Sponsoreret indhold: Teksten indeholder reklamelinks
Lægger du vægt på skarpe knive? Så læs med her. Det er én af kokkens fornemste opgaver at sørge for, at knivene i køkkenet er skarpe og klar til at skære alt fra brød og grøntsager til kød og frugt.
Det er her slibesten til køkkenknive kommer ind i billedet.
Hvis du ikke har nogen anelse om, hvilke slibesten der findes på markedet, og hvilke egenskaber de kan have, har vi gjort det nemt for dig at komme i gang med denne guide. Her får du nemlig vores bud på de 13 bedste slibesten til knive.
Indhold
- 1. Slibestenssæt – 2 højkvalitets slibesten
- 2. Japansk sæt med slibesten (corundum)
- 3. 500 / 1.000 korn – Grov slibesten
- 4. 2.000 / 5.000 korn – Fin slibesten
- 5. 3.000 / 8.000 korn – Super fin slibesten
- 6. Naniwa slibesten
- 7. Bob Kramer – Populært slibesæt (400, 1.000 og 5.000 korn)
- 8. Miyabi Toishi Pro – Luksus slibesten
- 9. Kai – 300/1.000 korn vådslibesten
- 10. Satake – 10.000 korn slibesten
- 11. Zwilling slibesten
- 12. Wüsthof – Billig slibesten
- 13. Mareld – Populær all-round slibesten
- Hvilken slibesten til knive skal jeg vælge? (Billig, bedst-i-test og luksus slibesten til køkkenknive)
1. Slibestenssæt – 2 højkvalitets slibesten
Er du på udkig efter et godt og prisvenligt slibestenssæt? Så er dette sæt med 2 højkvalitets slibesten et oplagt valg. Slibestenene forhandles af Qookware.
Sættet indeholder fire forskellige finheder, da de to slibesten hver især har to sider. Uanset hvilken finhed/grovhed, du anvender, så anbefales det, at du lægger slibestenen i blød i noget vand, inden du skal slibe dine knive.
Udover de to slibesten, medfølger der også vinkler, gummikanter og bambusholder. En vinkel er rigtig praktisk at anvende, da dette sikrer dig større chancer for at slibe dine knive på korrekt vis. Når du er mere øvet, kan du nok efterhånden holde op med at bruge en vinkel til at slibe efter.
De fire grovheder på slibestenene er på 500, 1000, 2000 og 5000 korn. Hvis dine knive er almindeligt slidte og har lidt hakker, kan du med fordel starte med slibestenssiden på 500 korn og så slibe dine knive med finere og finere slibesten derefter.
Dette slibestenssæt er til salg hos Qookware.dk her.
2. Japansk sæt med slibesten (corundum)
Dette dejlige japanske slibestenssæt er lavet af korund (som også kaldes “corundum”).
Sættet består af hele tre slibesten, og hver slibesten har to sider. Med dette sæt får du derfor en slibesten med 400 + 1000 korn, en slibesten med 2000 + 5000 korn og sidst men ikke mindst en finkornet slibesten med 3000 + 8000 korn.
Jo lavere korntallet er, jo grovere er slibningen. Du bør starte med den groveste, hvis dine køkkenknive trænger til mere end blot en almindelig slibning. Den grove kan nemlig rette knivsæggen op og udglatte ujævnheder.
Den mellemgrove slibesten (2000/5000 korn) er rigtig god til at justere knivsæggen med og kan lave en ganske fin afslutning.
Den fineste slibesten er derimod velegnet til, hvis du gerne vil lave en rigtig skarp og flot afslutning på dine knive. Den giver dig med andre ord den ultimativt skarpeste knivsæg.
Der er flere fordele ved at have en slebet kniv, og det er bl.a., at du skal bruge færre kræfter på at skære. Herudover er der naturligvis mindre risiko for, at kniven skrider.
Disse japanske slibesten kan købes hos Cibumic.dk her.
3. 500 / 1.000 korn – Grov slibesten
Gastrotools er både genierne bag denne grove slibesten og forhandlere af den. Den er i kategorien grov, da den har to sider med lavt korntal.
Siden med 500 korn er velegnet til blot at fjerne/udglatte små hakker og andre ujævnheder i knivsæggen, hvorimod siden med 1.000 korn er mere velegnet til at gøre knivsæggen skarp.
Generelt er det sådan, at jo lavere tallet af korn er, jo grovere er slibestenen. Derfor kan du med fordel supplere med mere finkornede slibesten fra Gastrotools. Skarpheden er rigtig vigtig, hvis du tit skal skære, hakke og snitte. Der er ikke noget mere trælst end at stå i køkkenet med en sløv kniv.
Gastrotools får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot. De har således et gennemsnit på intet mindre end 4,9 ud af 5 stjerner. Gennemsnittet er baseret på langt over 2.000 vurderinger. Derfor kan du regne med, at du både får kvalitetsvarer og god kundeservice hos forhandleren.
Du kan købe denne grove 500 / 1.000 korn slibesten hos Gastrotools her.
4. 2.000 / 5.000 korn – Fin slibesten
I kategorien fin slibesten finder du denne variant fra Gastrotools.
Slibestenen har to sider, og den ene er velegnet til at give dine knive en meget fin knivsæg. Hvis du gerne vil have dine knive ekstra skarpe, kan du med fordel benytte den fine slibestens anden side.
Den grovere af de to finkornede sider på slibestenen er med 2.000 korn, og den mere finkornede side er med 5.000 korn. Gastrotools producerer og forhandler også et grovere sæt og et endnu finere sæt.
Netop dette fine sæt er et rigtig godt supplement til den grove slibesten fra Gastrotools. Hvis du gerne vil have den ultimative skarphed på dine knive, kan du dog med fordel overveje at gå op i slibestenen med 3.000 + 8.000 korn, som de ligeledes forhandler.
Gastrotools giver dig kvalitetsgaranti. Så hvis du ikke er tilfreds, kan du få pengene tilbage. Derudover giver de også gratis levering. Produkter fra Gastrotools er testet til hverdagens brug, og deres produkter anbefales endda af dygtige kokke såsom Thomas Rode Andersen.
Denne fine slibesten (2.000 / 5.000 korn) er til salg hos Gastrotools her.
5. 3.000 / 8.000 korn – Super fin slibesten
Hvis rimelig skarp ikke er skarp nok, kan du med denne super fine slibesten opnå den ultimative skarphed på dine knive. Det er dermed ikke kun slut med sløve knive. Det er også slut med køkkenknive, der lige mangler den ekstra skarphed, som de bedste kokke efterspørger.
Den superfine slibesten har to forskellige finheder. Den ene side er finere end den anden, og det er siden med 8.000 korn. Jo højere tallet er, jo mere finkornet er slibestenen. Den anden side er dog også ret finkornet, da den er på 3.000 korn.
Du kan kende forskel på de to sider af slibestenen på to måder. Den mest finkornede side er farvet, og den anden side er hvid. Derudover kan du også se forskel på dem ved, at der står 8000# på den ene side og 3000# på den anden.
Med i prisen får du også en praktisk gummifod, som kan holde slibestenen.
OBS: Hvis dine knive er meget sløve, bør du slibe dem med en grovere slibesten først.
Du kan købe denne 3.000 / 8.000 korn slibesten hos Gastrotools.dk her.
6. Naniwa slibesten
Leder du efter en slibesten, som ikke skal lægges i blød før brug? Så er Naniwa et af vores bedste bud. Det er nemlig en slibesten af typen Splash-and-Go, hvilket betyder, at du bare kan gøre overfladen våd, lige inden du skal slibe dine knive.
At Naniwa ikke skal ligge i blød kan være en fordel alt afhængig af, hvordan du arbejder i dit køkken. Det kan fx være en fordel, at den ikke skal bruge flere dage på at tørre – Og efter brug kan du nøjes med at skylle den og tørre den af med et viskestykke.
Naniwa slibestenen er oplagt til professionelt brug men kan også sagtens bruges af dig derhjemme. Den har en grovhed på blot 400 korn, hvilket vil sige, at den er velegnet til at grovslibe dine knive.
For at opnå en flot finish på dine knivsægge og finere slibning, er det oplagt at supplere din samling af slibesten med en sten i en finere kvalitet (hvilket vil sige højere korntal).
Cibumic forhandler Naniwa slibestenen og giver dig prisgaranti. Du kan købe den her.
7. Bob Kramer – Populært slibesæt (400, 1.000 og 5.000 korn)
Køberne mener: Bedst-i-test slibesæt? Muligvis. Kunderne hos KitchenOne elsker det ihvertfald. Således scorer sættet topkarakteren 5 ud af 5 stjerner blandt køberne.
Bob Kramer er ikke blot et brand. Det er også navnet på en passioneret kok fra USA, som satte det som sin mission at finde den bedste måde at gøre kokkeknive superskarpe på.
Manden Bob Kramer, ligesom firmaet Kramer Knives, har her indgået et samarbejde med Zwilling. Sammen har de skabt et populært slibesæt, som er både praktisk og smukt.
Sættet består af en holder, tre slibesten med separate grovheder og en rensesten. Hvis du er ny inden for knivslibning, så er der ingen grund til bekymring. Der medfølger nemlig også en instruktions-DVD.
Den praktiske holder, som er lavet af bambus, er både smuk og praktisk, da den kan placeres over håndvasken. Dermed undgår du at grise dit køkkenbord til.
Slibestenene er på hhv. 400, 1000 og 5000 korn.
Dette populære Bob Kramer slibesæt er til salg hos KitchenOne.dk her.
8. Miyabi Toishi Pro – Luksus slibesten
Den bedste slibesten til Miyabi-knive er formentlig denne luksus slibesten. Den må forventes at være yderst velegnet hertil, da den også er fra det japanske firma Miyabi. De kan dog naturligvis også med fordel anvendes til andre højkvalitets-knive.
Slibestenen kaldes Toishi Pro, og navnet lægger derfor op til, at professionelle kokke bruger den, når de skal slibe deres knive.
Du er kan dog naturligvis også investere i denne slibesten i luksusklassen og bruge den derhjemme. Hvis du kender nogen, som elsker at lave mad, og som går højt op i at holde deres knive meget skarpe, så er Miyabi Toishi Pro desuden oplagt som gave.
Luksus-slibestenen har en grovhed på 5.000 korn, hvilket vil sige, at den faktisk ikke er ”grov” men meget fin. Den er derfor velegnet til at gøre knive rigtig skarpe og dermed lave en god ”finish” på dine knivsægge. Hvis dine knive er meget slidte, skal du formentlig bruge en grovere slibesten først.
Slibestenen vejer 908 gram, og den måler 21 cm i længden. Bredden og højden er hhv. 7 og 2,4 cm.
Du kan købe denne Miyabi slibesten hos KitchenOne.dk her.
9. Kai – 300/1.000 korn vådslibesten
Et af vores bedste bud på en vådslibesten er Kai fra KitchenOne.
At det er en vådslibesten betyder, at den er mest effektiv til at slibe dine knive, når den har ligget i blød i vand, eller i det mindste er våd. Væden samarbejder nemlig bedst med slibestenen og kniven og sikrer dig derfor en bedre slibning.
Slibestenen Kai har både en grov og en mere finkornet side. Den grove side er på 300 korn, og den finere side er på 1.000 korn. Du kan nemt se forskel på de to sider, da de har to forskellige farver, ligesom der står hhv. # 300 og # 1000 på dem.
Selv hvis dine knive har været meget dyre og var meget skarpe fra starten af, vil de med tiden blive sløve. Hvis du har nogle yndlingsknive, som du helst ikke vil skifte ud, så er det en rigtig god idé at købe en vådslibesten som denne. Så kan du nemlig nemt slibe knivsæggene og dermed få deres skarphed tilbage.
Kitchenone.dk sælger denne vådslibesten til knive her.
10. Satake – 10.000 korn slibesten
Køberne mener: Den bedste slibesten? Muligvis – Satake vådstenen her får ihvertfald perfekte 5 ud af 5 stjerner fra brugernes anmeldelser hos KitchenOne.
Hvis du gerne vil have den bedste chance for at få en rigtig skarp kniv, så skal du gå højt op i antal korn. Satake slibestenen her har hele 10.000 korn og er lavet af vådsten.
Du skal vælge at investere i denne slibesten, hvis selv almindeligt skarpe knive ikke er skarpe nok. Med denne Satake slibesten får du nemlig et produkt, som er rigtig velegnet til stålknive.
Da slibestenen er meget finkornet, er den ikke egnet til den grove slibning. Det bør du derfor have en anden slibesten til. Den er derimod velegnet til finpudsning og polering af kniven.
For grovere slibning kan du i stedet fx købe og anvende en mere grovkornet men matchende slibesten – Som også er fra Satake og forhandles af KitchenOne. Denne grovere slibesten er på 1.200 korn.
KitchenOne giver gratis fragt ved køb over 500 kroner, og de giver også 365 dages fuld returret for ubrugte varer.
KitchenOne sælger denne 10.000 korn slibesten her.
11. Zwilling slibesten
Køberne mener: Kunderne hos KitchenOne elsker denne Zwilling slibesten. Den scorer således et imponerende gennemsnit på 4,6 ud af 5 stjerner fra deres anmeldelser.
Zwilling er kendt for at lave bl.a. bestik og køkkenknive. Deres sortiment er derfor nok heller ikke komplet uden også at byde på slibesten. Denne slibesten fra Zwilling er således et rigtig godt bud på et godt produkt, som giver dig den bedste chance for at få fornyet skarpheden på dine knive.
Den groveste side er meget grov og er perfekt til at grundslibe dine knive med. Den har nemlig en grovhed på blot 250 korn. Den anden side er finere og er på 1000 korn. Den er dermed velegnet til at gøre dine køkkenknive skarpe med og til at ”finpudse” slibningen.
Med Zwilling slibestenen kan du slibe dine knive hjemme i dit eget køkken. Der er derfor ikke nogen grund til at købe nye knive eller at overlade slibningen til en professionel knivsliber.
Slibestenen fra Zwilling forhandles af KitchenOne, og den er bl.a. velegnet til at slibe Zwilling kokkeknive med. Du kan dog også sagtens bruge slibestenen til andre knive.
Du kan købe denne Zwilling slibesten hos KitchenOne her.
12. Wüsthof – Billig slibesten
Køberne mener: Denne billige slibesten scorer perfekte 5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos KitchenOne.
Billig behøver ikke betyde dårlig. At denne slibesten er billig er således bestemt ikke afspejlet i kundernes vurderinger af den. Wüsthof slibestenen har nemlig fået en del vurderinger/anmeldelser, og den scorer et gennemsnit på perfekte 5 stjerner ud af 5 mulige.
Slibestenen har to forskellige sider. Den ene er blå og har en grovhed på 3000 korn. Den anden side er hvid og har en grovhed på 8000 korn.
Korn-tallene på henholdsvis 3000 og 8000 gør dette til en slibesten, som egner sig til den finere slibning. Det kan således være en god idé at kombinere den med en lidt grovere én af slagsen for den optimale slibning.
Denne billige slibesten er til salg hos KitchenOne.dk her.
13. Mareld – Populær all-round slibesten
Denne populære Mareld-slibesten i hvid og grøn korund forhandles af KitchenOne. Ligesom mange andre slibesten har Mareld også to sider, med henholdsvis en fin og en grov overflade. Der er derfor tale om en god all-round slibesten, der kan slibe mange forskellige slags knive.
Slibestenens ene side har et grit på 1.000 korn og er optimal til at tage ”det grove”. Denne side er særligt nyttigt, hvis dine knive er ret slidte.
Siden med 3.000 korn er derimod beregnet til at ”finpudse” med, så du kan give dine knive den ekstra skarphed. Det er denne ekstra skarphed, som gør, at du ikke alene kan skære mad over – Men at du f.eks. vil kunne skære en tomat over uden problemer, selvom den ligger på skærebrættet, og du ikke holder ved den.
Hvis dine knive har været dyre, og du gerne vil give dem nyt liv, er der mange penge at spare ved at købe (og anvende) en slibesten som denne. Med slibestenen kan du nemlig hurtigt og nemt genskabe dine knives oprindelige skarphed.
Mareld slibestenen er til salg hos Kitchenone.dk her.
Hvilken slibesten til knive skal jeg vælge? (Billig, bedst-i-test og luksus slibesten til køkkenknive)
Det at vælge den rette slibesten til dine knive kan være en udfordring, men det er afgørende for at holde dine knive skarpe og effektive. Med de mange forskellige typer af slibesten på markedet, herunder keramiske, dobbeltsidede og kombinerede, kan det være svært at beslutte, hvilken der passer bedst til dine behov.
Slibesten kommer også i forskellige kornstørrelser, hvilket påvirker, hvor grov eller fin slibningen er. For de fleste knive vil en slibesten med to kornstørrelser være ideel til at opnå det bedste resultat.
Knive bliver sløve med tiden – især hvis de bruges flittigt. Derfor er det vigtigt at pleje dine knive korrekt ved at bruge en god slibesten. Slibningen af dine knive forlænger levetiden og sikrer, at du altid har skarpe redskaber i køkkenet.
Når du skal vælge en slibesten, skal du tage højde for, hvilken type slibesten der bedst passer til de knive, du ønsker at slibe. For mange er en dobbeltsidet slibesten en skøn løsning, da den kombinerer både grov og fin slibning i én enhed.
Når man kigger på køb af slibesten, kan de bedste slibesten være dem, der er bedst-i-test men også de, der kommer til en overkommelig pris. Det er muligt at finde en billig slibesten, der stadig leverer et godt resultat, men investering i en kvalitetssten sikrer ofte holdbarhed og bedre slibeevne. Grundlæggende er det vigtigste altså at købe en slibesten, som kan holde dine knive i topform.
Værktøj til at slibe knive bør vælges med omhu. Køber man en slibesten, der ikke passer til ens klinger, vil den ikke levere den ønskede effekt.
Knive og andre skærende værktøjer bør generelt slibes med jævne mellemrum. Dette gør slibesten til dine knive uundværlig. For at få det bedste resultat er det vigtigt at bruge en passende slibeteknik, som sikrer jævn slibning og minimerer risikoen for at beskadige klingen.
Søger du den mest populære slibesten eller et produkt til den bedste pris? Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet. Med den rette viden kan du træffe et informeret valg, der sikrer, at dine knive holder sig skarpe og klar til brug.