Fliserenser – 10 effektive løsninger

Deklarering-af-artikel

Der er ikke noget, der giver et mere sjusket indtryk end en terrasse, hvor mos og ukrudt vrimler op mellem fliserne. Heldigvis er der en oplagt løsning, hvis det er tilfældet:

… En fliserenser!

I denne guide finder du 10 bud på fliserensere, der kan hjælpe dig med at holde indkørslen, terrassen, fortovet med videre fri for ukrudt.

Du vil i guiden finde alt fra professionelle maskiner til mindre eldrevne maskiner og til de helt billigere håndredskaber – God læselyst!

Mindre terrasserenser maskiner


1. WRX2000 – God fliserenser fra Texas med batteri, lader og to forskellige børster

Fliserenseren fra Texas Equipment gør arbejdet med at fjerne mos og ukrudt mellem belægningsstenene på terrassen til en drøm. Har du først prøvet at ligge på knæ for at luge ud mellem havegangens herregårdssten, så vil den elektriske fliserenser revolutionere arbejdet for fremtiden.

Ikke nok med at du skåner ryg og knæ, så har du også hurtigt et perfekt resultat. WRX2000 fra Texas fjerner effektivt de uønskede vækster mellem fliserne – og så er det endda uden brug af usunde kemikalier. Den kraftige stålbørste arbejder sig let gennem selv de mest tilgroede terrasser, og med den praktiske beskyttelsesskærm modvirker du, at småsten og ukrudtsrester flyver gennem luften.

Du får fuld bevægelsesfrihed med den batteridrevne fliserenser, som på en fuld opladning holder til op mod 35 minutters arbejde (plus/minus alt afhængig af forholdene og hvor gammelt batteriet er). Og det tager blot en time at lade 20V-batteriet fuldt op. Der er monteret både top- og fronthåndtag, som sikrer en god arbejdsstilling – teleskopskaftet kan justeres 20 cm i længden.

Fliserenserens samlede vægt er på 2,2 kg. Med i købet følger batteri (20V/2,0 AH), hurtiglader samt 1 stk. stålbørste og 1 stk. nylonbørste. Tilbehøret kan også købes enkeltvis, hvis du skulle få brug for at supplere med eksempelvis en ny stålbørste.

Du kan læse mere om den praktiske fliserenser fra Texas hos Texas.dk her.


2. Billig fliserenser fra Texas

Model: WR140

Leder du efter en billig fliserenser? Og kan du klare dig med en model med ledning men uden batteri? Så er WR140 fliserenseren fra Texas et rigtig godt bud. Her får du nemlig en fliserenser med stor effekt, og som kan bruges i en god og sund arbejdsstilling – men til en ganske billig pris.

Fliserenseren er udført i Texas’ velkendte – og elskede – kvalitet men uden så mange dikkedarer. Med i købet følger dog alligevel en stålbørste, en nylonbørste, værktøj til skift af børsterne samt en beskyttelsesskærm. Hermed får du alt, du har brug for til at komme igang.

Fliserenseren vejer beskedne 1,7 kg. Hermed er den nem at manøvrere rundt med på trods af, at den skal være sluttet til strøm via ledningen. Den har en effekt på 140 W. Denne effekt betyder i praksis, at den kan yde 1.2000 omdrejninger i minuttet: Mere end nok til at komme godt i dybden med din fliserens.

Du kan købe denne billige fliserenser hos Texas.dk her.


3. Nilfisk højtryksrenser til fliser

Højtryksrenseren fra Nilfisk giver et garanteret flot resultat hver gang. Den lille og kompakte højtryksrenser er perfekt til lettere rengøringsopgaver i hjemmet, og du får desuden en praktisk tilbehørspakke med. Det simple Click & Clean-system sikrer nem og hurtig montering af tilbehørssystemer, så du altid står med det ideelle udstyr mellem hænderne.

Den smarte højtryksrenser i blå og sort plast er det oplagte redskab, når terrassen og havegangen skal spules fri for mos og alger. Pumpetrykket er op til 145 bar. For en lille maskine får du således en glimrende ydeevne.

Højtryksrenseren er nem at betjene. Designet er solidt, og der er indbygget oprul til slange samt kørevogn (trolley) med kraftige hjul. Du kommer dermed nemt rundt til de forskellige opgaver, som højtryksrenseren skal hjælpe dig med. Samtidig er den kompakt og let at opbevare, når den ikke benyttes.

Der medfølger en stor mængde tilbehør som f.eks. ophæng, teleskophåndtag og praktiske opbevaringsmuligheder til udstyret. Dermed er du klar til at rense fliser, eller hvad end dit næste projekt måtte være.

Du kan læse mere om højtryksrenseren fra Nilfisk hos Proshop.dk her.


4. Gloria Fliserenser – Multibrush Speedcontrol

Multibrush Speedcontrol fra Gloria er en elektrisk fliserenser i topklasse. Med enkle midler kommer du hurtigt mos, ukrudt og alger til livs, og resultatet er en pæn og indbydende terrasse, indkørsel eller havegang. Du behøver ikke tænke på, at batterierne skal lades op. Husk blot forlængerledningen – så er du klar til kamp.

Gloria Multibrush Speedcontrol er både nem at anvende og utrolig let at rengøre efter brug. Der medfølger to forskellige børstehoveder, som benyttes til forskellige opgaver. Rullebørsten i nylon anvendes til stenoverflader, mens stålbørsten anvendes til fuger.

Fliserenseren er forsynet med fleksibel hastighedsregulering, som gør det muligt for den at klare 650-1.600 omdrejninger i minuttet. Et guidehjul giver en god sigtelinje som sikrer præcis styring, når du benytter fugebørsten.

Mens de forskellige børster giver en grundig behandling til fliserne, sikrer håndtagene i modsatte ende af fliserenseren god ergonomi for kroppen. Håndtaget er forsynet med et behageligt greb, mens teleskopfunktionen giver dig mulighed for at indstille den perfekte arbejdshøjde. Der er desuden monteret et sekundært håndtag midt på aluminiumsskaftet, som giver bedre greb.

Du kan læse mere om Gloria Multibrush Speedcontrol hos 10-4.dk her.


5. Ryobi fliserenser – Batteri

Det kan være en stor opgave at fjerne mos og ukrudt mellem terrassefliserne, men fliserenseren fra Ryobi står klar til at assistere dig. Den batteridrevne flise- og fugerenser er nem at håndtere, og den kompakte størrelse gør den nem at opbevare i redskabsskuret, når den ikke benyttes.

Den smarte fliserenser fra Ryobi er forsynet med teleskopskaft. Ved første øjekast ligner den en praktisk håndstøvsuger, og den er bestemt lige så let og nem at manøvrere. Den er forsynet med to gode ergonomiske håndtag – ét for enden af teleskopskaftet og ét midt på. Dermed kan du nemt finde den mest optimale arbejdsstilling.

Fliserenseren har et regulært hjul på den ene side, mens der på modsatte side er monteret en kraftig stålbørste. Den roterende stålbørste kommer godt ned mellem fugerne i belægningen, og fjerner nemt mos og ukrudt. Når engang stålbørsten er blevet slidt, kan den nemt udskiftes. At maskinen er batteridrevet sikrer desuden stor anvendelighed og et lige så stort arbejdsområde.

Vær opmærksom på, at batteri og oplader ikke er inkluderet i prisen. Til gengæld er fliserenseren en del af ONE+ familien, og er dermed kompatibel med seriens øvrige have- og elværktøjer. Du kan læse mere om fliserenseren fra Ryobi hos Homeshop.dk her.


Håndredskaber til fliserens


6. Fiskars – QuikFit Fliserenser

Det behøver ikke koste en formue at få en fliserenser. Hvis du ikke har så store arealer, du skal holde vedlige kan du således med fordel vælge en lille fliserenser, hvor du gør brug af din håndkraft.

… En sådan type fliserenser er QuikFit fra Fiskars. Her får du således et billigt og let lille produkt, som du kan bruge til at fjerne ukrudt mellem fliserne.

Fiskars QuikFit har et blad i hærdet stål. Hermed er du sikret en fliserenser, som snildt kan holde til aktiv brug gennem mange år.

Du kan finde den aktuelle pris på Fiskars QuikFit fliserenseren hos Coolshop.dk her.


7. Fiskars fliserenser i træ

Når du er i gang med at rense fliser på terrassen eller i indkørslen, er det altid en god idé at have et praktisk håndredskab med sig. Det kunne f.eks. være denne lille fliserenser fra Fiskars, det nemt kan fjerne mos og ukrudt mellem sten og fliser.

Med en længde på 22 cm er fliserenseren nem at have i lommen eller i arbejdsbæltet, og den er et fremragende supplement til de elektriske eller motoriserede fliserensere. Selv de mest moderne og effektive maskiner har deres begrænsninger og blinde vinkler, hvor man bedre kan komme til med simpel håndkraft.

Har du en meget lille terrasse, eller foretrækker du at være meget grundig, når du plejer dine fliser, kan du naturligvis også anvende den lille fliserenser som dit primære redskab. Husk i så tilfælde en knæpude, så du skåner din krop mest muligt under havearbejdet.

Du kan læse mere om fliserenseren fra Fiskars hos Plantetorvet.dk her.


8. Fliserenser med stålbørste

En fliserenser er et nyttigt redskab, når du skal rengøre og pleje dine fliser på terrassen, i indkørslen eller på havegangene. Denne praktiske fliserenser er forsynet med et langt skaft, der gør den behagelig at anvende – samtidig er kvaliteten af materialerne i top.

Fliserenseren er forsynet med en stålbørste, som effektivt fjerner ukrudt, mos og alger på fliserne. Stålbørsterne er 4 cm lange og består af tre rækker. I to af rækkerne er børsterne placeret på skrå, mens den midterste række er lige. Denne kombination sørger for, at du får de bedste vinkler, når du rengør dine fliser – dermed opnår du det bedste resultat.

Hovedet på fliserenseren er desuden forsynet med en metalspids på den ene side. Spidsen kan du med fordel benytte til at rense mellem fliserne, så du får alt ukrudtet væk – også rødderne. Skaftet er i flot og robust asketræ, som kan holde i mange år. Skaftets længde er på 140 cm.

Fliserenseren med langt skaft er et oplagt redskab til at vedligeholde havens flisebelagte områder. Den er perfekt til mindre haver og kan naturligvis også anvendes som supplement til en elektrisk fliserenser, hvis du har en stor have at holde.

Du kan læse mere om fliserenseren hos Plantetorvet.dk her.


Professionelle fliserenser maskiner


9. TD 300 fliserenser

En TD 300 fliserenser kan være svaret på fantastisk flotte fliser. Det er en rustfri model i høj kvalitet, og du bliver næppe skuffet over, hvad den kan udføre på dine fliser. Fliserenser TD 300 er blandt andet i besiddelse af:

  • 1 standard swivel til koldt vand
  • 3 effektive 60 mm afstandshjul
  • Plads til 2 dyser med 1/4″ gevind

Fliserenser TD 300 er en modstandsdygtig fliserenser, som holder i mange år. Det er en stærk, lille maskine, som går til arbejdet med masser af kampgejst. Den kan klare vind og vejr i mange afskygninger, så du kan sætte den til at rense dine fliser når som helst.

Maskinen kan bruges på mange typer sten, overflader og belægninger, og den kan helt sikkert også gøre et flot stykke arbejde hos dig. Det gælder både i din forhave, på en parkeringsplads eller på en hyggelig flisegang i haven.

TD 300 fliserenseren er super brugervenlig og nem at gå til, så der er ingen grund til at frygte teknologien. Sæt motoren i gang og nyd synet af mos, småsten, ukrudt, alger, støv og andet skidt, der viger for maskinen. Hastigheden er selvfølgelig optimeret, så det ikke kastes bort med for stor kraft.

Et godt tip, inden du skal til at bruge din TD 300 fliserenser, er at vande området, den skal bruges på. På den måde får du mindst mulig irriterende støv, der flyver rundt i luften, og så kan du nyde det flotte resultat med et helt klart syn.

Du kan købe denne TD 300 fliserenser hos Induclean.dk her.


10. Greenbuster Pro 66 – BS 500 E Fliserenser

Leder du efter en af markedets mest effektive fliserensere, så er Greenbuster Pro 66 – BS 500 E et oplagt valg. Den professionelle maskine har høj ydeevne, og sørger for at gangstier, indkørsler, fortove og parkeringspladser bliver fri for mos, alger og ukrudt.

Greenbusters lidet mundrette navn ’Pro 66 – BS 500 E’ refererer først til arbejdsbredden, som er på 66 cm, og dernæst til den kraftige motor, 500 E, fra Briggs & Stratton. Motoren er på 140 kubik og klarer nemt alle de udfordringer, du måtte stå over for. Udover at sikre en flot og ren belægning, er maskinen samtidig skånsom overfor underlaget, så du ikke slider unødigt på sten og asfalt.

Pro 66 – BS 500 E fra Greenbuster er både ukrudtsfjerner, mosfjerner, fliserenser og algefjerner i én kompakt maskine. De smarte stålbørster søger både for at rengøre ovenpå fliserne og ikke mindst mellem dem. På denne måde får du et flot resultat uden brug af kemikalier eller gasbrænder.

Fliserenseren er ikke blot en god investering, når det handler om rengøring og pleje af havens belægning, men også når det drejer sig om din krop. Pro 66 sikrer nemlig en ergonomisk arbejdsstilling – styret har flere forskellige indstillingsmuligheder, mens de letløbende hjul i fastgummi sørger for, at maskinen let kan skubbes uden modstand. Kort sagt: Et rigtig godt køb. Du kan læse mere om den smarte fliserenser fra Greenbuster hos Cleanxpert.dk her.

Teksten er leveret i samarbejde med Haandvaerkeroversigt.dk – Få et godt tilbud på lægning af fliser her.