Tyngdedyner – Find den bedste tyngdedyne for dig (2024 guide)

Deklarering-af-artikel
Tyngdedyne

En tyngdedyne kan bedre smyge sig om dig end en almindelig dyne, da den giver et let pres/tryk over hele kroppen. Dette stimulerer sanserne, og du vil derved kunne opleve både at få lettere ved at falde i søvn og forblive i søvnen.

Tyngdedyner er ikke begrænset til at blive brugt i sengen, når du skal sove. Du kan nemlig også anvende tyngdedynen som et tæppe, når du f.eks. sidder i sofaen og læser. Da det føles lidt som om, at tyngdedynen krammer dig, vil det kunne bidrage til den hjemlige hygge og gøre det nemmere at slappe af.

Her er 8 rigtig gode bude på sansestimulerende dyner, som giver dig gode chancer for en bedre søvn.

1. Scandinavian – Populær tyngdedyne med 100 dages tilfredshedsgaranti (200-220 cm)

Scandinavian - Populær tyngdedyne med 100 dages tilfredshedsgaranti (200-220 cm)

Overvejer du stadig, om en tyngdedyne nu også er det rette valg for dig? Så vil vi anbefale, at du tager et nærmere kig på Scandinavian tyngdekuglen her. Forhandleren af netop denne model – Scandinavian Rest – tilbyder nemlig 100 dages søvngaranti. Dette betyder, at du har mulighed for at prøve dynen af. Og frem for alt mærke virkningen.

Meget tyder dog på, at du vil kunne blive glad for tyngdedynen. Ihvertfald hvis vi spørger kunderne hos Scandinavian Rest. De vurderer den nemlig i skrivende stund til perfekte 5 ud af 5 stjerner.

Men hvorfor er denne tyngdedyne så et godt valg? En del af forklaringen kunne være, at den er støjsvag. Kort og godt larmer kuglerne inde i dynen altså ikke, når du bevæger den.

En anden god grund til at vælge Scandinavian er, at den er fremstillet i miljøvenlige materialer. Således er den da også allergivenlig, ligesom den har antibakterielle kvaliteter. Hermed er den et på flere måder sundt valg.

Sidst men ikke mindst så er denne tyngdedyne også relativt billig.

Du finder Scandinavian tyngdedynen i varianter, som vejer hhv. 5, 7 og 9 kg. Ydermere kan den fås med 200 cm længde eller i en version med ekstra længde, som måler i 220 cm.

Du kan købe Scandinavian tyngdedynen på Scandinavianrest.dk her.


2. Scandinavian (barn) – 2, 3 eller 5 kg tyngdedyne

Scandinavian (barn) - 3 kg tyngdedyne

Hvis du leder efter en tyngdedyne, som specifikt er beregnet til børn, så er denne dyne fra Scandinavian Rest et rigtig godt valg. Tyngdedynens vægt passer nemlig godt til børns egen vægt. Mere præcist vejer den enten 2, 3 eller 5 kg.

Vær dog opmærksom på, at tyngdedynen ikke bliver for tung i forhold til dit barns størrelse. Dit barn skal kunne tage dynen af selv.

Størrelsen på dynen er ligeledes rigtig god til børn, da den måler beskedne 100 eller 140 cm i længden i de to mindre størrelser. 5 kg versionen måler 200 cm i længden, og denne egner sig således til det lidt større barn

Et barn kan have mindst lige så svært ved at falde i søvn som voksne. Da en forstyrret nattesøvn kan give en træls start på dagen for både dig og dit barn, kunne det være en idé at prøve en tyngdedyne af, hvis dit barn har søvnproblemer.

En tyngdedyne kan hjælpe med til at gøre dit barn mere tryg, idet den trykker let på kroppen. Dette lette tryk bevirker, at barnet kan få lettere ved at falde til ro, og dermed også har større chancer for at få en god og uafbrudt søvn.

Tyngdedynen er ganske populær blandt kunderne hos Scandinavian Rest. Således scorer den i skrivende stund perfekte 5 ud af 5 stjerner. Viser den sig alligevel ikke at være det rette valg for dig, har du en ekstra sikkerhed i, at forhandleren også tilbyder 100 dages søvngaranti.

Denne tyngdedyne til børn er til salg hos Scandinavianrest.dk her.


3. Hugged til børn – Sansestimulerende tyngdedyne til de mindste (2 kg eller 3 kg tung dyne)

Hugged (børn) - Sansestimulerende tyngdedyne til de mindste

Med Hugged finder du her et af vores bedre bud på en sansestimulerende tyngdedyne til børn.

Hvis dit barn har en tendens til at ligge uroligt og har svært ved at falde i søvn, så kan det være, at du skal prøve at give ham eller hende en tyngdedyne. Den krammende fornemmelse kan nemlig gøre det nemmere at finde ro om natten.

En tyngdedyne kan hjælpe barnet med at øge melatonin-produktionen og nedbringe kortisolproduktionen. Og det er en god ting, for melaton har en beroligende effekt, mens kortisol er et stresshormon.

Jo mere dit barn vejer, jo tungere en dyne skal du købe. Tyngdedynen skal således veje 8-12 % af dit barns vægt. Du kan vælge mellem vægtene 2 kg og 3 kg. Uanset vægt måler denne børnedyne 100×140 cm.

Tyngdedynens design er både simpelt og flot med alle dens syninger på tværs og på langs.

Selvom dynen er flot, som den er, er det en god idé at putte et betræk på den. Det giver nemlig en behagelig komfort, ligesom det beskytter selve dynen. Du kan nemt tilkøbe et betræk direkte på tyngdedynens produktside. Så er du sikker på, at dyne og dynebetræk passer sammen.

Denne tyngdedyne til børn er til salg hos Hugged.dk her.


4. Hugged (voksne) – Lækker tyngdedyne for rolig nattesøvn

Hugged (voksne) - Lækker tyngdedyne for rolig nattesøvn

Hugged er en dansk virksomhed med base i Aarhus – Og de elsker god søvn og sansestimulerende dyner. Derfor har de designet denne lækre tyngdedyne til voksne.

Mange der sover med en tyngdedyne vil opleve, at det bliver lettere at falde til ro – Og jo før du kan falde til ro, jo før kan du falde i søvn. Med en Hugged tyngdedyne vil du dermed forbedre dine chancer for at få en lang og rolig nattesøvn.

Tyngdedynen hjælper dig dog ikke kun til at slappe af, så du kan falde i søvn. Den hjælper dig også med at forblive rolig natten igennem, så der er mindre risiko for, at dine egne bevægelser eller lyde eller lys vækker dig.

Hugged tyngdedynen til voksne fås i fire forskellige tyngder/vægtklasser, og du kan vælge mellem 5 kg, 7 kg, 9 kg og 11 kg. Du kan også tilkøbe et betræk til dynen. Det koster et begrænset tillæg, men til gengæld er du her sikker på at få et betræk, der passer perfekt til dynen.

Fordelen ved en Hugged tyngdedyne er kort og godt, at den er lavet i en lækker kvalitet. Den er fyldt med små kugler af glasgranulat, som tilføjer en vis vægt til dynen. Jo tungere vægtklasse du vælger, jo mere glasgranulat er der i dynen.

Hugged tyngdedynen bidrager til, at kroppen producerer mere melatonin og mindre kortisol. Det er en god ting ift. nattesøvnen, da melaton har en beroligende effekt, mens kortisol er et stresshormon, som gør det sværere at slappe af.

Du kan købe denne tyngdedyne til voksne hos Hugged.dk her.


5. Tyngdedyne med glaskugler og økologisk bambus (temperaturregulerende)

Tyngdedyne med glaskugler og økologisk bambus

Denne tyngdedyne i bambus er et oplagt valg, hvis du ønsker en god og tryg søvn i sunde og behagelige omgivelser. Dynens betræk er fremstillet i 100% bambus-materiale. Indeni dynen finder du små, lydløse glaskugler, som er omgivet af et fyld, der også er i bambus.

De økologiske bambusfibre fungerer fremragende i dyner (og andet sengetøj). Dette naturlige materiale er nemlig både svedabsorberende og temperaturregulerende. Vælger du en tyngdedyne af bambus, kan du således se frem til at ligge under en tempereret, tør og indbydende dyne natten igennem.

For at opnå den optimale effekt af bambus-tyngdedynens materiale anbefales det, at du også benytter et dynebetræk i bambusfibre. På denne måde får du nemlig den fulde effekt af at have det dejlige materiale helt tæt på kroppen.

Ligesom markedets øvrige tyngdedyner så sørger dynen fra Bambuni også for at give en behagelig og omfavnende tryghed. Den mindsker således uro i kroppen, ligesom den kan reducere tankemylder i hovedet. De små glasperler hjælper også til at stimulere hudens nervesystem.

Tyngdedynen i bambus findes i tre vægtklasser: 5 kg, 7 kg og 9 kg. Modellen på 5 kg anbefales til personer, der vejer mellem 25 og 55 kg, mens modellen på 7 kg er beregnet til personer med en vægt på 55 til 80 kg. Den tungeste model på 9 kg er god for personer, der vejer over 80 kg.

Du kan købe tyngdedynen i økologisk bambus hos Bambuni.dk her.


6. Duermo – Tyngdedyne med 51 dages fuld returret

Duermo - Tyngdedyne med 51 dages fuld returret

Denne tyngdedyne fra Duermo fås i flere forskellige vægtklasser, og der er derfor en egnet vægt til både voksne og børn.

Ligesom med fastheder i madrasser, så kommer den optimale vægt på en tyngdedyne også an på brugerens vægt. En Duermo-tyngdedyne skal veje 10-15 % af din vægt (… Eller vægten på hvem end, der skal bruge dynen). Hvis du f.eks. vejer 75 kg, bør du nok vælge tyngdedynen på 8 kg.

Alle tyngder fra 4 kg og op måler 140×200 cm. Tyngdedynen på 2 kg er velegnet til børn, da den måler 100×140 cm. Den passer godt til børn, der vejer 10 til 30 kg.

Hvis du vælger Duermo tyngdedynen, får du 51 dages fuld returret. Med til alle tyngdedyner fra Duermo følger der en såkaldt tilfredshedsgaranti. Det betyder, at du får tid og ro til at prøve den. Da det tager tid for kroppen at vænne sig til en tyngdedyne, anbefaler Duermo, at du bruger tyngdedynen i mindst to uger, inden du træffer din beslutning.

Tyngdedynen fra Duermo kan afhjælpe søvnproblemer forårsaget af bl.a. stress, angst og ADHD. Den kan dog også bruges af alle mulige andre, der blot ønsker at optimere deres søvn.

For et beskedent beløb oveni tyngdedynens pris kan du få et rigtig flot og lækkert betræk med, som passer perfekt til dynen. Både dynen og betrækket er i gråt stof.

Du kan købe denne tyngdedyne hos Duermo.dk her.


7. Zenkuru – Billig kugledyne i mange vægtklasser (5, 7, 9, 11, 13 eller 15 kg)

Køberne mener: Denne kugledyne scorer flotte 4,7 ud af 5 stjerner på tværs af kundernes anmeldelser hos webshoppen Coolstuff.

Zenkuru - Billig tyngedyne i mange vægtklasser

Coolstuff forhandler denne billige kugledyne, som fås i mange forskellige vægtklasser. Zenkuru er en både lækker og billig kugledyne, som er velegnet til voksne, der har svært ved at falde i søvn – Og/eller som ofte vågner om natten, fordi de sover uroligt.

… Så hvis du lider af søvnmangel, fordi du har uro i kroppen, så er der her et rigtig godt bud på en billig kugledyne, som gør, hvad den skal. Nemlig at give dig ro, så du kan få din skønhedssøvn.

Kugledynen fra Zenkuru fås i vægtklasserne 5 kg, 7 kg, 9 kg, 11 kg, 13 kg og 15 kg. Alle vægtvarianterne fås i både grå og hvid bortset fra de to tungeste varianter, som kun fås i grå. Farven på selve dynen er dog måske knap så relevant, da de fleste nok alligevel vil putte et betræk på deres dyne.

Hvis du gerne vil have et dynebetræk, som passer perfekt til din nye kugledyne, kan du med fordel vælge at tilkøbe et betræk direkte på Coolstuffs webshop. Betrækket passer perfekt til dynen og er også meget billigt, ligesom dynen er det.

Selvom dynen er billig, får du en rigtig god kvalitet. At det er en rigtig god kugledyne kan ses i alle de anmeldelser, produktet har fået. I gennemsnit scorer kugledynen fra Zenkuru således en karakter på 4,7 ud af 5.

Du kan købe Zenkuru kugledynen hos Coolstuff.dk her.


8. Turiform – Tyngdedyne med vår i bomuld (4 eller 9 kg)

Turiform - Tyngdedyne med vår i bomuld

Tyngdedynen fra Turiform forhandles f.eks. af Drømmeland.

Turiform er en tyngdedyne med vår i bomuld. Det betyder bl.a., at du får en god åndbarhed. Dermed kan du nemmere komme af med varmen om natten, så du ikke får det for varmt.

Når du beslutter dig for at investere i en tyngdedyne som denne, er det meget vigtigt, at du på forhånd ved, hvad du vejer. Det anbefales nemlig, at dynen vejer omkring 10 % af din kropsvægt. Det vil sige, at du fx kan vælge netop denne variant fra Turiform på 9 kg, hvis du vejer 90 kg.

Hvis du vejer mindre end 90 kg, så er der ingen grund til at ærgre sig over ikke også at kunne få de bedste chancer for at få en god søvn. Drømmeland forhandler nemlig også Turiform tyngdedynen i vægtklassen 4 kg.

Dynen på 9 kg måler 135×200 cm og er dermed en standardstørrelse. Stoffet er blødt og behageligt, og indeni er dynen fyldt med en masse bittesmå lugtfrie glaskugler. Da materialet er meget fint, er der meget lidt støj fra dynen, og det lækre, bløde betræk hjælper også til med at gøre dynen støjsvag.

Turiform tyngdedynen er ikke egnet til at blive vasket, så det anbefales, at du altid lægger et betræk på den.

Turiform tyngdedynen er til salg hos Drømmeland her.


Tyngdedyne udsalg – Find et godt tilbud på din næste tyngdedyne

Det er ofte muligt at finde gode tilbud på tyngdedyner, når de er på udsalg. Her har vi derfor samlet nogle af de forhandlere, som du med fordel kan besøge, hvis du ønsker at finde et godt tilbud på din næste tyngdedyne:

  • Hugged.dk – Tyngdedynerne fra Hugged er generelt relativt billige. Men der er også ofte tilbud, så du kan få dem til en endnu bedre pris.
  • Scandinavianrest.dk – Her har vi at gøre med en yderst populær forhandler, som bl.a. tilbyder rigtig gode returbetingelser. Derfor er det også værd at besøge dem i jagten på en god tyngdedyne til en god pris.

Bedst-i-test tyngdedyne – Sådan finder du verdens bedste tyngdedyne for lige netop dig

I jagten på den bedste tyngdedyne kan du med fordel lede efter en professionel test af den givne dyne. Mærkatet bedst-i-test tyngdedyne betyder dog ikke nødvendigvis, at dynen også er den bedste for dig. I vurderingen af tyngdedynen bør du derfor også overveje, hvorvidt den lever op til dine specifikke præferencer.

Du vil sandsynligvis ofte støde ind i, at du ikke kan finde en test af dynen, du har i kikkerten. Her kan du i stedet prøve at finde anmeldelser fra andre almindelige kunder. Mange forhandlere har kundeanmeldelser på deres egen webshop, ligesom du også ofte vil kunne læse om andres oplevelser på hjemmesider som Trustpilot.

Kan du ikke finde en relevant tyngdedyne test, kan du også undersøge forhandlerens returbetingelser. Eksempelvis tilbyder Hugged og Scandinavian Rest 30 dages tilfredshedsgaranti/søvngaranti. Dette betyder, at du kan få deres dyner hjem og teste i op til 30 dage. Inden for prøveperioden kan du så returnere din dyne, hvis det viser sig, at det ikke var det rette valg for dig.


Tyngdedyne FAQ

Vægt: Hvor tung skal en tyngdedyne være?

Vægten på din tyngdedyne bør afhænge af, hvor meget du selv vejer. Typisk lyder anbefalingen, at den bør veje mellem 8 og 12% af din egen vægt. Svaret på spørgsmålet “hvor meget skal en tyngdedyne veje” er med andre ord relativt.

Vask: Kan en tyngdedyne vaskes?

Mange tyngdedyner kan godt vaskes, ja. Det er dog altid værd at undersøge, om det også gælder for den tyngdedyne, du har kig på.

Hvad er den bedste tyngdedyne?

Den bedste tyngdedyne for andre er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Det er derfor en god idé at undersøge markedet lidt og tænke over, hvor godt de forskellige dyner lever op til dine behov. Et eksempel på en god tyngdedyne kunne være Hugged, som giver dig rigtig meget dyne for pengene. Et andet eksempel kunne være Scandinavian, hvor forhandleren tilbyder rigtig gode returbetingelser.

Fordele: Hvad er en tyngdedyne godt for?

En tyngdedyne er en ekstra tung dyne. Dette betyder, at den lægger et pres mod kroppen, som mange oplever virker beroligende. Traditionelt er tyngdedyner blevet brugt ifbm. diagnoser såsom ADHD og autisme, men i dag benyttes de ekstra tunge dyner også af mange andre, som “blot” ønsker at optimere deres søvn.

Kan man købe en brugt tyngdedyne?

Ja, det kan man naturligvis godt. Vi vil dog anbefale, at du overvejer, om det er den rette vej at gå. Tanken om at sove med en dyne, som andre har brugt, er måske ikke så lækker, og mange nye tyngdedyner i dag koster under 1.000 kr.

Er en tyngdedyne varm nok om vinteren?

Flere tyngdedyner kommer med polstring, som gør, at de kan benyttes året rundt.