Rund dug – 7 lækre duge til runde borde

Deklarering-af-artikel
Rund dug

Er du på jagt efter en lækker rund dug? Så er det et held, at du her kan få en grundig guide til, hvilke duge til runde borde på markedet, det er værd at tage et nærmere kig på!

En rund dug er måske lige det, du står og mangler derhjemme? Det kunne være til børnebordet eller det lille selskabsbord i stuen – og det kunne være til dagligdag eller særlige begivenheder såsom fødselsdag, bryllup eller jul.

… Uanset hvad du leder efter så læs trygt videre her og bliv inspireret til, hvilken rund dug du skal købe som din næste: Her præsenterer vi dig nemlig for 7 lækre af slagsen.

1. Ternet, rund dug fra Compliments

Ternet, rund dug fra Compliments

Compliments giver dig tern med et twist på denne lækre dug. Den gør på én gang dit runde bord hyggeligt og stilfuldt og er et rigtig godt udgangspunkt, når der skal dækkes op til selskabelighed.

Borddugen fås i fire forskellige størrelser; eksempelvis 180 centimeter i diameter. Den er fremstillet i 100% bomuld og vævet, så den har en laber og bemærkelsesværdig struktur.

Du kan forsyne dit bord med den runde dug i tre forskellige farver. Den blå variant er ikke noget dårligt valg, da den har en vis oplivende kvalitet.

Det ternede mønster er på én gang klassisk og nyskabende, idet ternene er twistet, så de nogle steder er lukkede, andre åbne. Alt i alt en skøn dug til det runde bord!

Denne ternede, runde dug er til salg hos Trendyliving.dk her.


2. Snowflakes – Smuk rund dug med snefnug

Snowflakes - Smuk rund dug med snefnug

Mangler dit runde bord lige det sidste smukke touch for at blive helt klar til jule- eller vinteropdækningen? Så læs med her. Snowflakes dugen fra Georg Jensen Damask er nemlig et godt og klassisk bud, som kan bruges år efter år efter år. 

Dugen er damaskvævet og består af egyptisk bomuld, og så er den forsynet med de mest elegante, stiliserede snefnug. Mønstret er så simpelt, at dugen også kan bruges i løbet af årets andre sæsoner, hvis du bare ikke kan få nok af dens fine tilføjelse til spisebordet.

Den runde dug fås i hvid, greige (en blanding af grå og beige) og mørkeblå, og den måler enten 160 eller 210 centimeter i diameter. For at få det smukkeste fald anbefales et nedhæng på ca. 20-25 centimeter.

Du kan købe denne smukke runde dug med snefnug hos Damask.dk her.


3. Arne Jacobsen – Rund dug i klassisk design

Hvis du ikke kan få nok af dansk design, vil du elske denne dug. Den er nemlig fremstillet af Georg Jensen Damask med udgangspunkt i Arne Jacobsens design. Nærmere bestemt er den en hyldest til den danske arkitekt i anledning af hans 100 års fødselsdag, og mønsteret er fundet i hans efterladte skitser.

Der er altså en god portion dansk designhistorie i denne dug, som er kendetegnet af et grafisk og geometrisk mønster. Dugen har en elegant enkelhed og et klassisk udtryk, og den danner en stilsikker baggrund for dit bords opdækning.

Georg Jensen Damask dugen er damaskvævet af 100% egyptisk og dobbelttvundet kæmmet bomuld. Den måler 160 centimeter i diameter og gør sig helt utrolig smukt til det runde bord i det nordiske hjem. Så er der symmetri i borddækningen!

Du kan købe denne runde Arne Jacobsen dug hos Damask.dk her.


4. Sort rund dug i papir – Ø 240 cm

En rund dug i sort papir fra Airlaid er til dig, der ønsker at holde fest uden bekymringer for, om der nu bliver spildt rødvin eller sovs på dugen. Samtidig er den også til dig, der godt kan lide at genbruge det, der genbruges kan. For denne sorte dug er nemlig lavet af slidstærkt papir, der gør, at den ikke bare kan holde til én fest, men mange flere, hvis du og dine gæster tager sig godt af den. 

Denne dug fås i størrelsen Ø 240 cm, hvilket gør den egnet til de lidt større borde. Du får den tilmed til en pris, der er til at betale, så du slipper for at bekymre dig over, om de nu alligevel skulle gå i stykker. Således er det den perfekte dug til fest og festivitas.

Den sorte runde Ø240 cm dug er til salg hos Festbyen.dk her.


5. Georg Jensen Damask Påskedugen – Flot rund dug til påske

Georg Jensen Damask Påskedugen - Flot rund dug til påske

Påskedugen er en Georg Jensen Damask klassiker til påskebordet, og den tager sig fantastisk ud i rundt format. Dugens runde form passer nemlig perfekt til dens mønster med stiliserede æg og kyllinger. 

… Og så har den altså bare en skøn og mild gul farve, der passer helt perfekt til de forårsfornemmelser, der spirer til påske – med mindre du altså foretrækker den i en lige så forårsagtig grøn?

Påskedugens efterhånden ikoniske design er skabt af Bodil Bødtker-Næss, som også er kendt for julehjerterne på den klassiske juledug. Der er altså en dug til hver sæson fra Georg Jensen Damask, og uanset årstiden går man næppe galt i byen med det danske brand.

Denne runde dug til påskebordet måler 160 centimeter i diameter og er damaskvævet i 100% egyptisk samt dobbelttvundet kæmmet bomuld.

Du kan købe denne runde dug til påske hos Damask.dk her.


6. Juledug til rundt bord

Model: Juledugen

Juledug til rundt bord

Det er kun jul én gang om året, men én ting kan du være sikker på: Det bliver også jul igen til næste år. Det betyder, at du altid kan bruge en juledug. Og har du et rundt bord, så kan denne runde dug måske være lige sagen.

Denne juledug er en såkaldt damaskvævet dug, og den bærer julehjerter og grankviste. Motivet er med til at fremhæve det nostalgiske og særlige ved julen som hjerternes fest.

Du kan få den runde dug i en flot rød farve, der indbyder til masser af kærlighed, nostalgi og julehygge. Herudover kommer den også i fire andre flotte varianter.

Læs mere om juledugen til runde borde hos Damask.dk her.


7. Billige runde duge – Duni Evolin Ø 180 cm

Disse runde Duni Evolin duge går særligt an til højtider og fester som fødselsdage, guld- eller sølvbryllupper og lignende.

… Og du skal slet ikke bekymre dig om vask eller rengøring – Det er nemlig en engangsdug, som du bare kan folde sammen og smide ud efter brug. Så kan gæsterne spilde så meget de vil, hvis det ender med at gå vildt for sig!

Dugene er dog produceret med hensyn til miljøet, så du heller ikke behøver at bekymre dig om overforbrug.

Duni Evolin dugene kommer i pakker á 5 stk., som hver har en diameter (Ø) på 180 cm.

Du finder de billige runde duge hos Dreamshop2u.dk her.