Viskestykke – De 20 bedste viskestykker

Deklarering-af-artikel
Viskestykker

Er du på jagt efter nogle nye, gode viskestykker? Så skal du læse videre i denne guide – Her har vi nemlig samlet vores bud på verdens 20 bedste viskestykker.

Viskestykker skal både være i en høj kvalitet og se lækre ud i dit køkken.

… Det er dog meget individuelt, hvad vi hver især synes er flot – derfor kommer de 20 udvalgte viskestykker da også i vidt forskellige designs.

Læs derfor trygt videre og find inspiration til dit næste køb.

1. Georg Jensen Damask viskestykke – ABILD

ABILD er et klassisk viskestykke, som er designet af Bent Georg Jensen fra Georg Jensen Damask.

Viskestykkets dominerende farve er blå. Farven bliver dog brudt op af lyse og mørke striber, hvilket skaber et dynamisk og indbydende farvemæssigt spil.

Viskestykket er vævet i en kombination af kraftig og slidstærk hør og bomuld, så du er garanteret de bedste tørreegenskaber.

Ønsker du ikke et viskestykke i den omtalte farvekombination, kan det også fås med fx brun eller grå som den dominerende farve.

Viskestykket måler 50 x 80 centimeter, og det tåler naturligvis vask ved 60 grader.

Du finder viskestykket ABILD fra Georg Jensen Damask hos Damask.dk her.


2. Flora Danica viskestykke – Med blomster

Model: Koustrup & Co – Jomfru i det grønne

Dette er et lækkert og blødt viskestykke fra Koustrup & Co i en fremragende økologisk bomuld.

Det smukke viskestykke er forsynet med et Flora Danica-tryk med et motiv af jomfru i det grønne, hvilket giver viskestykket et helt specielt look.

Viskestykket er med dets blomster yderst landligt og byder naturen velkommen i dit køkken på absolut fineste vis.

Er dette mønster ikke det rette for dig, findes viskestykket også med andre mønstrre.

Viskestykket måler 48 x 70 centimeter.

Kig nærmere på Flora Danica-viskestykket med blomster hos Boxdelux.dk her.


3. Gråt viskestykke i hør og bomuld

Model: Becker 63

Becker 63 er et klassisk og fint viskestykke, som er designet i 1963 af væver og designer John Becker.

Viskestykket er i farverne hvid og grå med flere grå nuancer. Det har et elegant og grafisk mønster, der giver det et stilfuldt udtryk.

Takket være kombinationen af bomuld og det kraftige samt slidstærke materiale hør er viskestykket ekstra blødt. Det giver desuden viskestykket optimale tørreegenskaber, så du nemt og hurtigt kan tørre dine gryder, pander, tallerkener m.m.

Efter brug kan viskestykket vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader uden at tage skade. Det kan bruges og vaskes flittigt uden, at det hverken mister sin farve eller tørreegenskaber.

Udover den grå og hvide farve fås Becker 63-viskestykket også fx i en brun og hvid farve samt i en blå og hvid farve.

Viskestykket måler 50 x 80 centimeter.

Det grå viskestykke i hør og bomuld kan købes hos Damask.dk her.


4. Comet – Viskestykke med flotte striber

Comet viskestykket er et indbydende viskestykker fra Georg Jensen Damask. Det er designet af væver og tekstilingeniør Bent Georg Jensen, som i mange år var en frontfigur for Damask. Viskestykket har et lækkert mønster bestående af klassiske striber i varierende farver og bredder.

Bent Georg Jensen viskestykket fås i en håndfuld eksklusive farvekombinationer; heriblandt “Walnut”. Denne variant har striber i varme, brune nuancer samt hvide og blå farver. Det er en tilfredsstillende kombination, som øjet bliver glad af at hvile på. 

… Og så ser det dødgodt ud til diverse naturmaterialer – lige fra træ til granit og marmor. Men også i det minimalistiske, hvide køkken er viskestykket et hit og en berigende detalje.

Comet viskestykket er vævet i 50% bomuld og 50% hør, og det måler 50 x 80 centimeter. Du kan købe det hos Damask.dk her. 


5. Pillivuyt viskestykker

Forbrugerne mener: Kunderne fra Kitchenone.dk giver disse Pillivuyt viskestykker topkarakteren 5 ud af 5 stjerner!

Med disse viskestykker fra Pillivuyt kan du få et neutralt og klassisk viskestykke direkte ind i dit køkken.

Viskestykket er nemlig lavet primært i de to mørke farver grå og sort med Pillivuyt skrevet i midten med en lysere farve.

Dette viskestykke er fremstillet i 100 % bomuld. Ydermere er det jacquardvævet, så det er yderst blødt.

Viskestykket måler 50 x 80 centimeter.

Du kan se mere om viskestykkerne fra Pillivuyt hos Kitchenone.dk her.


6. Original Stripe – Viskestykke i klassisk dansk design

Vil du gerne have klassisk dansk design i alle hjemmets rum – Og lige fra de store møbler til de små detaljer? Så er et Georg Jensen Damask viskestykke en oplagt investering til køkkenet. Det er tilmed en relativt overkommelig investering.

Du får kvalitet for alle pengene i form af skønne materialer og et smukt design. Viskestykket er fremstillet i 60% bomuld og 40% hør, hvilket er en kombination, der både gør det praktisk og prydeligt. Det har en god tørreevne, og så ser det bare godt ud, når det hænger på væggen.

Georg Jensen Damask viskestykket hedder Original Stripe og har fine, diskrete striber. Det fås i mange velvalgte farver og nuancer: Bl.a. lys eg, lerbrun, lysegrå og rød. Det måler 50 x 80 centimeter og kan vaskes ved 60 grader.

Du finder dette viskestykke i et klassisk dansk design hos Damask.dk her.


7. Nors – Viskestykke med god tørreevne

Nors er et labert viskestykke fra Georg Jensen Damask, som er vævet i 100% bomuld. Som navnet antyder, er det tekstildesigneren Susanne Nors, som står bag designet. Det er karakteriseret af lækre strukturer i vævningen, som foruden at se godt ud også giver det en rigtig god tørreevne.

… Du får således her et viskestykke, der ser brandgodt ud, er fremstillet i en eksklusiv kvalitet, og som har en fantastisk tørreevne. Foruden at give en god tørreevne bevirker materialevalget og viskestykkets løse struktur desuden, at det føles dejlig blødt og behageligt at røre ved.

Der er altså mange gode grunde til at bringe dette bomuldsvævede viskestykke ind i hjemmets måske vigtigste rum. Georg Jensen Damask er ét af de brands, der aldrig går af mode, og hvis produkter holder i mange år – og derfor sjældent et valg man fortryder.

Dette viskestykke måler 50 x 80 centimeter, og du kan vaske det ved 60 grader.

Dette viskestykke med god tørreevne kan købes hos Damask.dk her.


8. Lovely Linen – Lækkert viskestykke i 100% europæisk linned

Dette viskestykke er helt igennem “lovely”, og det er der flere grunde til. Det har et lækkert rustikt udtryk, som passer godt ind i det stilsikre køkken. Her kan det få det samlede udtryk til at tage sig endnu mere eksklusivt ud. 

Viskestykket er fremstillet i 100% europæisk linned og har en luksuriøs beige farve, der giver det et naturligt og jordbundent udtryk. Derudover har det en super tørreevne og kan vaskes ved 60 grader for den gode hygiejne.

Lovely Linen måler 70 centimeter på den lange led og 45 centimeter på den brede. Det ser godt ud på væggen såvel som afslappet henslængt over en stoleryg eller ovnens håndtag. 

Der er bare noget over at have viskestykker, grydelapper og klude af høj kvalitet i køkkenet. Indretningen bliver nemlig løftet til et helt nyt niveau, når der også er taget højde for de små detaljer.

Dette lækre viskestykke er til salg hos Trendyliving.dk her.


9. Stort viskestykke – The Organic Company

Mangler du et ekstra stort viskestykke til dit køkken? Så kan det være, at dette kæmpe viskestykke fra The Organic Company falder lige i din smag.

Her får du nemlig et lækkert viskestykke i en diskret og blid mørkegrå farve lavet i økologisk bomuld af højeste kvalitet. Bomulden er desuden 100 % GOTS-certificeret.

Med dette viskestykke får du et alsidigt viskestykke, der kan bruges til meget mere end blot at tørre al opvasken.

Takket være dets store størrelse kan viskestykket også sagtens anvendes som et forklæde, der bindes rundt om livet.

Viskestykket måler 155 x 60 centimeter.

Du kan se det store viskestykke fra The Organic Company hos Rikkitikkishop.dk her.

Læs også: Forklæde – 20 smarte og praktiske forklæder


10. Frotté viskestykke – Juna

Dette er et lækkert viskestykke fra Juna, som er inspireret af de helt klassiske og ternede viskestykker, vi alle sammen kender. Dets farver – okker, hvid og lyseblå – giver det dog alligevel et lidt anderledes moderne udtryk.

Viskestykket er lavet i økologisk bomuldsfrotté, som er et blødt og behageligt materiale. Desuden giver denne frotté viskestykket en yderst god sugeevne.

Frotté-viskestykket er overvejende okkerfarvet og så prydet med indbydende hvide og lyseblå striber.

Viskestykket måler 50 x 70 centimeter. Du kan finde flere informationer om det hos Kitchenone.dk her.


11. Hay viskestykker

Model: Marker Diamond

Marker Diamond er et sæt med to viskestykker fra den danske virksomhed Hay.

I pakken er der to viskestykker i to forskellige farvekombinationer. Her får du viskestykker med fine mønstre, hvor det ene primært er i farverne blå og grøn, mens det andet er sort og brunt.

De to viskestykker er lavet af en kombination af bomuld og polyester, hvilket til sammen giver bløde viskestykker med en god tørreevne.

Passer disse viskestykker ikke ind i dit køkken, kan du ligeledes købe pakker med to viskestykker fra Hay i en lang række af andre farvekombinationer.

Herved kan du finde de helt rette farver, der nemt blender ind i din eksisterende indretning.

Viskestykkerne måler 52 x 75 centimeter.

Du finder flere informationer om viskestykkerne fra Hay hos Trendyliving.dk her.


12. Zone viskestykke

Zone er et dynamisk viskestykke i en rigtig god kvalitet.

Det er fremstillet i de to farver grå og blå og har et spændende mønster, der giver det klassiske viskestykke et elegant og stilrent udtryk.

Mønsteret har nærmest en 3D-effekt, der ligner kasser, lavet med et utal af kvadratiske firkanter i den samme størrelse.

Viskestykket måler 50 x 70 centimeter.

Der er flere informationer om Zone-viskestykket hos Fenomen.dk her.


13. Ferm Living viskestykke

Model: Grain Jacquard

Grain Jacquard er et skønt og simpelt viskestykke fra Ferm Living.

Viskestykket er lavet i et forholdsvis klassisk design med et twist, der giver det et mere moderne udtryk.

Det har nemlig flere farvekombinationer, som blender sammen med vertikale striber. Den primære farve er bordeaux, men der er flere nuancer og toner af denne farve.

Samtidigt skaber jacquard-vævningen et smånistret mønster, der komplementerer det simple look på fineste vis.

Grain Jacquard er ydermere lavet af 100 % økologisk bomuld og kan vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader efter brug. Det kan fås i flere forskellige farver, udover bordeaux, såsom blå, grå og beige.

Viskestykket måler 70 x 50 centimeter.

Du finder flere oplysninger om viskestykket fra Ferm Living hos Trendyliving.dk her.


14. Billige kokkeviskestykker i god kvalitet

Model: Abena

Abena er de helt klassiske og billige kokkeviskestykker, du finder i de fleste hjem i dag.

Med dette kokkeviskestykke får du således et billigt viskestykke i en god og kraftig kvalitet. Et rigtigt viskestykke til kokken – som samtidig ikke koster en formue!

Viskestykket er hvidt med blå tern og har en god sugeevne, når du tørrer diverse opvask.

Det er lavet af 100 % bomuld, hvorfor det kan bruges i forholdsvis lang tid, før det for alvor kan ses.

Her er du sikret, at du får et rigtig godt viskestykke til en fornuftig pris.

Viskestykket måler 50 x 100 centimeter.

Du kan indkøbe de billige kokkeviskestykker i god kvalitet hos Kontorsyd.dk her.


15. Södahl viskestykke – Rosa

Model: Frame

Frame er et nydeligt og praktisk viskestykke fra Södahl i et stilrent design.

Viskestykket er produceret af 100 % bomuld og har et enkelt, men fint design i to forskellige lyserøde nuancer.

Dette design danner en ramme omkring en firkant, når viskestykket foldes ud, hvilket giver det et elegant udtryk.

De to farver er to nuancer af farven rosa. I midten er der en lysere rosa farve, der omkranses af den mørkere rosa farve.

Viskestykket måler 50 x 70 centimeter.

Find den aktuelle pris på viskestykket i rosa fra Södahl hos Kitchenone.dk her.


16. Greengate viskestykke

Model: Jacobe

Jacobe fra Greengate er et romantisk viskestykke, der vil passer perfekt ind i det landlige køkken – Eller i et moderne køkken hvor der ønskes et mere romantisk udtryk.

Det skønne og nydelige viskestykke er nemlig forsynet med fine farvede blomster på en lys baggrund.

På grund af designet vil dette viskestykke især gå godt sammen med andre viskestykker med blomstrede motiver. Dem finder du heldigvis en del af hos forhandleren.

Du kan se den nyeste pris på Greengate-viskestykket hos Esfurniture.dk her.


17. Bastian viskestykke

Model: Diamond

Bastian er et enkelt og neutralt viskestykke i farven sort.

Viskestykket er lavet af 100 % bomuld, så det er dejlig blødt at røre ved. Samtidigt vil det tørre diverse opvask optimalt, da det har en god sugeevne.

Viskestykket måler 70 x 50 centimeter.

Læs meget mere om Bastian-viskestykket hos Erling-christensen.dk her.


18. Plain – Hørviskestykke fra Georg Jensen Damask

Hør har et helt særligt udtryk, som på én gang er afslappet og eksklusivt. Dette viskestykke i 100% satinvævet hør er udformet af Georg Jensen Damask: Vores allesammens danske stil-brand. Det kan tilføre dit køkken et strejf af elegance samtidig med, at det er skønt at bruge.

Hør er et utrolig holdbart og slidstærkt materiale, hvorfor det gør sig godt til viskestykker, som jo bruges meget og ofte. Faktisk bliver materialet kun bedre og blødere, som tiden går, så du skal ikke være bange for at tage dit Georg Jensen Damask viskestykke i brug.

Dette hørviskestykke er en del af Damask’ Plain-serie, og det måler 50 x 80 centimeter. Det fås i en række farver; herunder den afdæmpede farve Archive Melange. Denne farve beskrives nok bedst som en blanding af hvid og beige, som vækker mindelser om den lyse forårstid.

Som en fin detalje har hørviskestykket et broderet logo samt to påsyede hanke. Så er der styr på både praktik og æstetik!

Du kan købe Plain hørviskestykket hos Damask.dk her.


19. Christmas – Viskestykke med skønne julehjerter

Der er ikke noget, der skaber julestemning som det klassiske Christmas-design fra Georg Jensen Damask. Her er der selvfølgelig tale om designet af Bodil Bødtker-Næss, som er bestående af flettede hjerter og stilsikre grankviste. Så kan julen gøre sin entré i køkkenet, og dette design har faktisk skabt julestemning i de danske hjem i over 45 år.

Dette juleviskestykke er vævet i 50% bomuld og 50% hør, og det måler 50 x 80 centimeter. Samspillet mellem materialerne betyder, at viskestykket tørrer hurtigt, og at det altid ser elegant ud. Du kan med fordel kombinere det med andre elegante produkter fra Georg Jensen Damasks kollektion af vævede juletekstiler.

Det smukke julemotiv fås i flere forskellige farver, hvor rød naturligvis er et oplagt decembervalg. Men hvis du er mere til den grønne farve eller måske en diskret grå, så kommer juleviskestykket heldigvis også i sådanne varianter.

Du finder Christmas viskestykket hos Damask.dk her.


20. Easter – Grønt viskestykke til påske

Georg Jensen Damask har en kollektion til flere af de populære danske sæsoner og højtider, så du altid er forsynet med udødeligt dansk design. Dette viskestykke egner sig således til brug i påsken.

Påskeviskestykket er kendetegnet af det særlige design, som er udført af Bodil Bødtker-Næss, der ligeledes er kendt for sit ikoniske julehjertemotiv. Hvad påskemotivet angår, er der tale om æg og kyllinger, som giver viskestykket sit særlige udtryk – Og som indgyder påskestemning i hjemmet. 

“Easter” er vævet i en blanding af 50% bomuld og 50% hør, hvilket giver det fantastiske absorberende og hurtigtørrende egenskaber. Det måler 50 x 80 centimeter og har en dejlig grøn farve, som passer til sæsonen. 

Georg Jensen Damask viskestykket skaber en smuk rød tråd i køkkenet, når påskebordet er dækket med æg, snaps og gule påskeliljer.

Du kan købe dette indbydende påskeviskestykke hos Damask.dk her.