Karklud – 11 effektive karklude

Deklarering-af-artikel

Leder du efter en god og effektiv karklud? Så læs med her. I denne guide har vi nemlig samlet vores bud på 11 af slagsen.

En karklud er ikke bare en karklud. Derfor finder du i guiden et bredt spektrum af kludene på det danske marked. Dette tæller eksempelvis elegante designer-karklude fra Georg Jensen på den ene side – Og helt og aldeles gammeldaws, effektive karklude til en billig pris på den anden side.

Læs videre i guiden og bliv klogere på nogle af de mange gode karklude, der findes derude!

1. Nors – Flotte og praktiske karklude fra Georg Jensen Damask

Nors - Flotte og praktiske karklude fra Georg Jensen Damask

Georg Jensen Damask byder på disse lækre karklude fra designer og væver Susanne Nors’ hånd. Karkludene er strikket med et nydeligt vaflet mønster, som ikke bare ser smukt ud, men som også har en praktisk funktion. De små lommer i mønsteret er nemlig som skabt til at suge vandet til sig.

Nors karkludene måler 27 x 27 centimeter, og de er fremstillet i 100% bomuld. De fås i en lang række forskellige farver og kommer i pakker á 2 stk. Eksempelvis kan du vælge den elegante grå variant, som passer perfekt ind i det minimalistiske nordiske køkken.

Du kan købe disse karklude hos Damask.dk her.


2. Reenberg – Hurtigtørrende karklude

Reenberg - Hurtigtørrende karklude

Høj kvalitet og klassisk design: De effektive og hurtigtørrende karklude fra danske Reenberg passer perfekt ind i det moderne køkken, hvor de bidrager til det stilrene udtryk. 

Selvom kludene kommer i relativt neutrale farver, så skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt de helt kamufleres i dit køkken. De pynter derimod i ethvert stilbevidst køkken og udstråler både disciplin og renlighed. Kludenes størrelse passer desuden perfekt til Reenbergs karkludeholdere.

For at bevare både farve og kvalitet anbefales det at vaske kludene ved 60 grader i vaskemaskinen – eller i bestikskuffen i opvaskemaskinen. På denne måde sikrer du dig, at kludene holder sig pæne og hygiejniske i mange år fremover.

Reenberg-karkludene sælges i pakker med 2 stk., og de er fremstillet i 70% cellulose og 30% bomuld. Kludene findes i farverne grøn, blå og sort.

Du finder de hurtigtørrende karklude fra Reenberg hos Boxdelux.dk.


3. HAY Sponge – 100% biologisk nedbrydelige karklude

HAY Sponge - 100% biologisk nedbrydelige karklude

HAY Sponge er en sjov og anderledes karklud, der med sit farvestrålende mønster sætter masser af kulør på dit køkken.

Kludene er fremstillet i en superabsorberende blanding af cellulose og bomuld, som gør køkkenarbejdet til en leg. Du kan således hurtigt tørre spisebord, køkkenbord eller komfur af for snavs og madrester, og når kluden engang er slidt op, behøver du ikke at have dårlig samvittighed over at kassere den – materialet er nemlig 100% biologisk nedbrydeligt.

HAY Sponge sælges i pakker med 3 stk. klude og findes i flere forskellige farver. I hvert sæt findes én klud med små skaktern, én med store tern samt en stribet model.

Når du skal rengøre dine karklude, kan du med fordel putte dem i opvaskemaskinen.

De biologisk nedbrydelige karklude fra HAY er til salg hos Kitchenone.dk.


4. House Doctor – 3 stk. 30×30 cm karklude

Model: Bihar

House Doctor - 3 stk. 30x30 cm karklude

Fra House Doctor finder du disse hvide karklude, der er fremstillet i blødt og lækkert bomuld.

Med deres neutrale, hvide farve vil disse karklude hænge flot i dit køkken – altid til rådighed. Læg også mærke til den fine brune kant, der sikrer en dekorativ afrunding på kluden.

Uanset indretning, vil disse hvide klude passe perfekt ind i dit hjem, og med den rette behandling vil kludene holde sig pæne i mange år.

Karkludene måler 30×30 cm og sælges i sæt med 3 stk. De kan vaskes ved 60 grader, hvilket sikrer den gode hygiejne i køkkenet.

Du finder de hvide karklude fra House Doctor hos Boxdelux.dk her.


5. Karklud i økologisk bomuld – Uden mikroplast

Model: The Organic Company

En af de største fordele ved at købe en karklud i økologisk bomuld som denne er, at du her får en karklud uden mikroplast.

Mange har karklude i deres hjem, der indeholder mikroplast, og det kan være svært at komme udenom i en travl hverdag. Hvis du helt vil undgå mikroplast derhjemme, så er disse øko-karklude uden plastik et godt sted at starte.

Denne flotte mørke karklud tåler at blive vasket ved 60 grader i vaskemaskinen. I tråd med det bæredygtige tema som den økologiske bomuld indebærer, så anbefaler vi, at du hænger karkluden til tørre på et tørrestativ frem for at benytte dig af en tørretumbler.

Du finder denne øko-karklud uden mikroplast hos Okofamilien.dk.


6. Karklud i vaffelvævet bomuld

Karklud i vaffelvævet bomuld

Denne lækre karklud i vaffelvævet bomuld findes i flere forskellige farver – f.eks. i den populære ’Rose Smoke’ som vi her har valgt at vise.

Karkluden er skabt i et vaflet mønster, der giver et større overfladeareal og derfor den suger fantastisk. Har du spildt væsker derhjemme, er denne karklud således særdeles praktisk.

Kluden måler 35×35 cm og er fremstillet i en kraftig og holdbar kvalitet. Samtidig sørger det tidløse udtryk for, at karkluden ikke går af mode lige foreløbig.

Det anbefales, at du vasker karkluden ved 60 graders varme og derefter hænger dem til tørre på stativ. Udover at bevare karkludens sugeevne og kvalitet, er det også langt bedre for miljøet at lufttørre sine karklude end at tørretumble dem.

Du kan købe den vaffelvævede karklude hos Boxdelux.dk.


7. Miljøvenlige karklude – Zone

Disse miljøvenlige karklude fra det danske mærke Zone er til dig, der er bevidst om sundhed og miljø, når du handler ind.

… Med disse karklude undgår du nemlig affaldsstoffer som mikroplast samt skadelige kemikalier. Du får således et miljørigtigt produkt, der bevarer din og din families sundhed. Og samtidig får du en karklud, der holder hjemmet rent på bedste vis. 

For en billig pris får du et sæt på 3 stk., der måler 27 x 27 cm.

Du kan finde de miljørigtige Zone karklude hos Skiftselv.dk.


8. Bungalow – Kan både bruges som kar- og vaskeklude

Bungalow - Kan både bruges som kar- og vaskeklude

Disse lækre klude fra Bungalow vil med garanti pynte i ethvert køkken eller badeværelse – kludene kan nemlig både benyttes som karklude og vaskeklude.

… Kludene er dog langt fra kun til pynt. De er også utroligt praktiske og behagelige mod huden. De er nemlig produceret af 100% økologisk bomuld og fremstillet med et skønt vaffelmønster.

Kludene måler 35×35 cm og sælges i sæt á 3 stk. De kommer i en indbydende lyserød, og der findes også viskestykker i samme serie. 

Du finder de flotte Bungalow-karklude hos Boxdelux.dk her.


9. Gammeldags karklude

Skal du gøre rent i enten køkkenet eller på badeværelset, kan disse gode, gammeldags karklude komme dig til undsætning. Der er ikke så mange dikkedarer med dem. De suger både vand og støv til sig og sørger for at holde dit hjem rent, når du har behov for det.

Karkludene er markeret med smalle røde striber langs kanten, mens de er lyse i resten af stoffet.

Disse karklude består af 85% bomuld og andre fibre for resten. Det betyder, at du kan vaske dem ved 90 grader for det bedste hygiejniske resultat.

Denne multifunktionelle karklud er faktisk ikke bare god i et køkken – Kluden er også god i badeværelset eller i stuen, hvis den kan samle masser af støv sammen eller bruges til at vaske gulv.

De gammeldags karklude er til salg hos Cleanxpert.dk her.


10. Microfiber karklude – Svanemærket

Model: Super TenTax

Disse karklude er produceret i microfiber, hvilket giver dem en rigtig god suge- og rengøringsevne. Derudover er de Svanemærkede, hvilket betyder, at du med disse karklude undgår affaldsstoffer og kemikalier, der er skadelige for din sundhed. Det er altså en karklud, der ganske sikkert kan bruges i hjem med små børn og babyer.

Du kan anvende denne klud til både tør, fugtig eller våd rengøring. Således kan den også vaskes ved 90 grader helt op til 500 gange – Hvilket da må siges at fortælle noget om holdbarheden.

Du kan købe disse Svanemærkede microfiber karklude hos Cleanxpert.dk her.


11. Solwang Design karklude

Har du ikke en bedstemor, der strikker karklude til dig efter behag, så kan du få disse karklude fra Solwang Design i stedet for. De er nemlig inspireret af en gammel strikkeopskrift fra designeren Dortes helt egen farmor.

… På den måde får du her det personlige udtryk, som du ellers kun finder fra et gammelt, håndstrikket design.

Disse karklude kommer forbehandlede, hvilket betyder, at de er klar til brug med det samme. Du behøver altså hverken lægge dem i blød et døgns tid eller forvaske dem. Du kan derimod bruge dem, så snart du får fingrene i dem.

Derudover indeholder de ingen farlige stoffer, så du kan trygt bruge dem i hjemmet. Kludene tåler 60 grader i vaskemaskinen.

Du kan købe Solwang Design karkludene hos Pindhus.dk.