Grydesæt – De 12 bedste

Deklarering-af-artikel
Grydesæt

Grydesæt er helt essentielt udstyr i dit køkken – Og det handler derfor om at vælge rigtigt. I dit valg bør du både se på grydesættets design, funktion og pris.

I denne artikel kommer vi med 12 gode bud på hvilke grydesæt, der er de 12 bedste.

Nogle grydesæt kan både tåle ovn og opvasker, mens andre helst skal vaskes op i hånden og holdes ude af opvaskemaskinen.

Hvis du kan nøjes med de basale grydesæt, er de ofte billigere i pris – Men hvis du vil have kvalitetsgryder, er de naturligvis oftere lidt dyrere.

1. Højkvalitets grydesæt til alle typer komfurer (også induktion)

Højkvalitets grydesæt til alle typer komfurer (også induktion)

Højkvalitets grydesættet her fra ONYX Cookware passer til alle typer komfurer (også induktion).

Med dette sæt får du tre kasseroller og en sovsegryde. Kasserollerne har forskellige størrelser, og diameteren på hver gryde er optimal i den forstand, at du kan stable gryderne.

Sovsegryden har et flot håndtag, så den er nem at arbejde med.

Det smukke og praktiske grydesæt er af høj kvalitet af flere årsager. Dels har det non-stick-belægning, og dels kan det tåle at komme i både opvaskeren og ovnen. Dermed kan du sagtens bage en kage direkte i gryden, eller du kan stille en gryde med f.eks. koteletter i fad direkte i ovnen.

… Og når maden er væk, og gryderne skal vaskes op, kan du blot putte dem i opvaskeren, så du ikke skal døje med at vaske fastbrændte madrester af i hånden.

Grydernes overflade er meget holdbar. Det yderste lag er magnetisk rustfrit stål, det mellemste lag er 100 % aluminium, og det øverste lag er en speciel patenteret non-stick-belægning med et indridset laserdesign, som gør, at f.eks. kødsaft kan løbe væk fra kødet.

Du kan købe dette højkvalitets grydesæt til bl.a. induktion hos Onyxcookware.dk her.


2. Eva Trio grydesæt – Rustfrit stål (3 dele)

Køberne mener: KitchenOne.dk’s kunder giver dette grydesæt den fantastiske karakter 4,9 ud af 5 stjerner. Bl.a. skriver en anmelder, at det er “fantastiske gryder til en super pris”.

Eva Trio grydesæt - Rustfrit stål (3 dele)

Det flotte og simple grydesæt fra Eva Trio er udarbejdet i rustfrit stål og består af 3 dele.

Gryderne (de 3 dele) er gryder i størrelserne Ø 13 cm, Ø 16 cm og Ø 20 cm. De to største er almindelige gryder, og den mindste er nærmere betegnet en sovsegryde.

De tre forskellige litermål er hhv. 1,1 liter, 2,2 liter og 3,6 liter.

Vær opmærksom på, at der ikke medfølger låg. Disse skal tilkøbes, men du kan nemt finde låg til dine nye gryder ved at gå ud fra diameteren på gryden. En af forhandlerne af Eva Trio grydesættet er KitchenOne, og du kan bl.a. tilkøbe låg på deres webshop.

De tre gryder er egnede til alle typer af komfurer og kan således også bruges på induktionskogeplader. Det er specielt nyttigt, hvis du bor til leje og gerne vil fremtidssikre dit køkkenudstyr, eller hvis du bor i hus og gerne vil skifte fra f.eks. keramiske kogeplader til induktion.

Eva Trio gryderne er nemme at rengøre, de har en god varmefordeling, og håndtagene bliver ikke for varme.

Du finder Eva Trio grydesættet hos Kitchenone.dk her.


3. Onyx – Grydesæt med 2 dele

Onyx - Grydesæt med 2 dele

Er du til gryder af højeste kvalitet? så er dette flotte grydesæt fra Onyx lige sagen. Grydesættet består af to dele – en praktisk kasserolle (2L) og en stor gryde (5L). Begge dele er fremstillet i høj kvalitet og passer til alle slags varmekilder (også induktion).

Der er mange fordele ved at vælge gryder fra Onyx. Du kan f.eks. nyde godt af den specielle non-stick belægning, der gør det nemt at arbejde i køkkenet. Belægningen er ganske hårdfør, og du kan derfor benytte metalredskaber uden at beskadige overfladen.

Den kraftige non-stick belægning forringer ikke mulighed for at sautere, svitse og brune kød og grøntsager til perfektion. Tværtimod sørger grydernes opbygning med aluminium i tre lag for at overfladen hurtigt bliver varm – og holder den ønskede temperatur.

Vil du tilberede mad i ovnen, eller vil du blot holde maden varm, så har du også mulighed for det. Onyx-gryderne er nemlig ovnfaste op til 260 grader. Desuden tåler de en tur i opvaskemaskinen efter brug.

Mangler du en gaveidé, eller vil du gerne forkæle dig selv (og dit køkken), så er dette grydesæt et oplagt bud. De flotte blanke gryder vil med garanti pynte i det moderne køkken, ligesom de kan bruges til en lang række forskellige retter.

Dette Onyx grydesæt er til salg hos Onyxcookware.dk her.


4. WMF Provence Plus grydesæt – 9 dele

Køberne mener: Dette WMF Provence Plus grydesæt med 9 dele får solide 4,9 ud af 5 stjerner af kunderne hos KitchenOne.dk. Bl.a. beskriver en kunde gryderne som “rigtig gode og solide gryder”.

WMF Provence Plus grydesæt - 9 dele

WMF Provence Plus er et lækkert grydesæt i 9 dele, som inkluderer 4 gryder i forskellige størrelser, en sovsegryde (også kaldet kasserolle) samt låg til de fire gryder.

Firmaet, der har lavet disse lækre gryder og kasserollen, er tyske WMF. WMF går højt op i, at deres produkter kan holde i lang tid og kan klare hverdagens slid.

Grydesættet er alsidigt, da det passer til alle typer af komfurer, og fordi det også kan tåle at komme i ovnen, ligeså vel som det tåler at komme i opvaskemaskinen. Gryderne af lavet af en speciel type rustfrit stål, som kaldes Cromargan, og det betyder bl.a., at gryderne er modstandsdygtige overfor ridser.

Håndtagene er udformet på en måde, som gør, at de er rigtig gode at holde ved. Det er specielt praktisk, hvis du tit skal have fat i gryderne. De flotte medfølgende glaslåg gør det også praktisk at lave mad, da du kan kigge gennem lågene og dermed holde øje med din mad.

Grydesættet forhandles bl.a. af KitchenOne.dk, og de giver dig gratis levering ved køb for over 500 kr.

Dette WMF Provence Plus grydesæt er til salg hos KitchenOne her.


5. Zwilling Vitality grydesæt

Køberne mener: I skrivende stund scorer Zwilling Vitality grydesættet her solide 4,7 ud af 5 stjerner.

Zwilling Vitality grydesæt

Hvis du leder efter et lækkert grydesæt, der får rigtig gode anmeldelser fra køberne, så kan du overveje at købe Zwilling Vitality grydesættet. Det får nemlig en rigtig høj gennemsnitlig score på webshoppen KitchenOne.dk.

En af årsagerne til, at gryderne får en høj vurdering blandt kunderne, er bl.a., at sættet er i et tidløst og flot design. En anden årsag er, at de har indvendige mål, så du f.eks. kan se, hvor meget vand, du har hældt i en gryde. Kunderne kommenterer også på, at håndtagene ikke bliver varme.

Alle tre gryder og kasserollen (sovsegryden) kan bruges på alle varmekilder, og der medfølger låg til de tre gryder. Gryderne kan tåle at komme i ovnen, og de kan klare op til 200 grader. Derudover kan sættet også tåle at blive vasket i opvaskemaskinen.

De tre gryder er på 3,5 liter, 3 liter og 2 liter, og kasserollen er på 1 liter. Den øverste kant på alle gryderne og kasserollen fungerer som antidryp, hvilket betyder, at du bedre kan hælde f.eks. vand fra kartoflerne eller pastaen, uden at vandet løber ned ad siden af gryden.

Du kan købe dette Zwilling Vitality grydesæt hos Kitchenone.dk her.

Læs også: Kasseroller – 9 bud på den bedste kasserolle


6. Morsø – Grydesæt med låg (8 dele)

Model: 79NORD

Morsø - Grydesæt med låg (8 dele)

Webshoppen Rikki Tikki Shop forhandler bl.a. dette flotte grydesæt med låg fra Morsø.

Ved at vælge dette sæt, får du både tre gryder og en kasserolle (sovsegryde). Grydesættet er praktisk og holdbart, og der medfølger låg til alle fire ting (ergo får du 8 dele).

De otte dele passer perfekt sammen, og gryderne spænder fra 1,3 liter til 4 liter.

Bunden i hver af de tre gryder og kasserollen er udformet i tre lag – også kaldet en sandwichbund – og det vil sige, at kernen er udført i aluminium, og både toplaget og bundlaget er udført i rustfrit stål. Derved får du et holdbart og rimelig let grydesæt, som kan klare lidt af hvert.

Den øverste kant på gryderne er let foldet, så du lettere undgår spild, når du hælder.

Et andet kendetegn ved de flotte Morsø gryder er den afrundede bund og de smarte damphuller i glaslågene.

De indvendige mål-angivelser i hver gryde er endnu et smart kendetegn ved disse flotte gryder. De betyder nemlig, at du nemt kan hælde den rette mængde af f.eks. mælk og vand i gryderne.

Du kan købe dette grydesæt med låg hos Rikkitikkishop.dk her.


7. Pillivuyt Gourmet Loire Grydesæt

Pillivuyt Gourmet Loire Grydesæt

Er du vild med firmaet Pillivuyts produkter? Så er deres Gourmet Loire grydesæt sikkert også noget for dig. Pillivuyt er kendt for deres stilrene og holdbare design, og deres flotte grydesæt her er ingen undtagelse.

Gourmet Loire grydesættet er oplagt til dig, uanset om du lige er flyttet hjemmefra og skal have dit eget første køkkenudstyr, eller om du er ”gammel i gårde” og bare gerne vil udskifte dit gamle grydesæt.

Med Gourmet Loire får du to gryder og en kasserolle (sovsegryde). Der medfølger desuden glaslåg til alle tre gryder.

Bunden af gryderne er en såkaldt sandwichbund. Den består således af flere lag, hvilket sikrer dig en optimal opvarmning og en jævn fordeling af varmen.

Gryderne passer til alle varmekilder, heriblandt både glaskeramiske kogeplader og induktion. De tåler således også at komme i ovnen.

Sidst men ikke mindst så kan grydesættet også komme i opvaskemaskinen – Hvilket må siges at være ganske praktisk i en travl dagligdag.

Du kan købe Pillivuyt Gourmet grydesættet hos Rikkitikkishop.dk her.


8. Jamie Oliver grydesæt (Tefal) – 7 dele

Model: Cook’s Classic

Jamie Oliver grydesæt (Tefal) - 7 dele

Når man siger ”Jamie Oliver”, siger man madlavning, og når man har sagt madlavning, siger man også gryder og pander.

Du kan have glæde af Jamie Oliver grydesættet (fra Tefal), uanset om du er fan af Jamie Oliver eller ej. Det kan du nemlig, fordi det er udformet i hårdanodiseret aluminium, hvilket gør, at gryderne er meget holdbare.

Derudover er gryderne også fri for giftige og skadelige stoffer, herunder PFOA. Selvom indersiden af bunden er forstærket med titanpartikler, så er den stadig i en glat og hårdfør non-stick-belægning, hvilket gør gryderne lette at rengøre.

Nogle af de største fordele ved at vælge dette grydesæt fra Tefal er bl.a., at gryderne passer til alle typer af kogeplader (inklusiv induktion). Desuden kan de også tåle at komme i både ovnen og opvaskeren (det anbefales dog, at du vasker gryderne op i hånden).

Sættet inkluderer hele tre gryder (alle med låg) og en kasserolle (uden låg). Således har grydesættet altså i alt 7 dele. Gryderne måler hhv. 16 cm, 20 cm og 24 cm i diameter, og kasserollen måler 16 cm.

På forhandleren KitchenOne.dk’s webshop får du gratis levering på køb over 500 kroner.

Du kan købe Tefal Jamie Oliver grydesættet hos Kitchenone.dk her.


9. Scanpan Impact grydesæt

Køberne mener: Er Scanpan Impact det bedste grydesæt? Måske. Det får ihvertfald 4,9 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Kitchenone.dk.

Scanpan Impact grydesæt

Uanset om din kogeplade er keramisk, med induktion eller noget helt tredje, så er Scanpan Impact grydesættet et oplagt valg.

Det er et smukt grydesæt i rustfrit stål og med børstede sider. Det giver det et lidt anderledes design, da ydersiden ikke blot er plan og blank. Den børstede del af ydersiden går fra bunden og til lidt over håndtagene.

Scanpan er et dansk firma, som er kendetegnet ved at lave kvalitetsprodukter – og det gælder bestemt også deres gryder. Du får derfor hele fem års garanti på dette grydesæt. Således kan du sagtens gå i krig i dit køkken og lave masser af mad i de tre flotte gryder – Uden at skulle bekymre dig om grydernes levetid og generelle robusthed.

Sættet består af seks dele. Der medfølger låg til alle tre gryder, og den ene af gryderne er en speciel type, da den er beregnet til sovs og dermed har et langt håndtag i stedet for et mindre på hver side.

Kasserollen (sovsegryden) er på 1,8 liter, den lille gryde er på 2,5 liter, mens den store gryde er på hele 3,2 liter. Grydernes bund er ekstra holdbar og sikrer en perfekt varmefordeling.

Dette Scanpan Impact grydesæt kan købes hos KitchenOne her.


10. Stort og billigt keramisk grydesæt – Royalty Line

Stort og billigt keramisk grydesæt - Royalty Line

Hvis dit budget til at købe nyt køkkenudstyr for er ret begrænset, så behøver du ikke gå i panik over, om du kan få god kvalitet til en overkommelig pris. Dette grydesæt fra Royalty Line er nemlig både stort og billigt, og du får både gryder og en pande. Derudover medfølger der også to smarte bordskånere i metal.

Du har dermed rig mulighed for at få godt udstyr til dit køkken. Mange grydesæt indeholder kun gryder, og så skal du købe pander og bordskånere ved siden af. Med Royalty Line får du dog også en dyb pande (med låg), en sovegryde (med låg), en lille, en mellem og en stor gryde (alle med låg) samt de to bordskånere.

Bare fordi dette store og billige grydesæt er til at betale selv på en SU, så er der ikke skruet ned for kvaliteten. Gryderne og panden samt lågene og bordskånerne kan således fx nemt tåle at komme i opvaskemaskinen.

Grydesættet passer til alle typer af kogeplader (heriblandt induktion og keramisk).

Du kan købe dette billige Royalty Line grydesæt hos Satana.dk her.


11. Funktion grydesæt – 3 gryder og 3 låg

Køberne mener: 4,4 ud af 5 stjerner. Det er, hvad dette Funktion grydesæt bliver belønnet med af kunderne hos Coop.dk. Bl.a. lyder det i en anmeldelse, at det er nogle “dejlige gryder”.

Funktion grydesæt - 3 gryder og 3 låg

Har du allerede pander og diverse andet køkkenudstyr? Og vil du bare gerne have et par nye gryder i gode størrelser samt en god kasserolle/sovsegryde? Så er Funktion grydesættet her er oplagt valg. Med Funktion får du nemlig en gryde på 2 liter, en gryde på 3 liter samt en kasserolle på 1,25 liter.

Gryderne og kasserollen er alle i et praktisk og stilrent design, og de har endda en hældetud, så du nemmere kan håndtere dem, når du f.eks. hælder vandet fra pastaen eller kartoflerne.

Derudover har lågene på sættets gryder også et damphul. Hermed bliver din madlavning nemmere, da damp nemt kan komme ud, ligesom hullet også modvirker, at gryderne koger over.

Selve gryderne er lavet i rustfrit stål, og lågene er lavet i en kombination af glas og rustfrit stål.

Uanset om du vil bruge gryderne på induktion, keramisk komfur eller noget helt tre, så skal du ikke være bekymret for, om de er egnede. De passer nemlig til alle varmekilder.

Dette Funktion grydesæt er til salg hos Coop her.


12. Greenpan gryde- og pandesæt

Model: Mayflower

Køberne mener: Dette Greenpan gryde- og pandesæt får flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra kundernes anmeldelser på Shopping.coop.dk. Her bliver sættet da også bl.a. beskrevet som et “virkelig godt produkt”.

Greenpan gryde- og pandesæt

De fleste gryder og pander er i rustfrit stål og er dermed i blankt metal. Men hvis du gerne vil have et stort og smukt gryde- og pandesæt, som skiller sig ud, så burde du overveje sættet her fra Greenpan. Det forhandles bl.a. af Coop, og Coops indkøber af køkkenudstyr anbefaler sættet af flere årsager:

Én af grundene til anbefalingen er bl.a., at sættet er smukt i sig selv, og du kan dermed være bekendt at servere mad for dine gæster direkte fra gryderne og panden.

Mens sættet er æstetisk smukt at kigge på, så er det også praktisk og robust. Gryderne, panden og kasserollen kan således bruges til alle typer af kogeplader.

Greenpan-sættet inkluderer en lang række produkter. Du får både tre gryder, en kasserolle, en pande og et dørslag (skålformet si) samt fire redskaber (bl.a. palet og ske). Håndtagene på gryderne er udført i metal, hvorimod håndtagene på panden, kasserollen og de fire redskaber er lavet af træ.

Den flotte keramiske overflade er turkisblå og er i øvrigt meget holdbar. Den er også i non-stick-belægning og er fri for kemikalier.

Du finder denne Greenpan gryde- og pandesæt hos Shopping.coop.dk her.