Telte – 36 gode løsninger

Deklarering-af-artikel

Elsker du udelivet? Så er det svært at komme uden om telte. De gør det nemlig muligt at finde ly for det lunefulde danske vejr.

Hvad end du har brug for et telt til at sove i eller et partytelt, finder du hjælp i denne guide. Her har vi nemlig samlet 36 gode bud dit nye telt – og vi dækker alle de mest populære typer – Med telte i alle prisklasser.

…. Rigtig god fornøjelse med jagten på det bedste telt for dig!

Indhold

Populære sovetelte


1. High Peak telt – Billigt festivaltelt til 2 personer

Model: High Peak Minipack

Minipack fra High Peak er et praktisk og prisvenligt festivaltelt med soveplads til 2 personer. Det rektangulære telt har en stor og indbydende kabine, som går op i en spids, og det måler 120x190x95 cm.

Med en vægt på blot 1,6 kg er teltet nemt at have med på farten, og det er mindst lige så let at stille op. Netop derfor egner det sig rigtig godt til festival – Mens det naturligvis også kan bruges i haven, under vandreture etc.

High Peak-teltet er fremstillet i polyester (blå/sort) og forsynet med kraftige stålstænger. Inde i kabinen finder du to ventilationsåbninger, to praktiske opbevaringslommer samt en løkke, hvori du kan hænge en lampe. Med en lampe hængende ned fra teltets loft får du et hyggeligt, oplyst rum.

Teltet er desuden forsynet med fluenet i døråbningen. Du kan derfor nemt ventilere teltet yderligere, ligesom du kan sove uforstyrret og fri for insekter.

Det billige festivaltelt High Peak er til salg hos Cykelpartner.dk her.


2. MSR telt – Robust enmandstelt

Model: Elixir 1

Leder du efter det ideelle telt til solorejsen, så er Elixir 1 fra MSR et oplagt valg. Her får du et robust og rummeligt enmandstelt i klassisk kuppelkonstruktion – en let og alsidig model, som passer perfekt til både vandreturen og cykelferien. Elixir 1 er desuden forsynet med en praktisk apsis med plads til bagage.

Med et areal på 84×218 cm sørger inderteltet for masser af plads at brede sig på. Hertil kommer en god højde på 1 meter. 1-mands-teltets kabinen er desuden forsynet med ventilation, netlommer, selvlysende lynlåse (så du nemt finder dem i mørke) samt et ’gear loft’ hvor du kan hænge forskellige remedier – f.eks. en lygte.

Det lækre enmandstelt har en samlet vægt på 2160 gram, men benytter du ’fast & light’-opsætningen uden indertelt, kan du opnå et endnu lettere telt – perfekt til fjeldvandring eller andre strabadserende udflugter.

Du kan læse mere om det robuste 1-personers hos Friluftsland.dk her.


3. Billigt iglo-telt til to personer – Pop-up

Model: Lome Iglo

Er du på jagt efter et billigt telt til festival, camping eller spejderlejr? Så læs med her.

… Det flotte blå Iglotelt fra Lome er forsynet med en smart pop-up-funktion, som gør det utrolig nemt at stille op. Du opnår derfor hurtigt soveplads til to personer i teltet.

Lome Iglo er ideelt til korte og spontane ture, hvor du gerne vil slippe for besværet med at stille et traditionelt telt op.

Det praktiske iglo-telt har et areal på 200×150 cm og måler 100 cm i højden. Der kan således skaffes soveplads til to personer, men teltet kan f.eks. også benyttes som minipavillon på stranden.

Du kan læse mere om iglo-teltet hos Cykelpartner.dk her.


4. Stort glamping-telt fra Nordisk – 4-6 personer

Model: Nordisk Utgaard 13.2

Stort glamping-telt fra Nordisk - 4-6 personer

Vil du gerne tage komfort og bekvemmelighed med på campingferien? Glamping – en sammentrækning af glamour og camping – er en trend i rivende udvikling, og det flotte gruppetelt fra Nordisk er som skabt til den moderne lejrluksus.

Modellen Utgard fra Nordisk er et stort og rummeligt telt til 4-6 personer, som er fremstillet i en blanding af bomuld og polyester. Farven i beige leder tankerne hen på safari under fjerne himmelstrøg, og teltet kan da også anvendes i mange forskellige situationer.

Blandingen af bomuld og polyester giver et fantastisk indeklima, og du behøver ikke være nervøs for vandindtrængning. I regnvejr absorberer bomuldsfibrene nemlig vandet, udvider sig, og gør teltet vandtæt.

Utgard-teltet er forsynet med åbninger i begge sider samt store vinduer med myggenet. Gulv og dedikerede sovekabiner købes separat. Teltets samlede vægt er på 22,5 kg

Du kan læse mere om det store 4-6 pers glamping-telt fra Nordisk hos Friluftsland.dk her.


5. Familietelt fra Wolf Camper – Robust firemandstelt

Det rummelige og robuste firemandstelt fra Wolf Camper er perfekt til campingoplevelser for hele familien.

Modellen Cobra 4 er et stabilt og praktisk tunneltelt til 4 personer, som står godt imod overfor vind og vejr. I sovekabinen findes soveplads til fire personer, mens bagagen kan opbevares i apsis.

Den mørkegrønne teltdug er fremstillet i 100% polyester, som har fået en flammehæmmende samt UV-beskyttende behandling. Skulle vejret vise sig fra sin våde side, byder familieteltet på god opholdsplads, ligesom det er muligt at lave mad i apsis.

Der medfølger letvægtspløkker i aluminium og barduner med reflekser. 4-mands-teltets stænger er ligeledes fremstillet i aluminium (9,5 mm) hvilket er med til at sikre et solidt og robust telt. For en sikkerheds skyld anbefales det dog at slå teltet op, så vinden kommer langs teltet.

Teltets samlede vægt er på 3,9 kg.

Du kan læse mere om familieteltet fra Wolf Camper hos 55Nord.dk her.


6. Fjällräven tomandstelt – Tunneltelt til 2 mand

Model: Keb Endurance 2

Ønsker du at blive klædt på til det udfordrende vildmarksliv? Uanset årstid og strabadser så er tunnelteltet Keb Endurance fra Fjällräven et fornuftigt køb.

Brugen af ordet “tunnel” kommer i denne sammenhæng af to-mands-teltets aflange form, som byder på masser af plads til strække sig på langs.

Det rummelige tomandstelt er et solidt helårstelt, som er skabt til barske vejrforhold og udfordrende terræn.

Det robuste telt består af en indbydende sovekabine med fuld højde og en praktisk apsis til opbevaring af bagage samt ophold og madlavning i dårligt vejr. Teltet er desuden forsynet med to indgange. Det er således let at komme ind og ud, ligesom du kan benytte indgange i læsiden ved hård blæst.

Keb Endurance er fremstillet i de bedste og mest slidstærke materialer, og forsynet med en lang række smarte og praktiske detaljer som tørresnor og netlommer. De kraftige lynlåse er desuden designet, så de kan anvendes iført handsker. 2-mands-teltets samlede vægt er på 3.690 gram.

Du kan læse mere om tomandsteltet fra Fjällräven hos Pro-outdoor.dk her.


7. Hilleberg letvægtstelt – Vandretelt for 3 personer

Model: Anjan 3

Elsker du også at være aktiv og tæt på naturen på én og samme tid? Anjan 3 er et suverænt vandretelt i bedste kvalitet.

… Balancen mellem vægt, slidstyrke og komfort har aldrig været bedre, og letvægtsteltet fra Hilleberg er dermed den ideelle rejsepartner til selv de mest strabadserende outdoor-aktiviteter.

Den grønne teltdug falder smuk i ét med de naturlige omgivelser, og du får dermed den fulde oplevelse af at være i pagt med naturen. Tunnelteltet Anjan 3 er blandt markedets ypperste modeller til det aktive friluftsliv, og med en vægt på blot 1.900 gram er letvægts-teltet utrolig let at have med på farten.

Den lette vægt opnås bl.a. gennem det silikoniserede nylon-materiale, kerlon. Teltdugen i kerlon passer til al slags vejr og er utrolig langtidsholdbar. I teltets ene ende findes apsis til opbevaring af bagage, og i sovekabinen er der plads til 3 personer.

Du kan læse mere om letvægtsteltet fra Hilleberg hos Friluftsland.dk her.


8. Mini popup telt til 2 personer – Trespass

Model: Swift

Med det smarte pop-up telt til fra Trespass slipper du for de klassiske udfordringer, der er forbundet med at slå telt op. Det eneste, du skal gøre, er at kaste 2-pers teltet op i luften, og voila: Du har nu et sted at overnatte. Pop-up teltet slår sig selv op, og du kan derfor bruge din tid på langt sjovere gøremål.

Den lynhurtige opsætning gør dette mini-telt ideelt til både festival, camping og backpacking, ligesom det også kan anvendes som et skyggefuldt tilflugtssted på stranden.

Mini pop-up teltet har et soveareal på 245×145 cm og passer således perfekt til 2 personer. Den vandtætte teltdug tåler et vandsøjletryk på op til 2.000 mm og er desuden forsynet med myggenet i indgangsåbningen.

Dette to-personers telt findes i farverne blå og rød. Der medfølger en praktisk rund pakkepose, som gør det utroligt nemt at have med på farten. Den samlede vægt er på 1,9 kg, så mens det måske ikke er et decideret letvægts-telt, er det da i den lette ende.

Du kan læse mere om mini pop-up teltet til 2 personer hos Backpackerlife.dk her.


9. Outwell telt til 5 personer

Model: Outwell Dash 5

Er du på jagt efter et telt med plads til både familie og venner, så er Dash 5 fra Outwell et fornuftigt valg. Under den blå teltdug gemmer sig hele tre rum – to sovekabiner og et opholdsrum. Hermed passer teltet godt til 5 personer.

Med store sidevinduer er den luftige opholdsdel lys og indbydende.

Dash 5 er let at slå op og pakke ned igen, og med den medfølgende transporttaske fylder det sammenpakkede telt ganske lidt (70×26 cm). Teltets samlede vægt er på 11,1 kg.

Du kan trygt invitere hele familien med på campingferie – enten langt ude i naturen eller på en bynær campingplads. Med stænger i glasfiber og kraftig teltdug i polyester, er du sikret en tryg søvn uanset vejrforholdene. Teltdugen tåler et vandsøjletryk på 3000 mm, ligesom ventilationen bagest i teltet sikrer en behagelig luftcirkulation.

Du kan læse mere om Outwell-teltet til 5 personer hos Frishop.dk her.


10. Lufttelt – Oppusteligt telt fra Outwell

Model: Lindale 3PA

Værdsætter du de lette løsninger? Lindale-teltet fra Outwell er forsynet med luftstænger og er derfor utrolig nemt at stille op. Du slipper for besværet, der er forbundet med traditionelle teltstænger, og kan i stedet pumpe teltet op med luft via den medfølgende pumpe. Herefter har du soveplads til 3 personer.

Det flotte lufttelt har en sovekabine samt et stort opholdsrum, som også kan anvendes til opbevaring. Oversejlet er i en smart grøn og grå nuance og fremstillet i 100% polyester. Det indvendige telt består af åndbart polyester, som bidrager til et behageligt indeklima – også i varmt vejr.

Opholdsrummet er forsynet med store vinduer, så du får et skønt og lyst rum. Her kan både laves mad og spilles kort, hvis vejret skulle byde på regn. Teltets samlede vægt er på 16,4 kg.

Du kan læse mere om det oppustelige lufttelt hos Cykelpartner.dk her.


11. Coleman telt – Kompakt telt til 3 personer

Model: Darwin 3+

Darwin-teltet fra Coleman er et kompakt og prisvenligt telt til 3 personer. Uanset om du skal på camping, festival, kanotur eller cykelferie, så byder Darwin på masser af komfort og smarte funktioner. Teltet er utrolig let at stille op, og på ganske kort tid er du klar til at overnatte i det fri.

Få det optimale ud af campingturen med det stilrene kuppeltelt. Udover en dejlig rummelig sovekabine får du også et stort apsis / opholdsområde. Apsis kan både benyttes til opbevaring af bagage og som hyggeområde i tilfælde af dårligt vejr.

Darwin-teltet er fremstillet af polyester med teltstænger i glasfiber. Teltdugen er naturligvis vandtæt med tapede sømme, og den tåler et vandsøjletryk på op til 3000 mm. Teltets samlede vægt er på 4,9 kg.

Du kan læse mere om det kompakte 3-personers telt hos Coop.dk her.


12. Aero Yurt telt – Villatelt til fx camping eller haven

Det kakifarvede villatelt fra Robens er perfekt til både camping og afslapning i haven.

Modellen Aero Yurt oppumpes ved hjælp af en enkelt ventil og forvandles derfor hurtigt til et luksuriøst sove- og opholdsområde. Det alsidige villa-telt byder på soveplads til 8 personer og har mange praktiske egenskaber.

Uanset om du skal bruge teltet til camping eller havefest, så får du et luksustelt i bedste kvalitet. Den solide konstruktion sørger for, at teltet bliver stående, hvor det skal, og opbygningen med luftstænger gør teltet utrolig nemt at stille op.

Teltdugen er forsynet med store vinduer, som bidrager til et skønt og lyst miljø. Når du gerne vil sove, kan du holde lyset ude med de indvendige gardiner. Døråbningen er forsynet med myggenet, så du slipper for at få insekter med i seng. Læg også mærke til de smarte ventilationsåbninger, som øger luftcirkulationen.

Du kan læse mere om villateltet Aero Yurt hos 55nord.dk her.


13. Easy Camp pop-up telt – Letvægtstelt til 2 personer

Model: Fireball 200

Skal det være nemt, hurtigt og billigt? Så læs med her. Fireball 200 fra Easy Camp er et smart og prisvenligt pop-up telt, som slås op på ingen tid. Du skal blot pakke teltet ud af den runde transporttaske, hvorefter det selv folder sig ud. Lettere bliver det ikke. Du kan således hurtigt komme i gang med at nyde festivalen eller weekendturen.

Producenten Easy Camp lever til fulde op til navnet, og pop-up modellen er da også en sikker vinder på sommerens festivaler. Fireball 200 kan desuden medbringes på stranden, hvor teltet kan sørge for tiltrængt skygge til børn og voksne.

Det praktiske letvægtstelt har et areal på 210×120 cm (perfekt til to personer) og vejer blot 1,5 kg. Med en stor ventilationsåbning i teltets bagende samt et praktisk netpanel i døråbningen, er du garanteret god luftcirkulation og dermed et behageligt sovemiljø.

Du kan læse mere om letvægtsteltet til 2 personer hos Rejsegear.dk her.


14. Tarp telt – Lille letvægtstelt til træerne (hængekøje)

Model:  DD Hammocks

Er du til den ultimative naturoplevelse, så er denne lille praktiske og lette tarp alt, hvad du har brug for, når du skal overnatte i skoven.

Den smarte teltdug fra DD Hammocks spændes ud mellem to træer, og yder den fornødne regnbeskyttelse for din hængekøje. Tarpen kan også anvendes som bivuak eller shelter.

Foretrækker du at rejse så let som muligt, eller ønsker du blot at være helt tæt på naturen, så er en tarp det indlysende valg. Den primitive presenning måler 300×290 cm og vejer blot 460 gram. Du sparer derfor på vægten i rygsækken og får samtidig et kraftigt halvtag, som beskytter mod regn.

Målet betyder, at du kan bruge det som et 1-persons telt, mens det faktisk også kan klare 2 personer.

Teltdugen er fremstillet af kraftigt nylon, og har 19 forstærkede fæstepunkter – 16 langs siderne og 3 hen over tarpen. Der medfølger også 4 pløkker, 4 bardunsnore samt en smart pakkepose.

Du kan læse mere om den super lette tarp hos Friluftsland.dk her.


15. Easy Camp Arena Air 6-mandstelt – Rummeligt campingtelt

Arena Air 600 fra Easy Camp er et stort og praktisk 6-mandstelt, som tilmed er nemt at stille op. Ved hjælp af den medfølgende pumpe sendes luften rundt i de oppustelige teltstænger, og på ganske kort tid har du et rummeligt og indbydende campingtelt.

Det, der for alvor gør Arena Air 600 til det ideelle gruppetelt, er det store og indbydende opholdsrum. Opholdsrummet har en ståhøjde på hele 215 cm og byder på masser af plads til hygge og afslapning samt oppakning og madlavning.

Bag opholdsrummet findes to adskilte sovekabiner med praktiske opbevaringslommer i teltdugen. Sovekabinerne har et areal på 165×210 og giver således soveplads til tre personer. Læg også mærke til sovekabinens mørke vægge og loft, som mindsker lysindtrængning.

Camping-teltet er desuden forsynet med ventilationsåbninger for den mest komfortable sovetemperatur.

Du kan læse mere om 6-mandsteltet Arena Air 600 hos Rejsegear.dk her.


16. Vaude telt

Model: Campo 3P

Campo 3P fra Vaude er et praktisk kuppeltelt, som er ideelt til vandreturen. Under den grønne teltdug findes en rummelig sovekabine (3,5 m2) med plads til tre personer, mens apsis i hver side sørger for god opbevaringsplads til bagagen. Teltet er også forsynet med to indgange, så det er nemt at komme ud og ind.

Tyske Vaude er kendt for kvalitetsprodukter til friluftslivet, og Campo 3P lever til fulde op til ønsket om et robust og langtidsholdbart telt. De kraftige teltstænger i aluminium holder til al slags vejr, mens teltdugen i 100% polyester både beskytter mod regn og solens uv-stråler.

Sommerens campingture kan ofte være en varm og indelukket oplevelse, men sådan forholder det sig ikke med Campo 3P. Her sørger det smarte ventilationssystem nemlig for et behageligt indeklima døgnet rundt. Opbevaringstaske medfølger, og teltets samlede vægt er på 3,6 kg.

Du kan læse mere om Vaude-teltet hos OutdoorPro.dk her.


17. Max Ranger telt – 4-personers telt med 2 kabiner

Bliv klar til campingsæsonen med det smarte lufttelt Max Ranger Air. Her undgår du besværet med drilske teltstænger – du skal blot pumpe teltet op med luft og voila: Campingferien kan begynde.

Max Ranger Air byder på to separate kabiner og sovepladser til 4 personer.

Det er et oplagt familietelt, hvor forældre og børn kan få hver deres kabine. Sovekabinerne er placeret i hver ende af teltet, og i midten findes et stort fællesområde. Fællesområdet kan både anvendes til opbevaring af bagage og som hyggeområde i regnvejr.

Med den medfølgende pumpe er det nemt at sende luft igennem teltets TPU-rør, så teltet hurtigt rejser sig til et indbydende feriehjem. Teltdugen er fremstillet i vandtæt polyester (lilla og grå nuancer) og indgangene til sovekabinerne er forsynet med myggenet. Teltets samlede vægt er på 10,65 kg.

Du kan læse mere om 4-personers teltet Max Ranger Air hos Toolworld.dk her.


18. VW 3-mands telt – Oplagt til festival eller camping

Få campingpladsens sjoveste telt! Det ligner et klassisk folkevognsrugbrød i fuld størrelse, men der er naturligvis tale om synsbedrag. Bag det festlige ydre gemmer sig nemlig et rummeligt 3-mandstelt – perfekt til sommerens festivaler. Udover sjov byder VW-teltet også på mange praktiske detaljer.

Indtag festivalens campingområde i bedste Woodstock-stil. Der er garanti for festlig feriestemning, når I slår folkevogns-teltet op på pladsen. Teltet, der er fremstillet på officiel licens fra Volkswagen, byder på to separate sovekabiner og en højde på pæne 145 cm. Yderteltet er naturligvis vandtæt.

Uanset om folkevognsrugbrødet skal benyttes til festival eller som familietelt på campingpladsen, kan du se frem til mange hyggelige stunder i og udenfor det karakteristiske 3-personers festivaltelt.

Med i pakken får du ydertelt, indertelt, teltpløkker, barduner, opbevaringspose og instruktioner. Det hele vejer ca. 4,5 kg.

Du kan læse mere om VW-teltet til 3 personer hos Coolstuff.dk her.


19. Tatonka telt

Model: Grønland 3 Cocoon

Tyske Tatonka har gennem en årrække bevist, hvordan man skaber solide og stilfulde outdoor-produkter til en overkommelig pris. Det er også tilfældet, når det drejer sig om Grønland 3 – et kompakt og praktisk letvægtstelt.

Tatonka er Sioux-indianernes ord for bison, og det er også netop en smuk bisonokse, som pryder producentens logo. Bisonoksen leder naturligt tankerne hen mod prærie og vildmark, og det er da også i disse områder, at Grønland-teltet gør sig bedst.

Kvalitetsteltet fra Tatonka er fremstillet i kraftigt polyester med tre buer i aluminium. Du får således et slidstærk telt, som tåler at blive brugt. Teltets areal er på 430 x 185 x 120 cm, og her finder du både sovekabine og apsis til opbevaring, madlavning mm.

Grønland 3 er naturligvis vandtæt, og teltets samlede vægt er på 3,7 kg.

Du kan læse mere om Tatonka-teltet hos Outdoorpro.dk her.


20. Højkvalitets 3-personers telt – The North Face

Model: Talus Eco 3

Modellen Talus Eco 3 fra The North Face er et flot 3-personers telt fremstillet i bedste kvalitet. Formen er en blanding af de klassiske tunnel- og kuppeltelte, og du kan således se frem til en rummelig kabine, hvor der er god plads til et spil kort inden sengetid.

Udover at være et robust og langtidsholdbart tremandstelt, så er Talus Eco også et miljøbevidst valg. Der indgår nemlig genbrugsmaterialer i fremstillingen, og med købet bidrager du dermed aktivt til at passe på jordens sparsomme ressourcer.

Talus Eco er forsynet med apsis, hvor du kan opbevare rygsæk, støvler mm.. Med kraftige teltstænger er du garanteret et stabilt 3-mands-telt, som ikke bare blæser omkuld. Teltet vejer 3.360 gram, og Talus Eco er derfor oplagt til både camping-, vandre- og kanoture.

Du kan læse mere om 3-pers teltet fra The North Face hos Grejfreak.dk her.


21. Grand Canyon telt – Tunneltelt til 5-6 personer

Model: Helena 5

Tunnelteltet Helena 5 i Grand Canyon-serien er et fremragende familietelt til de danske campingpladser, til bilferie sydpå eller til brug hjemme i haven. Det høje og rummelige telt består af to sovekabiner samt et indbydende opholdsområde, og byder på soveplads for 5-8 personer.

Selvom Helena 5 er et stort telt, er det overraskende enkelt at stille op. De fire teltstænger i glasfiber føres igennem løbegangene i oversejlet, hvorefter pløkker og barduner sørger for at stabilisere teltet. Oversejlet er 100% vandtæt og tåler vandsøjletryk på min. 3.000 mm.

Inderteltet er fremstillet i et åndbart Taffeta-polyester med myggenet og ventilationskanaler, så du altid oplever et behageligt sovemiljø – selv på varme sommernætter.

Det store opholdsrum er perfekt, hvis vejret skulle vise sig fra sin våde side. Her er både plads til opbevaring, familiehygge og madlavning. Teltets samlede vægt er på 16,5 kg.

Du kan læse mere om Grand Canyon tunnelteltet til 5-6 personer hos Grejfreak.dk.


22. Militær telt – 2-mands telt med camouflage

Model:  Mil-Tec Iglu Super

Mil-Tec er et klassisk militær iglo-telt i flotte camouflage-farver – perfekt til fotografer, ornitologer og andre naturelskere, der gerne vil gå i ét med omgivelserne.

Det smarte og praktiske militærtelt kan naturligvis også bruges til festival samt til vandre- og cykelferie, hvor du gerne vil spare på vægten.

Med dets grønne og brune teltdug kan iglo-teltet nemt skjules i buskadset, men de flotte militær-farver vil også gøre sig godt på festival-campen eller som legeredskab for børnene hjemme i haven.

Camouflage-teltet er et kompakt 2-mandstelt med et areal på 205×145 cm. Teltdugen er fremstillet i 100% polyester (vandtæt), mens teltstængerne er i fiberglas. Mil-Tec-teltet er nemt at stille op, og vejer kun 1,9 kg.

Der medfølger en praktisk transporttaske, så du nemt kan fragte teltet til din ønskede destination.

Du kan læse mere om det militær-inspirerede telt med camouflage hos Grejfreak.dk her.


23. Bivuak telt til 1 person – Carinthia

Model: XP II Plus Bivy

Vil du klædes godt på til solorejsen, så er bivuak-teltet fra Carinthia det perfekte valg. Den rummelige 1-persons bivuak er den ideelle rejsepartner til ture i vildmarken, og et smart alternativ til det traditionelle telt. Bivuakken er fremstillet i absolut bedste kvalitet og oprindeligt designet til militæret.

Bag det mundrette navn ’XP II GORE-TEX Plus Bivy’ gemmer sig et bivuak-telt i utrolig høj og slidstærk kvalitet. Udover at være 100 % vandtæt sørger Gore-Tex-membranen for god åndbarhed. Du kan således se frem til en behagelig søvn midt i naturen.

Den armygrønne bivuak er formet efter kroppen men er samtidig forsynet med ekstra plads i hovedenden. Her er det muligt at opbevare de genstande, som du gerne vil have tæt på dig dag og nat. Bivuakken har en vægt på 1.250 gram.

Du kan læse mere om bivuak-teltet Carinthia hos Grejfreak.dk her.


24. Asivik telt – Lavvu Light

Lavvu Light fra Asivik er en utrolig let og multifunktionel model, som både kan anvendes som telt, tarp, tipi og bivuak. Når yder- og indertelt, barduner og pløkker er pakket sammen, vejer Lavvu Light blot 2,8 kg. Teltet er således perfekt til vandreture og byder på soveplads til 3-4 personer.

Uanset årstid er Lavvu Light et praktisk og indbydende telt. Kegleformen bidrager til en solid konstruktion, som står imod regn og blæst, ligesom højden på 1,7 meter kan give læ til bålpladsen. Yder- og inderteltet kan bruges sammen eller hver for sig, og med den rette prioritering kan du spare på vægten.

Oversejlet er fremstillet i superstærkt nylon, og kan anvendes som bivuak via de fastmonterede stropper. Når teltet er pakket sammen, fylder det blot 35×20 cm (eksklusive teltstang i aluminium). Stangen kan foldes sammen til en længde på 44 cm.

Du kan læse mere om letvægtsteltet fra Asivik hos Grejfreak.dk her.


25. Kæmpe Tipi-telt med ståhøjde – Robens

Bo som indianerne i dette tipi-telt. Eller i hvert fald noget, der minder om det.

Chinook fra Robens er et stort og flot tipi-telt med hele 8 sovepladser. Den kegleformede konstruktion sikrer et rummeligt og stabilt telt med masser af plads til familien eller spejdergruppen. Som du nok kan fornemme af billedet, kan du nyde godt af en fuld ståhøjde under den beige/kakifarvede teltdug.

Det markante indgangsparti sørger for, at regn og vind ikke finder vej til kabinen. Samtidig sørger teltets smarte ventilationssystem for, at du kan nyde godt af frisk luft i teltet samtidig med, at insekter holdes ude.

Teltets bund kan lynes op efter behov, og du kan således vælge at stille teltet op direkte på græsset. En smart funktion hvis du eksempelvis ønsker at lave varmt mad i teltet på sikker vis. Eller vil opbevare – og tørre – dit våde udstyr.

Det kæmpe tipi-telt er til salg hos Friluftslageret.dk her.


26. Lavvu telt – Luksustelt for op til 6 pers.

Model: Nordisk Asgard 12.6

Er den traditionelle campingferie for primitiv, kan du med fordel overveje at investere i et luksustelt fra Nordisk. Den danske producent af outdoor-udstyr står bl.a. bag Asgard – et stort og lækkert lavvu-telt. Her får du lejr-luksus for hele familien og soveplads for op til 6 personer.

Asgard-modellen fra Nordisk er designet som en lavvu – samernes traditionelle telthuse – men i stedet for tynde træstammer og rensdyrskind er Asgard fremstillet af holdbare tynde stænger samt teltdug af bomuld og polyester. Denne blanding er god til at holde vand ude og giver samtidig et behageligt indeklima.

Modsat tipi-teltet så består lavvu-modellen af en lodret konstruktion, inden teltdugen snævrer ind til sin karakteristiske kegleform. Du får dermed et rummeligt opholds- og soverum med masser af plads – oplagt som shelter til den lille gruppe eller som indbydende fællesareal i en større teltlejr.

Du kan læse mere om lavvu-teltet for op til 6 personer hos Friluftslageret.dk her.

Fandt du ikke det rette telt for dig? Så besøg også Friluft.dk som her har en række gode telte til salg.


Partytelte


27. Havepavillon – Pavillon/telt til haven

Model: Outwell Summer Lounge

Den flotte Summer Lounge fra Outwell er en praktisk og stabil havepavillon, som både kan bruges i hverdagen og ved festlige lejligheder. Uanset om du mangler solafskærmning på terrassen eller læ for regn og vind, så er Outwell-pavillonen et oplagt valg.

Med de kraftige stålstænger (19 mm) er du garanteret en stærk og robust konstruktion, som er nem at stille op. Det er muligt at fæstne pavillonen med barduner i alle fire sider for den ultimative støtte. Ønsker du en lukket pavillon, kan der tilkøbes matchende sidevægge.

Øverst i den blå og grå teltdug findes to smarte ventilationsåbninger, så du får frisk luft ind, selvom du benytter sidevægge.

Pavillonen findes i tre størrelser: Medium (3×3 meter og 2,35 meter i højden), large (3,5×3,5 meter og 2,35 meter i højden) samt X-large (4×4 meter og 2,45 meter i højen).

Du kan læse mere om havepavillonen hos Cykelpartner.dk her.


28. Foldetelt fra Outfit – Nem at folde ud

Model: Easy Up

Easy Up er et utrolig simpelt og praktisk foldetelt fra firmaet Outfit – ideelt til solafskærmning på terrassen eller på græsplænen. Den smarte pavillon er nem at folde ud og stille op, så du hurtigt kan nyde sommerdagene på en stol i skyggen.

Det enkle og prisvenlige folde-telt er fremstillet i grå polyester, og giver en behagelig afskærmning mod solens stråler. Teltdugen holder duggen ude men er ikke regntæt. Pavillonen skal således primært ses som afskærmning / læsejl.

Med sit enkle og stilrene udtryk vil Easy Up-foldeteltet se brandgodt ud i haven – enten derhjemme eller i sommerhuset. Pavillonen måler 3×3 meter, og der er dermed god plads til havebord og stole under det lette tag. Det er også muligt at tilkøbe sidevægge (med/uden vindue), hvis du ønsker mere afskærmning.

Du kan læse mere om foldeteltet fra Outfit hos ToolWorld.dk her.


29. Billig havepavillon med flotte detaljer

Her får du en havepavillon med flotte detaljer, som tilmed kommer til en relativt billig pris. Således behøver det ikke at koste en formue at skabe en lækker overdækket oase i haven.

Havepavillonen måler 3 x 3 meter og giver således god plads til både venner og familie. Dens hjørner kombinerer rette og buede former for et indbydende, klassisk udtryk. Stellet er fremstillet i robust, pulverlakeret metal.

I toppen af pavillonen finder du naturligvis en dug. Denne har en mørkegrå/sort farve.

Hele herligheden vejer 18,8 kg, og det er således en relativt let løsning.

Du kan købe denne billige havepavillon hos Coop.dk her.


30. Event shelter – Beskyttelse mod sol og regn

Med dette shelter får du et produkt, som egner sig perfekt til fx havefest, festival og diverse arrangementer. Her kan det beskytte mod sol og regn, så du ikke behøver at frygte det omskiftelige danske vejr alt for meget.

Oprejst måler shelteret 3,65 m x 3,65 m, mens det er 2,18 m højt i midten og 1,69 m højt i siderne. Det vejer 17 kg og er således en relativt bærbar sag. Oversejlet er fremstillet i polyester, mens stængerne er i stål. Således får du et shelter i en ret så robust kvalitet.

Du kan købe dette event shelter hos Coop.dk her.


31. Partytelt i professionel kvalitet – 6×12 meter

Er du på jagt efter et partytelt med masser af plads, så er denne 6×12 meter store model et oplagt valg. Med en længde på hele 12 meter og en bredde på 6 meter får du et stort og indbydende telt, som er ideelt til sommerens festligheder.

Festteltet er udført i en professionel kvalitet, og det egner sig således til at blive brugt igen og igen. Dette kommer bl.a. til udtryk i dets mange certifikater, som du kan læse mere om hos forhandleren. Desuden ses det i materialevalget, som bl.a. tæller flammehæmmende duge og en meget stærk – men let – ramme.

Teltdugen er 100% vandtæt, så du kan holde fest uden alt for stor nervøsitet over det lunefulde danske vejr.

Du kan købe dette partytelt i en professionel kvalitet hos Zederkof.dk her.


32. Partytelt i to størrelser – 5×4 eller 5×8

Få plads til festen og alle dine gæster med et partytelt fra HP Schou.

Det klassiske partytelt i hvid plast findes i to forskellige størrelser og danner den perfekte ramme om en hyggelig havefest. Begge modeller har en bredde på 5 meter og findes i længderne 4 og 8 meter (dvs. 5×4 og 5×8 m).

Det er vigtigt at være forberedt på lidt af hvert, når man planlægger en havefest i Danmark. Det danske sommervejr er uforudsigeligt, og vil du undgå en våd fest, kan du med fordel anskaffe et smart partytelt. Uanset om du inviterer 10 eller 40 gæster, så er party-stemningen i gode hænder under den vandtætte teltdug.

Den lille model (5×4 meter) har et areal på 20 kvadratmeter, mens det store partytelt er på 40 kvadratmeter. Teltdugen er i hvid PE plast med store vinduespartier, mens stængerne er i aluminium.

Du kan købe partyteltene i de to størrelser hos Frishop.dk her.


Andre telte


33. Legetelt – Sødt børnetelt med tipi-form

Skab de perfekte rammer for leg og hygge med dette søde tipi telt, som passer perfekt til børneværelset.

Børneteltet fungerer som en perfekt hule på legeværelset eller i haven, når vejret er godt. Den festlige teltdug er dekoreret med farverige illustrationer på en hvid baggrund. Teltets top er farvet lyserød, mens bunden og ’døren’ er i mintgrøn. 

Arealet på er på 133×133 cm, mens højden på 150 cm sørger for en hyggelig hule med god plads til leg.

Tipien er nem at stille op – og at pakke sammen igen – ligesom den med fordel kan medbringes på forskellige udflugter. Teltet er fremstillet i polyester og bomuld, mens stellet er i glasfiber.

Du kan læse mere om det smarte lagetelt med tipi-form hos Lammeuld.dk her.


34. Swimpy UV-telt – Perfekt som strandtelt

UV-teltet fra Swimpy er perfekt, når turen går til stranden med børnene.

Strandteltets blå teltdug giver den nødvendige beskyttelse mod solens stråler og fungerer samtidig som et praktisk læsejl. Her kan både babyer, børn, voksne og madkurv komme i skygge, når solen står højt på himlen.

Strandteltet er utrolig nemt at stille op og er forsynet med en kraftig, vandtæt bund. Teltdugen giver UV50+ beskyttelse, og du behøver således ikke bekymre dig om solens kraftige stråler. UV-teltet kan naturligvis også anvendes andre steder end på stranden – f.eks. i parken, i haven eller på festivalen.

Teltet leveres i en smart opbevaringstaske, så du nemt kan have det med på farten. I opslået tilstand måler det 210 cm i længden og 115 cm i bredde og højde.

Du kan læse mere om det flotte strandtelt fra Swimpy hos Kære Børn her.


35. Tagtelt til biltag – Outlust

Få maksimal frihed på bilferien med det smarte tagtelt fra Outlust.

Teltet monteres direkte på bilens tagbagagebærer – ligesom en almindelige tagboks – og rummer soveplads for tre personer. Du har således altid styr på overnatningen, når du kører på bilferie rundt i Europa.

Med tagteltet på bilen behøver du ikke bekymre dig om at booke hotel hjemmefra eller overnatning på en campingplads. Du kan overnatte præcis, hvor du ønsker det – Camping, uden at skulle have en campingvogn med på slæb.

Under kørslen fylder tagteltet ikke mere end en almindelig tagboks, og der er endda plads til madras (medfølger) og sengetøj. Når du beslutter at gøre holdt for natten, slås teltet op på biltaget på ingen tid. Teltdøren er med lynlås og myggenet. Udover teltet får du madras, stige, LED-lampe og beslag med i prisen.

Du kan læse mere om tagteltet til bilen hos Coolstuff.dk her.


36. Overlevelsestelt – Lifesystems Survival 4-mands shelter

Bliv klædt godt på til vildmarkens uforudsete udfordringer! Overlevelsesteltet fra Lifesystems er en oplagt rejsepartner, når den står på vandring og bjergbestigning.

… I øde naturområder handler det om at være forberedt på lidt af hvert, og med den orange survival shelter kan du hurtigt finde ly i en nødsituation.

Skulle uheldet være ude, er det betryggende at have et overlevelsestelt med på turen. Det praktiske telt har plads til fire personer og er ideelt, hvis I skulle blive fanget i uvejr eller én i selskabet kommer til skade.

Overlevelsesteltet fra Lifesystems vejer blot 510 gram, og den orange farve gør teltet nemt at finde for et eventuelt redningshold. Den reflekterende top gør, at teltet let oplyses af lommelygter i mørket, og med vindue og to luftventiler er der også god ventilation i teltet.

Du kan læse mere om overlevelsesteltet fra Lifesystems hos Outmore.dk her.