Lammeskind guide – 18 bud på det bedste lammeskind

Deklarering-af-artikel

Hvis der er én ting, Danmark er kendt for, må det være vores hygge.

… Og måske netop derfor er lammeskind så populære her til lands. Lammeskindene indbyder nemlig til at slænge sig i hjemmet og bare nyde tilværelsen.

Lammeskind kommer i mange former, størrelser, farver og priser. Ønsker du hjælp til at navigere markedet og finde dit næste køb, kan du heldigvis bare læse videre i denne guide. Her har vi nemlig samlet vores bud på 18 bløde og lækre lammeskind. Hermed får du rige muligheder for at finde det bedste lammeskind for lige netop dig.

Ægte lammeskind


1. Økologisk og naturvenligt lammeskindstæppe

Model: Henan Prosper – Ivory

Det flotte og lækre kvalitets lammeskindstæppe fra Henan Prosper er både økologisk og naturvenligt – Og så passer det perfekt ind i den moderne indretning. Farven er i elfenben / beige, hvilket bidrager med et rent og enkelt udtryk.

Selvom lammeskind er et naturprodukt, er det langt fra sikkert, at forarbejdningen har været naturlig. Det har den i dette tilfælde, og med den økologiske forarbejdning kan du integrere skindet i din indretning med god samvittighed.

Det flotte øko lammeskind kan både anvendes i stuens stole og sofaer, som varmende tæppe i soveværelset eller som skønt underlag i barnevogn eller babylift.

Da der er tale om et naturprodukt, kan lammeskindstæppets mål variere. Skindets længde er mellem 90 og 94 cm, mens bredden er ca. 60 cm.

Du kan læse mere om det økologiske lammeskindstæppe hos Moreland.dk her.


2. Brunt lammeskind – Kort krøllet

Model: Premium Lammeskind – Natures Collection

Ønsker du at opgradere hjemmets stole med lækre lammeskind i vintertiden? Eller søger du inspiration til en dekorativ løsning til sofaen, sengen eller gulvet, så er dette brune lammeskind med korte krøller et oplagt valg.

Generelt findes lammeskind fra New Zealand både som langhåret og korthåret. Når skindene klippes ned til de korte hår, kommer de naturlige krøller til syne. Derfor får du et flot og æstetisk resultat, som vil pynte overalt i hjemmet.

Selvom skindet er klippet ind til de korte krøller, er det fortsat utroligt blødt og lækkert. Samtidig giver de korte hår en bedre og mere indbydende komfort.

Det naturlige lammeskind måler ca. 90×60 cm. Udover brun findes skindet i syv flotte farver: Lysegrå, antracit, cappuccino, hvid, beige, sort og grå.

Du kan læse mere om det brune lammeskind (kort krøllet) her.


3. Luksus 90×60 cm lammeskind – Vælg mellem 20 forskellige farver

De lækre lammeskind fra Natures Collection findes i mange forskellige farver. Således passer de til enhver indretning.

Du kan her vælge imellem 20 forskellige farver – Lige fra naturlige nuancer som sort, hvid, grå og brun til de mere farvestrålende udgaver i røde, grønne og gule farver.

Du skal imidlertid ikke lade dig narre af de (til tider) unaturlige farver. De smukke og indbydende lammeskind er af 100% ægte langhårede skind fra New Zealand. Alle skind (med undtagelse af de hvide) er indfarvede men har fortsat en skøn og naturlig glans.

Det langhårede lammeskind har en hårlængde på 5 til 8 cm og er fremstillet i ét stykke. Skindet kan f.eks. benyttes i sofaen eller lænestolen, hvor det både kan tjene et praktisk og et dekorativt formål. Lammeskindet måler 90×60 cm.

Det langhårede lammeskind fra New Zealand kan købes hos Natures Collection her.

Læs også: Fåreskind – 7 smukke & behagelige skind til hjemmet


4. Stolehynde lammeskind

Her får du en skøn stolehynde, som er fremstillet i langhåret lammeskind. Du finder stolehynden i et utal af farver. Således kan du enten køre med på tidens trends eller vælge noget mere klassisk. Uanset hvad du vælger, kan du se frem til et skind, som støtter op om den gode siddekomfort.

Er dine spisestuestole ved at være slidte, eller ønsker du bare at sætte lidt ekstra krydderi på indretningen? Så er denne hynde i lammeskind en enkel og smart måde at opgradere dine stole på.

Stolehynden måler 38 cm i diameter og kan derfor placeres på langt de fleste stole. Hynden kan naturligvis også anvendes på fx havestolene om sommeren, så hyggestunderne på terrassen bliver en anelse mere eksklusive.

Det anvendte lammeskind stammer fra New Zealand. Denne type lammeskind er kendetegnet ved at byde på ultrablød uld, der går det til en fornøjelse at sidde på.

Du kan læse mere om den smukke stolehynde i lammeskind hos Naturescollection.dk her.


5. Langt islandsk lammeskind – Naturligt farvet

Model: Islandsk lammeskind – NC Living

Med en længde på hele 180 cm, passer det islandske lammeskind fra NC Living perfekt til hjemmets største møbler eller som eksklusivt gulvtæppe i f.eks. soveværelset.

Det kan nogle gange være svært at få benene ud af sengen. Med det islandske lammeskind liggende på gulvet ved siden af sengen, en det dog en smal sag at få fødderne ud fra dynens varme.

Det lange skindtæppe kan bruges til mange formål – både til komfort og æstetik. Lammeskindet er sammensat at to skind og perfekt tilpasset, så du hverken ser eller mærker syningen, der binder dem sammen.

Skindet måler 180×60 cm og har sin naturlige farve med lange glatte hår. Du kan vælge mellem to forskellige nuancer, enten med de naturlige pletter (hvid og brun) eller helfarvet sort.

Du kan læse mere om det naturligt farvede lammeskind fra Island hos Lammeskindet.dk her.


6. Islandsk lammeskind i høj kvalitet – Hvert skind er unikt

Dette islandske lammeskind fra Natures Collection er det perfekte siddeunderlag til spisebordsstolen, lænestolen, kontorstolen, sofaen eller én af de øvrige siddepladser i hjemmet. Det naturlige skind kan både benyttes inde og ude, og det varmende lammeskind kan således være med til at forlænge sæsonen på terrassen.

Det lækre lammeskind fra Natures Collection består af lange hår på 15 til 20 cm. Du får dermed et vildt og behageligt skind i bedste kvalitet. Skindet er meget kraftigt og fremstillet i ét stykke.

Uanset hvor du vælger at benytte det langhårde lammeskind, vil skindet bidrage med varme og æstetik. Det naturlige materiale passer fremragende til de moderne, nordiske indretningstendenser, men et ægte lammeskind kan naturligvis benyttes i en hvilken som helst indretning. 

Lammeskindet fra Natures Collection måler 60 cm i bredden og 100-120 cm i længden. Da der er tale om et naturprodukt, kan størrelsen variere en smule, idet de enkelte skind er unikke.

Det langhårede lammeskind findes i en lang række forskellige farver: Bl.a. grå, brun og off white.

Du kan købe det langhårede lammeskind i høj kvalitet hos Natures Collection her.


7. Grønt lammeskind fra Mongoliet – Ægte og eksklusivt

Model: Mongolsk lammeskind – Natures Collection

Ønsker du at sætte kulør på dit hjem, så kan det med fordel gøres med et dekorativt grønt lammeskind. Trods den alternative farve er skindet ægte og passer fremragende til både lyse og mørke møbler.

Det armygrønne, eksklusive lammeskind fra Mongoliet er et flot og unikt skind, som både kan anvendes i hjemmets træstol, på gulvet eller i sofaen. Uanset hvor du vælger at placere lammeskindet, er du garanteret et indbydende og komfortabelt resultat.

Det dekorative lammeskind er produceret af Natures Collection. Selvom skindet naturligvis er indfarvet, fornemmer man fortsat det naturlige produkt og de naturlige farvenuancer, som gør hvert enkelt skind unikt.

Lammeskindet måler 110×70 cm – den perfekte størrelse til både pynt og praktisk anvendelse.

Du kan læse mere om det grønne lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


8. Stort dobbeltsidet lammeskind – Korthåret

Her får du et stort lammeskind i luksusklassen. Det amerikanske lammeskind fra Natures Collection er dobbeltsidet og skiller sig dermed ud fra mange af markedets øvrige modeller. Herudover sørger skindets korte hår for optimal komfort.

For at opnå den dobbeltsidede effekt, er skindets bagside specialbehandlet, så det fremstår blødt og indbydende. Resultatet er et glat og lækkert skind, som vil klæde alt fra lænestolen til barnesengen.

Lammeskindet er korthåret. Dette betyder, at du vil kunne opnå en fremragende komfort, hvis du fx ønsker at anvende skindet som polstring på en fast stol.

Det dobbeltsidede lammeskind findes i tre forskellige nuancer: Sort, hvid og sandfarvet. Skindet måler 90×60 cm.

Du kan læse mere om det dobbeltsidede lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


9. Islandsk lammeskind med temperaturregulerende egenskaber – Natures Collection

Mangler du et blødt og lækkert lammeskind til brug i lænestolen, på havebænken eller andre steder i hjemmet? Så læs med her. Dette naturlige islandske lammeskind fra Natures Collection kan nemlig benyttes til mange forskellige formål.

Det skønne lammeskind består af naturligt glatte hår og har en hårlængde på 10 til 15 cm. Du får således et skind, der både er smukt og varmende. Skindet kan dermed eksempelvis fungere som det ideelle underlag til sensommer på terrassen.

Skindets varmeregulerende egenskaber sørger for, at du nærmest altid har den rette temperatur – Uanset årstid. 

Det islandske lammeskind findes i 9 naturlige farver, og du kan således vælge imellem hvide, sorte, grå og brunlige nuancer. Da der er tale om et naturprodukt, er der ikke to skind, som er ens.

Størrelsen på skindet varierer også en smule. Bredden er ca. 60 cm, mens længden er mellem 90 og 110 cm.

Du kan læse mere om det temperaturregulerende islandske lammeskind hos Natures Collection her.


10. Gråt lammeskind fra New Zealand

Model: Warm & Comfy

Ønsker du et lækkert og blødt lammeskind, så behøver du ikke lede længe. Det flotte grå lammeskind fra New Zealand er både dekorativt og utroligt komfortabelt – den perfekte kombination til den klassiske indretning.

Det grå lammeskind er perfekt som dekoration, når det placeres henslængt over en af hjemmets stole. Herudover fungerer skindet naturligvis også som det dejligste tæppe, der varmer dig i de kolde måneder.

Lammeskindet fra Warm & Comfy har en længde på ca. 100 cm og består af blødt og behageligt uld. Skindet har en smuk mørkegrå nuance og passer derfor flot ind i det moderne hjem.

Den mørkegrå farve hjælper til, at lammeskindet holder sig pænt i lang tid. Udover mørkegrå findes skindet også bl.a. i farverne lysebrun, lysegrå, beige og hvid.

Du kan læse mere om det grå lammeskind fra New Zealand hos Lammeskindet.dk her.


11. Gotlandsk / svensk lammeskind – Natures Collection

Leder du efter et helt særligt lammeskind, så er dette smukke skind fra gotlandsk lam måske lige, hvad du søger. Lammeskindet fra Natures Collection er blandt markedets fineste skind og passer fremragende ind i den moderne nordiske indretning.

Lammeskind fra den svenske ø, Gotland, er kendt for deres dejlige, naturlige krøller og deres forskelligartede nuancer.

Det gotlandske lammeskind har masser af anvendelsesmuligheder og passer således både til brug i hjemmets møbler, som eksklusivt tæppe på gulvet eller som varmende tæppe på terrassen.

De flotte lammeskind har alle forskellige naturlige nuancer. Målene er lige så ’naturlige’, og dimensionerne kan derfor variere. Længden på dette skind er således på 90-100 cm.

Du kan læse mere om det gotlandske / svenske lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


12. Blåt lammeskind – Perfekt til en stol

Model: New Zealandsk lammeskind – NC Living

Ønsker du et naturligt produkt med ekstra kulør, så er det blå lammeskind fra NC Living bestemt værd at kigge nærmere på. Lammeskind behøver nemlig ikke at være i kedelige, afdæmpede farver, men findes også i ganske farvestrålende nuancer.

Var det noget med et blå lammeskind? Din første tanke er sikkert, at et blåt lammeskind umuligt kan være ægte. Skindet er naturligvis indfarvet, men ellers er det populære lammeskind fra New Zealand 100% ægte skind af fineste kvalitet – et tæt skind med bløde hår på 5-8 cm.

Det farvestrålende lammeskind måler 90×60 cm, og passer således perfekt som dekoration og komfortabel hynde til de fleste stole, til bænken eller sofaen.

Udover den flotte koralblå findes lammeskindet også i fersken, turkis, lyserød og gul – en oplagt måde at få farve ind i hjemmet…

Du kan læse mere om det blå lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


13. Rosa lammeskind

Model: New Zealandsk lammeskind – Natures Collection

Sæt farve på din yndlingsstol med et rosa lammeskind fra Natures Collection.

Det lækre langhårede lammeskind fra New Zealand er ideelt til stol, sofa, bænk og seng, og findes – foruden denne lyserøde variant – i en lang række skønne farver.

Den flotte rosa nuance er således blot én ud af mange forskellige farvemuligheder. Lammeskindet fås både i de klassiske naturfarver som hvid, grå og sort, men også i langt mere farvestrålende udgaver. Du finder derfor nemt den perfekte farve, der passer ind i netop din indretning.

Uanset om du vælger den farvestrålende eller den mere naturtro variant, sørger skindets tætte hår, naturlige glans og tekstur for et lækkert og indbydende produkt.

Med mål på 100×60 cm kan du anvende Natures Collection-lammeskindet mange steder i hjemmet – både som pynt og som praktisk og varmende tæppe.

Du kan læse mere om det rosa lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


14. Billigt tibetansk lammeskind – Hvidt (perfekt til fx sofa eller lænestol)

Model: Cashmere lammeskind – NC Living

Er du på jagt efter et billigt lammeskind, så er det flotte tibetanske cashmere skind bestemt værd at overveje. Udover en rigtig god pris får du også et fremragende produkt fra Tibet, som både er flot og dejligt varmende.

Det tibetanske lammeskind fra NC Living er farvet hvidt. De silkebløde hår er dejligt glatte, og har en længde på 10-15 cm.

Uanset hvor du vælger at placere lammeskindet, er der garanti for en fantastisk hyggelig samt afslappet og varm atmosfære.

Lammeskindet er perfekt til sofa, lænestol eller spisestuestole, hvor du både kan nyde skindets bløde og varmende hår og samtidig skabe en smuk og æstetisk indretning.

Det ægte lammeskind stammer fra tibetanske får, og måler ca. 50 cm i bredden. Da der er tale om et naturprodukt, kan skindets længde variere fra 65 til 75 cm.

Du kan læse mere om det billige tibetanske lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


15. Sort langhåret lammeskind

Model: Premium lammeskind – Natures Collection

Lammeskind passer perfekt ind i den moderne nordiske indretning, og uanset hvor i hjemmet du placerer dit lammeskind, er du garanteret masser af sjæl og charme.

Et ægte lammeskind er forkælelse for alle sanser. Du får først og fremmest et blødt og indbydende tæppe, men det naturlige udtryk bidrager også til en hyggelig og rolig atmosfære. Sidst men ikke mindst er duften af ægte lammeskind helt uimodståelig.

Det sorte lammeskind fra Natures Collection stammer fra fritgående islandske får, og er forsynet med den fineste lange pels – hårene er ca. 15 cm lange.

Lammeskindet er en nem og hurtig genvej, når du gerne vil skabe hygge og varme i dit hjem, og det kan med fordel placeres på stole, i sofaen eller på gulvet.

Skindet måler ca. 100×60 cm. Udover natursort findes det langhårede lammeskind også i naturhvid og naturbrun.

Du kan læse mere om det sorte lammeskind hos Lammeskindet.dk her.


16. Lille lammeskind til baby – New Zealandsk

Dette lille, bløde og naturlige lammeskind passer perfekt til barnevognen, barnestolen og klapvognen, men fungerer også som et indbydende legetæppe på gulvet. Det Øko-Tex-certificerede skind er uden skadelige stoffer og derfor ideelt til børn.

Udover at være blødt og lækkert er lammeskindet også åndbart samt temperatur- og fugtregulerende. Enhver baby vil således kunne nyde det naturlige og varmende skind, mens forældrene ikke behøver frygte for skadelige kemikalier.

Lammeskindet kommer fra New Zealand og måler ca. 75×50 cm. Farven er hvidlig, men da der er tale om et naturprodukt, kan der forekomme farveforskelle.

Det new zealandske baby-lammeskind kan vaskes ved 30 grader (uldvaskemiddel anbefales). Skindet kan desuden centrifugeres, men har bedst af at lufttørre på flad grund. For det bedste resultat bør skindet børstes efter vask.

Du kan læse mere om det lille lammeskind til baby hos Lammeskindet.dk her.


Imiterede lammeskind


17. Kunstigt sort lammeskind

Model: House Nordic lammeskind

Du kan sagtens skabe ægte hygge med et uægte lammeskind. Det er det kunstige sorte skind fra House Nordic et fremragende eksempel på. Det flotte skind passer godt ind i den enkle skandinaviske indretning, og det er samtidig blødt og lækkert.

Den danske møbelgrossist, Nordic Living har gennem flere år haft et glimrende øje for nordiske trends og designs. Her dukker ordet ’hygge’ naturligvis op med jævne mellemrum, og det er lige præcis hvad det sorte lammeskind er leveringsdygtigt i.

Det imiterede lammeskind består af fine blanke hår, som giver det en et indbydende udtryk. Skindet måler 85×50 cm.

Det er oplagt at anvende det sorte lammeskind som komfortabelt sæde og ryglæn på spisestuestolene eller i lænestolen. Har du sans for kreative løsninger, finder du med garanti også mange andre anvendelsesmuligheder.

Du kan læse mere om det kunstige lammeskind hos Creativ.dk her.


18. Syntetisk lammeskindshynde – Lækker imiteret pels til stolesæde

Model: House Nordic hynde

Danske House Nordic har gennem flere år været leveringsdygtig i smukke og enkle indretningsløsninger. Det gælder også for den imiterede lammeskindshynde, som passer perfekt til spisestuens stole.

Selvom den firkantede lammeskindshynde er syntetisk, sørger den for en naturlig og hyggelig indretning. Komforten fejler bestemt heller ikke noget, og hynden bidrager således til en rigtig god siddekomfort.

Du kan nemt skabe hygge i hjemmet med de flotte lammeskindshynder og eventuelt give dine gamle stole nyt liv. Det er trods alt billigere at investere i siddehynder end i nye stole.

Den firkantede hynde måler 40×40 cm og passer dermed til langt de fleste stole. Hynden findes i sort, grå, naturfarvet og brun, og er du til det spraglede udtryk, kan du med fordel sætte to eller tre farver sammen.

Du kan læse mere om den syntetiske lammeskindshynde hos Creativ.dk her.


Tilbud på lammeskind – Find en god pris med et lammeskind på udsalg

Et lammeskind kan ofte være et relativt dyrt køb. Derfor kan det give rigtig god mening at lede efter de gode priser. Dette kan du gøre ved at kigge efter udsalg.

Du kan med fordel tjekke følgende forhandler ud for gode tilbud på lammeskind:

  • Moreland.dk – Du kan generelt finde en del relativt billige lammeskind hos Moreland. Og indimellem er der tilbud, så de er endnu billigere.

Hvor stammer lammeskindene fra?

Lammeskind kan stamme fra vidt forskellige dele af verdenen. Nogle af de områder vi typisk ser lammeskind fra er Island, New Zealand, Tibet, Mongoliet og svenske Gotland.


Hvordan finder jeg det bedste lammeskind for mig?

Dét at skulle købe lammeskind kan godt virke lidt overvældende. Derfor har vi her samlet en række spørgsmål, du kan besvare for at finde det bedste lammeskind for dig:

  • Hvad skal lammeskindet bruges til? Forskellige lammeskind egner sig til forskellige brugssituationer. Overvej derfor om lammeskindet skal benyttes til fx sofa, lænestol eller som lammeskindstæppe.
  • Hvor stort skal lammeskindet være? Der findes både store og små lammeskind.
  • Hvad er mit budget? Lammeskind kommer i mange priser, og der er derfor rige muligheder for at finde et lammeskind, som matcher dit budget.
  • Hvilken farve skal lammeskindet være? Nogle populære farver til lammeskind er sort, grå, lyserød, grøn, brun, blå og (naturligvis) hvid.
  • Skal lammeskindet være ægte eller imiteret? Disse to overordnede typer har hver deres fordele og ulemper.
  • Hvad findes der på markedet? Sidst men ikke mindst kan det være en god idé blot at surfe lidt rundt på må og få og læse om forskellige lammeskind. Hermed kan du måske finde på flere aspekter, som er relevante for netop din jagt på det bedste lammeskind for dig.