Forklæde – 20 smarte og praktiske forklæder

Deklarering-af-artikel

Et godt forklæde er uundværligt, når der skal trylles i køkkenet.

Køkkenforklæderne kommer dog i mange forskellige former, farver og designs. Derfor kan det være lidt svært at vælge.

… Og netop derfor har vi skrevet denne guide til dit næste køb. Her finder du nemlig masser af inspiration til dit nye forklæde.

Læs derfor trygt videre og lad dig inspirere af de 20 smarte og praktiske forklæder, vi her har fundet!

Forklæder til voksne


1. Original – Enkelt forklæde fra Georg Jensen Damask

Du finder alt godt til køkkenet i Georg Jensen Damask Original-serien. Blandt andet finder du dette skønne forklæde, der kan få dig til at føle dig som en sand chef, når du svinger gryderne. Det er skabt i en elegant beige farve, kaldet “archive”, som leder tankerne hen mod forårets livsgivende lys.

… Og så har det selvfølgelig det klassiske Georg Jensen Damask-logo broderet forneden.

Forklædet er vævet i 50% bomuld og 50% hør. Blandingen er en sand vinder, der gør, at forklædet hurtigt tørrer, og at det er dejlig blødt at have på. Samtidig har det et tilbagelænet og luksuriøst udtryk, der får selvtilliden i køkkenet til at stige. 

Georg Jensen Damask forklædet måler 85 x 65 centimeter. Det lukkes ved hjælp af det justerbare bånd i nakken og bindebåndet i taljen. På den måde kan det hurtigt tage form efter kokke i alverdens størrelser.

Du kan købe dette enkle forklæde hos Damask.dk her.


2. Læderforklæde til køkkenet – Witloft

Uanset om du er professionel kok, eller du blot kan lide at tilbringe mange spændende timer i køkkenet, så hører dette læderforklæde fra Witloft til det ultimative køkkengrej.

Forklædet er håndlavet og fremstillet i højkvalitets læder. Det er en unisex-model, som således kan benyttes af både mænd og kvinder, og du kan i skrivende stund finde det i fire forskellige farve-varianter.

For den perfekte pasform er læderforklædet forsynet med justerbare læderstropper i nakken og i taljen. Således kan du nemt og enkelt justere det efter behov.

Det professionelle forklæde er ganske let at vedligeholde – det tørres blot over med en fugtig klud.

Du kan læse mere om læderforklædet fra Witloft hos Kitchenone.dk her.

Læs også: Læderforklæde – 7 smarte forklæder i læder


3. Original Stripe – Forklæde med striber fra Georg Jensen Damask

Forkæl dig selv og dit køkken med dette Original Stripe forklæde fra George Jensen Damask. Det er skabt i en smuk og praktisk blanding af hør og bomuld, der gør det blødt og hurtigtørrende. Overfladen er glansfuld og i en lækker stribet vævning, der giver designet sin særlige karakter. 

Original Stripe forklædet fås i flere nydelige nuancer. Eksempelvis kan du vælge den elegante lysegrå, der passer ind i langt de fleste køkkener – Ikke mindst dem med hang til nordisk stil og charme. Alternativt kan du få dit Georg Jensen Damask forklæde i lys eg eller en rød nuance. Det karakteristiske Georg Jensen Damask-logo er broderet på den praktiske forlomme.

Forklædet måler 85 lange centimeter og 78 brede. Det har et justerbart bånd i nakken og et bindebånd i taljen. Andelen af bomuld er 60%, mens forklædet indeholder 40% hør.

Dette forklæde med striber er til salg hos Damask.dk her.


4. Stuff Design forklæde i læder

Stuff Design har skabt dette flotte og praktiske forklæde i læder for alle, der kan lide at fordybe sig i madlavningen – uanset om det foregår i køkkenet eller ved grillen.

Det lækre forklæde er fremstillet i sort læder, som er både blødt og behageligt at arbejde med. Forklædet er desuden forsynet med en praktisk lomme på forsiden samt en rem til viskestykke.

Med målene 60 x 80 cm dækker forklædet, hvor det skal. Du er derfor sikker på at være beskyttet fra stænk, safter, puréer etc.

For den bedste pasform kan du desuden nemt justere forklædet via nakkerem, ligesom remmen om maven sikrer, at det sidder tilpas stramt.

Du kan læse mere om det smarte læderforklæde hos Fenomen.dk her.


5. Stribet forklæde med tryk – Rødt, hvidt og flere farver

Lad køkkenarbejdet blive en leg med dette flotte stribede forklæde. Forklædets glade farver smitter med garanti af på humøret, og lader kreativiteten få frit løb.

Udover de flotte farver, domineret af striber i rødt og hvidt, er forklædet forsynet med et lige så farvestrålende tryk med tekst på fransk. Her er glædesterapi for alle pengene og en anbefaling om at spise tre makroner om dagen!

Forklædet måler 80 cm i længden og 57 cm i bredden. Det er endvidere forsynet med en justerbar nakkestrop samt en stor lomme midtpå. Materialet er bomuld i kraftig kvalitet, som naturligvis tåler en tur i vaskemaskinen.

Du kan læse mere om det stribede forklæde med tryk hos Eriksminde-Gaardbutik.dk her.


6. Weber grillforklæde

Som enhver grillentusiast ved, er det vigtigt at have det rette udstyr klar, når grillsæsonen sætter ind. Med dette flotte og enkle Weber grillforklæde bliver du bogstaveligt talt klædt godt på til mange dejlige timer foran grillen.

Det sorte forklæde er fremstillet i 100% bomuld og er både praktisk og behageligt at have på. Du kan nemt justere stropperne, så du opnår den ideelle pasform, og forklædet kan selvfølgelig klare vask i maskine.

Grillforklædet er udstyret med to dybe og praktiske lommer foran, hvori du har god plads til forskellige grillredskaber. Desuden er den ene lomme forsynet med et flot og diskret broderi med en rød kuglegrill, som er Webers logo.

Du kan læse mere om Weber-grillforklædet hos Kitchenone.dk her.


7. Forklæde i sort læder

Model: Ørskov

Leder du efter et flot og eksklusivt forklæde, så er dette sorte læderforklæde et oplagt valg. Forklædet er designet af danske Ørskov og fremstillet i læder.

Nogle gange skal det gå stærkt i køkkenet, når der skal laves mad, og inden man får set sig om, er der pletter på det fine festtøj. Med dette lækre læderforklæde kan du både beskytte tøjet og samtidig se brandgodt ud – også selvom dine gæster ringer på døren, inden du er færdig med madlavningen.

Læderforklædet fra Ørskov er fremstillet i sort læder af høj kvalitet. Foran har du en strop til viskestykket og i nakken findes en praktisk rem, som er let at justere.

Forklædet måler 85×55 cm.

Du kan læse mere om forklædet i sort læder hos Fenomen.dk her.


8. Brunt læderforklæde – Hâws

Er du iført det brune læderforklæde fra Hâws, haster det ikke med at få forklædet af, når gæsterne ringer på døren. Forklædet er nemlig både stilfuldt og praktisk – det oplagte valg, hvis du elsker at lade kreativiteten få frit løb i køkkenet.

Læderforklædet er fremstillet i ægte koskind og er håndlavet i Holland. Kvaliteten er således ikke til at tage fejl af, og det bløde skind er utroligt fleksibelt. Du kan derfor nemt og uhindret bevæge dig rundt i køkkenet med forklædet på.

Hâws-forklædet er forsynet med justerbare stropper ved hals og talje – førstnævnte er desuden betrukket med bomuld for ekstra komfort. Forklædet måler 82×59 cm.

Du kan læse mere om læderforklædet fra Hâws hos Coop.dk her.


9. Pienet Elokuun Verjot – Smukt forklæde fra Marimekko

Har du også en svaghed for de skygger, som august kaster i haven? Så vil du sikkert blive lidt blød i knæene ved synet af dette forklæde. Det er døbt “Elokuun Verjot”, hvilket betyder augustskygger, og designeren, Maija Louekari, har fundet inspirationen i sin egen vilde have.

Forklædet giver masser af frodige fornemmelser, og planter og blade falder som mørkegrønne skygger på den sandfarvede overflade. Det er et forklæde, man får lyst til at iklæde sig, når man skal grille i haven, eller når krydderurterne skal inviteres ind i køkkenet.

Forklædet fra Marimekko er praktisk og passer de fleste. Det har nemlig en rem i nakken, som kan justeres, og så har det også et bindebånd i taljen. Det er fremstillet af 80% bomuld og 20% hør, så det er blødt og lækkert.

Den praktiske lomme på forsiden kan for eksempel bruges til at fragte krydderurterne fra haven ind til gryderne.

Du kan købe dette smukke forklæde fra Marimekko hos Kitchenone.dk her.


10. Maskulint læderforklæde – Grillforklæde til mænd

Model: Dutchdeluxes Zipper

Her er det ultimative grillforklæde til manden, der ikke vil gå ned på udstyr. Forklædet er råt og maskulint og fremstillet i brunt læder af bedste kvalitet.

Grillforklædet er designet af hollandske Dutchdeluxes og produceret i kraftigt, brunt læder. Modellen kan anvendes af både mænd og kvinder, og remmene kan nemt justeres.

Som navnet Zipper antyder, har dette forklæde en stor lomme med lynlås på forsiden. Forklædet måler ca. 78,5 x 64,5 cm, når det er slået ud.

Du kan læse mere om det flotte grillforklæde hos Fenomen.dk her.


11. Södahl forklæde

Model: Södahl Essential

Et godt forklæde skal både være behageligt og funktionelt, og begge dele gælder for dette flotte Södahl Essential-forklæde i rosa.

Det skønne forklæde fra Södahl er lavet i 60% hør og 40% bomuld. Du får dermed et produkt, som er behageligt at have på, og som samtidig er i rigtig god kvalitet. Designet er ligeledes pænt og afslappet.

Forklædet måler 70×73 cm og er forsynet med en kraftig strop til taljen, der er lang nok til, at den kan bindes foran.

Du får masser af kvalitet for pengene, og beskytter samtidig dit tøj under madlavningen. Forklædet findes desuden i flere forskellige farver end den viste rosa variant.

Du kan læse mere om Södahl-forklædet hos Kitchenone.dk her.


12. Bastian forklæde

Forklædet fra Bastian er en praktisk model, som beskytter dit tøj på bedste vis under madlavningen.

Forklæderne fra Bastian kommer i både voksen- og børnestørrelser, ligesom de kommer i et væld af farver. Varianten vi her har valgt at vise er en 95 x 80 cm-variation i en elegant lysegrå farve.

Forklædet er fremstillet i 100% OEKO-TEX-certificeret bomuld. Denne certificering er din garanti for, at forklædet er fri for skadelige stoffer. Således er det et helt og aldeles sikkert forklæde at bruge i forbindelse med madlavningen.

Brandet Bastian fremstiller foruden forklæder også bl.a. grydelapper, duge, karklude og isenkram såsom kasseroller. Kan du lide dette forklæde, kan det derfor være værd at tjekke nogle af Bastians andre produkter ud hos forhandleren.

Du kan læse mere om Bastian forklædet hos Magasin.dk her.


13. Pillivuyt med logo – forklæde, grillhandske, grydelapper og viskestykke

Med den flotte tekstilpakke fra Pillivuyt kommer du ikke til at mangle noget i køkkenet. Pakken indeholder nemlig alle de tekstiler, du kan få brug for, når du skal lave mad og servere dine kreationer.

Franske Pillivuyt har produceret porcelæn siden 1818, og er i høj grad et mærke der står for kvalitet.

Kvalitet finder du også i denne smarte pakke, som indeholder 1 stk. forklæde med smæk og lomme, 1 stk. grillhandske, 2 stk. grydelapper samt 1 stk. viskestykke – alle dele naturligvis prydet med Pillivuyts logo.

Forklæde, grillhandske og grydelapper er i matchende sort farve, mens viskestykket er i lyse og mørkegrå nuancer.

Du kan læse mere om tekstilpakken fra Pillivuyt hos Skiftselv.dk her.

Læs også: Viskestykke – De 20 bedste viskestykker


14. Forklæde med sjovt og praktisk print – Grill

Med dette sjove forklæde er du sikker på at få en god portion opmærksomhed. Forklædet er nemlig forsynet med både sjove og praktiske print til lommer, som kan rumme alle de essentielle dele til en god grillaften:

… Nemlig tændstikker, mobil, sennep, ketchup – og naturligvis en øl!

Forklædet kommer tilmed med en indbygget oplukker, så du altid har hjælpen til dig selv og gæsterne lige ved hånden!

Regner det en smule? Så behøver det ikke ødelægge grillaftenen, når bare du har dette forklæde. Forklædet kommer nemlig med en aftalelig hætte, som kan beskytte mod let regn – en både sjov og innovativ feature.

Dette forklædes funktioner er dog ikke ren gak og løjer. Det er nemlig også produceret i et brændhæmmende materiale, hvilket jo må siges at være godt tænkt, når nu du bruger det rundt om åben ild.

Et helt igennem fedt forklæde!

Du kan læse mere om forklædet med sjove og praktiske print hos Randomshop.dk her.


15. Kort forklæde

Model: Gorm

Gorm har fremstillet dette korte forklæde / forstykke i en grøn farve med læderdetaljer. Forklædet er utrolig enkelt i sit udtryk og samtidig praktisk og behageligt at have på.

… Et oplagt valg hvad end du er ‘Den Store Kagedyst’-aspirant, pizzakok eller noget helt tredje

Det korte forklæde kan reguleres i taljen, idet det er forsynet med en smart læderrem. Designet er flot og stilrent, og forklædet er anvendeligt til mange funktioner, f.eks. til kokke, tjenere og bagere.

Forklædet er fremstillet i bomuld med læder, hvilket sikrer en god og holdbar kvalitet. Herudover er forklædet behageligt at have på gennem en lang arbejdsdag.

Du kan læse mere om det korte forklæde hos Rikkitikkishop.dk her.


16. Klassisk sort ID forklæde

Står du og mangler et helt klassisk, sort forklæde? Så er dette ID forklæde et godt – og prisvenligt – bud. Det egner sig både til udfoldelserne hjemme i det private køkken, til kokken på restauranten og til tjenerne.

Forklædet måler 90 x 70 centimeter og har en enkel men praktisk og pæn udformning. Således får du en justerbar strop og en lomme på fronten. På den måde har du et sted til de små køkkenredskaber.

Sort er et altid et godt farvevalg til forklædet. Det kamuflerer effektivt alt fra rødvinspletter til tomat. Du behøver altså ikke at være alt for forsigtig, når du svinger gryderne i køkkenet. På den måde kan passionen for madlavningen rigtig få lov til at blomstre. 

ID forklædet er skabt i 65% polyester og 35% bomuld. Du kan købe det hos Mens-wear.dk her.


17. ID forklæde til servering

Vil du gerne se professionel ud, når du serverer lækre retter for familie og venner? Så kan dette ID serveringsforklæde måske være værd at kigge nærmere på.

Forklædet bindes om livet og kan nemt justeres til din størrelse ved hjælp af bindebåndet. Derudover er det udstyret med en stor lomme på låret, så der er god plads til diverse serveringsredskaber.

Den sorte farve gør, at du kan jonglere med tallerkener og fade uden at bekymre dig synderligt for konsekvenserne ved at spilde.

ID serveringsforklædet måler 80 x 110 centimeter, og det er skabt i 65% polyester og 35% bomuld. Det er til salg hos Mens-wear.dk her.


Forklæder til børn


18. Elegant forklæde til børn fra Georg Jensen Damask

Mode: Original Stripe til børn

Skal familiens mindste med i køkkenet eller måske med ud til grillen i haven? Så skal han eller hun da have sit helt eget forklæde, som giver kulinariske superkræfter. Det kan øge lysten til at hjælpe til med madlavningen og til at lære kogekunsten nærmere at kende. 

Dette Georg Jensen Damask forklæde er den perfekte superheltekappe til både det rigtige køkken og legekøkkenet. Det er fremstillet i en stribet vævning af 60% bomuld og 40% hør, og det måler 60 x 45 centimeter – Den perfekte størrelse til de fleste 3-9-årige. Båndet om nakken og bindebåndet i taljen kan også bruges til at få forklædet til at sidde, lige som det skal. 

Georg Jensen Damask forklædet har to lommer på forsiden, som vil være sjove for barnet at bruge. Den høje lomme er perfekt til en lille grydeske, og den brede kan bruges til lidt af hvert.

Du finder dette elegante forklæde til børn hos Damask.dk her.


19. Børneforklæde – Ferm Living

Det kan være praktisk med et forklæde, når børnene skal med i køkkenet, eller når de skal slippe kreativiteten løs med farvekridt og maling.

… Med dette flotte børneforklæde fra Ferm Living bliver dit barn klædt på til alle slags opgaver i hjemmet!

Udover at forklædet beskytter barnets tøj, er det også behageligt at have på. Forklædet er fremstillet i 50% bomuld og 50% linned og fås i en flot og rustik sandfarve.

Ferm Living-forklædet er forsynet med et bindebånd og en dyb lomme, hvori der kan gemmes alt fra køkkengrej til farvekridt og limstifter.

Forklædet måler 45 cm i bredden og 60 cm i længden.

Du kan læse mere om det smarte børneforklæde hos Kids-world.dk her.


20. Smallstuff forklæde

Når du har børn med i køkkenet, går der sjældent lang tid, før de har fået de første ingredienser ud over tøjet. Derfor er et forklæde til børnene et must, for de små elsker som regel at være med til at lave mad, bage kager mm.

Med dette sjove forklæde fra SmallStuff, bliver børnene klædt perfekt på til en tur i køkkenet. Forklædet er rigtig flot, og dekoreret med allover print af leopard-motiv i grå nuancer.

Forklædet er forsynet med smalle bindebånd omkring nakken samt i taljen. Dermed kan det bindes godt fast til kroppen.

Børneforklædet er fremstillet i 100% polyester med DWR på forsiden, mens bagsiden er i 100% polyester.

Du kan læse mere om Smallstuff-forklædet hos Kids-World.dk her.