Stegegryder – Vores bud på de 8 bedste

Deklarering-af-artikel
stegegryde

Steg, braiser og karamelliser med en god stegegryde. Det er bare sjovere og mere nydelsesfuldt at kokkerere med en gryde, der fungerer, som den skal. Derfor får du her vores bud på 8 af de bedste stegegryder til hverdag og middagsselskaber!

1. Luksus stegegryde – 5 liter (Ø26 cm) & med låg

Luksus stegegryde - 5 liter (Ø26 cm) & med låg

Gastrotools har forsynet denne luksus stegegryde med et rustikt og lækkert design. Det kalder på kraftige simreretter med gode krydderier og tørrede laurbærblade. Men udover at have en flot æstetik har gryden også nogle praktiske fordele.

Blandt andet har du mulighed for at tilberede et hav af retter med og uden låg. Gryden kan rumme 5 liter og måler 26 centimeter i omkreds, hvilket betyder, at du snildt kan kokkerere store portioner – og få rester dagen derpå.

Spar på energi og kemi

Gryden har en relativt tyk bund på 4,3 millimeter. Det betyder, at den nemt opnår en god varme og styrke, så du kan skrue ned fra temperaturen og spare på energien. Med de indvendige ringe i låget løber kondensen fra uden problemer.

Den matsorte emalje giver gryden en særlig olieabsorberende effekt. Det betyder, at den med tiden opbygger en naturlig nonstick-effekt, som er helt fri for kemi. Det er et godt incitament til at lave mad, at gryden bare bliver bedre af at blive brugt!

En anden fordel er, at luksus stegegryden er ganske rustfri, takket være de tre lag emalje. Den er nem at gøre rent, og der hænger ikke lugt af mados ved. Derudover kan du benytte en valgfri varmekilde, for keramik såvel som induktion, gas og ovn matcher gryden.

Denne luksus stegegryde med låg er til salg hos Gastrotools.dk her.


2. ONYX hybrid non-stick – Grydesæt med 3 dele

ONYX hybrid non-stick - Grydesæt med 3 dele

Her er ONYX hybrid non-stick grydesættet for de ultimative køkkennørder – eller bare dig, der gerne vil have det bedste af det bedste til madlavningen. Sættet består af 3 dele, som alle er forsynet med de ret fantastiske teknologier, som kendetegner ONYX-køkkengrej.

For det første har gryderne en non-stick-funktion, som er svær at matche. Du kan således stege spejlæg næsten helt uden fedtstof, og skal du smelte ost – ja, så kan du faktisk også gøre det i én af de tre gryder. Det er køkkenudstyr, der vil noget!

Ekstraordinær non-stick-effekt 

Det er muligt på grund af det unikke ONYX-hexagon-design. Hver gryde har således en bund, hvor toppe og dale afløser hinanden. I dalene finder du det slidstærke non-stick-materiale, mens toppene er forsynet med rustfrit stål. Det giver en enormt holdbar gryde med en ekstraordinær non-stick-effekt. Og så er den nem at rengøre.

Der er også en håndfuld andre funklende fordele ved grydesættet med 3 dele. Fx kan du benytte metalredskaber, uden at non-stick-overfladen tager skade. Du kan også benytte grydesættet på samtlige typer af komfurer, heriblandt induktion og gas. Gryderne tåler i øvrigt både ovnvarme op til 260 grader, og du kan også komme dem i opvaskeren.

Du kan købe dette ONYX grydesæt her.

Læs også: Grydesæt – De 12 bedste


3. Funktion – Stegegryde i aluminium

Funktion - Stegegryde i aluminium

Nordic Sense har fremstillet en klassisk stegegryde i aluminium, som kan hjælpe dig med at få dine køkkendrømme til at gå i opfyldelse. Med en volumen på 6 liter kan du tilberede lidt af hvert – hvad end det bare er dig, familien eller et mindre selskab, der skal have glæde af måltidet.

Stegegryden i Funktion-serien er fleksibel, når det gælder varmekilde. Du kan således benytte den på keramik-kogeplader såvel som til gas og induktion. Stegegryden passer altså fint ind i de fleste køkkener og på de fleste komfurer; gamle som nye.

Effektiv non-stick-belægning

Den klassiske stegegryde er fremstillet i kraftigt aluminium mens grydens kerne består af stål. Stålkernen er med til at skabe en ideel og jævn varmefordeling, der kommer dig til gode, når du skal stege. Gryden kan naturligvis også bruges til at koge, for der medfølger et praktisk glaslåg.

Gryden er nem at bruge, og med den effektive non-stick-belægning (kaldet Whitford) undgår du, at maden brænder fast, ligesom du kan spare på fedtstoffet. Belægningen er tilmed ret hårdfør, så du skal ikke være bange for at svinge grydeskeen, mens du steger.

Sidst men ikke mindst sikrer non-stick-belægningen, at gryden er nem at rengøre. Du skal blot bruge en blød børste, en portion varmt vand og et par dråber opvaskemiddel.

Du kan købe Funktion-stegegryden hos Rikkitikkishop.dk her.


4. Satake – Billig stegegryde i let støbejern (4 liter)

Satake - Billig stegegryde i let støbejern (4 liter)

Støbejern og non-stick-belægning i én og samme stegegryde? Så gerne! Satake er et billigt bud på en gryde, der kombinerer disse egenskaber på bedste vis. Denne gryde har rum til 4 liter, den er fri for tilføjet PFOA, og der medfølger et glaslåg med håndtag af rustfrit stål.

Dette Satake-køkkenredskab er fremstillet i let støbejern med såkaldt “Honeycomb Whitford Xylan Coating”. Det er en patenteret belægning, der giver stegegryden super non-stick-egenskaber. Overfladen er ru, så de stegte emner ikke sætter sig fast. Samtidig gør den relativt tykke belægning på 1-1,5 millimeter, at du ikke skal være bange for at benytte diverse redskaber.

Kvaliteten af belægningen gør det muligt at stege uden særlig meget fedt. Det fedt, du benytter, fordeles til gengæld jævnt og nemt. Du kan afslutte tilberedningen af måltidet ved at sætte støbejernsgryden i ovnen på maks. 200 grader.

Denne billige Satake stegegryde kan købes hos Kitchenone.dk her.


5. Ronneby Bruk – Stegegryde til alle varmekilder (induktion, ovn. m.v.)

Køberne mener: En bedst-i-test stegegryde? Det ved vi ikke. Hvad vi kan sige er, at den får perfekte 5 ud af 5 stjerner fra brugernes egne anmeldelser hos KitchenOne.

Ronneby Bruk - Stegegryde til alle varmekilder (induktion, ovn. m.v.)

Ronneby Bruk leverer en stegegryde, som er til all-round-nytte i dit køkken. Den kan benyttes på alle varmekilder lige fra brændeovn til induktion, og du kan også sætte den i ovnen på op til 220 grader. Stegegryden med glaslåg rummer hele 5 liter, og den er let og ergonomisk.

Gryden er produceret i solidt støbejern i letvægtsklassen. Det gør den dejligt håndterbar, samtidig med at du får glæde af de særlige kogeegenskaber, en støbejernsgryde giver. Produktet er støbt væsentligt tyndere end de klassiske, sandstøbte pander, som er tungere.

Det betyder også, at den hurtigere kan opvarmes, så du ikke behøver at bruge nær så meget varme. Generelt kan det anbefales at tilberede dine måltider ved middelvarme i gryden, hvilket betyder, at du kan spare en del på energien.

Du finder Ronneby Bruk stegegryden hos KitchenOne her.


6. Le Creuset stegegryde – 7 liter & Ø32

Le Creuset stegegryde - 7 liter & Ø32

De ikoniske Le Creuset stegegryder i støbejern ser smukke og rustikke ud på komfuret. De har et ret genkendeligt design, og så kan du vælge dem i mange stærke farver, såvel som en klassisk sort. De kan indeholde hele 7 liter (med en omkreds på 32 centimeter), så der er rigelig med plads til diverse labre lækkerier.

Le Creuset stegegryden er lidt af et must i mange danske køkkener, og særligt når der er gæster på besøg, er gryden god at have. Den har en dyb og afrundet bund, hvilket gør den oplagt til at kokkerere smagfulde gryderetter i de koldere, danske sæsoner. Den er også super, når der skal brunes kød, eller hvis du har en wokret, som skal lynsteges.

Det velkendte design er for nyligt blevet opdateret, så stegegryden i støbejern er blevet endnu bedre. I dag kommer den således med større håndtag, en mere ergonomisk stålknop og et nyt låg, som naturligvis ikke er mindre ikonisk end det gamle – tværtimod.

Le Creuset stegegryden kan købes hos Magasin.dk her.


7. Eva Trio stegegryde

Køberne mener: Denne Eva Trio stegegryde præsterer godt i brugernes egne tests. Således scorer den solide 4,5 ud af 5 stjerner fra køberne hos KitchenOne.

Eva Trio stegegryde

Med denne stegegryde bliver kvalitet en del af hverdagen. Eva Trio-gryden er en moderne designklassiker, som gør sig godt i køkkenskabene – og selvfølgelig på komfuret – landet over. Med plads til 3,6 liter er det oplagt at tilberede aftensmaden til familien i gryden.

Stegegryden er kendetegnet ved at være meget effektiv, når det kommer til at fordele varmen. Du får således nemt en god varme i både bunden af gryden og på siderne. Det gør den optimal til ikke bare at stege, men også koge. Det er altså en alsidig gryde, og du kan med fordel udnytte alle dens forskellige funktioner.

De lyse sider er mange, når man ser på Eva Trio stegegryden. Rustfrit stål er både et flot og moderne materiale, og samtidig er det også enormt holdbart. Materialet er ligeledes nemt at rengøre, og du kan sagtens lade gryden få en tur i opvaskemaskinen. Du kan anvende diverse varmekilder, også induktion.

KitchenOne sælger denne Eva Trio stegegryde her.


8. Staub – Stor stegegryde med låg

Køberne mener: Denne Staub stegegryde får imponerende 4,9 ud af 5 stjerner fra kunderne hos KitchenOne. Her kalder en køber den da også for den “bedste støbejernsgryde til en rigtig god pris”.

Staub - Stor stegegryde med låg

Form og funktion er to sider af samme sag, når det kommer til denne store Staub stegegryde med låg. Det er et helt igennem gennemtænkt design, som fås i flere appetitlige farver – Fra knaldrød til petroleumsfarvet.

Med plads til hele 6,7 liter har du rig mulighed for at pryde middagsbordet med den flotte gryde. Selskabet vil værdsætte ikke bare synet, men også smagen! Støbejernsgryden lægger nemlig op til at tilberede retter med saft og kraft. På indersiden af låget er der tilføjet små knopper, som holder den kondenserede damp hængende over maden. Det tilføjer smag og dybde til måltidet.

Karamelliser, steg og braiser

Du finder specialdesignet emalje i høj kvalitet på både inder- og ydersiden af Staub stegegryden. Det betyder blandt andet, at gryden er slidstærk, kan holdes ridsefri, og at du har super muligheder for at karamellisere, stege og braisere.

Det robuste støbejern holder godt på varmen, og du skal ikke vente ret længe på, at gryden bliver opvarmet. Sæt den på enhver varmekilde og hold dig klar med ingredienserne. Putter du gryden i ovnen, skal du være opmærksom på, at messingknoppen på låget maks. kan tåle 250 grader.

Du finder denne store Staub stegegryde hos Kitchenone.dk her.