Juledug – 12 smukke juleduge for den helt rette julestemning

Deklarering-af-artikel

Leder du efter en juledug? Så er du landet det rette sted. I denne artikel præsenterer vi dig nemlig for 12 flotte juleduge, som det er muligt at finde – og købe – på det danske marked.

Blandt juledugene finder du naturligvis de populære Georg Jensen Damask juleduge… Men vi har naturligvis også fundet andre duge til julen – såsom juleduge i hør, julevoksduge og de helt billige duge i papir.

… Hermed er der med garanti en juledug for enhver smag – og pengepung!

1. Rød Georg Jensen juledug

Model: H.C. Andersen Damask

Deep Red er en rød juledug fra Georg Jensen, som er vævet af 100 % egyptisk bomuld.

Juledugen er designet af Bodil Bødtker-Næss med et vaskeægte julemotiv fyldt med flettede julehjerter og grankviste.

Du får derfor en dug, der emmer af julestemning og hygge, som kan bruges på ethvert julebord til juleaften eller til en julefrokost.

Den røde dug er vævet på en måde, så den får et klassisk og stilfuldt udtryk.

Ønsker du et julebord, hvor alt matcher på bedste vis, kan du ligeledes få stofservietter, dækkeservietter samt en juleløber i det samme design.

Juledugen kan fås i ti forskellige mål, så du kan vælge netop den størrelse, der passer bedst til dit bord. Dugen tåler vask ved 60°C.

Du finder den røde juledug fra Georg Jensen hos Damask.dk her.


2. NovoForm – Rød juledug med stjerner

Model: Stars

Er du på udkig efter en smuk juledug, som virkelig kan kaste glans over dit julebord? Så kan det være, at denne røde dug med stjerner falder i din smag. Her får du nemlig en flot og farvestrålende juledug, der vil pynte på ethvert bord juleaften eller til en julefrokost.

Juledugen er dekoreret med et flot kubistisk stjernemønster, hvor stjerner i varierende størrelse er forbundet med hinanden.

Det smarte design er indbegrebet af julestemning og julehygge, og det passer fremragende ind i den moderne indretning.

Den knaldrøde farve passer naturligvis fremragende til julebordet og kan nemt kombineres med matchende servietter samt alverdens bordpynt. Foretrækker du en mere afdæmpet nuance, så findes Stars-juledugen fra NovoForm dog også i grøn og grå.

Dugen er fremstillet i 60% bomuld og 40% polyester, så overfladen vil være yderst glansfuld og skinnende.

Denne skønne juledug findes i flere forskellige mål – Bl.a. 140×370 cm.

Kig nærmere på juledugen med stjerner fra NovoForm hos Trendyliving.dk her.


3. Grå Georg Jensen juledug

Model: Juledugen – Winter Grey

Med denne flotte grå juledug fra Georg Jensen kan du skabe et stemningsfyldt og elegant jule- og vinterbord.

Den grå juledug er nemlig forsynet med et flot motiv designet af Bodil Bødtker-Næss, der består af flettede julehjerter og grankviste.

Juledugen har et helt særligt udtryk takket være den stilfulde grå farve i kombination med det ikoniske motiv. Farven danner et elegant underlag for ethvert julebord.

Da dugen er vævet af 100 % egyptisk bomuld, har den et flot fald samt en glansfuld overflade.

Er du vild med et matchende julebord, kan du købe stofservietter med det samme design som dugen.

Juledugen kan fås i ti forskellige mål, så du kan vælge lige præcis den størrelse, der passer til dit bord.

Se prisen på den grå juledug fra Georg Jensen hos Damask.dk her.


4. Södahl Christmas Village – Sød juledug

Christmas Village er en sød juledug fra Södahl, som er dekoreret med hyggelige julemotiver og landskaber.

Rundt på dugens overflade kan du spotte forskellige charmerende julemotiver; bl.a. juletræer og små huse. Baggrunden er i en lys farve.

Den praktiske dug emmer af julestemning og hygge, og den er således oplagt til det kreative juleværksted, til spisebordet i julemåneden eller til den traditionelle julefrokost.

Juledugens bredde er på 140 cm, mens den er 250 cm lang.

Du finder den søde juledug fra Södahl hos Rikkitikkishop.dk her.


5. Hvid juledug med hjerter

Du går ikke galt i byen ved juletid med en hvid juledug med hjerter som denne.

Denne smukke og simple damaskdug er designet af Bodil Bødtker-Næss. Hun tilhørte inderkredsen af tekstilkunstnere, der omgav Georg Jensen i 1970’erne.

Det er en klassisk dug, som er indbegrebet af julestemning i mange danske hjem.

Den hvide juledug med hjerter og grankviste er vævet af 100% egyptisk, dobbelttvundet kæmmet bomuld. Det er altså et sandt kvalitetsprodukt.

Du kan vælge mange forskellige mål, så dugen kan ligge perfekt på lige netop dit spisebord: Lige fra 140 x 200 centimeter til 165 x 350 centimeter.

Dugen kan nemt vaskes ved 60 grader, men den tåler faktisk helt op til 95 grader, idet den er hvid. Det er altså ikke noget problem at få den rengjort efter juletidens festligheder, hvor kirsebærsovs og rødvin jo godt kan efterlade en del ravage.

En hvid juledug med julehjerter fra Georg Jensen skaber julestemning på en uhyre stilsikker måde. Efter behov kan du tilsætte julepynt og mere farverige indslag – uden at det bliver overvældende at se på.

Du kan købe denne hvide juledug hos Damask.dk her.


6. Lykkeskoven – Akryldug til julen

Bliv klar til årets hyggeligste højtid: Den smarte juledug med Familien Grandam fra Lykkeskoven er et sikkert hit, når der skal skabes den rette stemning rundt om julebordet.

Juledugen i akryl er dekoreret med de sødeste nisser kendt som Familien Grandam. Når juletiden nærmer sig, tager Familien Grandam turen fra skove og ind til menneskenes verden, hvor deres fornemmeste opgave er at skabe juleglæde. 

De fine nissetrolde optræder sammen med snefnug, juletræer og dyr – Og bidrager til den perfekte julehygge.

Juledugen ’Lykkeskoven’ er fremstillet i akryl, hvilket gør den utrolig praktisk. Der findes også papirservietter og diverse dekorationer i samme serie.

Dugen forhandles i metermål, og du skal således blot angive den ønskede længde ved bestilling. På denne måde kan du få en dug, som passer perfekt til dit bord. Bredden er på 140 cm.

Se prisen på den søde juledug med figurerne fra Lykkeskoven hos Rikkitikkishop.dk her.


7. Hammershøi Christmas – Juledug fra populære Kähler

Hammershøi Christmas er en flot og elegant juledug fra danske Kähler, som er udsmykket med julens klassiske motiver. På denne måde bliver det muligt at hylde julen og dens festligheder på bedste vis.

Det enkle julemotiv består af en lang lærkegren, der kreativt snor sig hen over dugens midte. Langs lærkegrenen ses hyggelige og nostalgiske elementer som f.eks. nøddeknækker, tromme, snemand og julehjerte. 

Med denne juledug får du en eksklusiv dug, der kan bruges på ethvert julebord år efter år. Motivet er spændende at udforske for hjemmets mindste – Og hyggeligt for familiens ældre generationer.

Juledugen findes i mange forskellige mål – bl.a. 150 x 270 cm. Dette giver dig – højst sandsynligt – mulighed for at købe en dug med mål, der passer til dit bord.

Ønsker du at pynte hjemmet med matchende motiver, så findes der også stofservietter, krus, julekugler og lysestager i samme hyggelige serie.

Dugen er fremstillet i 100% bomuld, og lægger sig smuk på bordet.

Hammershøi Christmas juledugen fra Kähler kan købes hos Rikkitikkishop.dk her.

Læs også: Dug – 21 smukke duge til hverdag og fest


8. Juledug i kraftigt papir

Denne juledug er en afskåret rød dug i kraftigt papir. Selvom dugen er lavet af papir, vil den stort set føles som rigtigt stof, når du rører ved den.

Det praktiske ved denne type af dug er, at det er ekstra nemt for dig, når julefesten er overstået. Her er du nemlig fri for at vaske dugen, da den blot kan krølles sammen og smides ud efterfølgende.

Vil du gerne genbruge dugen, er der naturligvis mulighed for det. Du kan i så fald tørre den af med en fugtig klud og herefter folde den fint sammen.

Med denne røde juledug kan du altid dække det flotteste julebord. Du kan dog også købe dugen i andre farver – såsom guld, sølv og hvid – hvis disse farver er mere din smag.

Juledugen måler 120 x 180 centimeter.

Find flere oplysninger om juledugen i kraftigt papir hos Mystone.dk her.


9. Grøn Juna juledug – Natale

Natale er en flot grøn juledug fra Juna, der pryder ethvert julebord – uanset, om der er tale om juleaften, julefrokoster eller anden form for julehygge.

Den jacquardvævede damaskdug er fyldt med de klassiske julemotiver, der oser af julestemning og julehygge.

Du finder alt lige fra flettede julehjerter til juletræer, julestjerner og snefnug på dugen.

Derudover er damask juledugen både vand- og smudsafvisende, hvorfor den er yderst nem at holde ren og pæn. Herved kan du genbruge dugen år efter år og nyde den i juletiden i mange år frem i tiden.

Juledugen er lavet af 55 % bomuld og 45 % polyester.

Juledugen måler 150 x 320 centimeter. Den kan dog ligeledes købes i størrelsen 150 x 370 centimeter, hvis du har brug for en længere dug.

Se flere detaljer om den grønne juledug Natale fra Juna hos Skiftselv.dk her.


10. Blå Södahl juledug – Winterland

Winterland er en smuk blå dug fra Södahl, der giver dig mulighed for at dække det flotteste julebord i juletiden.

Den elegante og klassiske juledug er lavet i en blå farve med grå træer og snefnug, der skaber det fineste ”Winter Wonderland”.

… Du får derfor her en dug, der er det perfekte underlag for et stemningsfyldt julebord.

Dugen er desuden både vand- og smudsafvisende. Herved vil hverken smuds eller væske trænge ned i dugen. Det sikrer, at den er nem at holde pæn og kan anvendes i mange år frem i tiden.

Juledugen måler 150×180 cm.

Få oplyst den aktuelle pris på den blå juledug Winterland fra Södahl hos Esfurniture.dk her.


11. Retro-juledug med hæklet kant

Er du på jagt efter en retro-juledug til dit julebord? Så kan det være, at denne juledug fra Artefina Design falder netop i din smag.

Her er der tale om en rød- og hvidternet dug i 100 % bomuld med en fin hæklet kant hele vejen rundt. Det giver dig mulighed for at dække et julebord i en hyggelig og romantisk stil.

Samtidigt kommer denne juledug med en fin lille detalje i form af tre smarte lommer i hver ende.

Disse lommer kan bruges til julepynt og diverse juledekorationer såsom julehjerter, grankviste eller lignende. På lommerne står der – ganske passende – ”God jul”.

Juledugen måler 150 x 250 centimeter.

Læs mere om retro-juledugen med en hæklet kant hos Egesgave.dk her.


12. AU Maison juledug

En juledug kan være med til at vække julestemningen. Alle får en bid af den, når man sidder ved det dækkede bord i juletiden.

Denne AU Maison juledug indbyder til en klassisk, men samtidig stilren højtid. Kanten er dekoreret med glitrende, sølvfarvede juletræer, og resten af dugen ligner en snehvid himmel med sølvfarvede stjerner på.

Dugen måler 140 x 210 centimeter, og den er fremstillet af coated bomuld med en antislip bagside (mat voksdug). Det er derfor en dug, der er nem og praktisk både at bruge og rengøre, jul efter jul.

Juledugens simple design gør den velegnet til de fleste hjem og selskaber i den kolde tid.

Det er også den perfekte juledug for dig, som synes, at julepynten godt kan tage overhånd og blive for prangende. Med dugen fra AU Maison kan du beklæde bordet med sølv og snehvid, og det ser pænt og klassisk ud i de fleste hjem.

Du kan købe AU Maison juledugen hos Trendyliving her.