Topmadras – De 17 bedste topmadrasser i Danmark (2024)

Deklarering-af-artikel
Bedste topmadras

I denne artikel kan du læse om et bredt udvalg af gode topmadrasser, som er at finde på det danske marked i 2024.

Vi har udvalgt de 17 topmadrasser, som vi tror på, er de bedste valg. En topmadras er lækker at have, da du kan give din eksisterende seng et ekstra lag af komfort, og du kan f.eks. gøre en fast/hård madras blødere.

En god topmadras er værd at investere i, hvad end du sammensætter en helt ny seng eller blot vil lægge en topmadras på din gamle seng for at give den nyt liv.

Indhold

1. Luksus topmadras med komfortzoner – Fjäll

Luksus topmadras med komfortzoner - Fjäll

Vil du gerne have en luksus topmadras med indbyggede komfortzoner? Så er Fjäll fra Nordic Dream en rigtig god løsning. Det er en lækker topmadras på hele 7 cm, og kernen – som fås i enten memoryskum eller latex – udgør de 5 cm.

De indbyggede komfortzoner vil give dig den støtte, du har brug for. Således får udsatte områder såsom nakke, ryg, lænd og hofter netop den støtte, de har brug for.

Topmadrassen er udviklet sådan, at du får en rigtig god støtte i hele topmadrassens overflade, men det er især de fire førnævnte områder, som har fået ekstra opmærksomhed.

Et svedtransporterende betræk i bambus

Betrækket er også en ekstra lækker detalje ved Fjäll, da det er lavet af bambusfibre. Dette er et godt materiale, som er effektivt til at transportere fugt væk.

Selvom betrækket er lavet af bambusfibre, som er svedtransporterende og hurtigttørrende, er det stadig en god idé at vaske din topmadras’ betræk indimellem. Det kan du heldigvis nemt gøre, da betrækket kan tages af og vaskes ved op til 60 grader.

Betrækket er dejligt blødt og giver dig ekstra komfort.

OEKO-TEX certificeret topmadras – Omtanke for miljøet

Fjäll er både åndbar og ventilerende, og derudover er den også OEKO-TEX-certificeret og allergivenlig.

OEKO-TEX-certificeringen kommer af, at både kernen og betrækket er lavet af bæredygtige materialer. Den er allergivenlig, da materialerne (især bambusbetrækket) er naturligt antibakterielt, idet det fra naturens side indeholder komponenter, som gør, at bakterier har svært ved at overleve.

Du kan altså sove trygt og godt på Fjäll, velvidende at både kernen og betrækket er miljørigtigt. Latexen kommer fra gummitræer, og saften fra træerne kan tappes en gang årligt – Og det kan ske helt uden, at træet bliver fældet.

At betrækket også er miljøvenligt, er fordi bambus vokser meget hurtigt og ikke har brug for lige så meget vand som bomuldsplanter f.eks. har.

Denne Fjäll topmadras er til salg hos Nordic Dream her.


2. Topmadras i naturlatex – Mayan Pulse

Køberne mener: Mayan Pulse er et godt bud på den bedste topmadras i naturlatex, hvis vi spørger forbrugerne. Bedre Nætters kunder giver den nemlig flotte 4,5 ud af 5 stjerner.

Topmadras i naturlatex - Mayan Pulse

Et af vores bedste bud på en topmadras i naturlatex er Mayan Pulse fra Bedre Nætter.

Latexen i denne topmadras er lavet af latex fra naturen – Den er nemlig udvundet af gummitræet Hevea Brasiliensis.

Bedre Nætters egne topmadrasser i Mayan-serien er alle lavet af latex fra Hevea Brasiliensis-træer, og idet de er lavet af naturlige og bæredygtige materialer, som giver dig en sund og god komfort, er de alle Svanemærkede.

Et betræk som leder fugten væk

Poakea er navnet på betrækket, og det er i Tenceldesign, som er lavet af et specielt materiale, nemlig græsfibre, som er særligt velegnet til at absorbere fugt og lede den væk. Det er især en fordel, hvis du har en tendens til at svede om natten.

Træfibrene er ikke blot gode til at absorbere fugt og lede den væk. De er også FSC-certificerede. Derfor kan du være sikker på at få en god og sund topmadras i Mayan Pulse.

Blød og behagelig liggekomfort fra den allergivenlige madras

Blød og behagelig liggekomfort fra den allergivenlige madras

Latexkernen har en høj elasticitet, hvilket gør, at den er dejligt blød at ligge på. Den giver dog også masser af liggekomfort, da den er lavet med SonoCore-metoden. Det er en metode, som bevirker, at overfladen af topmadrassen bliver både stærkere og mere ensartet samt mere åndbar.

Mayan Pulse er antibakteriel, allergivenlig og Svanemærket – og derfor er den særligt velegnet til personer med astma og allergi. Du kan dog også sagtens bruge den, selvom du ikke er allergisk eller astmatiker.

… Men uanset hvad, bør topmadrassen holdes sund og frisk, og det gør du bl.a. ved at ved at tage betrækket af og vaske det ved maks. 60 grader. Af hensyn til miljøet kan du måske ønske at vaske det ved lavere temperaturer, men de generelle råd lyder, at sengetøj bør vaskes ved 60 grader for at komme bakterierne til livs.

Uanset om du har en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng, lille dobbeltseng, almindelig dobbeltseng eller seng i kingsize, så er der en Mayan Pulse topmadras til dig. Den kommer nemlig i en lang række populære mål.

Du kan købe denne topmadras i naturmaterialer hos Bedre Nætter her.


3. Luksuriøs topmadras til en god pris – Emma Diamond

Luksuriøs topmadras til en god pris - Emma Diamond

Vil du gerne have meget topmadras for pengene? Så kunne det det meget vel være Emma Diamond, du skal have fat i. Her får du nemlig en luksuriøs topmadras til en ganske rimelig pris.

Brandet Emma slog sig oprindeligt op på deres skummadras Emma Original. I dag sælger de dog en perlerække af lækre produkter til soveværelset – Herunder også denne topmadras. De scorer i skrivende stund flotte 4,2 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

Som så mange andre tilbyder Emma fri levering. Men som noget ganske særligt tilbyder de også fri returnering. Lever topmadrassen ikke op til dine forventninger, kan du altså få en returlabel og sende den tilbage helt uden omkostninger – Det er da god service!

Temperaturregulerende og trykaflastende

Emma Diamond topmadras

Emma Diamond byder på hele to lag skum. Dette betyder, at du vil kunne opleve en rigtig god tryklastning med denne topmadras – Og dét uanset om du foretrækker at sove på ryggen, siden eller maven.

Det nederste lag består af såkaldt HRX skum. Her sidder en stor del af madrassens trykaflastende egenskaber. Ovenpå finder du så et ekstra skumlag. Dette indeholder grafitpartikler, som virker temperaturregulerende. Således hjælper de dig med at opnå og opretholde en optimal temperatur natten igennem.

Hele herligheden er omsluttet af et blødt og åndbart betræk. Betrækket er aftageligt og kan således komme i vaskemaskinen, så du nemt bibeholder den gode hygiejne.

Samlet set er topmadrassen pæne 9 cm høj, hvilket danner gode rammer for en behagelig liggeoplevelse. Topmadrassen kommer i flere forskellige bredde-mål – Lige fra den smalle 80×200 cm variant til den helt store 200×200 variant.

Fri fragt, fri retur, 100 nætters prøveperiode og 10 års garanti

Det kan være svært at vide, hvor godt man ligger på en topmadras, inden man prøver den. Forhandleren af Emma Diamond imødekommer dog i høj grad den usikkerhed, du måtte have. De tilbyder nemlig flotte 100 nætters prøveperiode på denne topmadras. Dette betyder, at du kan få den hjem og teste den af i helt op til 100 nætter. Er du så ikke tilfreds, kan du sende den tilbage og få dine penge retur.

Den eventuelle returnering er gratis for dig som kunde. Dette samme er leveringen. Således undgår du altså enhver usikkerhed for at tabe penge på et eventuelt fejlkøb.

Sidst men ikke mindst da tilbyder Emma 10 års garanti på denne topmadras. Dette må siges at vidne om en høj kvalitet – Især når vi taler topmadrasser som generelt er kendetegnet ved en lavere levetid sammenlignet med visse andre madrastyper.

Du kan købe Emma Diamond topmadrassen hos Emma her.


4. Temperaturregulerende topmadras – Nordlys

Temperaturregulerende topmadras - Nordlys

Nordlys er en temperaturregulerende topmadras, der er udviklet af Nordic Dream.

Nordic Dream forhandler ligeledes denne herlige topmadras på deres webshop, og du kan vælge mellem naturlatex og memoryskum. Om du foretrækker det ene eller det andet er helt op til dig. Uanset hvilken type kerne du vælger, vil denne topmadras kunne hjælpe dig med at holde en god temperatur natten igennem.

Hvad end du sover alene i en lille seng, eller sover ved siden af en du holder af i en større seng, så er Nordlys et oplagt valg. Den fås nemlig i flere forskellige størrelser. Desuden fås den i en split-version i de store størrelser, hvilket er perfekt, hvis du har en elevationsseng.

En af grundene til, at Nordlys kan komme af med varmen fra din krop, er bl.a. alle de små lufthuller, som er i kanten hele vejen rundt på topmadrassen. Da topmadrassen har rimelig let ved ventilere sig selv via disse huller, kommer den nemmere af med varmen, end andre topmadrasser gør.

Video – Hvad kendetegner Nordlys?

Topmadrassen er rimelig tyk, da den måler 7 cm. Kernen i topmadrassen udgør 5 cm, og den er pakket ind i dejligt betræk, som er lavet af bambusfibre.

Bambus er et specielt materiale, som fra naturens side er antibakterielt og godt egnet til at transportere fugt væk fra kroppen. Da bambus er anderledes end mange andre typer af stof, bør du vaske betrækket på max 40 grader.

Teknologien inden for sengebranchen er fantastisk, og Nordic Dream har benyttet sig af de nye muligheder. De har tænkt ud af boksen og har derfor skabt en rigtig god topmadras, som har indbyggede komfortzoner. Dette hjælper dig og din krop mod den bedst mulige aflastning.

Nordlys er OEKO-TEX-certificeret og er dermed allergivenlig. Derfor kan du være sikker på at få et godt, miljøvenligt og allergivenligt produkt, når du vælger Nordlys topmadrassen.

Sidst men ikke mindst kan du trygt vælge Nordlys, da Nordic Dream giver dig 100 dages tryghedsgaranti.

Du kan købe denne temperaturregulerende topmadras hos Nordic Dream her.


5. Kølende topmadras i latex/køligt gel – FloatGel

Køberne mener: 4,5 ud af 5 stjerner. Det er, hvad denne kølende topmadras scorer blandt Sengefabrikkens kunder. En køber beskriver den bl.a. med ordene “Lækker madras. Gjorde hele forskellen”.

Kølende topmadras i latex-køligt gel - FloatGel

Har du en tendens til at have det varmt om natten? Også selvom det er vinter? Så kan du overveje, om denne kølende topmadras fra Sengefabrikken er noget for dig.

Sengefabrikken kalder topmadrassen for FloatGel, hvilket er et meget passende navn. Når du ligger på denne topmadras, føles det nemlig som om, at du ligger på noget flydende, noget der tilpasser sig under dig og giver dig den bedste komfort.

Derudover er fyldet i denne madras med en kølende virkning, da det bl.a. består af gelperler, som er skudt direkte ind i latexkernen. Gelperlerne har den effekt, at de afviser varme og dermed har en kølende virkning.

Du bør derfor vælge denne topmadras i latex/køligt gel, hvis du ofte vågner om natten, fordi du har det varmt. FloatGel kan afhjælpe dine søvnproblemer og give dig en forbedret sovekomfort, da gelperlerne netop er med til at holde en behagelig, kold temperatur.

Et sundt valg

Kølende topmadras i latex-køligt gel - FloatGel

Med en densitet på 65 kg pr. kvadratmeter får du her en medium fast topmadras, som passer perfekt sammen med springmadrasser eller andre primære madrasser, som også er medium eller måske fast. Hvis du i stedet foretrækker en fast topmadras, så kan det være, at FloatGel ikke er oplagt til dig.

Betrækket er aftageligt og vaskbart (maks. 60 grader), men det tåler ikke at blive tørret i tørretumbler. Derfor bør du afsætte god tid til at vaske dit topmadrasbetræk, så du kan putte det på igen om aftenen og dermed sove i en frisk seng.

Det lækre betræk er lavet af 50 % viskose og 50 % polyester, og latexen er 60 % naturlig og 40 % syntetisk. Topmadrassen måler 7 cm i højden/tykkelsen, hvoraf de 4 er latexkernen (med indskudte gelperler).

FloatGel topmadrassen er både OEKO-TEX-certificeret, certificeret af Euro-Latex og LGA-godkendt, og der gives hele 5 års garanti.

I kombination med den kølige gel, er alle disse ting med til at gøre topmadrassen til et rigtig lækkert og sundt valg. Et valg der i sidste ende giver dig rigtig meget madras for pengene.

Du kan købe denne topmadras med kølende effekt hos Sengefabrikken her.


6. Blød split-topmadras med memory skum – Visco Air

Forbrugerne mener: Der er mange rigtig gode anmeldelser af denne bløde topmadras. Således får den en score på flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra Sengefabrikkens kunder.

Blød split-topmadras med memory skum - Visco Air

Har du købt en elevationsseng, og mangler du nu en topmadras i split-version? Så behøver du ikke lede længere.

Denne topmadras fra Sengefabrikken er med memory skum og i split-version. Det betyder, at den er meget blød at ligge på, og at den former sig efter din krop – Samt har en speciel delt facon, som passer perfekt til en elevationsseng.

Ofte er du enten nødt til at have to separate topmadrasser eller undvære, når der er tale om en elevationsseng. At lægge én stor, sammenhængende topmadras ovenpå en dobbeltseng med elevation fungerer ikke, da sengens sider kører op og ned uafhængigt af hinanden.

Med en split-topmadras slår du i stedet to fluer med et smæk. Du får nemlig en madras, som er delvist skilt på tværs. Det er en stor madras, hvor enderne kan løftes op uden problemer, da enderne ligner to separate topmadrasser. På midten er madrassen dog holdt sammen: Smart og praktisk.

Læs også: Elevationsseng 180×200 – 11 skønne senge med elevation

En delt topmadras til både store og små dobbelt elevationssenge

En delt topmadras til både store og små dobbelt elevationssenge

Visco AIR Split topmadrassen er i H-facon og passer perfekt til elevationssenge i størrelser fra 160×200 cm til 210×200 cm, hvilket vil sige fra lille dobbeltseng til en kort kingsize-seng.

Topmadrassen har en kerne i memory skum og har ventilerende betræk i 3D-design. Det betyder, at det er perforeret af en masse huller, som hjælper den med at komme af med fugten og varmen.

Generelt har memory skum det med at holde på varmen, men det er afhjulpet ved hjælp af hullerne. Da memory skummet skal bruge din kropsvarme for at kunne forme sig efter dig, har det dog brug for noget varme; men takket være hullerne vil varmen altså ikke hobe sig op under dig.

Visco AIR Split er klassificeret som en topmadras i kategorien ”blød”, og den måler i alt 9 cm i højden/tykkelsen. Betrækket er lavet af 100 % polyester.

Du kan købe denne bløde memory skum split-topmadras hos Sengefabrikken.dk her.


7. Luksus topmadras med vaskbart betræk – Diamant

Køberne mener: Forbrugerne er vilde med denne topmadras. Således får den 4,5 ud af 5 stjerner, og en køber beskriver den som en “rigtig god madras”.

Luksus topmadras med vaskbart betræk - Diamant

Diamant er en luksus topmadras fra Bedre Nætter med en kerne på 6 cm. Topmadrassen bærer navnet Diamant, da overfladen af den er behandlet på en speciel måde. Den har nemlig fået en behandling med grafit, som er det mineral, diamanter stammer fra.

Grafitten hjælper topmadrassen til at kunne komme af med din kropsvarme ved at lede den væk, og det er en rigtig god ting, hvis du ofte har det varmt om natten.

Udover den kølende virkning i form af afledning af varme og fugt, så er Diamant også lækker, fordi den bl.a. er med vaskbart betræk, er Svanemærket, giver dig en dybere søvn og hjælper dig med at falde i søvn hurtigere. Alle disse ting er noget, som du måske ikke har tænkt over i forvejen, men alle Diamants gode fordele er blot ekstra grunde til at investere nogle penge i denne topmadras i luksusklassen.

En populær topmadras

Endnu et bevis på, at det er en rigtig dejlig topmadras, er bl.a. alle dens gode anmeldelser. Diamant får i gennemsnit 4,5 stjerner, hvilket kun er en halv stjerne fra maksimum. Dem der har vurderet Diamant topmadrassen er generelt enige i, at man med denne topmadras får en rigtig god kvalitet.

Du kan få glæde af Diamant luksus topmadrassen nærmest uanset, hvilken størrelse seng du har, da den fås i størrelser fra 80×200 cm til 210×210 cm. Hvis du har en elevationsseng og gerne vil lægge denne lækre topmadras ovenpå, så er der også rig mulighed for, at det kan lade sig gøre. Diamant topmadrassen fås nemlig også i split-version i udvalgte størrelser.

Du kan købe denne luksus topmadras hos Bedre Nætter her.


8. Vendbar topmadras (blød og hård side) – Fjord

Vendbar topmadras (blød og hård side) - Fjord

Hvis du leder efter en topmadras med en blød og en hård side, så er Fjord et af vores bedste bud. Fjord fra Nordic Dream er nemlig vendbar, og den har to forskellige fastheder indbygget. Du kan dermed f.eks. købe to fuldstændig ens topmadrasser og så bare vende forskellige sider opad, alt efter hvad du og din partner hver især foretrækker.

At have en vendbar topmadras er også specielt nyttigt, hvis du har en tendens til at svinge lidt i vægt. Så i stedet for at skifte hele resten af sengen (den primære madras), som topmadrassen ligger ovenpå, kan du supplere med en herlig topmadras såsom Fjord. Derved kan du nemlig nemt gøre din seng enten blødere eller fastere.

Fjord er ikke blot en lækker og praktisk topmadras, den er også smuk i sig selv og har en rigtig god kerne i ErgoFlex-skum. Skummet er optimeret på en sådan måde, at det får dig til at ligge ergonomisk godt og giver dig fleksibilitet og komfort.

Uanset om du vælger at lægge Fjord med den bløde eller den fastere side op, får du altså en rigtig god liggekomfort, og det siges, at det føles som om, at man nærmest er vægtløs, når man ligger på denne topmadras.

Video – Hvad kendetegner Fjord?

Den faste side af topmadrassen er mere plan, hvorimod den bløde har en masse forhøjninger, som gør overfladen dejligt blød og behagelig. Den bløde side er særligt god til dig, hvis du har problemer med lænden. Om du vil ligge på den bløde eller faste side er helt op til dig.

Der er nærmest uendelige kombinationsmuligheder med denne vendbare topmadras. Du kan vælge én stor topmadras, så du undgår rillen i midten, og du kan også vælge at købe to separate topmadrasser, så du ikke behøver ligge på den samme side af topmadrassen som din kæreste. Det er særligt praktisk, hvis den underliggende komfort i spring-, skum- eller latexmadrassen underneden er enten for fast eller for blød for dig.

Denne vendbare topmadras er til salg hos Nordic Dream her.


9. Trykaflastende og åndbar topmadras – Pulse Rönd

Køberne mener: 5 ud af 5 stjerner! Det er karakteren, som Bedre Nætters kunder belønner denne trykaflastende og åndbare topmadras med.

Trykaflastende og åndbar topmadras - Pulse Rönd

Pulse Rönd er en topmadras, som skiller sig ud fra mængden. Det gør den bl.a., fordi den er særdeles trykaflastende og åndbar og derved danner grobund for en fantastisk liggekomfort.

Derudover er denne madras også udviklet af Bedre Nætter, som er et firma med passionerede medarbejdere, der bare ønsker, at deres kunder er glade og tilfredse (hvilket bl.a. ses af deres imponerende Trustpilot-score på 4,6 ud af 5 i skrivende stund).

En både behagelig, sund og miljøvenlig topmadras

Den trykaflastende støtte kommer i form af 6 cm Pulse Latex, som er pakket ind i et fantastisk betræk, der både er Svanemærket, allergivenligt og antibakterielt.

Topmadrassen er i alt 7 cm høj/tyk og er rigtig lækker oven på mange forskellige madrasser. Bedre Nætters Pulse Latex er lige en tand bedre end almindelig latex, da den er stærkere og mere elastisk samt mere åndbar.

At Pulse Rönd er Svanemærket betyder kort og godt, at det er din garanti for en sund og miljøvenlig topmadras. Den er allergivenlig, da husstøvmider har svært ved at overleve i den, og den er antibakteriel, da den er behandlet med den såkaldte SonoCore-metode.

Ligeledes forhindrer den åndbare latex fugt i at hobe sig op indvendigt, som ellers vil kunne give optimale forhold for bakterier.

Ensartet overflade med SonoCore-metoden

Grundene til, at Pulse Rönd er så god en topmadras er bl.a., at den er behandlet med SonoCore-metoden. Dette giver nemlig madrassens overflade en speciel behandling, som åbner latexen og gør den mere ensartet samt luftigere og dermed mere åndbar end andre former for latex.

Bedre Nætter er som sagt meget dedikerede over for deres kunder, og derfor ønsker de – kort og godt – at du er tilfreds. Det gælder uanset, om du køber en hel seng eller en topmadras.

Du kan sagtens bestille levering på en bestemt dag (såfremt varen er på lager eller kan nå at komme det til den valgte dag), og du får gratis levering til kantstenen. Derudover kan du også købe nu og betale senere. Der er kort sagt ikke nogen grund til at vente, hvis du har fundet den topmadras, som du gerne vil have.

Pulse Rönd fås i flere populære størrelser; bl.a. 180×200, 90×210, 140×200 og 210×210 cm.

Du kan købe denne trykaflastende topmadras hos Bedre Nætter her.


10. Topmadras af naturmaterialer – Älv

Topmadras af naturmaterialer - Älv

Älv er en rigtig god topmadras. Den er lavet af naturmaterialer og fås i enten naturlatex eller memoryskum.

Udover de to forskellige materialer, så fås topmadrassen også i forskellige størrelser. Den kommer selvfølgelig i varianter, som passer til en almindelig størrelse dobbeltseng, men den fås også i både mindre størrelser og til almindelig bredde dobbeltseng med ekstra længde.

Topmadrassen er fra Nordic Dream og er produceret i Danmark. Betrækket er lavet af bambusfibre, og det kan vaskes ved helt op til 60 grader.

Topmadrassen er 6 cm i højden/tykkelsen, og kernen udgør 4 cm. På trods af den tyndere kerne sammenlignet med andre topmadrasser, er Älv stadig åndbar og ventilerende, og den sikrer dig derfor en behagelig søvn.

Video – Hvad kendetegner Älv?

Latexkernen er afvisende overfor bakterier og husstøvmider, da de har svært ved at overleve i materialet. Det vaskbare bambusbetræk er naturligt antibakterielt, men du bør dog alligevel vaske topmadrassens betræk en gang imellem for at sikre dig selv den optimale sundhed i sengen.

En anden fordel ved at vælge kernen i latex er, at den giver en rigtig god støtte til hele din krop. Den er spændstig og designet til at ”skubbe igen”.

Hvis du i stedet vælger kernen i memoryskum, får du en blødere topmadras, som former sig efter din krop og ”husker” den. Dette svarer lidt til, at du sætter dig i en favoritstol, som er blevet siddet godt til. Memoryskummet vil altså forme sig efter dig, og dermed vil det føles som om, madrassen omfavner din krop.

Nordic Dream anbefaler latex, hvis du gerne vil have en spændstig støtte og måske har en tendens til at få det varmt om natten.

Heroverfor anbefaler de memoryskum til dig, hvis du har problemer med smerter i led og muskler, samt har problemer med blodomløbet. Memoryskum lader din krop ”synke ned i” topmadrassen, men til gengæld har skummet det med at holde på varmen.

Du kan finde Älv topmadrassen hos Nordic Dream her.


11. Allergivenlig, fast og ventilerende topmadras – Mayan Rönd

Køberne mener: Mayan Rönd topmadrassen her scorer solide 4 ud af 5 stjerner fra Bedre Nætters kunder.

Allergivenlig, fast og ventilerende topmadras - Mayan Rönd

Nogle af alle fordelene ved Mayan Rönd topmadrassen er bl.a., at den er allergivenlig, fast og ventilerende.

Mayan Rönd er udviklet af Bedre Nætter, som er passionerede omkring søvn. De arbejder derfor ihærdigt for, at alle deres kunder også får en rigtig god søvn.

Topmadrassen her er allergivenlig, da kernen i Mayan Rönd er lavet af 100 % naturligt latex. Og da betrækket er blevet behandlet på en speciel måde, er det antibakterielt. Dette er med til at afhjælpe bakterier, da de har svært ved at overleve i topmadrassen.

Bedre Nætters gode service

Bedre Nætter går op i, at alle deres kunder netop får bedre nætter med deres senge. Det samme gælder for deres topmadrasser, og de står inde for, at du får en kvalitetsvare.

Mayan Rönd er Svanemærket, og du får gratis levering. Selvom Bedre Nætter udelukkende er en onlineforretning, står de stadig til rådighed, hvis du gerne vil have personlig vejledning og gode råd.

Hvis dit budget er lidt stramt, skal du heller ikke fortvivle. Bedre Nætter tilbyder nemlig også, at du kan købe produkter hos dem på afbetaling. Det resulterer i en ydelse hver måned, så du ikke skal betale det hele af én gang.

En solid latex-kerne

Med Mayan Rönd får du en skøn topmadras på 7 cm, hvoraf kernen udgør det meste; nemlig 6 cm.

Kernen er i latex og giver dig rigtig god støtte og komfort, da latex er et naturprodukt, som er spændstigt og dermed god til at give støtte. Materialet holder igen, så du ikke bare synker ned i madrassen.

Rönd-betrækket kan nemt tages af og vaskes, og du kan vaske det på op til 60 grader.

Uanset om du har en stor eller en lille seng, er der en Mayan Rönd topmadras, som passer til størrelsen. Mayan Rönd fås nemlig i mål, der passer til alt fra små enkeltsenge til kæmpe kingsize-senge.

Du kan købe denne ventilerende topmadras hos Bedre Nætter her.


12. Topmadras til elevationsseng (h-split) – Pulse by BN

Køberne mener: Denne split-topmadras får flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra kunderne hos Bedre Nætter. Bl.a. beskriver en køber den som “meget behagelig at ligge på”.

Topmadras til elevationsseng (h-split) - Pulse by BN

Har du brug for en dobbelt topmadras til din elevationsseng? Så læs med her. Med Mayan Pulse Split kan du nemlig få en topmadras, som egner sig fantastisk til elevation.

Mayan Pulse Split er navnet på en produktserie fra Bedre Nætter. Navnet ”Split” hentyder til, at topmadrassen er en blanding af en sammenhængende og to separate topmadrasser.

Mere præcist er topmadrassen med H-split, da den netop har form som et H. Dog er ”strengen”, der forbinder de to madrasser meget, meget smal, da det midterste, sammenhængende stykke blot er der for at kunne holde de to sider af topmadrassen sammen.

Derudover bevirker H-split også, at du undgår at have en unødvendigt stor og dum rille midt på sengen. Dog er Mayan Pulse Split nødt til at have split-ender, da de skal kunne hæves og sænkes sammen med resten af sengen, når du eller din partner bruger elevationen.

Split-topmadras med en tyk kerne i latex

Med Mayan Pulse Split får du en fantastisk topmadras, som måler hele 7 cm og har en kerne i Mayan Latex, som måler 6 cm.

Mayan Latex er et materiale, som er anderledes – og bedre – end mange andre typer af latex. Dets høje kvalitet kommer af, at det er blevet behandlet med SonoCore-metoden. Det giver latexen en mere ensartet struktur samt gør den stærkere, mere elastisk og mere åndbar sammenlignet med almindelig latex.

Svanemærket poakea-betræk

Betrækket på Mayan Pulse Split er et poakea, som er Svanemærket

Betrækket giver dig en større komfort, end mange andre materialer gør, da det har en høj absorberingsevne.

Topmadrassen er allergivenlig. Dette vil kunne give dig en bedre søvn, da du har gode muligheder for at falde hurtigt i søvn og ramme den dybe søvn, når du ligger sundt og uforstyrret.

Madrassens kerne er meget elastisk og giver dig derfor både god støtte og komfort. Kort sagt får du med Mayan Pulse Split en rigtig lækker og komfortabel topmadras, som er perfekt til elevationssengen.

Mayan Pulse Split fås i størrelserne 160×200 cm, 180×200 cm og 180×210 cm.

Du kan købe denne topmadras til elevationsseng hos Bedre Nætter her.


13. Billig 9 cm topmadras med memory foam – Memory Tencel

Køberne mener: Perfekte 5 ud af 5 stjerner. Det er, hvad denne billige topmadras med memory foam får af kunderne fra Sengefabrikken.dk. En anmelder skriver bl.a., at den er “helt fantastisk at ligge på”.

Billig 9 cm topmadras med memory foam - Memory Tencel

Den billige topmadras fra Sengefabrikken er perfekt til dig, hvis du gerne vil lægge et blødt lag ovenpå din gamle seng. Det kan f.eks. være ønskeligt, hvis du synes, din madras er for hård.

Det er en billig løsning at supplere sengen med en herlig topmadras som Memory Tencel i stedet for at investere i en helt ny seng. Måske trænger din gamle seng alligevel til at blive skiftet, men du kan udskyde det lidt ved at få en god og billig topmadras som supplement.

Memory Tencel er med memory foam, og skumkernen måler 6 cm. I alt er topmadrassen ca. 9 cm tyk, hvilket er en rigtig fin tykkelse; især for en billig topmadras.

Memory Tencel er i den bløde ende af fasthedsskalaen, da den har en densitet på 55 kg pr. kvadratmeter. Memory foam, også kaldet memoryskum her i landet, er et aflastende materiale, som er rigtig godt, hvis du har problemer med led- og muskelsmerter eller problemer med blodomløbet.

Vaskbart betræk for optimal hygiejne

Topmadrassens herlige betræk er i tencel. Dette naturmateriale er dejligt ventilerende betræk, som tilmed er aftageligt og vaskbart ved op til 60 grader. Det tåler dog ikke tørretumbling, så derfor bør det hængetørre i stedet.

Det er oplagt at vaske betrækket og hængetørre det, når det er godt vejr. Dermed er du nemlig mere sikker på, at det kan nå at tørre, inden du skal sove, så du kan få lagt et rent og friskt betræk på topmadrassen.

Selvom Memory Tencel er en billig memoryskum topmadras, så får du en rigtig god kvalitet. Sengefabrikken står nemlig på mål for alle deres produkter – både de lidt dyrere og de billigere.

Denne billige topmadras kan købes hos Sengefabrikken.


14. Fast topmadras med 5 cm kerne – Deluxe Latex

Køberne mener: Denne faste topmadras med en kerne på 5 cm får topkarakteren 5 ud af 5 stjerner blandt kunderne hos Sengefabrikken.dk. En køber beskriver den da også bl.a. med ordene “super kvalitet til pengene”.

Fast 5 cm topmadras - Deluxe Latex

Hvis du gerne vil have en førsteklasses topmadras i latex, så er det oplagt at vælge Deluxe Latex fra Sengefabrikken.

Topmadrassen er fast, da dens densitet er hele 70 kg pr. kvadratmeter. Kernen måler ca. 5 cm i tykkelsen/højden, og den totale højde/tykkelse er 8 cm.

5 cm-kernen i latex er produceret i Belgien på en fabrik, som er en af Europas førende latexproducenter. Og på grund af fabrikkens størrelse og renommé, kan du være sikker på, at de lever op til EU’s strengeste krav til allergi- og hygiejnehensyn.

Støtte, uden at synke ned

En topmadras med latexkerne er rigtig god for dig, som gerne vil have støtte men ikke vil ligge fastlåst. Latexen giver kun efter i en sådan grad, at du stadig kan vende og dreje dig frit.

… Hermed kan du ligge helt som du vil, uden at topmadrassen lader dig synke ned og dermed forhindrer dig i at vende dig.

Topmadrassen kan give dig den sidste komfortgivende støtte, men det vigtigste er, at den madras, som topmadrassen skal lægges ovenpå, er af den rette fasthed til dig. Det er nemlig på mange måder den del af sengen, som giver dig den langvarende komfort.

Støtten i latex-topmadrassen kan gøre enten en hård seng blødere eller en blød seng lidt fastere. I sidste ende kommer din komfort dog også i høj grad an på den primære del af sengen; nemlig den underliggende madras.

Det ventilerende latex

Denne topmadras er i Deluxe-klassen, bl.a. fordi dens overflade er perforeret af en masse huller. Disse huller hjælper topmadrassen til at komme af med varme og fugt.

Latex er naturligt et ventilerende materiale, da det ikke er kompakt, ligesom andre materialer er det. Latex er også meget elastisk og fleksibelt, og det er dermed en velegnet topmadraskerne, som passer til nærmest alle: Uanset om de er lette som en fjer eller ligger i en lidt tungere vægtklasse.

Deluxe topmadrassen i latex er både Oeko-Tex-certificeret, allergivenlig samt tilpasser sig til din kropsvægt. Du kan vælge mellem mange forskellige størrelser. Det omfatter både topmadrasser til enkeltsenge og dobbeltsenge.

Du kan købe denne Deluxe Latex topmadras hos Sengefabrikken.dk her.


15. Topmadras med memoryskum – Visco AIR

Køberne mener: Bedst-i-test? Måske. Denne topmadras med memoryskum får ihvertfald flotte 4,5 ud af 5 stjerner fra Sengefabrikken.dk’s kunder. En kunde skriver da også i sin anmeldelse, at han er “super godt tilfreds”.

Topmadras med memoryskum - Visco AIR

Har du ofte smerter i dine led og muskler, eller har du måske problemer med blodomløbet? Så kan du overveje at købe denne topmadras.

Visco AIR fra Sengefabrikken er en lækker topmadras med en kerne af memoryskum. Det er en topmadras i blød fasthed, som passer perfekt til dig, hvis du gerne vil ligge blødt og have et toplag, som tilpasser sig efter din kropsform.

Ved at vælge en topmadras med memoryskum får du en god komfort, da du med tiden får formet din topmadras efter dig. Det betyder, at du ikke føler, at du ligger i en fremmed persons seng, hver gang du lægger dig til at sove. Memoryskummet gør nemlig, at du former det med tiden, og så vil det føles som om, at topmadrassen er lavet efter din eksakte kropsfacon.

Hvad er AIR?

Visco AIR hedder noget med ”air” (luft), da den netop er godt ventileret. Det er den, fordi dens betræk er af såkaldt 3D-udformning, som er åndbart, da det har en masse små huller, som dermed hjælper memoryskummet med at komme af med varmen.

Memoryskummet har brug for påvirkning fra din krop i form af både tryk og varme. Memoryskummet kan dog heldigvis komme af med varmen igen, når du bevæger dig væk, da varmen kan fordampe op gennem hullerne.

Derfor får du det bedste af to verdener med AIR. Du får memoryskummets tilpassende egenskaber, men du får en afkølende effekt i form af det åndbare betræk, som nærmer sig latexens gode egenskaber.

Fordele ved at vælge Visco AIR fra Sengefabrikken

Der er mange gode grunde til at vælge Visco AIR fra Sengefabrikken. Den er nemlig produceret af gode kvalitetsmaterialer, og der er mange kunder, som har købt og vurderet produktet.

Mere end 900 personer har nemlig købt og anmeldt produktet i skrivende stund, og topmadrassen er netop også stadig en af de mest populære fra Sengefabrikken.

Selv efter fem år på markedet, er det stadig en efterspurgt topmadras. Denne bløde topmadras fås i mange forskellige størrelser, så der er sikkert også én, der passer til din seng.

Denne topmadras med memoryskum er til salg hos Sengefabrikken.dk her.


16. Topmadras til sovesofa – Inno Topper

Topmadras til sovesofa - Inno Topper

En sovesofa kan være alt fra fast til blød.

Det er både godt og skidt med en sovesofa i en bestemt fasthed, da dine overnattende gæster ikke nødvendigvis bruger den samme fasthed i seng som din sovesofa har. Udover at kunne gøre fastheden i sovesofaen mere optimal ved at lægge en topmadras på, kan du også forlænge din sovesofas holdbarhed, da en topmadras vil beskytte den mod slid.

Inno Topper er med lysegråt betræk og forhandles af Nordic Dream. Det er en rigtig praktisk topmadras, da den er udviklet specifikt til at lægges på gæstesenge såsom sovesofaer, som du normalt ellers ikke bruger så tit.

Når sovesofaen ikke er i brug, kan du nemt tage topmadrassen af og rulle den sammen. Der medfølger et stykke stof, som du kan rulle Inno Topper sammen i. Dermed fylder topmadrassen mindre, og den er mere praktisk; ikke blot at håndtere men også at opbevare.

Sovesofa topmadras

Topmadrassen her er blød men også støttende og komfortabel at ligge på, og den yder en jævn støtte til hele kroppen. Kernen er lavet af polyetherskum og måler 5 cm.

Inno Toppers betræk er åndbart, og du kan nemt tage det af og vaske det (ved maks. 60 grader).

Vælg nemt den rette størrelse

Inno Topper fås i flere forskellige størrelser: Nemlig 120×200 cm, 140×200 cm og 160×200 cm. Dermed er der rig mulighed for at finde netop den størrelse, som passer til din sovesofa.

Jo bredere din sovesofa er, jo bredere en topmadras har du nok brug for. Hvis din sovesofa er meget bred, kan du dog måske stadig nøjes med en smallere variant, hvis der alligevel kun skal sove en person på din sovesofa. Hvad du vælger er selvfølgelig helt op til dig.

Da denne topmadras kan rulles sammen, kan du f.eks. også nemt tage den med på ferie, hvis du har ekstra plads til bagage.

Du kan købe denne topmadras til en sovesofa hos Nordic Dream her.


17. Topmadras der former sig efter kroppen – Memory Breeze

Køberne mener: Den bedste topmadras? Muligvis. Memory Breeze scorer ihvertfald topkarakteren 5 ud af 5 stjerner blandt Sengefabrikkens kunder.

Topmadras der former sig efter kroppen - Memory Breeze

Savner du en behagelig topmadras, som føles ligesom at komme hjem til en gammel, trofast seng, der har formet sig efter dig efter mange års brug? Så er Memory Breeze sikkert lige noget for dig.

Det er nemlig netop en topmadras, der former sig efter kroppen.

Memoryskum – Et materiale der “husker”

Kernen i denne topmadras er fremstillet i memoryskum, og memoryskum er rigtig godt i forhold til at kunne ”huske” din krop.

Memoryskummet trykkes ned og bevæger sig lidt tilbage. Over tid vil det have formet sig efter netop dig, og det kan fx være ønskeligt, hvis du døjer med rygproblemer eller smerter i led og muskler.

Da den ikke skubber igen og ikke er så spændstig, ligesom latex fx er det, så er en topmadras med memoryskum også godt i forhold til dit blodomløb.

Breeze – Det kølende betræk

Memoryskum har det med at absorbere og holde på varmen. Dette er dog ikke et problem for Memory Breeze, da den er ventileret ved hjælp af Cool Breeze-betrækket, som giver dig en kølig og behagelig søvn.

Cool Breeze-betrækket er dog kun på den ene side af Memory Breeze topmadrassen. Dette er en fordel for dig, da du dermed kan vælge mellem det kølende betræk eller det mere almindelige betræk, som er udført i polyester og viskose.

Din liggeoplevelse med Memory Breeze

Memory Breeze er lavet sådan, at du vil synke mest ned der, hvor du er tungest. Det vil sige, at du nemt kan ligge behageligt, selvom din krop er let nogle steder og tung andre steder.

Det er typisk omkring hofteregionen, at man synker mest ned i en seng, da kroppen er tung på det sted, og mange springmadrasser er enten for bløde eller faste i forhold til den optimale fasthed. Det kan du afhjælpe ved at lægge dette form-ændrende lag ovenpå.

Memory Breeze er en topmadras i høj kvalitet, selvom den er overkommelig i pris. Den fås i mange forskellige størrelser, men uanset hvilken størrelse, du vælger, er kernen på hele 6 cm.

Topmadrassen er til salg hos Sengefabrikken.dk her.

Læs også: Madras – Guide: De 31 bedste madrasser (2024)