Elevationsseng – De 23 bedste senge med elevation (2024)

Deklarering-af-artikel
Elevationsseng

Leder du efter en god ny elevationsseng? Så skal du bare læse med her. I denne guide har vi nemlig samlet vores bud på de 23 bedste senge med elevation.

Hvad vi søger i en elevationsseng er naturligvis individuelt. Mens nogen søger den absolutte bedst-i-test seng søger andre måske den bedste seng til prisen. Netop derfor vil du i guiden finder et bredt udvalg af elevationssenge – i vidt forskellige prisklasser.

… Hermed kan du med garanti også finde det rette køb for dig!

Top 28 – Find en god ny elevationsseng her


1. Ragna elevationsseng – Høj kvalitet til dit soveværelse

Både ligge- og siddekomfort er helt i top, når du befinder dig i din Ragna elevationsseng fra Nordic Dream. Sengens ergonomiske pocketfjedre giver dig et stabilt og behageligt underlag, og de syv komfortzoner sikrer komforten for alle punkter på kroppen.

Ragna elevationssengen er produceret af danske håndværker, og hver en fjeder er i den højeste kvalitet. Sengen er udviklet i samarbejde med førende eksperter på området, så der er ingen tvivl om, at materiale og funktion er tænkt helt igennem. Motoren er fra Okin og lydsvag, så du ikke bliver forstyrret, når du skal slappe af.

En elevationsseng kan have mange skønne fordele. Den kan blandt andet modvirke og forebygge rygsmerter, nakkesmerter og lignende. Du har nemlig fuld kontrol over, hvordan vinklen skal være, både når du sidder op og ligger ned.

Man kan nemt komme til at tilbringe en hel del tid i sin Ragna elevationsseng. Den kan indstilles, så den passer perfekt til at putte, læse en bog eller se en TV-serie – og så sover du selvfølgelig perfekt i den, så du kan have mest mulig energi i dagtimerne.

Sengen kommer i mål lige fra den smalle 80×200 cm elevationsseng til den brede 180×200 cm dobbeltseng – Så der vil kunne findes en model, der passer ind i langt de fleste soveværelser. Du kan desuden vælge den diskrete og smukke farvenuance, der passer bedst til dig, og du kan også selv vælge ben i ønsket farve og materiale.

Du kan købe Ragna elevationssengen hos Nordic Dream her.

Læs også: Elevationsseng 180×200 – 11 skønne senge med elevation


2. Aura elevationsseng – Luksus boxelevation

Aura er en luksus elevationsseng, der byder på en række fordele for dig og din nattesøvn.

Sengen fra Nordic Dream kommer i de fire mål 90×200, 90×210, 180×200 og 180×210 og giver dig masser af luksus inden for sengerammen. Det er boxelevation for dig, som ønsker det bedste for din nattesøvn og dagen, der følger.

Aura indeholder intet mindre end tre forskellige madraslag, og liggekomforten er understøttet af syv indbyggede komfortzoner. Elevationssengen med boxelevation er udviklet i samarbejde med både fageksperter og fysioterapeuter, så der er ingen tvivl om, at kvaliteten er helt oppe i stjernerne – sammen med dine natlige drømme.

Komfortzonerne giver de forskellige punkter på din krop den optimale støtte. Det hjælper dig med at hvile ud om natten, så du har masser af energi til dagen. Sengen byder også på ergonomisk rygstøtte og et dobbelt lag af pocketfjedre – alt sammen for at optimere din komfort.

Du får en stærk elevationsmotor fra Okin, så du nemt kan indstille sengen til hvert et formål. Juster vinklen, så den passer perfekt til læsestunden, TV-tiden og skønhedssøvnen. Du vil opleve altid at sidde og ligge godt i Aura elevationssengen. Denne luksus boxelevation sikrer dig den sundeste og mest ergonomiske sovestilling nat efter nat efter nat…

Du kan købe Aura elevationssengen hos Nordic Dream her.


3. Billig elevationsseng – Jupiter

Forbrugerne mener: Kunderne hos Bedre Nætter er meget glade for denne billige Jupiter elevationsseng. De giver den nemlig flotte 4,5 ud af 5 stjerner. I en anmeldelse lyder det da også, at det eneste køberen har fortrudt ved sengen, er, at hun “ikke købte den tidligere”.

Med elevationssengen Jupiter har Bedre Nætter skabt en komfortabel, flot og billig sengeløsning, som passer ind i ethvert hjem. Smæk benene op og nyd den lækre madras og den kraftige elevationsmotor, der får hoved- og fodende til at hæve sig.

Der er mange fordele ved at vælge Jupiter som din nye elevationsseng. Først og fremmest sørger den effektive og lydsvage motor for, at du kan blive kørt i den helt rette stilling. Vil du læse i sengen, hvile benene eller bare finde den ideelle sovestilling – Jupiter er klar til at hjælpe.

Fundamentet for den gode søvn er den indbydende springmadras. Madrassens pocketfjedre er inddelt i fem komfortzoner, som giver støtte og tilpasser sig kroppens trykpunkter. Madrassen fås som medium, fast og ekstra fast.

Oven på springmadrassen finder du en topmadras af bedste kvalitet. Jupiters topmadras består af en fire centimeter tyk latexkerne, som sikrer en ventilerende og åndbar seng.

Jupiter er betrukket med flot sort tekstil, og findes i mange forskellige størrelser – lige fra enkeltsengen i 90×200 til den store dobbeltseng i 180×200 cm.

Jupiter-elevationssengen er til salg hos Bedre Nætter her.


4. Stockholm elevationsseng

Stockholm er Sengefabrikkens absolutte bestseller udi elevationssenge. Den kombinerer da også flot dansk håndværk med solid støtte og en lækker komfort. Denne seng er nærmere bestemt designet med en robust træramme i FSC-certificeret fyrretræ, 42 fleksible elevationslameller samt en pålidelig LINAK motor, der sikrer en smidig elevationsoplevelse.

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner er sengens “neck first” funktion og individuelle nakkevip. Dette sikrer en unik tilpasning til brugerens behov. Springmadrassen er udstyret med 220 individuelle pocketfjedre pr. m², som er inddelt over 7 velplacerede komfortzoner. Madrassen er desuden polstret med åndbart latex, som udover en god støtte også bidrager til en frisk, ventilerende effekt.

Stockholm elevationssengen kommer med en trådløs fjernbetjening og LED-lys under bunden, ligesom den tilbyder en smart tilkobling til din smartphone via Bluetooth. Med en 25-års fabriksgaranti imod ramme- og fjedrebrud samt en 5-års fabriksgaranti på motor og fjernbetjening, er denne seng en langtidsholdbar investering..

Kort og godt er Stockholm elevationssengen et fremragende valg for dig, der søger god støtte og komfort samt smarte elevationsfunktioner pakket ind i et indbydende design.

Du kan købe denne Stockholm elevationsseng hos Sengefabrikken.dk her.


5. Venus Diamant elevationsseng

Forbrugerne mener: Vi har ikke kunnet finde en egentlig test af Venus Diamant. Vender vi os i retning af forbrugerne, kan vi derimod se, at vi her har gøre med en yderst populær sag. I deres anmeldelser får sengen nemlig flotte 4,5 ud af 5 stjerner.

Venus Diamant er en flot og stilren elevationsseng, som passer perfekt ind i det moderne hjem. Den komplette sengeløsning består af madrasser, ben og sengegavl.

Den indbydende elevationsseng findes i fire moderigtige farver: Antracit, sort, lysegrå og beige. Uanset hvilken farve du vælger, er der garanti for en fantastisk rejse til drømmeland.

Den kraftfulde elevationsmotor fra danske Linak gør det nemt at indstille sengen perfekt, og du kan hæve hovedenden, forenden eller begge dele på samme tid.

Du kan desuden se frem til den ideelle støtte for nakke, skuldre, lænd og hofte. Springmadrassen er således forsynet med specialudviklede pocketfjedre, som giver din krop den bedste støtte. Madrassen er inddelt i hele syv komfortzoner – hver zone sørger for unik støtte til kroppens enkelte områder.

Øverst i Venus Diamant-elevationssengen finder du en utrolig åndbar topmadras. Madrassen sørger for optimal ventilation takket være den særlige grafitholdige overflade. Ved at aflede kroppens varme opnås den ideelle sovetemperatur.

Venus Diamant findes i mange forskellige mål – både som enkelt- og dobbeltseng.

Du kan læse mere om Venus Diamant-elevationssengen hos Bedre Nætter her.


6. Yrla – Prisvenlig elevationsseng

Der er mange faktorer, som spiller ind, når du skal vælge en ny seng. Liggekomfort, pris og design er alle væsentlige temaer, der skal overvejes, inden du køber. Men hvad med kvalitet? Med elevationssengen Yrla får du en komplet, prisvenlig sengeløsning i bedste kvalitet, som sikrer den gode nattesøvn i mange år.

Yrla er designet og produceret i Danmark, hvor målet har været at skabe en sengeløsning der kombinerer høj liggekomfort og kvalitetsmaterialer. Og som samtidig kan sælges til en attraktiv pris.

I springmadrassen får du en fantastisk støtte med et unikt zonesystem. Uanset hvordan du ligger – og om du vender dig i søvne – får du den perfekte støtte natten igennem. Sengen er udstyret med stærke elevationsmotorer, som er ganske lette at aktivere. Du får også en lækker topmadras som den ideelle afrunding på din seng med i købet.

Yrla findes i farverne grå og sort, mens benene kan vælges i lys eller olieret eg samt aluminium. Sengen fås i det klassiske mål for dobbeltsenge: 180×200 cm samt en lang række øvrige mål (både som enkelt- og dobbeltseng).

Du kan læse mere om elevationssengen Yrla hos Nordic Dream her.


7. Elevationsseng med springmadras – Atlas Wood

Forbrugerne mener: Atlas Wood er en elevationsseng med springmadras i topklasse. Det mener forbrugerne i hvert fald. Kunderne hos Bedre Nætter giver nemlig sengen 5 ud af 5 stjerner! Bl.a. beskriver en kunde sengen som “det bedste køb længe”.

Savner du en genvej til drømmeland, så er Atlas Wood den ideelle rejsepartner. Atlas Wood er en flot og indbydende elevationsseng med en komfortabel springmadras og en behagelig topmadras.

Med Atlas Wood får du masser at kvalitet for pengene. Den driftsikre elevationsmotor fra danske Linak er indrammet i en 12 cm tyk træramme. Dermed er du sikret en god og langtidsholdbar sengeløsning.

Springmadrassen er forsynet med slidstærkt betræk, som også bidrager til sengens holdbarhed. Inde i madrassen findes pocketfjedre i fem komfortzoner, som er klar til at støtte kroppens forskellige områder.

Topmadrassen er forsynet med en fire cm tyk latexkerne, som både sørger for en komfortabel og fast afrunding på din seng, og samtidig hjælper til et behageligt og køligt sovemiljø.

Atlas Wood er betrukket med tekstil i antracit, og det er muligt at tilkøbe en matchende sengegavl. Sengen findes i mange forskellige mål fra 80×200 til 180×200 cm samt med ekstra længde.

Du kan læse mere om elevationssengen Atlas Wood hos Bedre Nætter her.


8. Hæve/sænke seng med gavl – Senses Nova

Forbrugerne mener: Kunderne hos Bedre Nætter kunne nærmest ikke være gladere for Senses Nova. De giver nemlig denne hæve/sænke seng med gavl flotte 4,5 ud af 5 stjerner. I én af kundernes anmeldelser bliver den bl.a. beskrevet som en “virkelig lækker seng”.

Ved første øjekast ligner den flotte og indbydende Senses Nova slet ikke en elevationsseng. Den praktiske hæve/sænke funktion er nemlig godt skjult i denne luksusmodel, som hurtigt kan blive dit kæreste eje.

Da du tilbringer mange af døgnets timer blandt madrasser, dyner og puder, bør du naturligvis vælge din seng med omtanke. Udover et fantastisk flot design med rene linjer, byder den høje madras på udsøgt komfort. Der er virkelig ikke sparet på noget i denne komplette sengeløsning som også tæller gavl, ben samt topmadras.

Den pålidelige Linak-elevationsmotor sørger for at sengen er let at indstille i den ønskede højde. Springmadrassen er opbygget af hele to lag pocketfjedre omgivet af et åndbart og elastisk hybridskum. Dermed får du perfekt støtte og samtidig et behageligt og frisk sovemiljø.

I det hele taget fås materialerne i Senses Nova ikke bedre. Sengen er nemlig OEKO TEX-certificeret, og er dermed et både sundt og miljøvenligt valg.

Senses Nova fås i størrelserne 180×200 og 180×210 cm. Farven kan enten være lysegrå eller antracit.

Du kan læse mere om Senses Nova hos Bedre Nætter her.


9. Lyngdal elevationsseng

Forbrugerne mener: Lyngdal er langt hen af vejen lidt af en testvinder blandt forbrugerne. Kunderne hos Sengefabrikken giver den nemlig 5 ud af 5 stjerner. Her beskriver en køber den da også bl.a. som en “fantastisk dejlig seng til en god pris”.

Drømmer du om at skifte din eksisterende seng ud med en elevationsseng, så er Lyngdal Elevation et oplagt valg.

Udover den smarte hæve/sænke-funktion får du også en fremragende madras, topmadras i latex eller skum samt ben i eg eller metal. Lyngdal-elevationssengen er således en komplet sengeløsning til dig, der gerne vil have mulighed for at ligge helt perfekt.

Kan du lide at læse, se tv eller løse krydsord i sengen, så sørger den støjsvage Linak-motor for, at du hurtigt får hævet sengen til den rette indstilling.

Du kan hæve og sænke begge sengens ender, og det hele foregår med en trådløs fjernbetjening eller med en app på din smartphone. Lettere bliver det ikke.

Topmadrassen er sengens øverste lag. Madrassens funktion er at beskytte springmadrassen og samtidig sørge for den afsluttende komfort samt ventilation. Som topmadras til elevationssengen Lyngdal, kan du enten vælge latex eller memoryskum – begge med en højde på 7 cm.

Lyngdal-elevationssengen findes i mange forskellige størrelser – fra enkeltsengen i 80×200 til dobbeltsengen i 180×200 cm samt med ekstra længde.

Du kan læse mere om Lyngdal-elevationssengen hos Sengefabrikken.dk her.

Læs også: Seng – Guide: De 33 bedste senge på det danske marked (2024)


10. Dunlopillo elevationsseng

Model: Dunlopillo Pure

Dunlopillo bliver ofte nævnt i tests med de bedste elevationssenge. Og det er der rigtig mange gode grunde til:

… Savner du en sengeløsning med masser af frihed og fleksibilitet? Med elevationssengen fra Dunlopillo kan du hæve og sænke præcist efter dine ønsker – dermed finder du nemt den indstilling, der passer perfekt til dig og din krop.

En elevationsseng er perfekt, hvis du gerne vil have mere ud af din seng!

Udover det smarte elevationssystem er sengens madrasser også forsynet med masser af komfort. Du får således en dejlig elevationsmadras med en 16 cm naturlatex-kerne samt 5 cm komfortlag. Madrassen er inddelt i 7 komfort-zoner, og du kan vælge mellem medium, fast eller ekstra fast affjedring.

Det kan også vælge mellem hele ni forskellige topmadrasser hos forhandleren. Prisen varierer alt efter hvilken af dem, du vælger

Sengen er betrukket med et flot tekstil i fx lysegrå, sand, blå eller antracit. Sengen kommer i målene 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 90×210 og 180×210.

Du kan læse mere om elevationssengen fra Dunlopillo hos Sengekompagniet her.


11. Sirius Black elevationsseng

Forbrugerne mener: Sirius Black elevationssengen scorer topkarakteren 5 ud af 5 blandt Bedre Nætters kunder. I en anmeldelse beskrives den da også som en “super seng”.

Sirius Black er en flot og stilren elevationsseng, betrukket med et kraftigt sort tekstil. Her er virkelig gjort noget for at skabe en smuk seng, der passer ind i den moderne indretning. Det betyder dog ikke, at der samtidig er sparet på komforten – her får du nemlig det bedste fra begge verdener.

I elevationssenge kan du justere din liggeposition ved at hæve sengens hoved- og fodende. På denne måde kan du altid finde en ideel stilling, uanset om du skal sove, slappe af, se fjernsyn eller læse en bog.

Bundrammen i Sirius Black er fremstillet i massivt svensk fyrretræ. Elevationsmotoren fra danske Linak er i samme høje klasse, og sikrer dig en enkel og driftsikker motor, som kan holde i mange år.

Sirius Black findes i mange forskellige mål (fra 80×200 til 180×210 cm). Uanset størrelse giver springmadrassens fem individuelle komfortzoner formidabel liggekomfort.

Topmadrassen sørger for det afsluttende komfortlag, og bidrager samtidig til et godt sovemiljø. Latexens åndbare og ventilerende egenskaber hjælper til med at holde en god temperatur og lede fugt bort fra sengen.

Du kan læse mere om Sirius Black-elevationssengen hos Bedre Nætter her.


12. Nordkap elevationsseng

Forbrugerne mener: Kunderne hos Sengefabrikken elsker Nordkap – De giver den nemlig 5 ud af 5 stjerner!

Elevationssengen Nordkap byder på moderne skandinavisk design og masser af komfort. Om dagen kan du således glæde dig over sengens stilrene og æstetiske udtryk, mens du om natten kan lægge dig godt til rette på den lækre madras og nyde rejsen til drømmeland.

Uanset hvordan du ønsker at ligge, kan Nordkap hjælpe dig med den optimale stilling. Med den hurtige og støjsvage motor kan du nemt hæve elevationsdelen i sengens hoved- og fodende til den perfekte højde.

Nordkap er betrukket med flot sort møbeltekstil, som både dækker den massive træramme i bunden og den indbydende springmadras. Sengen findes desuden i alle gængse mål – også med ekstra længde.

Kvalitetsmadrassen har 261 individuelle pocketfjedre pr. kvadratmeter. Hver enkelt fjeder er monteret i sin egen ’lomme’ og bidrager med præcis og individuel støtte til din krop. Springmadrassen kan vælges som ’medium’ eller ’fast’.

Den komplette sengeløsning tæller naturligvis også en dejlig topmadras (luksus topmadras i latex eller memoryskum) og ben (metal eller eg).

Du kan læse mere om elevationssengen Nordkap hos Sengefabrikken.dk her.


13. Anatomic Diamant elevationsseng

Forbrugerne mener: Er du på udkig efter det bedste af det bedste? Så er det Anatomic Diamant elevationssengen, du skal have fat i. Kunderne hos Bedre Nætter giver den da også 5 ud af 5 stjerner efter at have haft sengen til test på egen krop.

Anatomic Diamant er blandt markedets absolut mest eksklusive og luksuriøse elevationssenge. Således byder den på en komfort-oplevelse ud over det sædvanlige. Snooze-knappen på dit vækkeur kommer for alvor på overarbejde, for ingen står ud af Anatomic Diamant frivilligt.

Den flotte lysegrå elevationsseng er relativt høj, og det markante ydre stråler af komfort. Springmadrassen er forsynet med syv unikke komfortzoner, hvor hver enkelt fjeder understøtter din krops ergonomi gennem et avanceret mønster. Madrassen har hele 500 pocketfjedre pr. kvadratmeter.

Selve elevationsdelen er skabt med markedets bedste komponenter, og med den trådløse fjernbetjening kan du nemt indstille sengen i den ideelle højde.

Navnet ’Diamant’ er meget mere end et navn. Topmadrassen i Anatomic Diamant er nemlig diamant-behandlet, og den grafitholdige overflade leder derved varme væk fra sengen fire gange mere effektivt end traditionel latex.

Trods de indbyggede diamanter er topmadrassen dog utrolig behagelig og aflaster effektivt din krops trykpunkter. Desuden er topmadrassen Svanemærket.

Anatomic Diamant-elevationssengen fås i målene 180×200 og 180×210 cm.

Du kan læse mere om Anatomic Diamant hos Bedre Nætter her.


14. Physio Natural elevationsseng

Forbrugerne mener: Elevationssengen her scorer topkarakteren 5 ud af 5 stjerner fra Bedre Nætters kunder. Her beskriver en kunde den da også bl.a. som en “dejlig seng”.

Med elevationssengen Physio Natural får du en fantastisk pakke med hele tre ekstraordinære elementer: En robust og slidstærk træramme, en specialudviklet springmadras og en 100% naturlig topmadras. Kort sagt: Den ideelle sengeløsning til det moderne hjem.

Physio Natural er Svanemærket, så du kan roligt lægge dig til at sove med god samvittighed. Som øverste lag i Physio Natural får du en 100% naturlig latex-topmadras. Det naturlige produkt stammer fra træet Hevea Brasiliensis.

Udover at give god støtte og aflastning er latexen også åndbar, så du opnår en frisk seng og dermed et godt sovemiljø.

Springmadrassen er udviklet af ortopædiske eksperter og fysioterapeuter, og der tages derfor de bedste hensyn til din krop og dine bevægelser under søvnen. De specialudviklede fjedre er placeret i et revolutionerende mønster, som sikrer den optimale støtte til alle kroppens punkter.

Physio Natural er betrukket med et slidstærkt møbeltekstil i en flot lysegrå nuance. Sengen findes i to forskellige størrelser: 180×200 og 180×210 cm.

Du kan læse mere om Physio Natural-elevationssengen hos Bedre Nætter her.


15. Trondheim elevationsseng

Forbrugerne mener: Trondheim får flotte 4,5 ud af 5 stjerner af kunderne hos Sengefabrikken. Her lyder det da også bl.a. i en anmeldelse, at det er en “fantastisk seng”.

Elevationssengen Trondheim er en komplet sengeløsning, som byder på masser af æstetik og udsøgt komfort. Du kan bl.a. se frem til en massiv elevationsbund i svensk fyrretræ, en springmadras med ergonomisk støtte og en topmadras i latex eller celcius-skum.

Når du køber en ny seng, er det ikke blot et møbel, du anskaffer. Et sengekøb er også en fremtidsinvestering for din krop. For at din krop kan holde sig sund og rask i mange år, er det vigtigt at den får den rette støtte, når du sover. Samtidig giver god ergonomi også mere overskud i hverdagen.

Trondheim er dermed en perfekt investering, som din krop vil takke dig for. Du kan nemt indstille sengen, så du opnår den ønskede højde – både for hoved- og fodende – og de indbydende madrasser giver fremragende støtte og aflastning.

Det antracitgrå møbeltekstil giver sengen et moderne og indbydende udtryk. Du kan vælge den type sengeben, som passer bedst til din indretning – enten i eg eller metal.

Trondheim Elevation fås i alle de gængse mål – lige fra enkeltsengen i 80×200 cm til den store dobbeltseng i 210×210 cm.

Du kan læse mere om Trondheim-elevationssengen hos Sengefabrikken.dk her.


16. Auping Original elevationsseng

Elevationssengen Auping Original byder på lige dele originalitet og funktionalitet – det elegante og minimalistiske design med bløde, svungne former passer perfekt ind i det moderne soveværelse. Herudover får du også en god portion udsøgt komfort med i handlen.

Udover det prisbelønnede design har Auping Original også fokus på ergonomi. Med elevationsfunktionen kan du nemt indstille sengen til den ønskede position – enten med fjernbetjeningen eller app til smartphone.

De fleste senge med elevation kan justeres på to punkter – i hoved- og fodende. Auping Original kan opgraderes til en tripel-elevationsbund, som har et ekstra led i hovedenden. Dette led sørger for den perfekte støtte til nakken.

Du kan også godt glæde dig til at ligge på en madras fra Auping. Den 18 cm høje Inizio-madras er standardmadras i Auping Original. Her får du en medium fast madras med individuelle pocketfjedre fordelt i tre komfortzoner. Samtidig ventilerer madrassen aktivt og bortleder fugt.

Auping Original fås i alle standardmål. Du har samtidig mulighed for at sætte dit personlige præg på sengen, da du kan vælge mellem mange forskellige farver, ligesom du kan tilføje sengeborde og sengegavl.

Du kan læse mere om Auping Original-elevationssengen hos Drømmeland her.


17. Nexus Harmony elevationsseng

Elevationssengen Nexus Harmony er sat i verden for at give dig de bedste forudsætninger for en harmonisk søvn og ditto afslapning. Her går kvalitet, komfort og design op i en højere enhed, og med det smarte elevationssystem kan du nemt finde den ideelle stilling, uanset om du skal læse, se tv eller sove.

Ovenpå den kraftige elevationsbund placeres en komfortabel og indbydende springmadras – eller to madrasser, hvis du vælger Nexus Harmony som dobbeltseng. Du kan naturligvis vælge mellem forskellige fastheder i madrassen, så den passer til dine behov og præferencer.

Du bør i udgangspunktet vælge madrassens fasthed ud fra din vægt: Blød (under 60 kg), medium (60-80 kg), fast (80-110 kg) og ekstra fast (+110 kg).

Som øverste lag får du en topmadras med latexkerne. Madrassen sørger for god støtte, ventilation og åndbarhed. Desuden er madrassen forsynet med anti-slip, så den bliver liggende, hvor den skal.

Nexus Harmony findes i mange gængse sengestørrelser – både som enkelt- og dobbeltseng. Du kan desuden vælge mellem seks forskellige farver, så du kan finde en nuance, der passer ind i soveværelset.

Du kan læse mere om Nexus Harmony-elevationssengen hos Drømmeland her.


18. ZensiZone elevationsseng

Med sit elegante look og sine komfortable egenskaber er elevationssengen ZensiZone en sikker vinder.

ZensiZone findes i flere forskellige farver, og den indbydende sengeløsning kan suppleres med en flot sengegavl (tilkøb). Herudover får du udsøgt komfort og betingelserne for et ideelt sovemiljø.

ZensiZone sørger for unik sovekomfort i alle sengens lag. Springmadrassen er forsynet med pocketfjedre, som er inddelt i syv komfortzoner med særlig skulder- og lændezone. Du kan derfor se frem til perfekt støtte natten lang.

Du har mulighed for at vælge mellem tre forskellige topmadrasser ved køb af denne elevationsseng: 50 mm latex, 50 mm visco og 65 mm ergo+. Alle har de fordele og ulemper, som du kan læse meget mere om hos forhandleren inden et eventuelt køb.

ZensiZone Elevation findes i målene 120×200, 160×200, 180×200 og 180×210 cm. Du kan vælge sengens flotte betræk i nuancerne sort, blå, grå og sand. Ben findes i træ og stål og skal ligesom gavlen tilkøbes.

Du kan læse mere om ZensiZone-elevationssengen hos Møblér her.


19. Elektrisk elevationsseng – Svane Motion 6000 Zense

Motion 6000 Zense er den mest luksuriøse sengeløsning fra Svane, og de mange smarte funktioner vil med garanti ikke skuffe. Her får du en seng, som indbyder til mere end bare søvn. Vil du læse, se tv eller slappe af, så er mulighederne blot en enkelt indstilling borte.

Svane Motion 6000 Zense er en elektrisk elevationsseng som ingen anden. Du indstiller nemt sengen i den ønskede position med den trådløse fjernbetjening eller den praktiske app. Lamellerne i sengebunden sørger for ekstra affjedring til madrassen.

Sengens kvalitetsmadras tager rigtig godt imod dig. Uanset kropsbygning er du sikker på at ligge, som du skal. Pocketfjedrene sørger desuden for den perfekte støtte til kroppens mest udsatte områder.

Over fjedrene er Zense-modellen forsynet med et tykt IntelliGel-lag. Dette ekstra lag sørger for øget komfort og åndbarhed og hjælper samtidig til, at sengen hverken opleves for blød eller for fast.

Svane Motion 6000 Zense findes i alle gængse mål, og med de mange forskellige farvemuligheder kan du desuden sætte dit helt personlige præg på dit kommende yndlingsmøbel.

Du kan læse mere om Svane Motion 6000 Zense hos Drømmeland her.


20. MasterBed elevationsseng

Søger du en enkel og elegant sengeløsning, så er elevationssengen fra MasterBed et oplagt valg. Med den praktiske hæve- /sænke funktion kan du få meget mere ud af din seng. Skal der læses, ses tv eller soves – MasterBed Standard Air40 har den perfekte indstilling til dig.

Elevationssengen fra MasterBed er fyldt med fremragende komfort. Kombinationen af motoren og de justerbare lameller sikrer nemlig, at du kan finde den helt korrekte positionen i sengen.

Springmadrassens fjedre – fordelt over fem komfortzoner – sørger endvidere for individuel støtte til alle området af kroppen: Inklusive rygsøjle, nakke, lænd og skuldre. Dermed er du garanteret den bedste og mest skånsomme søvn.

Som topmadras er Standard Air40 forsynet med et behageligt og åndbart latex-lag. Latexen er temperaturregulerende og bidrager derved til et godt sovemiljø både sommer og vinter.

Elevationssengen MasterBed Standard Air40 findes i praktisk talt alle de klassiske sengemål – fra enkeltsenge til dobbeltsenge. Springmadrassen kan vælges som ’medium’ eller ’fast’, ligesom tekstilet kan vælges i farverne sort og grå.

Du kan læse mere om den lækre elevationsseng fra MasterBed hos Drømmeland her.


21. Høj elevationsseng (plads under til opbevaring) – Livingbed

Model: Livingbed Supreme Elevation

Livingbed Supreme Elevation er en høj elevationsseng, som byder på masser af lækker komfort.

Du får et superflot design, ekstra god liggekomfort og plads til opbevaring – sengens højde sørger nemlig for, at du nemt kan placere praktiske sengeskuffer / bedrollers under den.

Springmadrassen er opbygget af pocketfjedre, som er fordelt i fem komfortzoner. Den 18 cm høje madras kan vendes efter behov, hvilket er med til at forlænge springmadrassens levetid.

Madrassen er desuden polstret med det såkaldte COOL-TEX. Denne type tekstil hjælper med at køle og ventilere madrassen, så du opnår et behageligt sovemiljø. Herudover er tekstilet antibakterielt og bidrager derfor aktivt til en ren og frisk seng.

Topmadrassen kan vælges med en kerne af latex eller memoryskum. Latexen er fast og ventilerende, mens memoryskummet er blødere og former sig efter din krop.

Livingbed Supreme Elevation findes som dobbeltseng i forskellige mål – 160×200, 180×200, 200×200, 180×210, 210×210 samt 220×220 cm. Sengen kan vælges i farverne sort, antracit, lysegrå, blå og sand.

Du kan læse mere om Livingbed elevationssengen hos Norliving.dk her.


22. Lama First elevationsseng

En elevationsseng er særligt designet til at give dig ekstra aflastning og bedre blodomløb til benene. Herudover kommer du nemt til at sidde behageligt, når du skal læse, se fjernsyn eller lave håndarbejde i sengen.

Lama First er Lamas basismodel, som giver dig rigtig meget komfort for små penge. Den solide elevationsbund består af 26 buede lameller, som medvirker til at give sengen ekstra dybde.

Med den trådløse fjernbetjening kan du nemt indstille sengen i den perfekte højde, og med det indbyggede nakkevip, opnår du den bedste støtte for nakken. Når du kører ryggen op, vil modulet automatisk knække ekstra ved nakken for ideel komfort.

Pocketfjedrene i springmadrassen er inddelt i fem unikke zoner, som giver dig perfekt og nænsom støtte til alle områder af kroppen. Du kan vælge madrassen i ’medium’ eller ’fast’.

Sengens øverste lag er en dejligt luftig og åndbar topmadras i latex. Her får du en fast og behagelig støtte samtidig med at den naturlige latex sørger for at lede fugt bort fra sengen.

Lama First er betrukket med sort møbeltekstil og findes i målene 160×200 og 180×200 cm.

Du kan læse mere om Lama First-elevationssengen hos Erling-christensen.dk her.


23. Kaagaard elevationsseng

Model: 380

Du behøver ikke gå på kompromis med æstetikken i hjemmet, blot fordi du ønsker en elevationsseng. En elevationsseng behøver nemlig ikke at være stor og klodset – det er den enkle og stilrene elevationsseng fra Kaagaard et fornemt bevis på.

Kaagaard 380 er en flot og enkel sengeløsning, som er fuld af lækker komfort. Elevationssengen gør det nemt at indstille din ligge-/siddeposition med den medfølgende fjernbetjening.

Sengen er forsynet med 28 formspændte lameller, som aktivt tilpasser sig din kropsvægt. Dermed opnår du en smidig og fleksibel liggeoplevelse, hvilket er ensbetydende med en bedre og sundere nattesøvn.

Du får udelukkende en sengeramme med i købet her. Du skal således selv tilføje de ønskede madrasser, hvis du ikke allerede har dem – hvilket heldigvis nemt kan findes hos forhandleren. Ydermere skal du huske at tilvælge en elevationsbund, når du konfigurerer sengerammen, hvis du vil bruge den som elevationsseng.

Du har mulighed for at sætte dit personlige præg på din kommende Kaagaard elevationsseng. Rammen findes nemlig i farverne hvid, sort, eg og bøg, ligesom du kan tilføje en sengegavl for at tilføje lidt ekstra finish.

Kaagaard 380 findes i alle gængse sengemål

Du kan læse mere om Kaagaard-elevationssengen hos Sengefabrikken her.


Guide til dit valg – luksus, billig eller bedst-i-test elevationsseng?

Vi har nu præsenteret dig for en række forskellige elevationssenge. Men hvilken én skal du så vælge? I vejen mod at besvare dette, er der en række forskellige forhold, du kan have med i dine overvejelser. Kig eksempelvis efter:

  • Kvalitet – En bedst-i-test elevationsseng?: Findes der en test af elevationssengen, du har kig på? Og hvad siger den i givet fald? Du kan ofte findes tests fra professionelle og/eller andre kunder, og det kan være en positiv indikation, hvis sengen fremstår som en bedst-i-test elevationsseng.
  • Budget: Hvor mange penge har du at gøre godt med?
  • Æstetik: Kig gerne på forhold som design og farve.

Ved at have elementer som disse med i dine overvejelser, vil du sandsynligvis lettere kunne finde den bedste elevationsseng for lige netop dig.

Læs også: Sengerammer og sengestel – 14 gode løsninger