivenheder.

Den tynde plastikdug er ensartet og har en blank overflade. Dette gør plastdugen til et oplagt valg ved børnefester og andre festlige lejligheder, hvor risikoen er høj for, at der bliver spildt.

Er du ikke vild med den lyserøde farve, findes den samme dug også i andre farvevarianter som for eksempel hvid, sort og sølv.

Dugen i plastik måler 1,4 x 2,8 meter.

Se den seneste pris på den lyserøde plastikdug hos Luxit.dk her.


7. Grå Georg Jensen Damask dug

Model: H. C. Andersen

Denne unikke og grå dug er designet af Georg Jensen Damask.

Damaskdugen er lavet i et ikonisk H.C. Andersen design, så den er fyldt med eventyrmotiver og flotte små detaljer.

På dugen er der et mønster fyldt med en lang række af eventyr fra H.C. Andersen, som til sammen skaber en hel fortælling.

Med denne borddug har du en dug, der skiller sig ud og fungerer til stort set alle anledninger. Den er velegnet til brug til flere særlige begivenheder såsom fødselsdage, bryllupsdage, julefrokoster m.m.

Dugen er ydermere vævet af 100 % egyptisk bomuld og tåler vask ved 60 grader i vaskemaskinen.

Du kan vælge mellem størrelserne 140 x 235, 140 x 285 og 140 x 335 centimeter.

Ønsker du matchende dækkeservietter, fås disse i præcis den samme eventyrlige stil.

Du finder den grå dug fra Georg Jensen Damask hos Damask.dk her.


8. Dunicel rulledug

Dunicel er en enkel og praktisk rulledug i en klassisk hvid farve.

Rulledugen er lavet af bordpapir og egner sig derfor bedst til engangsbrug. Dog kan den sagtens genanvendes, hvis den stadig er ren og pæn efter brug.

Denne rulledug fås i en lang række af farver, udover hvid, hvorfor du kan vælge den farve, der passer bedst til anledningen.

Rulledugen måler 1,18 x 25 meter.

Læs alt der er værd at vide om Dunicel-rulledugen hos Engsig.dk her.


9. Arne Jacobsen – Dug med symmetrisk mønster

Georg Jensen Damask og Arne Jacobsen i én og samme dug – kan det blive meget bedre? Denne dug er designet som en hyldest til den danske arkitekt Arne Jacobsen i anledning af 100-året for hans fødsel. Mønstret er fundet blandt hans efterladte skitser og tilfører masser af symmetri og stilfuldhed til dit moderne spisebord.

Dugen er fremstillet i damask og fås i en lang række formater, så et stort udsnit af landets spiseborde vil kunne nyde godt af den. Farvevalget byder på hvid, grå, lysegrå og mørkeblå. Hver nuance tilfører en særlig stil til dugen, og du skal selvfølgelig vælge dén, der passer bedst til netop din indretning og opdækning.

Georg Jensen Damask er et sikkert valg, når det kommer til kvalitet – både håndværks-, materiale- og designmæssigt. I selskab med Arne Jacobsen bliver brandet kun endnu bedre, hvorfor du garanteret kan glædes over denne dug i årevis.

Du kan købe denne Arne Jacobsen dug hos Damask.dk her.


10. Snowflakes – Stilren dug med snefnug

Beklæd bordet med en enkel og elegant dug i damask. Tekstilkunstneren Jette Nevers står bag designet, hvis snefnug skaber et stramt, stilrent udtryk. Det gør Snowflakes til en oplagt vinterdug såvel som en eksklusiv dug til andre af årets sæsoner.

… Takket være den forenklede fortolkning af snefnuggenes geometri kan dugen – foruden vinteren – blive et hit i den blomstrende sommer såvel som i efterårets løvfald. Her skaber den ro og rene linjer på bordet og får dit service til at fremstå ekstra luksuriøst.

Georg Jensen Damasks Snowflakes dug kommer i en lang række af størrelser, så den vil kunne passe til et væld af spisebord. Så hvad end din dug skal måle 140 x 200 centimeter eller 165 x 350, er det muligt. Farvepaletten rummer hvid, mørkeblå og “greige”, som nok bedst beskrives som en blanding af grå og beige.

Du kan købe Snowflakes dugen hos Damask.dk her.


11. Lene Bjerre dug – Bomuld & hør

Model: Pernilia

Pernilia er en skøn dug fra Lene Bjerre i 70% bomuld og 30% hør.

Dugen har en kant, som har sandfarvede tråde. Det bryder det hvide design lidt op og bidrager til det pæne og afslappede udtryk.

Lene Bjerre dugen måler 220 x 150 centimeter.

Du kan få oplyst prisen på dugen fra Lene Bjerre hos Coop.dk her.


12. Södahl damask dug – Diamond Grid

Diamond Grid er en flot og enkel damaskdug fra Södahl produceret af damaskvævet bomuld.

Bomulden har fået en coating mod pletter, skidt og snavs, så den er ekstra nem at holde ren og pæn. Bliver der spildt noget på dugen, vil det ikke suge sig ned i dugen, men placere sig som små perler ovenpå.

Denne dug i damask er lavet med et særligt mønster, der består af en masse diagonale linjer og trekantsformer. Det elegante mønster giver en flot grafisk effekt.

Dugen kan fås i fem forskellige farver: Hvid, lysegrå, grøn, grå og blå. Den måler 140 x 180 centimeter.

Du finder flere oplysninger om damaskdugen Diamond Grid fra Södahl hos Coolshop.dk her.


13. Poul Pava dug – Hvid

Model: Aida – Great Guys

Denne dug fra Aida kombinerer de neutrale nordiske nuancer med barnlige figurer, hvilket giver den et minimalistisk og råt udtryk.

… Den hvide dug er nemlig lavet med figurer fra den danske kunstmaler Poul Pava!

Dugen er fremstillet i bomuld og polyester, så den let kan aftørres med en fugtig klud efter brug. Den har en vand- og smudsafvisende overflade, så den er nem at rengøre.

Dugen måler 2,7 x 1,4 meter.

Du kan læse mere om Poul Pava-dugen i sort hos Frishop.dk her.


14. Hvid- og rødternet dug – Atenas

Model: Sara

Forbrugerne mener: Denne ternede dug scorer flotte 4,7 ud af 5 stjerner blandt Coop’s medlemmer. En kunde kalder den da også for en “dejlig dug”, og en anden skriver, at den “spreder stemning”.

Sara er en hvid- og rødternet dug fra Atenas, der passer perfekt til hverdagsbrug eller til en picnic.

Dugen er produceret af 50 % kraftig bomuld og 50 % polyester.

… Den er ydermere praktisk takket være teflonbehandlingen. Det betyder nemlig, at den er slidstærk samt nem at tørre af med en fugtig klud. Dog kan den også maskinvaskes ved 60 grader.

Er du ikke så meget til en hvid- og rødternet dug, kan den ternede dug ligeledes købes med blå og hvide tern i stedet for de røde og hvide.

Borddugen her måler 150 x 200 centimeter. Den kan dog også fås i en større og mindre størrelse.

Du kan kigge på den hvide- og rødternede dug fra Atenas hos Coop.dk her.


15. Kraftig hvid papirdug i rulle – Airlaid

Airlaid er en kraftig hvid papirdug i en rulle.

Det er en blød og let rulledug, som falder præcis ligesom en stofdug.

Selve overfladen er blød, hvorfor det ikke vil føles som papir. I stedet vil du få en fornemmelse af, at du rører ved ægte stof.

Derudover er denne papirdug yderst praktisk. Brugen af papir gør den således nem at tilpasse i størrelsen – og så skal du ikke besværes med at vaske den efter brug. Papirdugen er nemlig god til engangsbrug, men kan sagtens anvendes igen, hvis den er ren og pæn.

Dugen er lavet i det miljøvenlige materiale Airlaid, som er en moderne tekstilerstatning. Den er derfor velegnet til dig, der ønsker en nem måde at få en fin dug på et bord til et middagsselskab eller en fest.

Det kraftige materiale sikrer, at dugen er mere modstandsdygtig overfor spildt væske sammenlignet med en helt almindelig papirdug. Trods en relativt kraftig kvalitet, er papirdugen også forholdsvis billig.

Foruden hvid fås denne dug i et hav af andre farver, så du kan vælge lige netop den model, der passer bedst til den specifikke lejlighed.

Dugen måler 1,2 x 25 meter.

Se den aktuelle pris på den kraftige hvide Airlaid-papirdug i rulle hos Dreamshop2u.dk her.


Duge til særlige lejligheder


16. Rød juledug i stof – Georg Jensen Damask

Model: JULEDUGEN

Er du på jagt efter en elegant og stilren dug til juleaften eller julefrokosterne? Så læs trygt videre!

… Her får en flot rød juledug i stof fra Georg Jensen Damask designet af Bodil Bødtker-Næss.

Juledugen er forsynet med et ikonisk motiv, der består af flettede julehjerter og stiliserede grankviste, hvorfor den vil pryde ethvert julebord.

Den røde dug er vævet i stof i de rødlige nuancer, som julen forbindes med, hvilket giver den et klassisk og stilfuldt udtryk.

Derudover er den vævet i 100 % egyptisk bomuld, hvorfor den er blød og behagelig at røre ved.

Skal du fuldende dit julebord med andre elementer, finder du desuden en juleløber, en juledækkeserviet samt juleservietter i et tilsvarende design.

Du kan vælge mellem et hav af forskellige størrelser, så du kan finde en dug, der passer optimalt til dit julebord.

Du kan se den seneste pris på den røde juledug i stof fra Georg Jensen Damask hos Damask.dk her.


17. Påskedugen – Lækker dug til påske

Leder du efter den perfekte dug til påskebordet? Dén, der fuldender opdækningen og passer perfekt til buketten af påskeliljer? Look no further – her har du en sand påskeklassiker fra Georg Jensen Damask!

Dugen er strøet med æg og kyllinger i et sirligt mønster, og designeren bag er Bodil Bødtker-Næss – en designer som også kendes fra det klassiske julehjertemotiv på Juledugen fra Georg Jensen.

Påskedugen fås i størrelser, der spænder fra 140 x 200 centimeter til 165 x 350 centimeter. Der er altså rig mulighed for at finde en dug, der passer til lige præcis dit påskebord.

Det er op til dig, om påsken med denne dug skal være blid gul som den første forårssol, eller om du er mere til en afdæmpet grøn, der kan findes i skovbunden. Begge varianter vækker en forårsstemning, som garanteret vil sprede sig til påskefrokosten. God appetit!

Du kan købe denne lækre påskedug hos Damask.dk her.


18. Juna juledug

Model: Natale

Natale er en flot grøn juledug fra Juna, der er perfekt til juleaften, julefrokosterne eller julehygge med familien.

Med denne dug vil hele familien hurtigt komme i julestemning, og den vil se fin ud på ethvert julebord.

Den jacquardvævede damaskdug er fremstillet af 55 % bomuld og 45 % polyester.

Dugen er dekoreret med elegante julemotiver såsom julehjerter, juletræer og julestjerner.

Fordelen ved denne dug er, at den er vand- og smudsafvisende. Herved er den nem at holde ren og pæn, så den kan sprede julestemning år efter år. Den kan maskinvaskes ved 40 grader.

Dugen vi her linker til måler 150×320 cm, men den kan ligeledes findes i størrelsen 150×370 cm.

Få flere informationer om juledugen fra Juna hos Skiftselv.dk her.

Læs også: Juledug – 12 smukke juleduge for den helt rette julestemning


19. Nytårsdug – Guld

Foregår nytårsfesten hjemme hos dig i år? Så har du brug for en masse nytårspynt – heriblandt en vaskeægte nytårsdug som denne.

Her får du en strålende og festlig dug i guld-farve, der er perfekt til en hyggelig og sjov nytårsaften med familien eller vennerne.

Den flotte dug er fremstillet i folie/plastik. Det gør den til et praktisk valg til særlige lejligheder (som nytår jo må siges at være), samtidig med at den ikke koster en formue.

Dugen måler 137 x 274 centimeter og er fra brandet Unique. Foruden guld kan du også vælge den i varianterne rosaguld og sølv.

Du kan købe nytårsdugen i guld hos Luxit.dk her.


20. Fødselsdagsdug – Hvid dug med flag

Model: Langkilde & Søn

Denne hvide dug med flag er den perfekte fødselsdagsdug! Og så er den også ganske unik. Flagene er nemlig broderet i en fin ranke, og det er Danmarks ældste flagfabrik, som står bag designet.

Langkilde & Søn producerer festlige flag ved hjælp af gamle håndværksmetoder. Det er ikke nogen undtagelse, at denne fødselsdagsdug er i høj og højst holdbar kvalitet.

Der er ikke bare flag på dugen, den er også lavet af ægte flagdug. Det gør den meget slidstærk, så den kan holde til fødselsdage og festlige lejligheder år efter år efter år… Målene er 140 x 340 centimeter, og den er krympe-fri, så du kan roligt vaske den ved 60 grader.

Fødselsdagsdugen er en del af kollektionen Nordic Way of Celebration, og det er en elegant og ny-nordisk dug. Den er et godt alternativ til mere prangende eksemplarer, så hvis du gerne vil fejre dagen på en stilfuld måde, er denne fødselsdagsdug et godt valg.

Dugen er i øvrigt ikke kun dekorativ med fødselsdagsboller og –kage, men også med champagne og langstilkede glas til de mere formelle lejligheder!

Denne fødselsdagsdug med flag er til salg hos Coop.dk her.

Læs også: Rundt spisebord – 16 runde borde med hver deres stil


21. Påskedug – gul dug til påsken

Model: Dronning Silvias Påskedug

Hvis du mangler en påskedug, bør du tage denne friske og sprudlende dug med i dine overvejelser.

Med denne gule dug kan du skabe en vaskeægte påskestemning i hjemmet og pynte optimalt op til påskefrokosterne.

Dronning Silvas Påskedug er designet af H.M. Dronning Silvia i samarbejde med den danske designet Diana Holstein.

Dugen er damaskvævet i 100 % egyptisk bomuld, hvorfor den ikke kun er blød og behagelig at røre ved, men også yderst slidstærk.

Dugen måler 140 x 250 centimeter.

Find den gule dug til påsken hos Damask.dk her.