Sovesofa: Guide – De 31 bedste sovesofaer i 2024

Deklarering-af-artikel

Leder du efter den perfekte sovesofa? Så læs med her. I denne guide giver vi dig nemlig vores bud på de 31 bedste af slagsen.

I guiden vil du finde et stort udvalg af de mest populære sovesofaer her i landet. Dette tæller bl.a. en række elegante sovesofaer fra danske Innovation Living.

Sovesofaerne kommer i mange forskellige former. Således finder du både almindelige sovesofaer, hjørnesovesofaer, u-sovesofaer og daybeds – Og de kommer i et væld af farver og materialer.

… Hermed kan du med garanti også finde den bedste sovesofa til lige præcist dit hjem!

Indhold

Populære sovesofaer


1. Frode – Stor og lækker sofa med sovefunktion

Frode er først og fremmest en stor og lækker sofa, som du kommer til at elske at smide dig i, i hverdagen. Frodes lille hemmelighed er imidlertid, at den kan slås ud til en rummelig dobbeltseng, hvor du – eller dine gæster – kan sove skønt om natten.

Hvis du leder efter en sofa med sovefunktion, kunne Frode altså være en mulighed. Sovesofaen fra Nordic Dream giver dig mange muligheder for at optimere din indretning. Du sparer nemlig plads med Frode-modellen, samtidig med at du får tre møbler i én: sofa, enkelt- og dobbeltseng.

Frode kan købes med eller uden armlæn alt efter smag og behov. Du kan snuppe sofaen i støvet blå eller granitgrå, og benene er i pænt, lyst træ. I madrassen finder du pocket/posefjedre, og når du løfter den, har du et rum til opbevaring af sengetøj.

Ét af højdepunkterne ved denne store, lækre sofa med sovefunktion er, at den er meget ventilerende. I modsætning til sovesofaer med skummadrasser føles Frode således blød og fleksibel, og den tilpasser sig nemt kroppen, som ligger i den.

Du kan købe denne sofa med sovefunktion hos Nordic Dream her.

Varianter – Frode sovesofa

2. Moma Grain – Lækker sovesofa med trykaflastende støtte

Er du på jagt efter et enkelt og klassisk udtryk? Så er sovesofaen Moma Grain fra Bedre Nætter måske lige det, du søger. Sovesofaen, der er designet med enkle og rene linjer, er forsynet med trykaflastende støtte i form af fjedre og koldskum.

Med sine afrundende former og markante armlæn skiller Moma Grain sig ud fra mængden, og man får straks lyst til at tage plads i dette indbydende møbel.

På ydersiden er Moma Grain beklædt med det kraftige Grain-tekstil, som har en særlig slidstærk vævning. På denne måde kan sofaen holde sig pæn i mange år. Sofaen findes i fire flotte farver: Mørkegrå, beige, rust og grøn.

Video-præsentation af Moma sovesofaen:

Moma Grain er forsynet med en velbygget og komfortabel madras, og du kan derfor se frem til en behagelig og trykaflastende støtte natten igennem. Det udslåede liggemål er på 140×200 cm.

Det er meget nemt at omdanne sofaen til seng og omvendt: Det eneste, du skal gøre, er at trække ud i sædet og sænke ryglænet. Når du foretager denne simple handling, får du samtidig adgang til sovesofaens praktisk magasin, hvor du f.eks. kan opbevare sengetøj om dagen.

Du kan læse mere om den trykaflastende sovesofa hos Bedre Nætter her.


3. Sigmund – Daybed med to madrasser som kan adskilles

Sigmund er en moderne løsning med mange muligheder. Uanset om du har brug for en klassisk daybed, en enkel sovesofa eller to smarte gæstesenge, så kan Sigmund tilpasses dine behov. Den smarte sovesofa byder nemlig på to madrasser, som kan adskilles. Smart og innovativt.

Sigmund er en flot og indbydende sovesofa, der med sit elegante udtryk passer perfekt ind i den moderne indretning – fx i stuen eller på gæsteværelset / teenageværelset. Sofaen er betrukket med et flot lysegråt tekstil og er forsynet med to markante puder, som enten kan anvendes som ryg- eller armlæn.

Sengeløsningen består af to komfortable madrasser, som placeres ovenpå hinanden. I denne opstilling fungerer Sigmund som en indbydende daybed. Har du brug for et større soveområde, kan de to madrasser dog hurtigt blive til to enkeltsenge (80×200 cm) eller en stor dobbeltseng (160×200 cm).

Madrasserne er forsynet med solide og ergonomiske pocketfjedre, så du opnår den mest behagelige støtte, mens du sover. Skal Sigmund være din primære soveplads, anbefales det dog at tilføje en topmadras. 

Selvom der reelt er tale om to madrasser, som er placeret ovenpå hinanden, så fremstår Sigmund som en komplet og indbydende daybed. Dette skyldes bl.a. det lækre møbeltekstil med pynteknapper, de klassiske puder / ryghynder og naturligvis de smukke ben i lakeret eg. Udover den lysegrå farve findes modellen også i orange fløjl.

Du kan læse mere om Sigmund-sovesofaen hos Nordic Dream her.


4. Mome Fine – God og billig sovesofa med opbevaring

Mome Fine-sovesofaen er en flot, praktisk og billig løsning, som bl.a. passer perfekt til gæsteværelset, teenageværelset eller den lille lejlighed. Dens tykke madras er forsynet med kraftige No-Zag fjedre, som bidrager til en fantastisk komfort. Samtidig passer det enkle design flot ind i den moderne boligindretning.

Når du skal vælge en sovesofa, er det naturligvis vigtigt at vurdere, hvor nemt det er at folde sofaen ud til seng og omvendt. Da denne bevægelse udføres ofte, skal den kunne klares hurtigt og enkelt. Sådan forholder det sig heldigvis med Mome Fine-sovesofaen, som med et snuptag omdannes fra sofa til indbydende seng.

Video-præsentation af Mome sovesofaen:

Mome Fine er forsynet med to markante ryghynder, som bidrager til god støtte og siddekomfort. Det er muligt at gemme sengetøj og eventuelt top-/rullemadras væk i det smarte magasin under sofaen. Magasinet sørger nemlig for masser af ekstra opbevaringsplads.

Den flotte og stilrene sovesofa har et liggemål på 140×200 cm og findes i fem forskellige nuancer: Lysegrå, grøn, rust, gul og beige. Det fine, melerede tekstil, som præger sofaens overflader, er særdeles slidstærkt, og kan holde sig pænt i mange år.

Du kan læse mere om denne billige sovesofa med opbevaring hos Bedre Nætter her.


5. Edvard – 2-personers sovesofa med opbevaringsboks

Edvard er en klassisk sovesofa, som byder på et enkelt og funktionalistisk design. Det er nemt at forvandle den flotte sofa til en indbydende seng, og under sovesofaen finder du desuden en praktisk opbevaringsboks til sengetøjet.

Sovesofaen er forsynet med to store ryghynder, som bidrager til den gode siddekomfort. Madrassen, som ligeledes tjener som sofaens sæde, byder på kraftige pocketfjedre. Alle overfladerne er betrukket med et slidstærkt, Oeko-Tex certificeret tekstil. 

Hvor meget plads har du brug for? Hvis du skal sove alene på Edvard-sovesofaen, kan du nøjes med at fjerne de to store ryghynder. Herefter har du nemlig en god og indbydende soveplads til en person. Ønsker du en større liggeflade, kan sofaen hurtigt omdannes til en dobbeltseng med et liggemål på 150×200 cm.

Med hele 250 individuelle pocketfjedre pr. kvadratmeter er du garanteret en god støtte natten lang. De ergonomiske og bevægelige pocketfjedre sørger nemlig for at følge din krop og give dig den optimale støtte.

Med sine lige linjer og enkle formsprog passer sovesofaen Edvard perfekt ind på teenageværelset, på gæsteværelset eller på kontoret. Uanset hvilken placering, du vælger, vil sofaen give masser af charme til rummet.

Du kan læse mere om Edvard-sovesofaen hos Sengefabrikken.dk her.


6. Classi Bouclé – Eksklusiv designer-sovesofa med to lag fjedre

Sovesofaen Classi Bouclé er en yderst praktisk løsning, når du skal indrette den lille stue, gæsteværelset eller teenage- / kollegieværelset. Den flotte og eksklusive sofa er nemlig æstetisk, praktisk og komfortabel på én og samme tid.

Classic Bouclé-sovesofaen findes i fire spændende farver, og du finder således med stor sandsynlighed en nuance, der vil passe perfekt ind i hjemmets øvrige indretning. Det slidstærke tekstil kan således vælges i beige, hvid, rust og brun.

Sovesofaens praktiske element åbenbares, når du skal omdanne sofaen til seng – eller omvendt. Transformationen foregår nemlig ganske nemt, og du har således altid en indbydende soveplads lige ved hånden.

Video-præsentation af Classi:

Der er bestemt ikke sparet på komforten i Classi Bouclé. Sovesofaens sæde / madras er nemlig forsynet med to lag pocketfjedre, mens en tyk skumpolstring præger arm- og ryglæn. Uanset om du skal sidde eller ligge i sofaen, får du dermed optimal støtte.

Den eksklusive sovesofa har et let look med smalle armlæn og afrundede hjørner. På denne måde kommer sofaen ikke til at føles for stor eller dominerende i rummet. To aflange ryghynder bidrager også til det indbydende udtryk. Sovesofaen er designet af danske Amanda Lilholt.

Når sovesofaen er slået ud som seng, måler den 140×200 cm, hvilket svarer til en trekvartseng.

Du kan læse mere om Classi Bouclé designer-sovesofaen m. to lag fjedre hos Bedre Nætter her.


7. Dublexo – Sovesofa med fjedre

Du behøver ikke gå på kompromis med liggekomforten, blot fordi din seng også skal fungere som sofa. Det er Dublexo-sovesofaen fra danske Innovation et fremragende eksempel på. Med fjedre af bedste kvalitet får du den perfekte støtte og komfort nat efter nat.

Innovation er et navn, der forpligter. Hos den danske møbelproducent handler det nemlig om at skabe innovative løsninger, hvor komfort og design spiller perfekt sammen med de praktiske anvendelsesmuligheder.

De bedste senge på markedet er forsynet med pocketfjedre, og det samme gør sig gældende for Dublexo-sovesofaen. Hver enkelt pocketfjeder er monteret i sin egen ’lomme’, og fjedrene kan derfor bevæge sig frit og give støtte, hvor der er mest brug for det. Så når du bevæger dig i nattens løb, former fjedrene sig efter din krop.

Dublexo-sovesofaen har et pænt og enkelt design, og byder på et markant sæde samt to faste ryghynder. Modellen er betrukket med kraftigt møbeltekstil i farverne grå (charcoal), beige (natural) eller lyseblå (indigo). Sofabenene findes i to forskellige typer.

Du kan læse mere om Dublexo-sovesofaen med fjedre hos Nordic Dream her.


8. Deco Grain – Smuk sovesofa med liggekomfort som en seng

Er du træt af kedelige og traditionelle sovesofaer, så kan det være, at Deco Grain falder i din smag. Den moderne sovesofa er nemlig alt andet end kedelig.

Stilmæssigt er sofaen helt sin egen, hvilket understreges af det sjove og anderledes formsprog. Her benyttes bl.a. en række cirkelformede detaljer til at skabe et kunstnerisk og legende møbel, som man straks får lyst til at sætte sig i.

Det kan godt være, at Deco Grain-sovesofaen ligner et kubistisk kunstværk, men bag det smukke ydre gemmer sig også masser af komfort. Pocketfjedre i to lag sørger nemlig for den optimale liggekomfort, og når du lægger dig til rette i sovesofaen, føles det således som at ligge i en rigtig seng.

Video-præsentation af Deco sovesofaen:

Med en udslået liggeflade på 140×200 cm er der god plads at brede sig på for én person, men Deco Grain-sovesofaen kan også sagtens benyttes som en lidt smal seng til to. Og det er endda ganske nemt at omdanne sofaen til seng (og omvendt).

Det tidløse og slidstærke tekstil findes i fire flotte farver, og du kan dermed selv vælge, om Deco Grain-sovesofaen skal være i farven antracit, beige, grøn eller rust.

Deco Grain-sovesofaen med sublim liggekomfort er til salg hos Bedre Nætter her.


9. Benjamin – Grå 3/4-sovesofa med chaiselong

Benjamin er en enkel og ganske elegant sovesofa med chaiselong. Med sit klassiske design (smalle armlæn, kraftige ryghynder og enkle linjer) passer sovesofaen perfekt til stuen i den lille lejlighed, til gæsteværelset eller til sommerhuset.

Sofaen er betrukket med et kraftigt gråt møbeltekstil, som føles behageligt mod huden. Tekstilet er desuden smuds- og vandafvisende, hvilket er ganske praktisk i hverdagen.

Det er nemt at omdanne Benjamin-sovesofaen til en indbydende seng, når trætheden melder sig. Sovesofaens liggeflade måler 140×200 cm, hvilket svarer til en trekvartseng. Madrassen er forsynet med moderne pocketfjedre samt smidigt og langtidsholdbart skum.

Inde i sofaens chaiselong finder du et praktisk magasin, hvor du kan opbevare sengetøj, top-/ rullemadras og lignende.

Du bestemmer selv, om du ønsker chaiselongen i højre eller venstre side, idet den er vendbar.

Du kan købe den grå Benjamin-sovesofa med chaiselong hos Sengefabrikken.dk her.


10. Rimini – Luksus sovesofa

Er du på udkig efter den måske bedste sovesofa? Så læs med her.

… For skal det være luksus, så skal det være sovesofaen Rimini. Rimini ligner en klassisk 2-personers sofa med armlæn og markante sidde- og ryghynder. Når den kompakte sofa skal omdannes til seng, foldes den på tværs ud i rummet, og en 14 cm tyk fjedermadras kommer til syne.

Mens mange af markedets traditionelle sovesofaer straks leder tankerne hen på børne- og teenageværelser, så repræsenterer Rimini en smuk modreaktion. Rimini-sovesofaen ligner nemlig en helt almindelig, god sofa og passer således perfekt ind i en lille stue med begrænset plads.

Sovesofaen er perfekt, hvis du har brug for at sove i stuen, eller når du har overnattende gæster. Det er meget enkelt at folde sovesofaen ud – det kræver blot én bevægelse, og du behøver ikke engang fjerne sofahynderne først.

Rimini er betrukket med flot og slidstærkt stof, der fås i en række moderigtige farver. Udfoldet måler sengen 210x140x45 cm.

Du kan læse mere om luksus-sovesofaen hos Sofa.dk her.


11. Sacramento – 3-personers sovesofa med vendbar chaiselong

Sacramento er en enkel og klassisk sovesofa, som både kan benyttes i den lille stue, på gæsteværelset eller på teenageværelset. Med sit enkle og tidløse udtryk passer sovesofaen perfekt ind i den moderne indretning, ligesom du frit bestemmer, om chaiselongen skal være i højre eller venstre side.

Med den vendbare chaiselong får du frihed til at indrette dit rum, som du ønsker. Og skulle du ombestemme dig, er det nemt at flytte chaiselongen fra den ene til anden side. Sofaens chaiselong fungerer også som magasin til opbevaring af sengetøj mm.

Sacramento-sovesofaen er designet med smalle armlæn, ryghynder og et behageligt sæde. Sofaen findes i tre farver: Lysegrå, mørkegrå og blå.

Det er nemt at omdanne sofaen til en indbydende seng – og omvendt. Det eneste, du skal gøre, er at trække madraselementet ud og bringe det i niveau med sofasædet og voila: Du har nu en dejlig seng til dig selv eller til dine overnattende gæster.

Sovesofaen har et udslået liggemål på 140×195 cm, og madrassen er forsynet med nozag-fjedre samt kraftigt og komfortabelt PU-skum.

Den vendbare sovesofa med chaiselong sælges hos Møbelkompagniet her.


12. Unfurl – Smal sovesofa med god madras (pocketfjedre)

Unfurl er en flot, stilren og god sovesofa fra danske Innovation. Det minimalistiske design passer smukt ind i enhver indretning, og med madrassens kraftige pocketfjedre er du samtidig garanteret en udsøgt komfort.

… Pocketfjedrene sørger nemlig for, at du med Unfurl får en god madras. En madras der til fulde kan måle sig med en rigtig madras, som vi kender dem fra sengenes univers.

Møbelproducenten Innovation blev grundlagt i Randers i 1971 og har således mange års erfaring i at skabe sovesofaer til ethvert behov. Unfurl passer bl.a. perfekt til teenageværelset, kollegieværelset og gæsteværelset.

Modellen Unfurl har et udslået liggemål på 120×200 cm, og du får således masser af plads at brede dig på. Selvom der er tale om en relativt smal ligeflade, så kan to personer sagtens ligge behageligt i sengen.

Udover at være forsynet med en god og indbydende madras samt et flot og stilrent design, så kan Unfurl også prale af endnu en smart funktion: Sofaens ryglæn kan nemlig indstilles i forskellige niveauer, så du nemt finder den ideelle siddestilling.

Unfurl-sovesofaen har flotte afrundede hjørner og elegante smalle ben i mørkt træ. Læg også mærke til den iøjnefaldende farvede syning i enderne. Sofaen fås i farverne sennepsgul, lysegrå og sort.

Den smalle sovesofa med pocketfjedre er til salg hos Nordic Dream her.


13. Stanford – Stor U-sovesofa med plads til hele familien

Drømmer du om en ekstra stor sofa med plads til hele familien? Så er U-sovesofaen Stanford et oplagt valg. Den prisvenlige sofa byder på mange siddepladser samt mulighed for afslapning på chaiselongen. Desuden kan du nemt skabe en god soveplads til overnattende gæster. 

Ved første øjekast ligner Stanford en klassisk U-sofa med et traditionelt hjørne i den ene side og en indbydende chaiselong i den anden. Modellen fås både som højre- og venstrevendt, og du kan således vælge den udgave, der passer ind i netop dit hjem.

Stanford-sovesofaen gemmer imidlertid på en smart og ganske praktisk hemmelighed: Den kan nemlig omdannes til en sovesofa med et liggemål på hele 147×260 cm.

Sofaen er betrukket med det slidstærke Sawana møbeltekstil i en flot grå nuance. Ønsker du mere kulør, kan du f.eks. placere farverige pyntepuder eller en plaid i sofaen.

Læg også mærke til at Stanford-sovesofaen er forsynet med hele to opbevaringsrum – ét i hver side. Du får således god plads til opbevaring af dyner, puder, lagner etc.

Sidst men ikke mindst er den store U-sofa leveringsdygtig i god sidde- og liggekomfort. Med en kraftig skumpolstring (PU-skum) og fleksible Bonell-fjedre kan du se frem til et komfortabelt møbel for dig og dine gæster.

Du kan læse mere om den store U-sovesofa hos Møbelkompagniet her.


14. Minimum – Komfortabel sovesofa med springmadras

Er du til de enkle løsninger og det lige så enkle design? Så læs med her.

Den flotte og stilrene Minimum-sovesofa er en smart sengeløsning, som nemt kan omdannes fra sofa til seng – og omvendt. Mangler du en soveplads på teenageværelset, i sommerhuset eller på gæsteværelset, så er Minimum et oplagt valg. Her får du nemlig en lækker sovesofa med en komfortabel springmadras.

Med dens blanke stålben får Minimum et enkelt og industrielt look. Det er dog først og fremmest sovesofaens madras, der bør være i centrum. Madrassen er nemlig med indbyggede springfjedre, som sørger for den perfekte komfort og støtte, mens du sover – men også når du benytter sofaen som siddemøbel. Under madrassen findes kraftige lameller i lamineret birketræ

Minimum-sovesofaen har mange indstillingsmuligheder, hvilket hjælper dig med at opnå den ideelle sidde- og liggestilling. Sofaens ryg kan f.eks. indstilles i tre positioner, mens elevationselementet i hovedgærdet giver dig den perfekte læsestilling.

Sengens udslåede liggemål er på 140×200 cm, hvilket svarer til en klassisk trekvartseng. Dermed er der god plads til, at to personer kan lægge sig til rette i den indbydende seng.

Sovesofaen findes tre moderigtige farver: Lyseblå, mørkeblå og natur. Dermed burde du kunne finde en nuance, der passer perfekt til netop din indretning.

Du kan læse mere om den klassiske sovesofa hos Nordic Dream her.


15. Medusa – Stor hjørnesovesofa

Stor hjørnesovesofa - Medusa
Myhomemøbler.dk

Medusa er en stor og indbydende hjørnesofa, som gemmer på en lige så stor hemmelighed: Med et enkelt snuptag kan sofaens ene side nemlig trækkes ud og voila – Du har nu en skøn soveplads til hjemmets overnattende gæster.

Hjørnesovesofaen er forsynet med et slidstærkt møbeltekstil i en flot grå nuance, mens sofaens ben er i egetræ. Ønsker du en endnu mere indbydende oplevelse, er det muligt at tilkøbe matchende nakkestøtter og armpuder.

Umiddelbart ligner Medusa bestemt ikke den klassiske sovesofa. For har får du virkelig en sovesofa, der har sin plads i et hjørne, hvor den kan agere fuldblods hjørnesofa.

… Det er da heller ikke sikkert, at du vil anvende senge-delen i hverdagen? Måske ønsker du blot et par ekstra sovepladser, til når familie og venner kommer på besøg?

Som sofa måler Medusa hele 229 cm på den ene langside og 233 cm på den anden. Der er dermed masser at plads at brede sig på for hele familien – inklusive den hyggelige hjørnesektion som der med garanti vil være rift om. Udslået har hjørnesovesofaen et liggemål på 204×144 cm.

Du kan læse mere om den store hjørnesovesofa hos My Home Møbler her.


16. Ghia – Sovesofa i dansk design (læder-look)

Ghia er en flot og charmerende sovesofa / daybed i et tidløst dansk design.

Med den elegante polstring i læder-look får du her et indbydende designer-møbel, der både kan anvendes som seng i den lille lejlighed, som briks på kontoret eller som ekstra soveplads for husets gæster.

Den komfortable madras med pocketfjedre er håndsyet i Danmark og lever naturligvis op til Innovations høje kvalitetsstandarder. I udslået tilstand måler Ghia 80×210 cm, hvilket giver dig en stor og indbydende liggeflade.

Ghia-sovesofaens enkle og afrundede design passer smukt ind i den moderne nordiske indretning, og den brune læderfarve giver sofaen et eksklusivt udtryk. Er du ikke så meget til læder-look, så findes modellen også med stofbetræk – f.eks. i en skøn lyseblå nuance.

Som en både æstetisk og praktisk funktion er det muligt at hæve og sænke sovesofaens ender. I både hoved- og fodende kan madrassen indstilles i forskellige niveauer, så du nemt finder den ideelle stilling til afslapning. Sofaen er desuden forsynet med to kraftige rygpuder.

Du kan læse mere om Ghia-sovesofaen i læderlook hos Drømmeland her.


17. U-sovesofa – U-formet sofa med sovefunktion

Model: Volanta

Med denne store U-formede sovesofa er der sikret siddepladser til hele familien, og har du overnattende gæster, gemmer sofaen desuden på gode sovepladser.

Vil du gerne slappe af, kan du vælge mellem det indbydende hjørnemodul og den praktiske chaiselong – alt sammen pakket ind i et flot og funktionelt design.

Den flotte U-sovesofa er det perfekte møbel, hvis du gerne vil kunne tilbyde dine gæster et sted at sove. Sovesofaen er med udtræk og utrolig nem at omdanne fra sofa til seng. Det udslåede sovemål er 135×264 cm.

… Du behøver heller ikke være nervøs for sovekomforten – madrassen er nemlig forsynet med Bonell-fjedre, der giver god støtte natten igennem. Ja, sofaens sovefunktion er med andre ord helt i top.

Læg også mærke til de fantastiske opbevaringsmuligheder: Sofaen er forsynet med hele to magasiner til fx sengetøj – ét magasin under chaiselongen og én under hjørnemodulet. Der er således plads til meget mere end blot dyner og puder.

Denne grå sofa med sovefunktion er udført i et enkelt og klassiske design, som passer til enhver indretning. Du kan også nyde de faste ryghynder med pynteknapper, som bidrager til den gode siddekomfort.

Du kan købe den U-formede sovesofa hos My Home Møbler her.


18. Balder sovesofa

Den flotte Balder-sovesofa leder straks tankerne hen mod klassisk dansk møbelkunst.

Armlæn og ben er udført i lakeret eg, mens sæde og ryglæn er betrukket i et valgfrit tekstil. Uanset om du mangler en hverdagsseng eller en gæsteseng, er Balder et oplagt valg, som vil pynte i hjemmet.

Balder-sovesofaen er fremstillet af danske Innovation, og byder på en utrolig fleksibel madras. Du kan endda vælge mellem fire forskellige madrasser, så den kan tilpasses netop dine behov. Ryglænet kan naturligvis lægges ned, så du opnår en dejlig og indbydende seng (liggeflade på 140×200 cm), og herudover er hovedenden også forsynet med elevation.

Ønsker du at læse i sengen, kan du nemt hæve hovedenden til den ønskede højde. Denne smarte funktion adskiller Balder fra mange af markedets øvrige modeller. Under sengen kan du desuden placere en praktisk magasinpose til opbevaring af sengetøjet (medfølger).

Foruden den viste lyseblå model, kommer Balder sovesofaen i over 30 tekstiler.

Du kan læse mere om Balder-sovesofaen hos Sengekompagniet.dk her.


19. Cubed – Lille sovesofa trekvartseng

Cubed-sovesofaen er en lille og yderst praktisk model, som passer perfekt i små rum i f.eks. storbylejligheder.

Med en bredde på blot 148 cm fylder Cubed ganske lidt, men med et snuptag kan den lille sofa forvandles til en indbydende trekvartseng med et liggemål på 140×200 cm.

Den luksuriøse 3/4-sovesofa er fremstillet af danske Innovation, og madrassen er forsynet med fjedre, der garanterer en skøn og behagelig liggekomfort. For øget komfort kan du overveje at supplere med en top- eller rullemadras, som også kan beskytte sofasengens overflade mod slid og snavs.

Modsat mange af markedets øvrige modeller, så foldes Cubed ikke ud i sengens længde, men i stedet i sengens bredde – altså ud i rummet. Det kan derfor være oplagt at supplere med et sofabord på hjul, som nemt kan køres væk, når sengen skal foldes ud.

Den pladsbesparende halvanden-mands-sovesofa findes bl.a. i farverne grå, beige, sandfarvet og mørkeblå. Det enkle design med lige linjer, smukke ben og kraftige ryghynder passer flot ind i den moderne indretning.

Ønsker du en større eller mindre version af Cubed, kan dét også lade sig gøre. Den sælges nemlig også i varianter med liggemål på hhv. 90×200 og 160×200 cm.

Du kan læse mere om Cubed – den lille sovesofa/trekvartseng – hos Sengekompagniet her.

Læs også: Rullemadras – 12 lækre rullemadrasser (2024 guide)


20. Splitback Frej – Sovesofa med armlæn/stel i træ

Splitback Frej er en flot sovesofa, som straks leder tankerne i retning af klassisk dansk møbelkunst.

Sofaens elegante armlæn i træ sørger for et eksklusivt udtryk, mens den håndsyede madras fra danske Innovation sørger for den optimale komfort. Sovesofaen kan desuden vælges i flere smukke farver.

Inspirationen til Splitback Frej kan nemt være hentet i den danske møbelarkitektur fra midten af det 20. århundrede. Samspillet mellem det smukke egetræ og den kraftige polstring går aldrig af mode, og passer således også perfekt ind i den moderne nordiske indretning.

Det funktionelle design er et varemærke hos Innovation, og Splitback Frej-sovesofaen giver dig bl.a. mulighed for individuel indstilling af sofaens ryglæn. Madrassen er endvidere forsynet med moderne pocketfjedre, som giver kroppen masser af unikke støttepunkter og en udsøgt komfort.

Splitback Frej har et udslået liggemål på 115×210 cm, og du kan vælge modellen i farverne grå, beige og lyseblå. Det flotte og stilrene stel kan vælges i naturligt eller sort eg.

Sovesofaen med armlæn / stel i træ sælges hos Nordic Dream her.


21. Oliver – Pladsbesparende sovestol

Sovestolen Oliver er lige så simpel, som den er praktisk.

Ved første øjekast er der tale om en flot lounge-lænestol, som indbyder til afslapning og læsning. Stolen kan dog også nemt omdannes til en seng med et liggemål på 90×200 cm.

Oliver-sovestolen er en pladsbesparende løsning, som passer perfekt til den lille lejlighed, kollegieværelset eller andre steder, hvor du har brug for en (ekstra) soveplads. Sovestolen er ideel som gæsteseng men takket være de ergonomiske pocketfjedre, kan sovestolen også sagtens benyttes som din primære seng.  

Det minimalistiske design passer smukt sammen med de nyeste indretningstendenser, ligesom du får masser af kvalitet for pengene. Stolen er betrukket med et askegråt tekstil i kraftig kvalitet.

Under selve stolen findes et smart opbevaringsrum, hvor du bl.a. kan finde plads til dyne og pude, når dette ikke er i brug.

Du kan læse mere om Oliver-sovestolen her Sengefabrikken.dk her.


22. Conlix – Minimalistisk 140×200 sovesofa

Conlix fra Innovation Living er en stilfuld løsning – både som seng og som sofa. Det enkle og minimalistiske design og det praktiske tekstil gør sovesofaen til et hit i stuen, på teenageværelset eller i sommerhuset. Modellen findes i fire flotte farver – råhvid, beige, grå og koral.

Om aftenen, når du skal til at gå til ro, slås ryglænet ned, og så har du en komfortabel trekvartseng på 140 x 200 centimeter. Du kan også nøjes med at fjerne de to markante ryghynder, hvis du blot har brug for en enkeltseng. På den måde får du flere valgmuligheder med Conlix, og den passer dermed både til hverdag og til særlige lejligheder med overnattende gæster.

En smart og ikke mindst praktisk detalje ved Conlix-sovesofaen er det aftagelige betræk. Det kraftige tekstil kan nemlig tages af sofaen og vaskes i vaskemaskine. På denne måde kan sofaen holde sig pæn og indbydende i mange år.

Sidst men bestemt ikke mindst så er Conlix forsynet med en skøn og komfortabel springmadras. Her sørger de solide pocketfjedre for, at du får en god og behagelig søvn. Det gælder først og fremmest, når du bruger sovesofaen som seng, men du opnår også en lækker siddekomfort, når du benytter den som sofa.

Du kan købe den minimalistiske Conlix-sovesofa hos Nordic Dream her.


23. Aslak – Sovesofa i god kvalitet

Aslak er en flot og enkel sovesofa, som med garanti vil gøre sig godt på teenageværelset, kollegieværelset eller gæsteværelset. Med et flot betræk og ben i eg, passer modellen smukt ind i den moderne boligindretning. Samtidig får du masser af komfort og kvalitet for pengene.

Den stilrene Aslak-sovesofa er et lækkert multifunktionelt møbel, som nemt kan omdannes fra sofa til seng – og omvendt. Herudover er det muligt at justere sovesofaens hoved-ende og ryg, så du opnår den ideelle stilling til læsning og afslapning i den.

Sovesofaen er skabt af det danske firma Innovation. Her tager man den innovative møbelkunst alvorligt, og du får således et både komfortabelt og alsidigt møbel med Aslak. Hos forhandleren kan du vælge mellem fire forskellige madrasser, hvilket giver rige mulighed for at finde en model, som matcher dine præferencer godt.

Som seng har Aslak et udslået liggemål på enten 120×200 eller 140×200 cm, og den kan således fungere trekvartseng. Der medfølger en praktisk magasinpose til sovesofaen, så du kan gemme fx dyne, pude og betræk væk under den, når du bruger den som almindelig sofa.

Du kan læse mere om Aslak-sovesofaen hos Sengekompagniet.dk her.


24. Trym – Flot sovesofa til teenager

Skal husets teenager have ny soveplads, så kan den klassiske børneseng passende udskiftes med denne smarte Trym-sovesofa. Denne robuste og rummelige sovesofa er nemlig som skabt til unge.

Her får du masser af flotte detaljer, god komfort og kvalitet for pengene. Sofaen er polstret med et kraftigt, gråt tekstil og forsynet med flotte træben og ryghynder.

Trym er et resultat af de klassiske danske designtraditioner, og kan foruden teenageværelset også anvendes i stuen, på gæsteværelset eller på kontoret.

Ved at fjerne de store ryghynder får du en skøn briks med plads til én person. Har du brug for mere plads, kan ryglænet lægges ned, så det samlede liggemål bliver 140×200 cm. Perfekt til en overnattende flirt som mange af os jo nok kan huske fra vores egen ungdom.

Madrassen i Trym er naturligvis sovesofaens kerne, og her går du bestemt ikke ned på komfort. Med et solidt lag af pocketfjedre er du garanteret den bedste støtte natten igennem. Uanset hvor meget du bevæger dig følger fjedrene dine bevægelser, og du kan vågne op frisk og udhvilet.

Sovesofaen er fremstillet i langtidsholdbare materialer men for at beskytte sengen bedst muligt, anbefales det at benytte en rulle- eller topmadras. Rullemadras og sengetøj kan passende gemmes af vejen i magasinet under sengen.

Du kan læse mere om den flotte Trym-sovesofa til ungdomsværelset hos Nordic Dream her.


25. Long Horn – Smuk og moderne sengesofa til stuen

Long Horn er en smuk og moderne sengesofa, hvor du får masser af kvalitet, æstetik og praktiske egenskaber med i købet. Det minimalistiske design gør sofaen oplagt i f.eks. stuen, på kontoret eller på gæsteværelset.

Long Horn-sovesofaen er produceret af danske Innovation – en anerkendt virksomhed med mange års erfaring indenfor netop sovesofaer. Du kan derfor glæde dig over en udsøgt madras med pocketfjedre samt grå tekstil, sofaben og hynder af bedste kvalitet.

Sovesofaen har et udslået liggemål på 140×210 cm, hvilket er 10 cm længere end mange af markedets øvrige modeller. Du behøver således ikke at være nervøs for, at fødderne skal stikke ud over madrassen.

Long Horn er et fremragende loungemøbel, som hurtigt kan omdannes til en seng. Og det er vel at mærke en kvalitetsseng, der gemmer sig i sofaen. Med topmoderne excess-pocketfjedre er du garanteret en udsøgt komfort og støtte for hele kroppen.

Du kan læse mere om den smukke og moderne sovesofa hos Drømmeland her.


26. Hestbæk – Sovesofa med bonell-fjedre

Model: Hestbæk 415

Hestbæk 415 er dansk design og byggekvalitet, når det er bedst. Her får du således en stilren sovesofa, som glider perfekt ind i de fleste danske hjem.

Sovesofaen har et relativt neutralt udtryk, som vil gå sig godt i de fleste rum. Det kunne fx være stuen, gæsteværelset eller kollegieværelset.

Denne sovesofa er udstyret med et betræk af New Zealandsk uld. Det giver den et langtidsholdbart præg. Hestbæk 415 vil med andre ord kunne holde år ind og år ud.

Holdbarheden understøttes i særdeleshed af, at der er anvendt bonell-fjedre i produktionen. Fjedrene bidrager nemlig til – foruden en god liggekomfort – at madrassen ikke synker uhensigtsmæssigt sammen.

Du kan få Hestbæk sovesofaen i tre forskellige farver. I udslået tilstand måler den 140×200 cm, hvorfor der altså er mere end nok plads til én person – og to personer kan der også snildt blive plads til.

Du finder Hestbæk 415 sovesofaen hos Sengekompagniet.dk her.


27. Mimer – Kvalitets-sovesofa med god sovekomfort

Mimer er en vaskeægte kvalitets-sovesofa med mange anvendelsesmuligheder. Den indbydende springmadras er ikke blot forsynet med komfortable springfjedre – den består også af to adskilte elevationsmoduler.

Det ene elevationsmodul findes i sofaens ryglæn og giver dig mulighed for at indstille ryglænet i den ønskede position. Er du til tilbagelænet lounge-stemning eller ønsker du en mere lodret rygstøtte? Det andet elevationsmodul findes i sengens hovedende og giver dig mulighed for at hæve hovedgærdet. På denne måde kan du opnå en god og behagelig læsestilling.

Det er dog ikke kun de praktiske funktioner, der gør Mimer-sovesofaen til et godt valg. Du får nemlig også en flot og æstetisk sofa for pengene. Med dens markante armlæn, lyse træben og kraftige møbeltekstil kommer Mimer til at tage sig smukt ud i stuen, på gæsteværelset eller på kollegieværelset.

Sovesofaen har en samlet bredde på 237 cm, og når du omdanner sofaen til seng, opnår du en indbydende liggeflade på 140×200 cm.

Du kan læse mere om Mimer-sovesofaen med god sovekomfort hos Nordic Dream her.


28. Jessica – Blød og behagelig velour sovesofa med udtræk

Velour går aldrig for alvor af mode, og det fantastiske stof har således fundet vej til denne flotte og indbydende sovesofa med chaiselong.

Elsker du også det charmerende materiale med nuancer, der varierer alt efter belysningen? Så bør du bestemt overveje at anskaffe den smukke Jessica-sovesofa.

Jessica-sovesofaen er polstret med blødt og lækkert velour, som vil tage sig smukt ud i mange danske hjem. Udover den klassiske mørkegrå farve findes modellen også betrukket med grøn velour. Begge typer er forsynet med sorte metalben.

Sofaens sæde er dekoreret med et enkelt knapmønster mens tre kraftige ryghynder bidrager til den gode siddekomfort. For at opnå den perfekte siddestilling kan du med fordel benytte dig af den medfølgende nakkestøtte.

Det er ganske simpelt at omdanne sofaen til seng med den smarte udtræksfunktion. Herefter har du en dejlig liggeflade på 142×203 cm.

Under chaiselongen findes desuden et stort magasin, som kan benyttes til opbevaring af dyne, pude og eventuelt en topmadras.

Du kan læse mere om Jessica-sovesofaen i velour hos My Home Møbler her.


29. Colpus – Smart sofa-seng

Den flotte og indbydende Colpus sovesofa er utrolig enkel i sit udtryk og passer perfekt ind i de nordiske indretningstraditioner. Udover et smukt udseende gemmer sofaen også på en række praktiske funktioner samt en række tilvalgsmuligheder. Således kan du eksempelvis vælge mellem fire forskellige madrastyper.

Uanset om du ønsker dig en behagelig hverdagsseng eller en praktisk gæsteseng, så er Colpus en smart og økonomisk løsning. Colpus er fremstillet af de bedste materialer og leveres i en lang række flotte farver – Såsom sort, blå og grå.

Det er danske Innovation Living, som står bag sovesofaen.

Sofaens ryg kan indstilles i forskellige positioner, så du altid opnår den ønskede siddestilling – Uanset om det gælder afslappet lounge-stemning eller en mere opretstående indstilling. Når sovesofaen er omdannet til seng, byder den på en stor liggeflade på 140×200 cm.

Kan du lide at læse i sengen? Uanset om læsningen foregår i en bog, på iPad eller mobil, så er det behageligt med god rygstøtte. Colpus er forsynet med en smart elevationsfunktion, så du kan hæve hovedenden til en behagelig og komfortabel position.

Du kan læse mere om Colpus-sovesofaen hos Delfin Sengecenter her.


30. Recast Plus – Innovation Living sovesofa

Er du på jagt efter en praktisk og elegant sovesofa, så er Recast Plus fra danske Innovation Living et oplagt valg. Her får du et kvalitetsmøbel udover det sædvanlige i et flot og stilrent design. Sovesofaen byder på en fremragende seng, som hurtigt og nemt kan omdannes til en indbydende sofa – og omvendt.

Sovesofaen kan både benyttes som den primære seng i stuen eller på teenageværelset og som en smart ekstraseng på gæsteværelset. Uanset hvor, du vælger at placere Recast Plus-sovesofaen, får du et fantastisk kvalitetsprodukt.

Selvom Recast Plus både fungerer som seng og sofa er der ikke gået på kompromis med hverken ligge- eller siddekomfort. Du kan således se frem til samme komfortable pocketfjedre, som monteres i senge. Når Recast Plus er slået ud som seng, får du en stor liggeflade på hele 140×200 cm.

Hvad sovesofaens betræk angår, har du et par valgmuligheder. Således finder du både sovesofaen i en blå og lyseblå farve. Som en særlig detalje har du også mulighed for at tilkøbe armlæn i en smuk mørk farve.

Du kan læse mere om Recast Plus-sovesofaen fra Innovation Living hos Nordic Dream her.


31. Lucca – Prisvenlig og praktisk sovesofa (perfekt til børn)

Er du til enkle og praktiske indretningsløsninger, så er Lucca-sovesofaen muligvis lige noget for dig. Den lille og kompakte sovesofa fylder nemlig ganske lidt og passer således perfekt til den lille lejlighed, til børneværelset eller på kontoret.

Udover at være en ideel løsning for dig der mangler en ekstra soveplads i hjemmet, så er den lille sovesofa også perfekt, hvis du ønsker et pænt og klassisk siddemøbel.

Den prisvenlige sovesofa er desuden et godt valg for dig, der har et begrænset budget til rådighed. Sofaens prisniveau er nemlig et stykke under mange af markedets øvrige modeller.

Med det enkle udtryk kan Lucca-sovesofaen passe ind i ethvert hjem, og når du omdanner sofaen til seng, opnår du en liggeflade på 100×180 cm. Vær således opmærksom på at det er en relativt kort sovesofa. Dette gør den til at oplagt valg til børn eller andre, som ikke er så høje.

Sofaen er betrukket med et flot møbeltekstil, som findes i farverne lysegrå, antracit og petroleum. Du kan således vælge den nuance, som passer bedst sammen med hjemmets øvrige farver. Sofaens ben er i gummitræ og sørger for et stabilt og robust møbel.

Du kan læse mere om den kompakte Lucca-sovesofa hos Møbelkompagniet her.


Vælg sovesofa efter farve


Grå sovesofaer


Lysegrå sovesofaer


Mørkegrå sovesofaer


Blå sovesofaer


Lyseblå sovesofaer


Mørkeblå sovesofaer


Grønne sovesofaer


Sorte sovesofaer


Læder-look sovesofaer


Sovesofaer i andre farver


Vælg sovesofa efter mål


120×200 cm sovesofaer


140×200 cm sovesofaer


150×200 cm sovesofaer


Sovesofaer i andre mål


Sovesofa udsalg – Find gode tilbud på sovesofaer


Er du på udkig efter en billig sovesofa? Så læs med her. På denne side har vi nemlig samlet vores bud på forhandlere, der ofte har gode tilbud.

Sovesofa-udsalg er ikke forbeholdt januar eller Black Friday. Nej, hvis du leder godt, kan du faktisk finde gode tilbud året rundt. Tag derfor bare et godt kig på forhandlerne herunder – Måske er den rette sovesofa på tilbud netop nu?

  • Bedrenaetter.dk – Bedre Nætter har faste lave priser på sovesofaer. Du kan dog med fordel holde øje med deres sortiment for at se, om der skulle komme tilbud blandt sovesofaerne.
  • Moebelkompagniet.dk – Møbelkompagniet byder på et stort udvalg af sovesofaer, og der er tit mange gode tilbud
  • Myhomemøbler.dk – Det er reglen snarere end undtagelsen, at du kan opnå store besparelser blandt My Home Møblers sortiment af sovesofaer.

Bedst-i-test sovesofa – Hvilken sovesofa er den bedste for mig?


I jagten på den bedste sovesofa for dig, kan det være en god idé at kigge efter relevante tests. Hermed kan du måske finde en bedst-i-test sovesofa, som lever op til dine behov.

Husk på at vores behov er vidt forskellige. Verdens bedste sovesofa for andre er således ikke nødvendigvis verdens bedste for dig.

Tests af sovesofaer kan være udført af professionelle, men som et godt supplement / alternativ kan du også se efter anmeldelser fra privatkunder. Det er nemlig ikke alle sovesofaer på det danske marked, der er udført egentlige tests af. Her kan andre helt almindelige menneskers erfaringer så være en god hjælp.

Et eksempel på en sovesofa, som scorer gode karakterer fra forbrugerne kunne være Moma Grain fra Bedre Nætter. Du kan læse kundernes anmeldelser direkte hos forhandleren.